Skocz do zawartości

Console Wars 6: Kogo Bardziej Wyruchają

Featured Replies

Opublikowano

hav3n: Problem z takimi zakłamanymi botami jak Ty jest taki, że jakbyś napisał jak człowiek "kupię PS4 bo zawsze konsole Sony sprawdzały się w moim przypadku" czy coś takiego, to bym się nie czepiał. Każdy kupuje przecież to co mu się podoba i nikt nie może mu narzucać czego innego.

no do mnie sie dzis dokladnie o to doje.bales, wiec nie wciskaj kitonow gosciu. 

a najglupszy twoj argument od ktorego normalnie z dupy krew leci to

"na ps4 nie zapowiedziano tylu gier co na xone"

wiesz co to oznacza? ze przez najblizszy rok- czyli w momencie kiedy inteligentny czlowiek nie kupuje konsoli konsola microsoftu bedzie miala wiecej gier. i tyle. po 3 latach gier na obie bedzie masa, kazda bedzie miala kilkanascie fajnych exow, a pod koniec generacji moze powtorzy sie historia i xboty beda mialy bol dupy ze microsoft ich oleje, a ps4 dostanie game of the generation. kupujesz konsole zeby grac na niej tylko przez rok od premiery? 

• Odpowiedzi 23,7 tys.
  • Wyświetleń 741 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

• Gość DonSterydo
    Gość DonSterydo

Reklama kawałka plastiku #eksajt, heh.   EDYTA: Jaki ból 4 liter XD

• Dobra, dość.   Dziś pojechałem do znajomka, który akurat niedawno kupił sobie mocarnego w miarę kompa. Może nie NASA ale przynajmniej moc zbliżona do next genów ( i5 3470 3.2GHz @ 3.6GHz, Radeon 785

Opublikowano

Karas - na XO przynajmniej wiem już teraz co bym kupil, w przypadku PS4 nie wiem totalnie nic.

Co do roznic w grafice nie bylbym tego taki pewny - teraz bardzo dużo będzie zależne od srodowisk programistycznych.

Do mnie trafiają gry z obydwu platform, obydwie maja zupełnie inny charakter grania, ale najbardziej trafia do mnie konsola, która ma najlepiej rozwinieta infrastrukturę sieciowa, spolecznosc, online itp.

Taki target - niestety na ten temat, jak i w przypadku inwestycji nowy platny PSN przez Sony jest pomijany.

Natmer - Ty i Twoje wyznaczniki inteligencji. LOL.

Mnie osobiście ch(pipi) obchodzi co będzie po 3 latach, tymbardziej co będzie pod koniec generacji, bo do tego czasu to może będę miał wszystkie konsole pod TV.

Konsole kupuje od razu w pierwszym roku, nie wiem tylko która na start, podobnie jak wielu fanow gier/konsol/elektroniki, którzy widocznie dla Ciebie sa idiotami... :stupid:

Edytowane przez easye

Opublikowano

hav3n: Problem z takimi zakłamanymi botami jak Ty jest taki, że jakbyś napisał jak człowiek "kupię PS4 bo zawsze konsole Sony sprawdzały się w moim przypadku" czy coś takiego, to bym się nie czepiał. Każdy kupuje przecież to co mu się podoba i nikt nie może mu narzucać czego innego.

no do mnie sie dzis dokladnie o to doje.bales, wiec nie wciskaj kitonow gosciu. 

a najglupszy twoj argument od ktorego normalnie z dupy krew leci to

"na ps4 nie zapowiedziano tylu gier co na xone"

wiesz co to oznacza? ze przez najblizszy rok- czyli w momencie kiedy inteligentny czlowiek nie kupuje konsoli konsola microsoftu bedzie miala wiecej gier. i tyle. po 3 latach gier na obie bedzie masa, kazda bedzie miala kilkanascie fajnych exow, a pod koniec generacji moze powtorzy sie historia i xboty beda mialy bol dupy ze microsoft ich oleje, a ps4 dostanie game of the generation. kupujesz konsole zeby grac na niej tylko przez rok od premiery? 

Wyjdź INTEIGĘCIE

Opublikowano

no ja mam - bo mogą pracować na takich obrotach jak w przypadku PS3 i pierwsze hity wydac 2 lata po premierze konsoli, a mnie osobiście to nie satysfakcjonuje. Mowili o 20 exach w 1 roku, MS zapowiedział już 13 z 15, Sony nadal 3... Zapowiedzi gier na przyszłych targach E3 średnio mnie interesują, bo pewnie wtedy najwcześniej pojawia się w 2015r.

Knack, Driveclub, Killzone, Infamous, The Order, the Dark Sorcerer ( chociaż to raczej Tech Demo ). Faktycznie 3... 

Opublikowano

Co do zapowiedzi gierek wszystkie w formie jedynie CGI bez krzty gameplayu możecie sobie wsadzić tam gdzie słońce nie dochodzi zamiast się do nich fapować rzekłem  :whistling:

Edytowane przez Karas

Opublikowano

no sorry, czyli 4ry, bo tech demo chyba do gier zaliczać nie możemy.

Z tego Knack poki co prezentuje się jak gra na PSS za 4 dyszki, zas DC w mojej osobistej ocenie Forzy raczej szans przebic nie ma.

Opublikowano

Karas - na XO przynajmniej wiem już teraz co bym kupil, w przypadku PS4 nie wiem totalnie nic.

Co do roznic w grafice nie bylbym tego taki pewny - teraz bardzo dużo będzie zależne od srodowisk programistycznych.

Do mnie trafiają gry z obydwu platform, obydwie maja zupełnie inny charakter grania, ale najbardziej trafia do mnie konsola, która ma najlepiej rozwinieta infrastrukturę sieciowa, spolecznosc, online itp.

Taki target - niestety na ten temat, jak i w przypadku inwestycji nowy platny PSN przez Sony jest pomijany.

Mnie osobiście ch(pipi) obchodzi co będzie po 3 latach, tymbardziej co będzie pod koniec generacji, bo do tego czasu to może będę miał wszystkie konsole pod TV.

Konsole kupuje od razu w pierwszym roku, nie wiem tylko która na start i mogę Cie zapewnić. ze zrobi tak bardzo wielu fanow gier, także inteligentniejszych od Ciebie..

tej a ty masz zycie poza gierkami?

uwazaj bo konsola ci wybuchnie w pokoju i podpali cale mieszkanie. pierwszy rok generacji to najbardziej awaryjne konsole. sorry, wole poczekac az je ulepsza i beda tansze, ale wiem, to takie malo inteligentne :(

Edytowane przez Najtmer

Opublikowano

Nawet choćbym nie miał czasu grac, to i tak kupie, bo jestem fanboyem konsol i elektroniki. Wiem tez, ze spalona konsola nie ma prawa zapruszyc ognia w mieszkaniu i od tego mam 2 lata gwarancji, by się tym nie przejmować. Zreszta, zostawiam to - akurat nie raz pokazywalas poziom swojej inteligencji w tym temacie - uwierz mi - samym wstrzymywaniem się z zakupem nextgena ilorazu nie podniesiesz

Edytowane przez easye

Opublikowano

Konsole kupuje od razu w pierwszym roku, nie wiem tylko która na start i mogę Cie zapewnić. ze zrobi tak bardzo wielu fanow gier, także inteligentniejszych od Ciebie..

tej a ty masz zycie poza gierkami?

uwazaj bo konsola ci wybuchnie w pokoju i podpali cale mieszkanie. pierwszy rok generacji to najbardziej awaryjne konsole. sorry, wole poczekac az je ulepsza i beda tansze, ale wiem, to takie malo inteligentne :(

Gdyby ludzie żyli taki tokiem myślenia jak ty to większość graczy nie kupiłaby do dzisiaj PS360. Prześpij sie

Opublikowano

spokojnie, nie zalezy mi na opinii fanboya konsol, lecz na wlasnym dobrym interesie. nic zlego nie ma w podchodzeniu do sprawy z dystansem. dzieki temu bede widzial caly bol dupy ile to konsol sie spier.dolilo z boku nie tracac czasu na serwisowanie.

heavy deszcz- co twoj post w ogole oznacza? jaki ma sens? czemu mam sie przespac? bo biore pod uwage ze konsole w dniu premiery to sprzety najbardziej wadliwe? sorry, wole poczekac i kupic sobie konsole pozniej, kedy producent wsparty statystyka kaputow swojej konsoli ja udoskonali jak to mialo zawsze miejsce, niz ryzykowac, czy aby tydzien po uplywie gwarancji mi sie konsola sfajczy. ps3 mam 3-4 lata, co swiadczy o tym ze to byla dobra decyzja, dzieki temu nie musze sie martwic kupnem drugiej konsoli w momencie kiedy zaczna wychodzic najlepsze gry w generacji.

Edytowane przez Najtmer

Opublikowano

no sorry, czyli 4ry, bo tech demo chyba do gier zaliczać nie możemy.

Z tego Knack poki co prezentuje się jak gra na PSS za 4 dyszki, zas DC w mojej osobistej ocenie Forzy raczej szans przebic nie ma.

Chciałeś ilość, a jak okazało się, że jest inaczej, to nagle i do jakości się czepiasz...

A może Killer Instinct będzie grą na 6/10 ? To też nie liczmy.

Gra to gra, zapowiedź to zapowiedź, masz 5 exów, może i 6 licząc The Dark Sorcerer.

Ofc nie zmienia to faktu, że na PS4 zapowiedzi exów jest po prostu mniej ( duży udział mają gry, które jeszcze powstają na PS3)

Edytowane przez Moldar

Opublikowano

KI to gra która ma szanse nawet Mortal Kombat zdetronizować. Po wstępnych gampleyach nawet ja jestem zajarany jak dzieciak, choć fan bijatyk ze mnie marny.

spokojnie, nie zalezy mi na opinii fanboya konsol, lecz na wlasnym dobrym interesie. nic zlego nie ma w podchodzeniu do sprawy z dystansem. dzieki temu bede widzial caly bol dupy ile to konsol sie spier.dolilo z boku nie tracac czasu na serwisowanie.

ale masz zycie poza gierkami?

ze ewentualne 2 tyg bez konsoli nazywasz traceniem czasu ? Poza tym, jezeli pierwsi recenzencji potwierdza słowa inzynierow SONY o ich temperaturach (a przecież przegrzewanie było najczestrzym problemem obecnych konsol) to w nowy sprzet zainwestuje spokojniej niż kupowałem obecny.

Dlatego fan samochodów i mordobicia wybierze xboxa.A mAniacy napierdzielania karabinami wybiorą ps4,bo ma oczo(pipi)ngo Killzona.Jak zawsze większe BFowe community+ strzelanki f2p

Killzone, to jedyna gra która bym kupil na starcie glownie dla doznan wizualnych, ale obawiam się, ze poza grafika znowu ten tytul nie będzie miał wiele do zaoferowania.

Edytowane przez easye

Opublikowano

Bo jest platformówką czy co ? Nie mówię, że mnie jara Knack, ale to może być równie dobrze poziom Ratcheta.

Opublikowano

czego innego spodziewam się od nextgenowych platformerow. Już ogladajac gameplay znudziłem się ta szpila. Nie ma tu totalnie nic ciekawego, monotonia, kiepawy design, brak jakiegokolwiek charakteru. Maja tak mocne konsole a tworza gre, której nawet z Plusa bym nie zassał. Podobno tworza ja niecaly rok, wiec pewnie wyjdzie gra koszmarek pisana na kolanie.

W ogole czy jakiegokolwiek fana platformowek, który ogral ciut więcej niż tytuly wyłącznie dostępne na PS3 te filmy zachecily do gry ? Osobiscie nie spodziewam się jakiejkolwiek innowacji, tymbardziej gry nawet na poziomie Ratcheta.

Edytowane przez easye

Opublikowano

Bo jest platformówką czy co ? 

Bo wygląda bardzo słabo, gdy postawimy go przy dobrych platformerach. Oglądając gameplaye z tą izometryczną kamerą, czułem się, jakbym oglądał jakiegoś aRPG'a z designem na poziomie Kulinka Okrąglinka.W życiu bym za to nie dał 200 zł, a serio potrafię docenić, gdy twórcy wyłamują się z tego owczego stada gier AAA z łysymi protagonistami. Gra jeszcze ma na tyle szczęscie, że wychodzi na premierę ps4, bo gdyby wychodziła 2-3 lata po premierze, to pewnie walczyłaby ze smash brosem od sony o to, co się gorzej sprzeda.

Edytowane przez ragus

Opublikowano

Mnie ten Knack niespecjalnie interesuje. Graficznie bez szału, imo beznadziejny design, nie wiem jak gameplay.. ale rewelacji bym się też nie spodziewał. Zresztą.. nawet sam Cerny (twórca tej gry) w którymś wywiadzie powiedział, że Knack to raczej mała produkcja.

Póki co Sony pokazało mniej exów na PS4.. ale przynajmniej wszystkie było pokazane z elementami gry (The Order nie sam gameplay ale przynajmniej real-time), gdzie część exów na Xbone'a była tylko w formie renderów.

Pewnie kilka nowych pokażą niedługo na GC.. ale to się okaże.

Z innej beczki... czy tylko mnie dziwi, że Namco nie zapowiedziało/pokazało jeszcze next-genowego Tekkena lub Soul Calibura? Liczę na coś w tym temacie najpóźniej na TGS.

Edytowane przez Emet

Opublikowano

Z innej beczki... czy tylko mnie dziwi, że Namco nie zapowiedziało/pokazało jeszcze next-genowego Tekkena lub Soul Calibura?

mnie nie dziwi, bo ani ttt, ani t6 nie wychodziły na premierę konsoli. poza tym bijatyki namco wychodzą pierw na automatach, potem są konwertowane na konsole (t6 z prawie dwuletnim opóźnieniem)

Opublikowano

Kto się zajmuje robieniem tego Killer Instinct, że to taki pewniak? Jacyś weterani MK, Tejkena, SF itp. ?

Opublikowano

Killer Instinct dostajecie wraz z subskrypcją golda ale tylko z jedną postacią, czyli to taki free-to-play ? 

Opublikowano

MS zapowiedział już 13 z 15

Jeśli ktoś był by tak miły to prosiłbym o ich wymienienie widocznie coś mi umknęło....

Opublikowano

iYl85yU.jpg?1

Killer Instinct dostajecie wraz z subskrypcją golda ale tylko z jedną postacią, czyli to taki free-to-play ? 

No - prawie jak obecne wersje demo ^^

Edytowane przez easye

Opublikowano

Powerstar Golf... No tak, zawsze to więcej.

Opublikowano

Hahah, posiadacze konsoli bez gier, trupa od kilku miesięcy, zarzucają drugiej stronie, że nastepczyni konsol, które zawsze miały od groma gier różnorodnych, kilka miesięcy przed premierą ma zapowiedzianę zaledwie kilka gier. Czy wy siebie słyszycie? Czy jesteście az tak tępi, lub lubicie robić z siebie skończonych idiotów i dalej brniecie w tą bzdure? Na początku myslałem, że to jesyt trolling, ale widzę, że niektórzy na serio biorą ten "argumnet". Jezeli ktoś tu może martwić się w przyszłości o brak gier, to na pewno nie będą to posiadacze PS4.

Edytowane przez YETI

Opublikowano

Yeti - PS3 nie miało od groma gier przez prawie 2 lata.

Powerstar Golf... No tak, zawsze to więcej.

no akurat ta gra chyba nie wielu interesuje i można ja spokojnie wykreslic, podobnie jak taki Kinect Sports.

na PS4 tez z miejsca wykreślam Knacka.

Edytowane przez easye

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.