Skocz do zawartości

Console Wars 6: Kogo Bardziej Wyruchają

Featured Replies

Opublikowano

Najlepsze symulatory - PC

Najlepsze cRPG - PC

Najlepsze MMO - PC

Najlepsze multiplatformy - PC

Najlepsze skradanki - PC ( oj będzie krzyk i minusy )

Najlepsze FPSY - PC

Najlepsza infrastruktura sieciowa w grach - PC

Najlepsze szeroko pojęte strategie - PC

Najlepsze gry niszowe - PC

Najlepsze horrory od kilku lat - PC

Najlepsze przygodówki - PC

Można długo wymieniać, no ale nie pyla się PC-ta. Czekam na minosy,

Edytowane przez Sebastian Ś.

• Odpowiedzi 23,7 tys.
  • Wyświetleń 741,2 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

• Gość DonSterydo
    Gość DonSterydo

Reklama kawałka plastiku #eksajt, heh.   EDYTA: Jaki ból 4 liter XD

• Dobra, dość.   Dziś pojechałem do znajomka, który akurat niedawno kupił sobie mocarnego w miarę kompa. Może nie NASA ale przynajmniej moc zbliżona do next genów ( i5 3470 3.2GHz @ 3.6GHz, Radeon 785

Opublikowano

ja bym wolal bys wymienil gry w tych kategoriach z ostatnich 2 lat i przy okazji  napisał jakie konsole posiadasz/posiadales dla porównania.

Oczywiście poza MMO, czy strategiami, których na konsolach po prostu nie ma, no ale wątpię tez by graczy konsolowych za specjalnie interesowaly.

Ciekaw jestem szczególnie przygodowek, wyscigow, fpsow (bo jeżeli to BF3, bo po 8 latach wygląda lepiej niż na konsolach i jest 2 razy więcej graczy to możesz sobie darować)

Multiplatformy wygladaja lepiej, szczególnie teraz przy końcu generacji, ale na początku w ogole tak nie było, bo dostawaliście zwykle skonwertowana wersje na PC. Niektórych multiplatformowych hitow na próżno tez szukac, RDR, GTA V (tak - średnio mnie interesuje, ze będę mogl pograc w ta gre w lepszej rozdzialce i z modami po 1,2 latach, jak wszyscy już ja ograją i będą ogrywać kolejnego nextgenowego sandboxa)

Gry sportowe na PC ssa palę (sytuacja nieco się poprawila jakos kolo 2011, jak w końcu zaczeli konwertować dokładnie te same gry na PC, z nowa generacja niestety wszytsko wraca - taka FIFA 14 na starym silniku, robiona przez inny team, przynajmniej przez najbliższe 2-3 lata) - osobiście nawet przez to za granie na PC podziekuje.

Bijatyk nie ma.

Co tam może konkurować z wyścigami jak Forza, Forza Horizon, GT ?

Najlepsza platformowka także przebija te z Wii ?

Edytowane przez easye

Opublikowano

Jesli wszystko jest najlepsze na PC, to po co Wam konsola?

Opublikowano

Na komputerze sam możesz sobie namieszać w systemie (równie szybko naprawić, jeśli nie jesteś PC-towym inwalidą), a na konsolach robią to za ciebie skośnoocy (musisz łaskawie poczekać, aż odkryją, co tym razem spier.dolili). Taka mała różnica.

Opublikowano

@Ludwes

Bo nas stać. Na czymś trzeba zagrać w GTA V. No i jednak zamiast emulować Super Mario Galaxy wolę odpalić Wii.

easye, widać, że mało wiesz o grach na PC. Sebastian nie pisał o wyścigach, ale o symulatorach. Live for Speed, rFactor, iRacing to kilka tytułów jakie mi przychodzą do głowy. I wytłumacz mi, dlaczego w przypadku multiplatform nie cofamy się w przeszłość, a w przypadku gier sportowych tak? Naginasz własne argumenty tak, by pasowały Ci do Twojej tezy.

Bijatyk nie ma? Na pewno? Oczywiście nie ma ich tak dużo, jak na konsolach, ale nie popadaj w niepotrzebne skrajności.

Niektórych multiplatformowych perełek na próżno szukać na PC. Na próżno też szukać multiplatform, które jeśli są już na PC, to prezentują się na nim gorzej od konsolowych odpowiedników ;). Na próżno też na konsolach szukać dobrych RTS-ów i turówek.

Ciekaw jesteś przygodówek? Mówi Ci coś gatunek point & click? Jest tego od cholery i jeszcze trochę, a nowe tytuły regularnie się ukazują.

Jeśli chodzi o gry niezależnie, to tutaj w ogóle nie ma dyskusji. Konsole otrzymują tylko ułamek tych najbardziej dochodowych i głośnych tytułów. Ja właśnie sobie śmigam w Rogue Legacy, ciekawe za ile miesięcy konsolomaniaki będą się zachwycać tą grą :>.

I to "nie obchodzą mnie mody, wyższe tekstury i rozdziałka". No tak, nie obchodzi Cię PC, ale w jaki sposób to argumentuje Twoją tezę? Jeśli mnie nie obchodzą sprzęty firmy Sony, czy to znaczy, że z automatu PlayStation stało się do du,py?

Choć fakt, jakaś lista takich gier na poparcie Twojej tezy by się przydała, Sebastian  ;).

Edytowane przez raven_raven

Opublikowano

granie w Mario Galaxy bez urzadzen ruchowych Nintendo na musi być slabe...

Opublikowano

Najlepsze symulatory - PC

Najlepsze cRPG - PC

Najlepsze MMO - PC

Najlepsze multiplatformy - PC

Najlepsze skradanki - PC ( oj będzie krzyk i minusy )

Najlepsze FPSY - PC

Najlepsza infrastruktura sieciowa w grach - PC

Najlepsze szeroko pojęte strategie - PC

Najlepsze gry niszowe - PC

Najlepsze horrory od kilku lat - PC

Najlepsze przygodówki - PC

Można długo wymieniać, no ale nie pyla się PC-ta. Czekam na minosy,

wymień mi te gry

Edytowane przez mersi

Opublikowano

Bo nas stać. Na czymś trzeba zagrać w GTA V. No i jednak zamiast emulować Super Mario Galaxy wolę odpalić Wii.

No to jednak najlepsze gry wcale nie sa na PC...

Opublikowano

granie w Mario Galaxy bez urzadzen ruchowych Nintendo na musi być slabe...

można wiimote'a podłączyć

Opublikowano

No to jednak najlepsze gry wcale nie sa na PC...

No tutaj się zgodzę, GOTG nie będzie od razu na PC. Po to właśnie mam tą konsolę, by nie jojczyć, że aj waj nie zagram w to. Ale czy rynek gier kończy się na jednej grze? No dziwne by było, by istniała jakoś platforma, na której da się zagrać we wszystko (komputery są jednak najbliżej tego ;) ).

easye... nie wiesz to się nie wypowiadaj. Nie ma żadnego problemu by podłączyć wiimote'a i grać sobie w Super Mario Galaxy w 1080p.

Edytowane przez raven_raven

Opublikowano

Czy taki emulator SMG wymaga mocnego kompa?

Opublikowano

Mam wymieniać te gry ? Przecież to materiał na pokaźny felieton. Jak mam w poście opisać lata rynku PC ? Jeśli ktoś gra długo na PC i konsolach to chyba wymienione gatunki powyżej to oczywistość.

No, można podyskutować co najwyżej o skradankach. 

Konsole mają swoje gatunki, PC swoje. Nawet jeśli niektóre już ilościowo są bardzo blisko siebie ( np FPS-y) to i tak PC wygrywa minimalną ilością jednak ich więcej, oprawą, płynnością i infrastrukturą sieciową. Ceny gier to kolejny plus. 

Opublikowano

Wii się bardzo przyjemnie emuluje, dużo łatwiej od PS2. Oczywiście emulacja wymaga pewnych pokładów mocy, ale podejrzewam, że spokojnie na kompie za 1500 zł możnaby komfortowo grać.

Opublikowano

Zawsze mnie rozbawialy teksty Pecetowcow w stylu na PC wszytsko mozna mieć. Jednego nie macie, najważniejszego.. Klimatu i funu z gry. Dziękuje.

Edytowane przez pop

Opublikowano

Kurde, a więc stąd się biorą te niskie ceny. Wszystkie te same gry, w które Wy na konsolach gracie, na PC ogołacają z klimatu i funu gry. Dają co prawda tekstury HD i 60 fps, ale to nie to samo :<.

Opublikowano

Faktycznie wyj.ebany klimat grać w Mario na blaszku. Masakra.

Opublikowano

Ah ten mityczny klimat konsol w dzisiejszych latach. Chyba klimat niesamowitej komerchy i nastawienia na zyski w prostackich grach dla niedzielniaków. Oczywiście uogólniam ale tylko trochę. Jak wspomniałem powyżej każda platforma ma swoje gatunki. Zaraz pewnie pojawi się ten bekowy wielki tv , kanapa i pad.  Na PC szatańskie prawo ponoć zabrania grania na padach , przy tv i leżąc na sofie xDDDD

Edytowane przez Sebastian Ś.

Opublikowano

Faktycznie wyj.ebany klimat grać w Mario na blaszku. Masakra.

Ja nie mogę, ale masz problem. Naprawdę podczas skakania przed telewizorem z wiilotem w łapie taką różnicę Ci robi, czy to Wii czy PC szumi gdzieś w kącie? Serio uważasz, że granie w Bioshocka (oprócz lepszej grafiki) z padem w łapie na PC jest jakieś dużo inne od grania na konsoli?

I na nic wspominanie siódmy raz, że ja Wii mam, ale na PC masz po prostu możliwość grać w te same gry.

Opublikowano

A czemu ma nie obejmować? Grę wydaje cenega więc kody działają.

W przypadku GTA V nie działa.

Opublikowano

Zawsze mnie rozbawialy teksty Pecetowcow w stylu na PC wszytsko mozna mieć. Jednego nie macie, najważniejszego.. Klimatu i funu z gry. Dziękuje.

Nie jestem pctowcem ale chetnie bym sie dowiedzial o jaki klimat ci chodzi? I dlaczego nie mozna miec fanu na pc?
Opublikowano

Ci PCtowcy są tacy pocieszni xD

@Igorrodz ja byłem tak zdesperowany co do The Last of Us i Heavy Rain że obejrzałem cały playthrough na YT 

Opublikowano

Wii się bardzo przyjemnie emuluje, dużo łatwiej od PS2. Oczywiście emulacja wymaga pewnych pokładów mocy, ale podejrzewam, że spokojnie na kompie za 1500 zł możnaby komfortowo grać.

Wii obecnie można mieć za 150-200 zl.

Nie mądrze się Raven, rynkiem PC w ogole się nie interesuje i go nie znam, dlatego chialbym by ktoś wymienil mi te gry.

Sebastian pisal o symulatorach, czyli tego typu wyscigow jak Forza/GT nie ma ?

Bijatyk nie ma? Na pewno? Oczywiście nie ma ich tak dużo, jak na konsolach, ale nie popadaj w niepotrzebne skrajności.

Jakie sa zatem, a których brakuje ? Nie siedze w bijatykach, uwielbiam DOA, Marvela vs Capcom itp. klimaty, ale z tego co slyszalem jest ich jak na lekarstwo.

Ciekaw jesteś przygodówek? Mówi Ci coś gatunek point & click? Jest tego od cholery i jeszcze trochę, a nowe tytuły regularnie się ukazują.

No mowi, ale czy jest jakas konkurencja do przygodówek pokroju Uncharted, TLOU ? bo to gry, które dla wielu sa najlepszymi jakie ukazaly się na generacji konsol.

I kto kupuje konsole by pograc w RTSy, czy MMO. Każdy fan tych gier musi posiadac PCeta - to chyba oczywiste...

Sa jakies slashery ryjące banie grafika pokroju God Of War ?

i to "nie obchodzą mnie mody, wyższe tekstury i rozdziałka". No tak, nie obchodzi Cię PC, ale w jaki sposób to argumentuje Twoją tezę? Jeśli mnie nie obchodzą sprzęty firmy Sony, czy to znaczy, że z automatu PlayStation stało się do du,py?

Inaczej - obchodzą mnie jak najbardziej, bo lubie ladna grafikę, sek w tym, ze jeżeli takie GTA V ma się ukazac rok, dwa lata po premierze, a jedynym argumentem jest lepsza jakosc tekstur i mody to te czekanie jest dla mnie do dupy.

Mam wymieniać te gry ?

Konsole mają swoje gatunki, PC swoje. Nawet jeśli niektóre już ilościowo są bardzo blisko siebie ( np FPS-y) to i tak PC wygrywa minimalną ilością jednak ich więcej, oprawą, płynnością i infrastrukturą sieciową. Ceny gier to kolejny plus. 

No wymien chociaż 2-3 najlepsze z ostatnich 2-3 lat. Ja np. bardzo bym zalowal gdybym nie mogl zagrac w takie HALO 4, czy Killzona (dla samych efektow audiowizualnych) - fanem Resistance niestety nie jestem, ale gra także ma mega dużo fanow, exclusywnych fpsow PC z ostatnich 2-3 lat nie znam, wiec może najwyższy czas nadrobić.

Edytowane przez easye

Opublikowano

Sebastian pisal o symulatorach, czyli tego typu wyscigow jak Forza/GT nie ma ?

Nie no, tu żeś chłopie popłynął. Jestem całym sercem za konsolami, jednak porównywanie tych dwóch gier do rFactora i innych to faux pas. Niedługo będziemy mieli Project CARS, więc sytuacja nieco się zmieni.

Opublikowano

no tak jak pisałem na PC w ogole nie grywam. Rozumiem, ze te scigalki maja o wiele bardziej symulacyjny model jazdy? bo graficznie to raczej nie powalają (chyba ze ciagle trafiam na jakies filmy z low ustawieniami).

Edytowane przez easye

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.