Skocz do zawartości

Console Wars 6: Kogo Bardziej Wyruchają

Featured Replies

Opublikowano

konsole są słabe... kto zbija sie na PC-ta ? Ja daje miejsce w pokoju, Ty kompa.

• Odpowiedzi 23,7 tys.
  • Wyświetleń 741,2 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

• Gość DonSterydo
    Gość DonSterydo

Reklama kawałka plastiku #eksajt, heh.   EDYTA: Jaki ból 4 liter XD

• Dobra, dość.   Dziś pojechałem do znajomka, który akurat niedawno kupił sobie mocarnego w miarę kompa. Może nie NASA ale przynajmniej moc zbliżona do next genów ( i5 3470 3.2GHz @ 3.6GHz, Radeon 785

Opublikowano

Konsole są faktycznie słabe. Odpalam na PS2 FFX PAL, trzeba nadrobić zaległości. A tutaj ogromne czarne pasy z dwóch stron, łącznie na pół ekranu xDDDDDD Na panoramie i CRT to samo Wyczytałem , że nawet tego nie można zmienić. Ładnie popsuta wersja, no ale tylko na PC się wszystko sypie. Parodia. 

Opublikowano

Grałem 70 godzin w FFX i chyba ani razu nie przeszkodziły mi jakieś pasy, w ogóle ich nie pamiętam :) No ale kiedyś nie zwracało się na takie pierdoły, po prostu się grało ;p

Opublikowano

Jeśli pierdołami nazywasz łącznie z POŁOWĘ ekranu zajętą przez czarne pasy to powodzenia. Wersja NTSC oczywiście piękny obraz na cały TV. Konsole. 

EDIT : Wersja HD albo emulator, palowska wersja FFX na PS2 popsuta. O ironio. 

Edytowane przez Sebastian Ś.

Opublikowano

Mam PCta, który pozwala na bezstresowe i płynne działanie Dead Space 3 na medium w 720p, a nie odpala mi wiedźmina. PCty.

Opublikowano

pop, widzę, że starasz się coś napisać, ale chyba nie dajesz rady ogarnąć systemu cytowania. Odpuść sobie, jeśli to dla Ciebie za dużo i napisz samą treść posta, już wiemy, że to będzie w odpowiedzi do mnie :D.

Jura: możesz mi pokazać miejsce, w którym gdziekolwiek porównałem cenowo PC do konsoli? Następny, który wkłada mi w usta nie moje słowa. Przecież to oczywiste, że konsola jest tańsza od PC, w momencie zakupu. Czy ja gdzieś temu przeczę? No przecież to byłaby parodia, jeśli te 7-letnie złomy miałyby być droższe od komputera xD.

Edytowane przez raven_raven

Opublikowano

Topsy, śmieszny laptop pewnie. 

Opublikowano

Kilkakrotnie próbowałem się przekonać do peceta, czytając właśnie takie posty jakie to granie na peceta jest awesome, ale najwyraźniej mój zmysł inwalidy się odzywa w takich momentach bo zawsze nadchodzą jakieś problemy. Zawsze jakiś komunikat z błędem, ostrzeżeniem i innym gó.wnem. Kupiłem nowy komp, a w zestawie dodawali Far Cry 2. Niestety gra nie działała, czemu? Ch.uj wie :P Nie będę marnował swego czasu w przeszukiwaniu odpowiedzi na problem w internecie, ja chcę grać. W tej kwestii konsole dalej są najlepsze. Przeboleję gorszą teksturkę tu i tam. Może gdybym zlecił komuś złożenie dobrego kompa gdzie wszystko jest ładnie ustawione i poukładane, to kto wie... 

Ważne że Tzar i stare przygodówki pointclick łatwo się włącza na kompach ;)

Edytowane przez Figaro

Opublikowano

No laptop, ale płynnie działa

i5 @ 1.7Ghz, 8GB RAMu (16GB/s - 9GB/s odczyt - zapis), zintegrowana karta, ale na medium da się śmigać.

Zwyczajnie jest to PCtowa bolączka, gdzie jest mnogość ustawień etc, a i tak gra może Ci nie chodzić, BO TAK.

Opublikowano

Skoro masz zintegrowaną kartę to nie rozumiem dlaczego się dziwisz, że jakaś gra nie chce się odpalić. 

Edytowane przez suteq

Opublikowano

Dlatego, że na starym PC z Intelem 3000 przynajmniej ODPALAŁA się większość gier. Teraz nowe też się odpalają.

edyta: tak żeby było śmieszniej, działa mi Wiedźmin 2.

Edytowane przez TopsyTurvy

Opublikowano

@Figaro

Łączymy się w bólu i współczujemy. Jak to jest, że największe problemy z komputerami mają konsolowcy :D? Jak nie błędy, na które cierpi 5% gier i 5% użytkowników tych gier, to jakieś aimboty i plaga cheaterów online. Dotychczas miałem aż dwie problematyczne gry, które i tak w końcu dało się naprawić: GRID i Fallout 3. Ten pierwszy w przypadku pewnych sterowników dźwiękowych musiał mieć... wpięte cokolwiek w gniazdo mikrofonu, a ten drugi wymagał kilku zmian w pliku .ini. Tyle. Cała reszta tych dziesiątek gier polega na tym, by kliknąć "instaluj", a później "graj". Nawet na PS3 jest więcej zabawy z patchowaniem, niż na PC :).

@TopsyTurvy

>zintegrowana karta, pewnie Intel HD 4000

Wiesz, na lodówce też nie zagrasz w Far Cry 3, ale to nie jest wina lodówki :confused:.

Edytowane przez raven_raven

Opublikowano

Dobra spadam z tematu. Muszę coś dorwać do grania na noc. Albo na PC albo PS2 ; d 

Edit : Na PC jest więcej problemów ale i większość można naprawić a na konsoli walną 15 klatek i czarne pasy na pół ekranu i pozamiatane ; d Każda platforma się uzupełnia. 

Opublikowano

Dokładnie Intel HD 4000, sprzęt dedykowany do grania nie jest, ale nie rozumiem dlaczego starsza gra nie chodzi, kiedy powinna? Ludzie odpalali na zintegrowanych, gdyż jako fan sagi Wiedźmińskiej szukałem rozwiązania problemu. Nie zadziałało. Na konsoli włożyłbym płytę i grał.

Opublikowano
@Figaro
Łączymy się w bólu i współczujemy. Jak to jest, że największe problemy z komputerami mają konsolowcy :D?

Może dlatego, że konsolowcy są przyzwyczajeni do prostoty, a przygotowanie się do grania kojarzą jedynie z naciśnięciem guziczka na konsoli? O! :)

Opublikowano

Kupujesz komputer bez karty graficznej (bo przynajmy szczerze, HD 4000 ma służyć do ogarnięcia GUI i ewentualnie dekompresji filmów) i narzekasz, że nie odpala się bardzo wymagająca graficznie gra? No daj spokój. Powinieneś się cieszyć, że na sprzęcie, który w teorii miał conajwyżej rysować wykresy w Excelu, możesz pograć w gry, w których ktoś pomyślał, by się zlitować nad posiadaczami integralek.

@Figaro
Łączymy się w bólu i współczujemy. Jak to jest, że największe problemy z komputerami mają konsolowcy :D?

Może dlatego, że konsolowcy są przyzwyczajeni do prostoty, a przygotowanie się do grania kojarzą jedynie z naciśnięciem guziczka na konsoli? O! :)

hEqKkxU.png

To ja chyba wolę prostotę komputerów :D.

Opublikowano

Mnie granie na pc ostatnio odrzuca. Jak juz to starocie gdzie wkladam plyte, instaluje, gram (ew. dogrywam pacza na W7). Pierdo.le szczerze jakies stimy, oridziny i inne go.wno tego typu wynalazki gdzie musze zakladac konto, gra jest niby moja ale nie moja a jak juz bym chcial kupic to zeby stalo na polce fizycznie pudelko a nie gdzies tam u grubego w chmurze (tu popieram kazuba mimo, ze ze zdrobnionkami przesadzil). Jedynie do czego pc sie obecnie nadaje to do odpalania kolejnych iteracji CoD z zatoki bo kto przy zdrowych zmyslach kupilby te tasiemce za wieciej niz 20zl nie mowiac juz o 200zl na konsole. Plus pc tez taki, ze na kompie z 2007r odpalam wiekszosc gierek z tej generacji ale to zasluga w zasadzie konsol i unreal engine 3. Chu.j by mnie szczerze strzelil jakbym mial wymieniac kompa/karte co 2 lata (jak w latach 90. gdzie roznica 2 lat w branzy to byly lata swietlne). Dlatego obecnie konsole do stricte konsolowych tytulow a PC jak chce cos ograc na co mi szkoda kasy i na retro.

Innym tematem jest zbieractwo w grach, ktore imho lepiej wychodzi na konsolach gdzie od dawien dawna gry byly tak tworzone, zeby postarac sie o jakies unikatowe bronie, itemy etc. Na PC tego nie bylo i dlatego postrzegam pc jako maszyne gdzie gre sie konczy raz, odinstalowuje i nara. Bez "platynowania" czy szukania ukrytych rzeczy.

Opublikowano

kiedys było prosciej, wystarczyło znalezc na obrazie płyty odpowiedni folder, i podniemić pliki .exe, a teraz steamy (pipi),e muje.

Opublikowano

Podmiana folderow dziala do dzis. Gorzej jak bedziesz chcia sobie kupic oryginal. Tzn.dzis to sie nazywa pliki instalacyjne bo gra lezy u grubego na serwerze i nigdy nie bedzie twoja.

Opublikowano

kiedys było prosciej, wystarczyło znalezc na obrazie płyty odpowiedni folder, i podniemić pliki .exe, a teraz steamy (pipi),e muje.

no teraz jest prosciej. 5 klikniec. Nie musisz wachlowac linkami na rapidshare. Nie musisz podmieniac pliku .exe i dziala :o
Opublikowano

Jura: możesz mi pokazać miejsce, w którym gdziekolwiek porównałem cenowo PC do konsoli? Następny, który wkłada mi w usta nie moje słowa. Przecież to oczywiste, że konsola jest tańsza od PC, w momencie zakupu. Czy ja gdzieś temu przeczę? No przecież to byłaby parodia, jeśli te 7-letnie złomy miałyby być droższe od komputera xD.

To o czym jest cała gadka?

Oczywiście to wszystko cenowo należy przyrównać do nowiutkiej konsoli ze sklepu plus minimum 40calowy tv. Bo wcale nie kupisz używanej PS3 z padniętym BR, CFW oraz lewym padem w kwocie nie przekraczającej pewnie 200zł i nie podepniesz tego do monitora za kolejne 200zł.

Oj już nie pisz bzdur, bo akurat Tv to posiada już chyba kazda rodzina.

Poza tym do swoich cen nie wliczałem monitora, a uzywane konsole akurat zdarzylo mi się kupować.

Wi kupiłem ostatnio za 250 zl z grami.

Nie Ciebie cytowałem przecież. :?:

Opublikowano

Czytam te wasze wywody i pusty śmiech mnie ogarnia. Tyle lat minęło a argumenty konsolowców nadal skostniałe i kręcące się wokół tych samych założeń, że pc to "granie w benchmarki", wymiana części a na forach to tylko przerzucają się konfiguracjami. Jest tylko jedno ale - w tym swoim zacietrzewieniu najwidoczniej nie zauważyliście, że rynek ewoluował w tę a nie inną stronę i to Wy staliście się pececiarzami. Dywagujecie kilkanaście stron o wyższości DDR5 nad DDR3, przerzucacie się tabelkami, teraflopami, benchmarkami i dyskutujecie o tym ile RAM zjada system konsoli. SYSTEM KONSOLI!!! To od czego tak bardzo uciekaliście, bo podobno system na PC to niebieski ekran, błędy, zwiechy etc.

Jesteście tym z czym tak bardzo walczycie z tą tylko różnicą, że wasze pecety mają obudowę typu HTPC i mają preinstalowanego Steama nazwanego odpowiednio Marketplace i PSS.

a i ostatni bastion konsol powoli chyli się ku upadkowi - wprowadzenie architektury x86 jeszcze bardziej wszystko zunifikuje dzięki czemu pojęcie "multiplatform" zostanie poszerzone o rynek PC i na konsolowym torciku zostaną tylko exy od devów przyklejonych pod MS/Sony przy czym i tego pierwszego nie jestem na 100% pewien, bo już w tej chwili można założyć, że w momencie wprowadzenia W9 MS zacznie promować nowe biblioteki DX11 a czym najlepiej promować DX jak nie grami, które już są zrobione i tylko czekają na poszerzenie ich o obsługę nowych shaderów itp. wodotrysków.

Opublikowano

No ale to też działa w drugą stronę i jak wszystkie te rtsy oraz mmo wyląduja na konsolach ( a przynajmniej na PS4), to co na pc zostanie oprócz modów z cyckami?

Edytowane przez Jura

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.