Skocz do zawartości

Console Wars 6: Kogo Bardziej Wyruchają

Featured Replies

Opublikowano

No ale swoje odczucia i to, czy Wam lub Waszym kolegom padła konsola to jedno, a faktyczne liczby i ogromna afera, jaką był RROD to są fakty, tu nie ma zabawy w subiektywizm.

• Odpowiedzi 23,7 tys.
  • Wyświetleń 741 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

• Gość DonSterydo
    Gość DonSterydo

Reklama kawałka plastiku #eksajt, heh.   EDYTA: Jaki ból 4 liter XD

• Dobra, dość.   Dziś pojechałem do znajomka, który akurat niedawno kupił sobie mocarnego w miarę kompa. Może nie NASA ale przynajmniej moc zbliżona do next genów ( i5 3470 3.2GHz @ 3.6GHz, Radeon 785

Opublikowano

No ale swoje odczucia i to, czy Wam lub Waszym kolegom padła konsola to jedno, a faktyczne liczby i ogromna afera, jaką był RROD to są fakty, tu nie ma zabawy w subiektywizm.

no są ale z drugiej strony M$ wyszedł z twarzą. Świetny, szybki serwis i udoskonalenie samej konsoli. 

Opublikowano

A ja nadal się nie dowiedziałem z czym Sony kłamało odnośnie PS4 :(

Edytowane przez MYSZa7

Opublikowano

Na DF zrobili artykuł gdzie z ich testów wyszło, że PS4 może być w rzeczywistości co najwyżej ze 25% wydajniejsze od Xone, więc te różnice w grach będą marginalne, tym bardziej, że w następnej generacji poprawie ulegają rzeczy, które nie rzucają się już tak na pierwszy rzut oka.

A tutaj komentarz z tego artykułu, czemu te jego porównanie jest z dupy wzięte:

I like how you do not take into account the fillrate difference. The X1 only has 16 Colour Rops and 64 Z/Stencil Rops but the PS4 has 32 Colour Rops and 128 Z/Stencil.

In your comparison both cards have the same amount of rops so an important performance factor is not being taken into account. There are no two AMD GPUs on the market that actually have a 50% shader increase and a 100% fillrate increase. The closest we can get (without tweaking clocks which does have other issues like texturing performance and primary set up rate) is to use the 7790 vs the 7870Ghz. They both run at 1Ghz. The shader advantage is 43% and the fillrate advantage is 100%.

Without matching memory bandwidth the performance difference of these two cards is 35-55% depending on the game.

Do not underestimate the power of fillrate. Polyphony in an interview said the because the PS3 had worse fillrate than the PS2 some effects that were on GT4 could not be used on GT5 such as heat haze. Fillrate is important.

I used to think DF was a pretty good at hardware analysis but after the 7 minutes recording mistake, the constant updates and corrections on the PS4 memory allocation article and now this I have lost my trust in what DF puts out.

Opublikowano

Idę napisać komentarz na DF, może ktoś w USA będzie to cytował jako prawdę objawioną :P

Opublikowano

jest po angielsku i ma dużo profesjonalnych wyrazów których nie rozumiem, ja to łykam.

Opublikowano

Najmter, jest tylko jedna mała różnica - jak wychodziły PS3 i X360 to wszystkie PSboty się tasowały jakie to PS3 potężne jest i jak zjada na śniadanie X360 i płacili nawet do 2x więcej żyjąc w tym przeświadczeniu, bo Sony im tak wmówiło, a w praniu wyszło na to, że to takie same maszynki i została tylko beka z tych, którzy dali się na to nabrać, a w efekcie mieli gry często o gorszej wydajności niż na X360, nie ważne ile, liczył się sam fakt, że sytuacja miała być o 180 stopni inna.

nie chce się tutaj włączaj do tej waszej durnej wojenki, ale chyba nie powiesz że PS3 nie ma ładniejszych exów niż x360. Nie mowie o jakiejś kolosalnej przepaści, ale różnica była całkiem spora i widoczna na pierwszy rzut oka.

Opublikowano

Ten temat to w wiekszosci takie "Jak sie nie ma co sie lubi to sie lubi co sie ma" 

Opublikowano

Lecz to exy na PS3 ciągle wygrywały (wygrywają?) nagrodę za grafikę roku na gali rozdania VGA, i jednak przyjęło się że ex'y na PS3 stoją wyżej od tych z X360, choć głównie to zasługa umiejętności studiów 1st party, niż realnej przewagi technologicznej PS3 nad X360.

Co do DF, to widać że bardzo chcą ostatnio wydrapywać splendor jaki się wytworzył wokół PS4, co uwypukla tylko ich stronniczość i bycie "pro-MS". Szkoda, że tak długo zwodzili ludzi, choć robili to umiejętniej od Lens of Truth (co ciekawe oba serwisy są pod egidą Eurogamera, przypadek?). Teraz będą częściej mieli takie "wpadki", bo zadanie trudniejsze - pokazać że słabsza technologicznie konsola, wcale nie jest taka słabsza.

Opublikowano

No właśnie na pierwszy rzut oka nie jest widoczna, poza God of War 3.

No sorry a Uncharted 2,3 Heavy Rain czy The Last of Us. Sorry, ale na xpudle nie uświadczymy tak wyglądających gier. I nie mowie tego jako fanboy Sony ( a już taka łatkę zdążono mi przypiąć), bo mimo wszystko jednak wiecej czasu spedzam przy xboxie (pad, lepsza struktura sieciowa i szybciej działący dashboard robią swoje)

Opublikowano

1302389-1246890_haruhi___not_this_shit_a

Co do DF, to widać że bardzo chcą ostatnio wydrapywać splendor jaki się wytworzył wokół PS4, co uwypukla tylko ich stronniczość i bycie "pro-MS". Szkoda, że tak długo zwodzili ludzi, choć robili to umiejętniej od Lens of Truth (co ciekawe oba serwisy są pod egidą Eurogamera, przypadek?). Teraz będą częściej mieli takie "wpadki", bo zadanie trudniejsze - pokazać że słabsza technologicznie konsola, wcale nie jest taka słabsza.

I dlatego Eurogamer wypuszczał analizy gloryfikujące exy na PS3 na które się wielu tu powoływało albo jak np. ostatnio ogłoszono, że pierwszą grą darmową w ramach Xbox Live będzie Defense Grid to wrzucili do nagłówka ten obrazek?

eurogamer-l8w5j7.jpg

Jak zwykle, każdy serwis jest dobry póki przestaje być pro-Sony, komedii akt II albo III nawet w ostatnich dniach.

Edytowane przez MaZZeo

Opublikowano
  • Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem.

ale to zakłamanie niektórych osób jest komiczne. 

I KTO TO MÓWI

Przykro mi Rozi, ale ja nie zmieniam zdania jak sonoklapy i cały czas piszę to samo bez względu na okoliczności, także triple facepalm dla Ciebie.

Wbijam siusiaka w wasze rozkminy ramowe i w ogóle w ten wasz (pipi)idołek dla upośledzonych, ale ten post mnie rozbawił niesamowicie. Lepszego autodissa to tu chyba jeszcze nie było.

Jedyny pozytyw tej wymuszonej beki to filmik, a konkretnie fragment z Jaczesem.

Opublikowano

Autodiss? Widać jesteś dość, hmm ograniczony jak reszta kolegów. Nie wiem w czym tu autodiss, że jak mam własne zdanie to nie zmieniam go w zależności od tego co kto pisze, jak Yeti czy Figaro chociażby, który wypiera się tego co sam pisał 2 di wcześniej. Np. Uważałem, że checki raz na 24h to nie problem przed i po tym jak MS się z tego wycofał; twierdziłem, że drama z indie developerami to bełkot przed i po zmianie polityki MS itp. itd.

Teraz łapiesz czy jeszcze za trudne?

Opublikowano

Rozrysuj mi to.

Opublikowano

strzelaniny, racery, rpgi = x360

samograje, japońskie uje muje = ps3

platformówki = wii

sonyboty znowu zakrzywiają rzeczywistość   :(   

Ty to sam mieszkasz w zakrzywionej rzeczywistości.

Samograje, japońskie nie wiadomo co aha dobre sobie :rofl2:

No ale pisz sobie dalej te swoje pokręcone wywody,przynajmniej będzie się z czego pośmiać.

przykro mi, ten temat był tu wiele razy wałkowany i tak jest, żaden płacz sonybota nic nie pomoże  :)  jakiś koleś tam pisał jeszcze że japońskie gry miażdżą zachodnie... :yucky:

małe żółtki wypaliły się kilka lat temu co najlepiej pokazuje jakość gier Crapcomu i SE. No ale spoko ktoś lubi symulatory kaloszy w wodzie czy kolejne gry gdzie ekipa 12 letnich kolorowych dzieci ratuje świat zbierając magiczne kryształy i walcząc z gadającymi warzywami wybiera ps3, kwestia gustu, prawdziwi faceci wolą zmielić Locusta na 1000 kawałków.

Opublikowano

Girsy to obecnie pomyje po świetnej 1.

Dark Souls>reszta RPG na currentgenach. 

Opublikowano

strzelaniny, racery, rpgi = x360

samograje, japońskie uje muje = ps3

platformówki = wii

sonyboty znowu zakrzywiają rzeczywistość   :(   

Ty to sam mieszkasz w zakrzywionej rzeczywistości.

Samograje, japońskie nie wiadomo co aha dobre sobie :rofl2:

No ale pisz sobie dalej te swoje pokręcone wywody,przynajmniej będzie się z czego pośmiać.

przykro mi, ten temat był tu wiele razy wałkowany i tak jest, żaden płacz sonybota nic nie pomoże   :)  jakiś koleś tam pisał jeszcze że japońskie gry miażdżą zachodnie... :yucky:

małe żółtki wypaliły się kilka lat temu co najlepiej pokazuje jakość gier Crapcomu i SE. No ale spoko ktoś lubi symulatory kaloszy w wodzie czy kolejne gry gdzie ekipa 12 letnich kolorowych dzieci ratuje świat zbierając magiczne kryształy i walcząc z gadającymi warzywami wybiera ps3, kwestia gustu, prawdziwi faceci wolą zmielić Locusta na 1000 kawałków.

Niektórym brakuje męskości w świecie realnym to sobie jej dodają w wirtualnym, grajac tylko w MĘSKIE gry.

Opublikowano

na scenie  colin i kyo" parsknalem glosno xD

mistrz

kto to jest andrew?

Opublikowano

Mass Effect najlepsiejszy RPG

Opublikowano

hahahahahah leci do rodzynow  :teehee:

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.