Skocz do zawartości

Console Wars 6: Kogo Bardziej Wyruchają

Featured Replies

Opublikowano
Reakcja pececiarzy była taka, że nareszcie konsolowcy pograją w Diablo; reakcja konsolowej braci brzmiała mniej więcej tak "omg beka z was pececiarze, zabraliśmy wam exa wololololo".

Niezły bullshit wciskasz. Reakcja pececiarzy była taka, że Blizzard "zdradził" pececiarzy, a taka a nie inna jakość gry w wersji pecetowej to była wina produkcji gry już w założeniach z myślą o konsolach i ułomnych ich użytkownikach.

Nie wiem na jakie fora wchodzisz ale gry-online, gram, pclab czy CDA ma pełno takich idiotów.

• Odpowiedzi 23,7 tys.
  • Wyświetleń 741,3 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

• Gość DonSterydo
    Gość DonSterydo

Reklama kawałka plastiku #eksajt, heh.   EDYTA: Jaki ból 4 liter XD

• Dobra, dość.   Dziś pojechałem do znajomka, który akurat niedawno kupił sobie mocarnego w miarę kompa. Może nie NASA ale przynajmniej moc zbliżona do next genów ( i5 3470 3.2GHz @ 3.6GHz, Radeon 785

Opublikowano

Dobra rycerzyki blachy, to ilu z was ma podciągniętego peceta do dużego telewizora fullhd i gra na kanapie z padem w ręce? Bo sie już tyle w internetach naczytałem jakie jest to proste i bezproblemowe a u nikogo takiego rozwiązania nie widziałem, a mam praktycznie samych kumpli pecetowców. To jak to jest?

Czy możecie, tak jak ja, wziąć płytkę z Mortal Kombatem czy Fifą 13 i pójść do kumpla pograć? Albo nawet wziąć własny sprzęt na kwadrat kumpla, podpiąć w mniej niż minutę do telewizora i grać we czterech?

Bo jest banalne i bezproblemowe, kwestia jednego kabla. Mam ten kabel i nie tylko ja, ale nie używam ponieważ po prostu nie chcę. Wystarcza mi rozłożyć zwłoki w razie grania na PC na dużym fotelu blisko ostrego jak żyleta monitora. Póki co najbardziej o tym podłączeniu krzyczą osoby niezainteresowane tematem. Podłącza do tv ten kto chce to robić. Jest możliwość a to najważniejsze. Zresztą ta szufladka jakichś rycerzy blachy zabawna. Tutaj większość kto gra na PC, gra również na konsolach. I taka osoba jest dla mnie najbardziej wiarygodna ponieważ ma największe rozeznanie w platformach. Co może wiedzieć osobnik kurczowo trzymający się jednej marki i platformy ? Mało. Takie głąby mogą się tylko odszczekiwać w statusach xD

Próbujesz teraz już z innej mańki szukać zalet konsol jak urządzenia stricte do imprez? Przecież to wiadome od dawna, że konsole jako natychmiastowe zabawki na imprezy sprawdzają się najlepiej. Do poważniejszych potyczek w multi przez neta wybrałbym jednak już MK i F13 na PC. Ale to tylko taka moja pisanina ponieważ nie mam zamiary grać w te gry  ; d

EDIT : D3 w coopie na jednym TV super sprawa. Brakowało czegoś takiego. 

..

Edytowane przez wet_willy

Opublikowano

D3 to nie crap a to, że wychodzi na konsole to fajna sprawa:)

Opublikowano

Dobra rycerzyki blachy, to ilu z was ma podciągniętego peceta do dużego telewizora fullhd i gra na kanapie z padem w ręce? Bo sie już tyle w internetach naczytałem jakie jest to proste i bezproblemowe a u nikogo takiego rozwiązania nie widziałem, a mam praktycznie samych kumpli pecetowców. To jak to jest?

Czy możecie, tak jak ja, wziąć płytkę z Mortal Kombatem czy Fifą 13 i pójść do kumpla pograć? Albo nawet wziąć własny sprzęt na kwadrat kumpla, podpiąć w mniej niż minutę do telewizora i grać we czterech?

http://i.imgur.com/lhLaAca.jpg (robione telefonem :f)

I zwroc prosze uwage na fakt ze nawet nie uwazam sie za rycerza blachy, moimi glownymi platformami do grania przez 80% czasu trwania tej generacji byly konsole (x360 i ps3), PC dopiero odkurzylem z pol roku temu aby w full hd i 60fps grac. Podpiecie PC do TV zajelo mi minute, kabel HDMI pod grafe i telewizor.

Jesli chodzi o granie z kumplami w fife 13 to mam nawet szybszy sposob, bez potrzeby tachania i podpinania sprzetu. Kumple przychodza do mnie ;). Przez cale zycie tylko raz zabralem swoja konsole poza dom, do kuzyna bo byl ciekaw sprzeciku, a tak to przewaznie jakiekolwiek gamingowe schadzki (rzadko bo rzadko) sa organizowane u mnie jako ze ja jestem "ten typ od sprzetu", wiec ten argument jest moim zdaniem niszowy, jak grzybobranie z PS3 :).

Edytowane przez Bansai

Opublikowano

Reakcja pececiarzy była taka, że nareszcie konsolowcy pograją w Diablo; reakcja konsolowej braci brzmiała mniej więcej tak "omg beka z was pececiarze, zabraliśmy wam exa wololololo".

Niezły bullshit wciskasz. Reakcja pececiarzy była taka, że Blizzard "zdradził" pececiarzy, a taka a nie inna jakość gry w wersji pecetowej to była wina produkcji gry już w założeniach z myślą o konsolach i ułomnych ich użytkownikach.

Nie wiem na jakie fora wchodzisz ale gry-online, gram, pclab czy CDA ma pełno takich idiotów.

no tak zdradzil ze diablo bylo na psx, warcraft tez. za(pipi)ista zdrada ...

a to ze d3 jest z(pipi)ane to fakt. Nie moge samemu sobie przydzielac punktów, brak słów runicznych ;(

Opublikowano

Wracają na właściwie (konsolowe :P) tory...

Jakiś kolo na neogafie postanowił stworzyć zestawienie wszystkiego, co na chwilę obecną wiadomo na temat PS4 i XONE.

WsC2r0d.png

nYyFbww.png

e1FMKWj.png

r5DJjUA.png

d6kftK8.png

Przy okazji jeszcze 2 inne tabelki z Wii U

mAXt4pA.jpg

3QQYYMC.png

http://www.neogaf.com/forum/showthread.php?t=638808

Tylko z tego, co wiem to taktowanie CPU w X'ie i PS4 chyba nie jest potwierdzone....

e: @ down:  :good:

Edytowane przez Emet

Opublikowano

Przynajmniej nie bedzie trzeba tych komponentów zmieniać co 2 lata :)

Opublikowano

te wiiU to na 100% next gen a nie konkurent dla ps3 ?

@pop 

pomijając jedynie te 8gb gddr5 reszta już w dniu premiery nie porywa wiec po co upgrade ?

Edytowane przez SzewczykDratewka

Opublikowano

Up

Typowe myślenie pececiarza. Ciagle mało, mało i mało....

Opublikowano

Up

Typowe myślenie pececiarza. Ciagle mało, mało i mało....

gdybyśmy myśleli inaczej dziś siedziałbyś w jaskini z kumplem bobrem i rysował na ścianie historie swojego zycia

Opublikowano

pierwszy akapit: ja. fotke wrzucic?

drugi akapit: a ile razy Ty tak zrobiles przez ostatni rok? mowie o graniu w czterech. grac w fife w 4 nie ma zadnego problemu. podpiac sprzet? targanie blachy to tak samo glupi pomysl jak przenoszenie telewizora do ziomka.

Opublikowano

W sumie samą jednostkę to chyba nawet jest wygodniej wziąć niż dowolny HD 32". 

Opublikowano

Te testy są (pipi) warte, ile razy widziałem test gry, w której moja karta miała 15fps na full z lepszym prockiem, a gdy odpalałem u siebie na PC to nagle gra śmiga na full, bez zacinki w >30fps. 

Chociażby Metro 2033, według testów powinienem mieć jakieś 25fps na full w 1680x1050 i DX10, a mam ponad 50 na takich ustawieniach. 

Edytowane przez suteq

Opublikowano

Bo te testy trzeba traktować z lekkim przymrużeniem oka.Te tabelki są dobre dla benchmarkowych masturbatorów.

Edytowane przez Paliodor

Opublikowano

Strategia na PS3 za to :

Civilization.ps3_.02.jpg

Opublikowano

Czyli dla przyszłych posiadaczy PS4, wnioskując z tego tematu :teehee:.

No w sumie chyba masz rację.

Opublikowano

Jura to jeszcze gorzej. Bo wiemy jak multiplatformy na PS3 chodzą i wyglądają xD

Na ty screenie co dałeś jest kingdoms of amalur reckoning ?

Edytowane przez Sebastian Ś.

Opublikowano

WIIU nie odtwarza filmów pomimo odtw. BR?

ŻŻŻŻŻŻŻŻŻŻŻŻŻŻŻŻENADA

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.