Skocz do zawartości

Console Wars 6: Kogo Bardziej Wyruchają

Featured Replies

Opublikowano

Może dlatego, że konsolowcy są przyzwyczajeni do prostoty, a przygotowanie się do grania kojarzą jedynie z naciśnięciem guziczka na konsoli? O! :)

Tak to było ale generacje wstecz.

rtsy oraz mmo wyląduja na konsolach

Aha,już to widzę Total War na kąsolach albo jakieś bardziej rozbudowane MMO.

Edytowane przez Paliodor

• Odpowiedzi 23,7 tys.
  • Wyświetleń 741,2 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

• Gość DonSterydo
    Gość DonSterydo

Reklama kawałka plastiku #eksajt, heh.   EDYTA: Jaki ból 4 liter XD

• Dobra, dość.   Dziś pojechałem do znajomka, który akurat niedawno kupił sobie mocarnego w miarę kompa. Może nie NASA ale przynajmniej moc zbliżona do next genów ( i5 3470 3.2GHz @ 3.6GHz, Radeon 785

Opublikowano

Teraz też tak jest. Tzn po tym jak zainstalujesz i ściągniesz łatki :) Habab. Blahblah. Łubudubudubu.

Opublikowano

Teraz też tak jest. Tzn po tym jak zainstalujesz i ściągniesz łatki :) Habab. Blahblah. Łubudubudubu.

Nie już tak nie ma, kiedyś wkładałeś i grałeś, teraz patche,wycięte zawartości więc to nie jest to co kiedyś i nie gadaj głupot chłopie.

Ta generacja pod pewnymi względami bardzo upodobniła konsole do piecyków co mi osobiście się niezbyt podoba. Może gdyby, konsole nadal były maszynkami typowo offline'owymi to może by nie było tylu zmian na gorsze.

Opublikowano

No ale to też działa w drugą stronę i jak wszystkie te rtsy oraz mmo wyląduja na konsolach ( a przynajmniej na PS4), to co na pc zostanie oprócz modów z cyckami?

Jak to co zostanie? To w momencie jak te gry wylądują na konsolach to zostaną zabrane z PC? To jest właśnie wasze rozumowanie - jak te psy ogrodnika siedzicie nad tymi swoimi exami i nawet nie musicie w nie grać, bo wystarcza wam fakt, że nie pograją w nie ludzie z innej frakcji. To jest normalne? 

Jak dla mnie to w momencie wyjścia nowej generacji każdy ex z PC może być przeportowany na obie konsole i szat w związku z tym rwał nie będę. Dlaczego? Bo mnie zależy na rozrywce a nie powiększaniu sobie growego penisa, że "moje pudełko ma więcej gierek na wyłączność niż twoje".

Najnowszym przykładem na to jak sprane umysły mają właściciele konsol jest wiadomość o wyjściu Diablo III na konsole. Reakcja pececiarzy była taka, że nareszcie konsolowcy pograją w Diablo; reakcja konsolowej braci brzmiała mniej więcej tak "omg beka z was pececiarze, zabraliśmy wam exa wololololo".

Opublikowano

Wiem, tak sobie żartuję. Największy minus tej generacji to DLC, po prostu brakuje mi tego uczucia podczas kupna gry, że kupujesz całą grę i jej pełną zawartość, wszystko na tej jednej, magicznej płytce. To już nigdy nie wróci. Damn you, interneeet!!1111

Opublikowano

@rinzen: ale DIII to crap więc trzeba tylko współczuć konsolowcom, że też będą się nabierać na legendę DII kupując trzecią odsłonę.

Opublikowano

Widzę ze moderacja blokuje pisanie userom rzeczy, które im nie odpowiadają. Żenada.

Edytowane przez pop

Opublikowano

Dobra rycerzyki blachy, to ilu z was ma podciągniętego peceta do dużego telewizora fullhd i gra na kanapie z padem w ręce? Bo sie już tyle w internetach naczytałem jakie jest to proste i bezproblemowe a u nikogo takiego rozwiązania nie widziałem, a mam praktycznie samych kumpli pecetowców. To jak to jest?

Czy możecie, tak jak ja, wziąć płytkę z Mortal Kombatem czy Fifą 13 i pójść do kumpla pograć? Albo nawet wziąć własny sprzęt na kwadrat kumpla, podpiąć w mniej niż minutę do telewizora i grać we czterech?

Edytowane przez MaZZeo

Opublikowano

@rinzen: ale DIII to crap więc trzeba tylko współczuć konsolowcom, że też będą się nabierać na legendę DII kupując trzecią odsłonę.

Przecież DII to był crap, bo prawdziwe Diablo to tylko te pierwsze.

Opublikowano

Beka :

gigant z Redmond twierdzi, że w zestawach z Xboksem One zabraknie headsetu

Ciekawe czy gry będą w 640p hehehehehehe

XBox Z3Ro

Opublikowano

pop, widzę, że starasz się coś napisać, ale chyba nie dajesz rady ogarnąć systemu cytowania. Odpuść sobie, jeśli to dla Ciebie za dużo i napisz samą treść posta, już wiemy, że to będzie w odpowiedzi do mnie :D.

Jura: możesz mi pokazać miejsce, w którym gdziekolwiek porównałem cenowo PC do konsoli? Następny, który wkłada mi w usta nie moje słowa. Przecież to oczywiste, że konsola jest tańsza od PC, w momencie zakupu. Czy ja gdzieś temu przeczę? No przecież to byłaby parodia, jeśli te 7-letnie złomy miałyby być droższe od komputera xD.

Jesteś w błędzie, gdyż jakiś mod zablokował mi pisanie ;)

Opublikowano

@up

No to w jaki sposób napisałeś tego posta wyżej O_o? W interwencję moda raczej nie wierzę, bo ja jestem złym xbotem i pecetowcem, kto by chciał mnie bronić :D?

Dobra rycerzyki blachy, to ilu z was ma podciągniętego peceta do dużego telewizora fullhd i gra na kanapie z padem w ręce? Bo sie już tyle w internetach naczytałem jakie jest to proste i bezproblemowe a u nikogo takiego rozwiązania nie widziałem, a mam praktycznie samych kumpli pecetowców. To jak to jest?

Czy możecie, tak jak ja, wziąć płytkę z Mortal Kombatem czy Fifą 13 i pójść do kumpla pograć? Albo nawet wziąć własny sprzęt na kwadrat kumpla, podpiąć w mniej niż minutę do telewizora i grać we czterech?

Ja mam. Chcesz fotki czy co? Kabel HDMI to nie jest taka droga sprawa. Podłączasz komputer zupełnie tak samo jak konsolę, włączasz tryb big picture w Steamie i już, strasznie trudne.

Nie wiem jak to jest z płytkami, nie korzystam już z takich przeżytków. Możesz mu dać swoje passy do konta, jeśli ma łącze Internetowe godne standardów XXI wieku to zanim do niego dojedziesz powinien mieć już grę na swoim dysku. Dobrze wiesz, że gier w dystrybucji cyfrowej nie nosi się w kieszeni.

I w co chcesz grać, tak btw? Jeszcze nie dawno, jak płakałem tutaj nad brakiem splita, to mi wszyscy powiedzieli, że teraz jest era online i split nikogo.

Opublikowano

Beka :

XBox Z3Ro

A te headsety z X360 nie będą kompatybilne ? Bo jeśli będą  to pewnie większość ludzi kupujących Xone już pewnie ma taki z X360.

@Mazzeo: ja tam gram na combo Pc+TV+pad w zależności czy mi sie chce tak giercować.W takie fpsy online wolę pykać na mniejszym ekranie bo lepiej się można skupić nad tym co się dzieje na mapce. Ale może to tylko moja preferencja.

Edytowane przez Paliodor

Opublikowano

podoba mi sie nowe bardziej agresywne konto greaha

Opublikowano

Beka :

XBox Z3Ro

A te headsety z X360 nie będą kompatybilne ? Bo jeśli będą tak to pewnie większość ludzi kupujących Xone już pewnie ma taki z X360.

Nie będą, ale za headseta w xone będzie służyć kinect.

Opublikowano

W momencie kiedy chciałem tobie odpowiedzieć wyskakiwal mi komunikat, ze mam za krótki tekst. Dopiero teraz moge pisać. No chyba nie myślisz ze zmyslam? prosze ciebie...

Opublikowano

Beka :

XBox Z3Ro

A te headsety z X360 nie będą kompatybilne ? Bo jeśli będą tak to pewnie większość ludzi kupujących Xone już pewnie ma taki z X360.

Niezła lipa. Ludzie mają takie słuchaweczki w domach ale nie będą mogli użyć bo ofc M$ musi na nich zarobić po raz drugi. No i kto by chciał się drzeć w pokoju do kinecta, jednak w takich sprawach wolałbym tradycyjne metody, czyli headset.

Opublikowano

Chyba jesteś upośledzony. Reliktem jest headset dodawany standardowo do konsoli.

Gdy z ekipą ustawialiśmy się na wieczorne fragowanie w KillZone3. Nie miałem headseta, siedziałem wygodnie z AKG na uszach, a mówiłem do PlayStation Eye, które bardzo dobrze wyłapywało mowę.

No i nikt nikogo nie dyma, ww. kombinacja jest chyba najlepszą z możliwych (ew. jak ktoś już lubi staroPCtową formę headset to bierze coś dedykowanego).

Edytowane przez TopsyTurvy

Opublikowano

Chyba jesteś upośledzony.

Weź te swoje podjazdy zachowaj dla siebie dziecko.

Tak jak napisałem preferuję tradycyjne metody i jakoś nie widziałbym siebie gadającego do jakiegoś kinecta.No ale co kto lubi.

Opublikowano

No ale to też działa w drugą stronę i jak wszystkie te rtsy oraz mmo wyląduja na konsolach ( a przynajmniej na PS4), to co na pc zostanie oprócz modów z cyckami?

Jak to co zostanie? To w momencie jak te gry wylądują na konsolach to zostaną zabrane z PC? To jest właśnie wasze rozumowanie - jak te psy ogrodnika siedzicie nad tymi swoimi exami i nawet nie musicie w nie grać, bo wystarcza wam fakt, że nie pograją w nie ludzie z innej frakcji. To jest normalne? 

Jak dla mnie to w momencie wyjścia nowej generacji każdy ex z PC może być przeportowany na obie konsole i szat w związku z tym rwał nie będę. Dlaczego? Bo mnie zależy na rozrywce a nie powiększaniu sobie growego penisa, że "moje pudełko ma więcej gierek na wyłączność niż twoje".

Najnowszym przykładem na to jak sprane umysły mają właściciele konsol jest wiadomość o wyjściu Diablo III na konsole. Reakcja pececiarzy była taka, że nareszcie konsolowcy pograją w Diablo; reakcja konsolowej braci brzmiała mniej więcej tak "omg beka z was pececiarze, zabraliśmy wam exa wololololo".

Swoje rozumowanie do psa porównujesz? :)

A co do DIII to dokładnie pamiętam jak wbiłem raz na oficjalne forum, żeby coś tam o wersji konsolowej się dowiedzieć i zalało mnie łzami braci pecetowej jak to zostali przez Blizzard pokrzywdzeni, jak to konsolowcy są za głupi na tą grę i jak to w ogóle gra jest (pipi)owa bo od początku była robiona pod konsole. xd

Opublikowano

przecież na wszystkich materiałach promocyjnych xbone, ludzie mówią do kinecta. 

Opublikowano

To pisz posty z sensem i bądź konsekwentny:

- Microsoft dawał HS do X360, gdy posiadacze PS3 nie dostali NIC w komplecie, kto kogo tu dyma?

- do EyeToya nie musiałem "się drzeć", a mówiłem spokojnie i wszyscy mnie słyszeli i rozumieli, więc bardziej zaawansowany Kinect wyeliminuje ten problem

Opublikowano

Beka :

XBox Z3Ro

Ma być jakaś przejsciowka do headsetu z x360

Opublikowano

Widocznie nie wiesz, ale na konsolach nie będzie aukcji ani przymusu zalogowania do sieci co oznaczało lagi i utraty połączenia nawet w trybie solo, czyli największych "crapistości" tej gry.

Opublikowano

Brak auction house to już duży plus no i co-op kanapowy to chyba największy pozytyw. Co nie zmienia dla mnie sprawy, że sam biedny design, uproszczony do granic możliwości rozwój postaci mnie całkowicie zniechęcają do tej części. Ograłem betę, potem troszkę popykałem na trialu dodawanym do pudełek bo kumpel kupił i to mi wystarczyło. Już wolę sobie pograć w Path of Exile, które imo bije na głowę ten twór Blizzarda.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.