Skocz do zawartości

Console Wars 6: Kogo Bardziej Wyruchają

Featured Replies

Opublikowano

4.5GB czy 5.5 GB ramu do wykorzystania, nieważne bo i tak to jest ogrom, tu przecież tylko chodzi tylko i wyłącznie o to czy cyferka przy PS4 jest wyższa lub niższa niż ta przy XONE, takie posty na neogafie

http://www.neogaf.com/forum/showpost.php?p=73254691&postcount=2513

6GB?

That's more than Xbone, no?

i obłuda figaro tylko tego dowodzą.

5GB w Xboxie to był syf i malaria, 5GB w PS4 to "i tak sporo".

• Odpowiedzi 23,7 tys.
  • Wyświetleń 741 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

• Gość DonSterydo
    Gość DonSterydo

Reklama kawałka plastiku #eksajt, heh.   EDYTA: Jaki ból 4 liter XD

• Dobra, dość.   Dziś pojechałem do znajomka, który akurat niedawno kupił sobie mocarnego w miarę kompa. Może nie NASA ale przynajmniej moc zbliżona do next genów ( i5 3470 3.2GHz @ 3.6GHz, Radeon 785

Opublikowano

4.5GB czy 5.5 GB ramu do wykorzystania, nieważne bo i tak to jest ogrom, tu przecież tylko chodzi tylko i wyłącznie o to czy cyferka przy PS4 jest wyższa lub niższa niż ta przy XONE, takie posty na neogafie

6GB?

zacytuj chociaz jednego posta który w tak skrajny sposob mowi o tych 5 w xie, i nie jest zartem, bo zadnego takiego nie pamieta.

Ano ale pewnie napiszesz ze nie masz czasu szukac ;]

Ja pamietam tylko ze kazdy pisal ze ps4 z 8 giga g5 miazdzy moca 8 giga d3 w xie.

I ze nie dosc ze gorsza pamiec to jeszcze 5 z 8 idzie tylko na gry.

Teraz sie okazalo ze w PS4 5-6 z 8 idzie na gry, ale nadal to mocniejsza pamiec.

Opublikowano

zacytuj chociaz jednego posta który w tak skrajny sposob mowi o tych 5 w xie, i nie jest zartem, bo zadnego takiego nie pamieta.

Czego Ty chłopie oczekujesz :o

jesteś mistrzem we wmawianiu sobie rzeczy, po raz KOLEJNY ;]

Ja pamietam tylko ze kazdy pisal ze ps4 z 8 giga g5 miazdzy moca 8 giga d3 w xie.
Teraz sie okazalo ze w PS4 5-6 z 8 idzie na gry, ale nadal to mocniejsza pamiec.

dokładnie, dokładnie i jeszcze raz dokładnie. 

Edytowane przez Figaro

Opublikowano

6GB?

8 gddr5 > 8 ddr3

5 gddr5 > 5 ddr3

Co Ci tu więcej tłumaczyć, jakby Sony miało ddr3 jak xbox i 4gb zżarł by system to wtedy zrozumiałbym ten hejt.

Opublikowano

Na DF zrobili artykuł gdzie z ich testów wyszło, że PS4 może być w rzeczywistości co najwyżej ze 25% wydajniejsze od Xone, więc te różnice w grach będą marginalne, tym bardziej, że w następnej generacji poprawie ulegają rzeczy, które nie rzucają się już tak na pierwszy rzut oka.

PS. Figaro weź już skończ bo Twoje opinie i zdanie jest tyle warte co banknot wydrukowany na domowej drukarce, zmieniasz opcje jak rękawiczki i przestań zamylać, bo to już parodia, że wypierasz się tego co sam napisałeś. 

Opublikowano

Nie, mówili, że wystarczy im tyle ile ma PS4. To wy sobie dopisaliście liczbę.

W sprawie RAM polecam każdemu przeczytać ten post z neogafa:

(...)

4gbs is fine.

(...)

Ups.

??

Przeca zdanie "4 gbs is fine" pochodzi z posta na neogafie, a nie od jakiegoś developera. Weź raven ogarnij się :)

To możesz mi powiedzieć, proszę, po cholerę w ogóle cytowałeś ten post, skoro pochodzi od nikogo znaczącego? Jak to jest, że najpierw wkleja się ściany tekstu od kogoś, kto developerem NIE JEST, a później jeszcze wbija Musioł i zarzuca wszystkim, że YOU KNOW NOTHING plebsy, japa w kubeł. Później pisze znowu Figaro, tym razem cytaty od developerów, a wypowiedzi zwykłych userów nagle się nie liczą. Obłuda leje się hektolitrami :D.

A czekaj, wiem. Nie ważne, kto pisze posta. Ważne, by pisał odpowiednie rzeczy. Wtedy jest wiarygodny i warty cytowania :). Kiedy RAM-u było 4,5 GB, to wystarczyło cytować jakieś wytłumaczenia, nie ważne od kogo. 4 gbs is fine. Teraz, kiedy RAM-u jest 6 GB (a rzekomo potwierdzają to słowa developerów), nagle ważne są tylko wypowiedzi developerów i można nawet ignorować swoje własne posty sprzed dwóch dni. Fuck logic.

Opublikowano

25% marginalne?

Idzmy  w drugą strone, X1 ma replike pamięci PS4.

Opublikowano

4GB to jest mało, nie oszukujmy siebie, please. Najnowsze karty graficzne na PC zaczynają mieć powoli 6GB VRAM, a w wymaganiach gier coraz częściej widnieje 8GB na dane.

Z drugiej jednak strony, jeśli gra zajmuje np. 16GB, to jej 1/4 przy 4GB RAMu - znajduje się właśnie w pamięci konsoli. Wydaje się to jednak dużo. Więc może się mylę.

Uważam, że wszystkie te duperele/niepotrzebne z reguły graczowi funkcje nie powinny działać w tle oprócz jakiegoś tam nagrywania video. Czy naprawdę w X1 tak ważne jest to, by przełączyć się na TV w momencie grania, grę zapauzować i wrócić do niej za chwilę? Niech będą te bajery związane z TV, ale dopiero po wyłączeniu gry. Nie mogę pogodzić się z tym, że tyle RAMu się MARNUJE na GÓWNO.

Opublikowano

Ja bym to nazwał prościej ale mógłbym warna dostać, a ja porządny user jestem i nie chcę % :(

Ogólnie to Daddiego najlepiej ignorować bo nic sensownego w tym temacie nigdy nie pisze. Już lepiej by było reklamę jakąś wstawić zamiast jego postów.

Nie martw się na siłę. Akurat Playstation 1 2 i 3

Teraz tak, no ale jak ktoś chce tylko pif paf, to wiadomo, że to nie ta liga co X360.

strzelaniny, racery, rpgi = x360

samograje, japońskie uje muje = ps3

platformówki = wii

sonyboty znowu zakrzywiają rzeczywistość  :(   

Opublikowano

Z tymi GPU z 6 GB VRAM to trochę pojechałeś :P. Standard to 2 GB.

Teraz tak, 2 GB jest normą, ale GeForce Titan już posiada 6GB. Za 2 lata na PC to może być standard, kiedy pojawi się takie 'Watch Dogs 2", nowy TES, BF5 czy Crysis 4. Oczywiście to tylko gdybanie.

Edytowane przez Lukas_AT

Opublikowano

Ty rozumiesz co sam napisałeś?

3 GB uwalone w system = bieda, tragedia, MS ma w (pipi)e graczy bo ważniejsze od mocy są pierdoły.

3.5GB uwalone na system w PS4 = RAMu i tak wystarczy.

To samo, tylko że ubrane w inne słowa.

jesteś mistrzem we wmawianiu sobie rzeczy, po raz KOLEJNY ;]

;];];];];];] nic sobie nie wmawiam, to wszystko widać gołym okiem a kruku_kruku cię punktuje jak Pudzian Najmana.

Dobry był też Musiol, który sugerował na PS3site, że Eurogamer wrzucił to info w piątek po to, by Sony dementi zrobiło dopiero w poniedziałek.

ohLGTgC.png

Edytowane przez MaZZeo

Opublikowano

platformówki = wii

sonyboty znowu zakrzywiają rzeczywistość   :(   

Ty to sam mieszkasz w zakrzywionej rzeczywistości.

Samograje, japońskie nie wiadomo co aha dobre sobie :rofl2:

No ale pisz sobie dalej te swoje pokręcone wywody,przynajmniej będzie się z czego pośmiać.

Opublikowano

Wypocin Musiola jak i reszty ekipy na ps3sajt nie da sie czytać, jest to chyba najbardziej kulawy serwis w polskim internecie, co tu dużo pisać większość wypowiadających sie sonybotow to zwykle choragiewki*

Głupi słownik w tel,

Edytowane przez kubson

Opublikowano

Wypocin Musiola jak i reszty ekipy na ps3sajt nie da sie czytać, jest to chyba najbardziej kulawy serwis w polskim internecie, co tu dużo pisać większość wypowiadających sie sonybotow to zwykle chorongiewki

Dużo lepsza strona niż ta pod każdym względem.

@Don Redaktor

25% marginalne? he he he " Markowa Legenda 4" ma juz i tak wygrana te generację z Xbonem.

Opublikowano

marginalne, a jak bylo "gra x wyglada nieco lepiej na xboxa" to juz bylo macanie sie po kuskach i wklejanie cytatow.

4gb ramu to strasznie malo. te konsole maja wytrzymac do 2019-2020.

zwazywszy ze Crysis ktory wyszedl prawie 6 lat temu ma lepsza grafike i destrukcje otoczenia w swym otwartym swiecie niz wiekszosc korytarzowek na obecnej generacji swiadczy o fakcie, ze po 2 latach od premiery next genow, konsole znowu zostana w tyle za pecetami, o ile juz na starcie nie beda przez nie wyciete.

Edytowane przez Najtmer

Opublikowano

Najmter, jest tylko jedna mała różnica - jak wychodziły PS3 i X360 to wszystkie PSboty się tasowały jakie to PS3 potężne jest i jak zjada na śniadanie X360 i płacili nawet do 2x więcej żyjąc w tym przeświadczeniu, bo Sony im tak wmówiło, a w praniu wyszło na to, że to takie same maszynki i została tylko beka z tych, którzy dali się na to nabrać, a w efekcie mieli gry często o gorszej wydajności niż na X360, nie ważne ile, liczył się sam fakt, że sytuacja miała być o 180 stopni inna.

Ja bym się wkurzył jakbym kupił PS3 za 1600 zł 6 lat temu licząc, że będę miał najlepiej wyglądające i działające gry, a później kupował GTAIV i się dowiedział, że na Biedaboksie za 1000 zł gra ma wyższą rozdzielczość, lepiej działa i jest sprzętowy upscalling w każdej grze, a przed premierą czytałem o 120 FPS w grach na PS3 i oglądałem sobie wykresy Nvidii jak to GPU PS3 jest 10x wydajniejsze od GPU X360. 

Edytowane przez DonSterydo

Opublikowano

ja sie nie dalem na nic nabrac. mam ps3 ktore przez 4 lata nie mialo zadnej awarii i xboxa ktory dostal 4 razy rroda. jak myslisz, z ktorej konsoli bardziej sie ciesze? podpowiem, nie lubie ufokow, samochodowek i psujacych sie konsol.

Opublikowano

A co mnie obchodzi co Ci się podoba? Piszę jak było.

Opublikowano

A co mnie obchodzi co Ci się podoba? Piszę jak było.

a co mnie obchodzi jak bylo skoro mnie to nie dotyczy?

Opublikowano

To po co się wpierniczasz do dyskusji jak chcesz pisać tylko o sobie XD Co za nieogar :P A mi X360 działa od 5 lat bez problemu i kogo to niby ma obchodzić, heh.

Opublikowano

Ja bym to nazwał prościej ale mógłbym warna dostać, a ja porządny user jestem i nie chcę % :(

Ogólnie to Daddiego najlepiej ignorować bo nic sensownego w tym temacie nigdy nie pisze. Już lepiej by było reklamę jakąś wstawić zamiast jego postów.

Nie martw się na siłę. Akurat Playstation 1 2 i 3

Teraz tak, no ale jak ktoś chce tylko pif paf, to wiadomo, że to nie ta liga co X360.

platformówki = wii

sonyboty znowu zakrzywiają rzeczywistość   :(   

Szkoda, że te japońskie uje muje niszczą grywalnością i ocenami 90% gier ze stanów. Co do rpg nma xboxa zostawie to bez komentarza.

funny-gif-selection-1.gif?w=370

Najmter, jest tylko jedna mała różnica - jak wychodziły PS3 i X360 to wszystkie PSboty się tasowały jakie to PS3 potężne jest i jak zjada na śniadanie X360 i płacili nawet do 2x więcej żyjąc w tym przeświadczeniu, bo Sony im tak wmówiło, a w praniu wyszło na to, że to takie same maszynki i została tylko beka z tych, którzy dali się na to nabrać, a w efekcie mieli gry często o gorszej wydajności niż na X360, nie ważne ile, liczył się sam fakt, że sytuacja miała być o 180 stopni inna.

Temat wałkowany 10000 razy. Xbox z wifi i hd-dvd (799zł) kosztował tyle samo co ps3. Weź pod uwagę afere z YLOD i ile ludzi kupiło drugą konsolę.

To po co się tasujecie ps4/xone skoro wszystko wyjdzie w praniu w listopadzie/grudniu może lepiej zamknąć temat do grudnia, bo te wasze wojenki są bez sensu. Gorzej jak rzeczywiście się okaże, że ps4 ma 25% więcej mocy wtedy wybór będzie oczywisty.

Opublikowano

+ Dodał MODERATOR

Halt!

Kein privater Tour bitte!

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.