Skocz do zawartości

Console Wars 6: Kogo Bardziej Wyruchają

Featured Replies

• Odpowiedzi 23,7 tys.
  • Wyświetleń 741,4 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

• Gość DonSterydo
    Gość DonSterydo

Reklama kawałka plastiku #eksajt, heh.   EDYTA: Jaki ból 4 liter XD

• Dobra, dość.   Dziś pojechałem do znajomka, który akurat niedawno kupił sobie mocarnego w miarę kompa. Może nie NASA ale przynajmniej moc zbliżona do next genów ( i5 3470 3.2GHz @ 3.6GHz, Radeon 785

Opublikowano

A jak ten misiaczek na pc chodzi. Tylko trochę bieda, że tylko w 30 fpsach, no ale nie można mieć wszystkiego. I tak mam już sporo ( ͡° ͜ʖ ͡°)

Opublikowano

Najlepsze cRPG-i w ogóle to i tak exy na PC. No ale już na dzisiaj grafa słabsza więc kupy. Grubo , że szykują się na PC ekskluzywnie co najmniej trzy kapitalnie zapowiadające się cRPG.

Podałbyś tytuły.

Na pewno Project Eternity i Torment: Tides of Numenera. Trzeciego nie pamiętam.

Opublikowano

Pewnie Wasteland 2.

Ale wszystkie trzy to obietnice minionego talentu, ciężko stwierdzić co z nich wyjdzie.

Opublikowano

Xbox One - większa obudowa pozwoli na lepsze chłodzenie i uniknięcie sytuacji z RROD przy premierze X360.

An insider told the tech experts at Digital Foundry claims that the Xbox One was designed to ensure that it never breaks even if it is on constantly over a ten year period. To that end, Microsoft played it safe with the larger case design to ensure maximum heat dissipation which, in turn, ensures greater reliability.

http://www.examiner.com/article/xbox-one-large-case-design-to-ensure-reliability-for-at-least-10-years

Ciekawe jak Sony z zasilaczem w srodku i mniejsza obudowa osiegnelo 35 stopni.

Edytowane przez easye

Opublikowano

W tym roku to właśnie Wasteland 2. Shadowrun już wyszedł i póki co jest grą dobrą/ bardzo dobrą. Może się jednak stać legendarną ( jak np. Thief czy Amnezja ale tutaj cRPG! ) dzięki edytorowi. Oprócz tego jest jeszcze kilka pozycji już bardziej niszowych których tytuły wyleciały mi z głowy.  O, mam jeden, Underrail. Grafa słabawa ale możliwości kapitalne. Jeśli przypomną mi się kolejne to dopiszę. Oczywiście mowa tylko o roku 2013 póki co. 

Bardzo odpowiada mi powrót do korzeni którego jesteśmy świadkiem na PC. Wprawdzie jest to powrót wymuszony przez finanse, jednak wolę takie zabiegi niż wysokobudżetowe produkcje z gameplayem już tak spłaszczonym jak w DA2 czy ME3. 

Edit : Oczywiście jeszcze Legend of Grimrock II

Age of Decadence

Expeditions : Conquistador

​Ciekawe o ilu jeszcze zapomniałem. 

Zapowiedzi na 2014 to kolejne z 5-10 exów. Póki co nie będę ich wypisywał. 

Podsumowując, wysokobudżetowe cRPG wychodzą i na PC i konsole. Kompy jednak wygrywają w gatunku kupą bardziej lub mniej staro-szkolnych exów. Utrzymują ogień rozbudowanego gameplayu.

Edytowane przez Sebastian Ś.

Opublikowano

Xbox One - większa obudowa pozwoli na lepsze chłodzenie i uniknięcie sytuacji z RROD przy premierze X360.

An insider told the tech experts at Digital Foundry claims that the Xbox One was designed to ensure that it never breaks even if it is on constantly over a ten year period. To that end, Microsoft played it safe with the larger case design to ensure maximum heat dissipation which, in turn, ensures greater reliability.

http://www.examiner.com/article/xbox-one-large-case-design-to-ensure-reliability-for-at-least-10-years

35 stopni w swoim starym PC na CPU to miałem, ale jak zamontowałem chłodzenie wodne więc wątpię żeby to było możliwe w jakiejkolwiek konsoli.

Opublikowano

ładnie was zatka jak w instrukcji się okaże że konsola jest szczelna i wsadza się ja po prostu do kupowanego oddzielnie za 29,99 akwarium  wyp. wodą.

Opublikowano

Pomijając słabe prowo z tym ME3, to najlepsze RPGi jaki wyszły na obecne konsole to cRPGi a nie flagowy produkt konsolek, czyli jRPG. Pocieszające, że historyjki o 12latkach ratujących krainę tęczy zeszły na plan dalszy.

xenoblade-2_032B01C800584961.jpg

8)

Tu mnie masz, ale to jest JEDEN taki tytuł na ostatnich 7 lat, więc to bardziej łabędzi śpiew niż zaprzeczenie tego co napisałem.

Edytowane przez Gość

Opublikowano

Można prosić o źródło tych rewelacji ?

Opublikowano

Dzisiaj posiedziałem ze dwie godziny z nowym Tomb Raider i chyba będzie się bić z Medal of Honor i Uncharted 2 o koronę najłatwiejszej gry obecnej generacji :P 

Opublikowano

Graj bez łuku.

Opublikowano

Tu mnie masz, ale to jest JEDEN taki tytuł na ostatnich 7 lat, więc to bardziej łabędzi śpiew niż zaprzeczenie tego co napisałem.

Jasne, ale ile tych ©RPGów było w tej generacji tak na serio? Mass Effect który z części na część miał się coraz gorzej, Skyrim który niby fajny tak okrojony nawet w stosunku do Obliviona, oba Dragon Age (z czego to drugi odrazu do kosza powinien powędrować). Nie wiem czy coś jeszcze pominąłem, ale nie sądze. Nawet jeżeli ktoś się mocno jara ME albo TES to ciezko mi brac powaznie gadki, ze zachodnie RPG mocno górą (w tej generacji).

Opublikowano

w jaki sposób Skyrim jest okrojony względem Obliviona ?

Opublikowano

Nie słyszysz tego, co byś chciał, więc oczywiście to dyskusja jest nielogiczna. Sam jesteś nielogiczny. Jest różnica między piractwem, czyli graniem w gry bez opłacenia twórców, a graniem w kupione i posiadane gry emulując system, który również posiadasz. A to, że prawo tego zabrania... No, jakieś wytłumaczenie swojej logiki trzeba znaleźć, co nie. W kwestii piractwa jest o tyle ciekawie, że gdyby stosować zasadę "kto pierwszy bez winy, niech rzuca kamieniem" to nikt by się odzywał. Bo rozumiem całą muzykę, wszystkie filmy, programy, OS, gry itd. masz w pełni legalne i zakupione (i byłbyś tym samym pierwszą taką osobą w kraju, nie licząc ludzi bez komputera).

Widzisz, różnica jest taka, że jak człowiek stara się o jakikolwiek obiektywizm, to nie pisze sobie wg swojego widzimisię, że jest różnica między tam a tym, tylko trzymamy się faktów, że prawo tego (z wyjątkiem, o jakim pisze sutek, o ile tak jest) zabrania. Ale Ty nie możesz się odciąć od osobistych odczuć, zaczynasz wysnuwać jakieś dziwne teorie o przyznawaniu się lub nie do piractwa, w sytuacji, w której napisałem jasno i wyraźnie, że mnie to yebie z góry na dół. Jak już się produkujesz to przynajmniej skup się na tym, co ktoś napisał, bo się do meritum nie odnosisz, a ono jest takie, że skoro Ty w swoim "kodeksie" rozgrzeszasz emulację, to równie dobrze ktoś może rozgrzeszyc piractwo (a za tym też stoi dość argumentów logicznych, ale nawet nie zaczynam tego tematu), tym samym mając wyj.ebane na problem "drogich gier na konsolach", który pojawił się rozmowie "PC vs konsole". Ogarniasz ?

Edytowane przez kotlet_schabowy

Opublikowano

Na pewno o wiele bardziej "ugladzony" pod masowego odbiorce. Cala lista tutaj.

Oczywiscie nie mowie, ze Skyrim jest zla gra co zaraz niektorzy beda chcieli mi wlozyc do geby, ale po prostu nie widze tutaj nic co kladloby kompletnie na lopatki wszystki jRPG tej generacji.

Opublikowano

Jasne, ale ile tych ©RPGów było w tej generacji tak na serio? Mass Effect który z części na część miał się coraz gorzej, Skyrim który niby fajny tak okrojony nawet w stosunku do Obliviona, oba Dragon Age (z czego to drugi odrazu do kosza powinien powędrować). Nie wiem czy coś jeszcze pominąłem, ale nie sądze. Nawet jeżeli ktoś się mocno jara ME albo TES to ciezko mi brac powaznie gadki, ze zachodnie RPG mocno górą (w tej generacji).

ME1, ME2, Dragon Age 1, Skyrim, Oblivion, Fable 2, Fallout 3/NV, Wiedźmin 2 to świetne tytuły (fakt, że mechanika nie zawsze powalała rozbudowaniem, ale to i tak wystarczyło, żeby być na konsolowym topie). Nawet skośnookie Dragon's Dogma (chociaż jak dla mnie gra jedynie dobra) czy Demon's Souls (to już wybitny tytuł) to gierki zdecydowanie o charakterze cRPG.

Opublikowano

Na pewno o wiele bardziej "ugladzony" pod masowego odbiorce. Cala lista tutaj.

Oczywiscie nie mowie, ze Skyrim jest zla gra co zaraz niektorzy beda chcieli mi wlozyc do geby, ale po prostu nie widze tutaj nic co kladloby kompletnie na lopatki wszystki jRPG tej generacji.

Czepianie się na sile jak dla mnie.

Opublikowano

Można prosić o źródło tych rewelacji ?

http://www.ps4polska.pl/ps4-ma-mniejsze-ryzyko-na-przegrzanie/

jak dla mnie bzdura.

Jeśli się nie mylę to ta temperatura nie odnosi się do całej konsoli co do samego procka , to co mnie bardziej interesuje to to że procek ma 2.75GHz maksymalnej częstotliwości czyli znowu nie tak mało.....

Opublikowano

Ciekawe jest to, że według informacji zgodnych z rejestracją w FCC, nasz nowy hardware będzie działać w granicy 5-35 stopni Celsjusza – co w porównaniu do temperatury PS3 średnio 45-55 (ponad 60 i mamy ryzyko na YLOD) jest dobrym wynikiem. Tak niski pobór mocy oznacza, że jest mniejsze ryzyko awarii, gdyż przegrzewanie się jest główną przyczyną awarii konsol.

Pisza hardware, PS3 wydawala w calosci cieplo na poziomie 50 stopni (chyba) no i konsole nie padaly od przegrzania się procka...

Mogliby napisac dokładnie ze pisza wyłącznie o procesorze.

Edytowane przez easye

Opublikowano

No ale jeśli to jest aż tak niemożlwie, osiagniecie tych 35 stopni, to znaczy ze to pojdzie z dymem na pewno  w przeciagu trwania gwarancji, czyli, co nas to obchodzi.

Opublikowano

Znamy wszystkie 20 exow.

http://www.youtube.com/watch?v=1vseFlwOeRw 

Dead Rising 3, Ryse: Son of Rome, Kinect Sports Rivals, Forza Motorsport 5, Minecraft Xbox One, LocoCycle, Killer Instinct, D4, Halo 5, Below, Titanfall, Plants vs Zombies GW, Project Spark, Quantum Break, Sunset Overdrive, Crimson Dragon, Zoo Tycoon, Powerstar Golf, Black Tusk Project (tytuł roboczy), Fantasia: Music Evolved.

Mnie interesuje póki co te 8 gier, chciałbym by teraz Soby na GS pokazało przynajmniej 5-6 tytułów nowych.

Opublikowano

Wymienianie Minecrafta i Titanfalla jako exy to niezła beczułka.

Ogólnie słabo, nic mnie nie interesuje. 

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.