Skocz do zawartości

Console Wars 6: Kogo Bardziej Wyruchają

Featured Replies

Opublikowano

Bo faktycznie, myszka i klawiatura to taki wydatek.

A jak kupujesz konsolę to do jej ceny wliczasz telewizor? Bo nie chcę Cię martwić, ale wtedy PC + monitor jest 2x tańszy od konsoli + TV.

I HEW SOM BREJKING NIUS FOR FOLKS LAJK JU:

dobry tv 32 kosztuje teraz kafelka, polowe tyle, co highendowa grafa do pieca. 

• Odpowiedzi 23,7 tys.
  • Wyświetleń 741,2 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

• Gość DonSterydo
    Gość DonSterydo

Reklama kawałka plastiku #eksajt, heh.   EDYTA: Jaki ból 4 liter XD

• Dobra, dość.   Dziś pojechałem do znajomka, który akurat niedawno kupił sobie mocarnego w miarę kompa. Może nie NASA ale przynajmniej moc zbliżona do next genów ( i5 3470 3.2GHz @ 3.6GHz, Radeon 785

Opublikowano

A jak kupujesz konsolę to do jej ceny wliczasz telewizor? Bo nie chcę Cię martwić, ale wtedy PC + monitor jest 2x tańszy od konsoli + TV.

kupic tv 32 cale to tak jakby kupic pande jako samochod rodzinny
Opublikowano

tia, kup 42 cale i niech ci ząbki z krawędzi sie wysypia na pokoj i w(pipi)a wersalke.

Opublikowano

iH3wBy182mpDL.png

iJLIJMkkBJbsy.png

uhuhuhuh, jednak warto było złożyć kompa  :wub:

Edytowane przez ragus

Opublikowano

@ragus

Ja jak wlaczylem Twilight Princess (z gacka) w full HD, z filtracja tekstur i AA myslalem ze splone, przez niecaly tydzien znaku zycia nie dawalem tylko gralem na jedynej slusznej platformie, uzywajac pada od X'a.

PS. Polecam Last Story, swietny jrpg i latwy w emulacji.

Edytowane przez Bansai

Opublikowano

Wiem , że to ciężka prawda ale PC ma o wiele więcej ambitniejszych gier nienastawionych na ogromny, niedzielny sukces komercyjny. Konsole zaczynają powoli utożsamiać dla mnie wszystko co złe w branży. 

Opublikowano

emulować konsolę która kosztuje grosze i grać bez wiilota? Yeezus jaka cebula...

Opublikowano

kupic tv 32 cale to tak jakby kupic pande jako samochod rodzinny

Ja nie mam więcej miejsca w pokoju i mam 32 cale, jestem podludziem? Ale za to ma FULL HD!

Opublikowano

emulować konsolę która kosztuje grosze i grać bez wiilota? Yeezus jaka cebula...

nie przeczytal ostatnik 4 stron i sie wbija w flame... Yeezus jaka cebula...

jak ktos chce wiilota to moze podpiac nie ma problemu

@Mazzeo

mnie tez grozilt 32 cale ale wolalem przemeblowanie zrobic ;]

@milan

wy(pipi)ałem szafke i tyle. Skoro miala stac na drodze do grania jak prawdziwy konsolowiec to wolalem jej sie pozbyc

Edytowane przez SzewczykDratewka

Opublikowano

przemeblowanie

max_1362057925.jpg

Opublikowano

nie przeczytal ostatnik 4 stron i sie wbija w flame... Yeezus jaka cebula...

jak ktos chce wiilota to moze podpiac nie ma problemu

@Mazzeo

mnie tez grozilt 32 cale ale wolalem przemeblowanie zrobic ;]

@milan

wy(pipi)ałem szafke i tyle. Skoro miala stac na drodze do grania jak prawdziwy konsolowiec to wolalem jej sie pozbyc

czytałem. Wiem, że można podłączyć gruchę pod kompa ale pewnie 99% ludzi emulujących Wii na PC używa potem pada/klawiatury

Opublikowano

czytałem. Wiem, że można podłączyć gruchę pod kompa ale pewnie 99% ludzi emulujących Wii na PC używa potem pada/klawiatury

Sam grając w Skyward Sword (na PC) grałem na padzie, po co machać łapą do góry by zrobić cięcie Linkiem, jak można zrobić to samo gałką do góry "kciukiem" na padzie.

Edytowane przez Kornolio

Opublikowano

Sam grając w Skyward Sword (na PC) grałem na padzie, po co machać łapą do góry by zrobić cięcie Linkiem, jak można zrobić to samo gałką do góry "kciukiem" na padzie.

BO IMMERSJA

Opublikowano

wiem, sam mam kompa tak podlaczonego do filmow. Sek w tym, ze można wsadzić sobie w dupe wieczne gadanie, ze PC wychodzi w miare tanio i za 1500 można mieć już spoko maszyne. W styczniu zeszłego roku skladalem komputer, sam mam ceny hurtowe, przez to, ze siedze w IT:

Intel Core i3-2120, 3.30GHz, 3MB, LGA1155, 32nm, 65W, BOX 1

ASUS P8H61/USB3 Rev. 3.0, H61, DDR3-1333, PCI-Ex16, 4xSATA2,GBLAN, ATX

Kingston 2x4GB 1333MHz DDR3 Non-ECC CL9 DIMM 1

Dysk, 3.5'', 1TB + SSD na system

Obudowa ATX AEROCOOL PGS Vs-4, beznarzędziowa, czarna, bez zasilacza

ASUS EAH6770 Radeon HD 6770, 1GB DDR5 (128 Bit), HDMI, DVI-I, BOX 1

Samsung nagrywarka DVD 22x SATA bare bulk czarna 1

Corsair zasilacz 430W Builder Series™ CX430 V2, ATX, 80 PLUS

System Operacyjny

Z tego co pamiętam - koszt około 2550 zl - i to naprawdę była dobra cena porównując części w innych sklepach. O ultra grafice i plynnosci mogę zapomnieć. Jasne teraz znowu dyski stanialy i moglbym te 100-200 zl wpakować dodatkowo w karte, bądź lepszego procka, ale to wciąż średnio 2,5-3tys zl (monitora nie licze by było sprawiedliwie ^^

Wiesz, w cenę wliczasz OS, masz SSD i nagrywarkę, aż 8 GB RAM. To są... niezbyt podstawowe wydatki. No i weź pod uwagę, że Twój sprzęt sprzed roku jest teraz warty pewnie połowę tego, za ile go kupiłeś. Ja za mojego PC, gdzie w Skyrima na ultra na przykład gram, dałem 2200 dokładnie, gdzie jeśli odjąć napęd DVD którego nigdy nie użyłem i jakiś wielki wiatrak nie wiadomo po co kupiony, to wychodzi 2000. Do tego dodaj lekko źle dobrana karta i procesor (składając komputer nie myślałem głównie o grach, ale też o niskim poborze energii i kompatybilności z Linuksem). Gdyby wybrać jakiegoś radka to wydajność skoczyłaby jeszcze wyżej. A gry odpalam w dużo, dużo lepszej jakości i płynności jak konsole. Dlatego nietrudno mi sobie wyobrazić, że odpuszczając 500 zł nadal jesteś w stanie złożyć maszynę, która odstawia konsole na kilka kroków.

Aha, no i cały czas gadamy o nowych komponentach. Leszek nie do końca był taki szalony mówiąc o sprzętach za kilkaset złotych, bo używane karty czy procki są naprawdę tanie i jeśli by szukać i się pobawić, to za śmieszne pieniądze można złożyć coś, co daje ogromny stosunek wydajność/jakość. Ale rozumiem, że nie każdy ma na to ochotę i czas, a także niekoniecznie chce kupować używany sprzęt.

Ktoś pytał o OS. Win 7 HP to koszt 350 zł. Ja tam mam dostęp do MS DNAA i mam legalne Windowsy za darmo :P.

I do cholery, PC naprawdę każdy ma, właściwie musi mieć. Kwestia tego, by do tego bazowego 1000 zł za który złożysz coś, co poradzi sobie z wyświetleniem pulpitu i odpaleniem onetu, dołożyć trochę na kartę graficzną i masz komputer do grania.

Edytowane przez raven_raven

Opublikowano

Wii kupiłem na premierę. Fajnie sobie po prostu odświeżyć klasyki w 1080p z podbitymi teksturami. 

Tak easye, emulacja sama tak podbija grafikę. 

Opublikowano

niezle, nawet na componencie wygląda biednie przy tej rozdzialce.

Troche przeplacilem może, choć Wilot i Sensor Bar to taki sam koszt jak caly zestaw + uzywana konsola.

Edytowane przez easye

Opublikowano

Czytać sie nie da tych rozkminek Pecetowcow. Wszytsko sie da, kanapę tez mam, pada moge mieć od Ps3/ Xboxa 360, gry w rozdzielczości 1080 P etc. Miałem przyjemność grać na tych blaszakach dobrych pare lat i z pełna odpowiedzialnością moge powiedzieć, ze były to moje najgorsze lata gamemingu w moim życiu. Sto razy lepiej bawilem sie grając na ATARI XL, Commodore, Nintedo czy PSXie, Xboxie 360, PS3. Ile nerwów straciłem przy tym ustrojstwie zwanym PC to moje....nigdy wiecej tego g.ow.na., ilości klatek, kart graficznych procesorow etc Won!

Opublikowano

Czytać sie nie da tych rozkminek Pecetowcow. Wszytsko sie da, kanapę tez mam, pada moge mieć od Ps3/ Xboxa 360, gry w rozdzielczości 1080 P etc. Miałem przyjemność grać na tych blaszakach dobrych pare lat i z pełna odpowiedzialnością moge powiedzieć, ze były to moje najgorsze lata gamemingu w moim życiu. Sto razy lepiej bawilem sie grając na ATARI XL, Commodore, Nintedo czy PSXie, Xboxie 360, PS3. Ile nerwów straciłem przy tym ustrojstwie zwanym PC to moje....nigdy wiecej tego g.ow.na., ilości klatek, kart graficznych procesorow etc Won!

Tak, i dlatego Sonyboty rzucają jakieś porównania kart graficznych z PC, mówią, że różnica wydajności będzie większa bo czegośtam w karcie graficznej jest 128, że procesor szybszy, że 8 GB DDR5 a nie DDR3... Weź idź stąd :D.

Opublikowano

Nie kupuj więcej kompa w Biedronce. 

Edytowane przez Sebastian Ś.

Opublikowano

Tak, i dlatego Sonyboty rzucają jakieś porównania kart graficznych z PC, mówią, że różnica wydajności będzie większa bo czegośtam w karcie graficznej jest 128, że procesor szybszy, że 8 GB DDR5 a nie DDR3... Weź idź stąd :D.

zapomniales o mhz 2000 vs 1800 i 5500 vs 2133!!!
Opublikowano

Opublikowano

wiem, sam mam kompa tak podlaczonego do filmow. Sek w tym, ze można wsadzić sobie w dupe wieczne gadanie, ze PC wychodzi w miare tanio i za 1500 można mieć już spoko maszyne. W styczniu zeszłego roku skladalem komputer, sam mam ceny hurtowe, przez to, ze siedze w IT:

Intel Core i3-2120, 3.30GHz, 3MB, LGA1155, 32nm, 65W, BOX 1

ASUS P8H61/USB3 Rev. 3.0, H61, DDR3-1333, PCI-Ex16, 4xSATA2,GBLAN, ATX

Kingston 2x4GB 1333MHz DDR3 Non-ECC CL9 DIMM 1

Dysk, 3.5'', 1TB + SSD na system

Obudowa ATX AEROCOOL PGS Vs-4, beznarzędziowa, czarna, bez zasilacza

ASUS EAH6770 Radeon HD 6770, 1GB DDR5 (128 Bit), HDMI, DVI-I, BOX 1

Samsung nagrywarka DVD 22x SATA bare bulk czarna 1

Corsair zasilacz 430W Builder Series™ CX430 V2, ATX, 80 PLUS

System Operacyjny

Z tego co pamiętam - koszt około 2550 zl - i to naprawdę była dobra cena porównując części w innych sklepach. O ultra grafice i plynnosci mogę zapomnieć. Jasne teraz znowu dyski stanialy i moglbym te 100-200 zl wpakować dodatkowo w karte, bądź lepszego procka, ale to wciąż średnio 2,5-3tys zl (monitora nie licze by było sprawiedliwie ^^

Wiesz, w cenę wliczasz OS, masz SSD i nagrywarkę, aż 8 GB RAM. To są... niezbyt podstawowe wydatki. No i weź pod uwagę, że Twój sprzęt sprzed roku jest teraz warty pewnie połowę tego, za ile go kupiłeś. Ja za mojego PC, gdzie w Skyrima na ultra na przykład gram, dałem 2200 dokładnie, gdzie jeśli odjąć napęd DVD którego nigdy nie użyłem i jakiś wielki wiatrak nie wiadomo po co kupiony, to wychodzi 2000. Do tego dodaj lekko źle dobrana karta i procesor (składając komputer nie myślałem głównie o grach, ale też o niskim poborze energii i kompatybilności z Linuksem). Gdyby wybrać jakiegoś radka to wydajność skoczyłaby jeszcze wyżej. A gry odpalam w dużo, dużo lepszej jakości i płynności jak konsole. Dlatego nietrudno mi sobie wyobrazić, że odpuszczając 500 zł nadal jesteś w stanie złożyć maszynę, która odstawia konsole na kilka kroków.

Aha, no i cały czas gadamy o nowych komponentach. Leszek nie do końca był taki szalony mówiąc o sprzętach za kilkaset złotych, bo używane karty czy procki są naprawdę tanie i jeśli by szukać i się pobawić, to za śmieszne pieniądze można złożyć coś, co daje ogromny stosunek wydajność/jakość. Ale rozumiem, że nie każdy ma na to ochotę i czas, a także niekoniecznie chce kupować używany sprzęt.

Ktoś pytał o OS. Win 7 HP to koszt 350 zł. Ja tam mam dostęp do MS DNAA i mam legalne Windowsy za darmo :P.

I do cholery, PC naprawdę każdy ma, właściwie musi mieć. Kwestia tego, by do tego bazowego 1000 zł za który złożysz coś, co poradzi sobie z wyświetleniem pulpitu i odpaleniem onetu, dołożyć trochę na kartę graficzną i masz komputer do grania.

Oczywiście to wszystko cenowo należy przyrównać do nowiutkiej konsoli ze sklepu plus minimum 40calowy tv. Bo wcale nie kupisz używanej PS3 z padniętym BR, CFW oraz lewym padem w kwocie nie przekraczającej pewnie 200zł i nie podepniesz tego do monitora za kolejne 200zł.

Opublikowano

Opublikowano

Oczywiście to wszystko cenowo należy przyrównać do nowiutkiej konsoli ze sklepu plus minimum 40calowy tv. Bo wcale nie kupisz używanej PS3 z padniętym BR, CFW oraz lewym padem w kwocie nie przekraczającej pewnie 200zł i nie podepniesz tego do monitora za kolejne 200zł.

Oj już nie pisz bzdur, bo akurat Tv to posiada już chyba kazda rodzina.

Poza tym do swoich cen nie wliczałem monitora, a uzywane konsole akurat zdarzylo mi się kupować.

Wi kupiłem ostatnio za 250 zl z grami.

Edytowane przez easye

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.