Skocz do zawartości

Console Wars 6: Kogo Bardziej Wyruchają

Featured Replies

Opublikowano

Jeśli się nie mylę to ta temperatura nie odnosi się do całej konsoli co do samego procka , to co mnie bardziej interesuje to to że procek ma 2.75GHz maksymalnej częstotliwości czyli znowu nie tak mało.....

Jest dokładnie tak jak piszesz.

• Odpowiedzi 23,7 tys.
  • Wyświetleń 741,4 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

• Gość DonSterydo
    Gość DonSterydo

Reklama kawałka plastiku #eksajt, heh.   EDYTA: Jaki ból 4 liter XD

• Dobra, dość.   Dziś pojechałem do znajomka, który akurat niedawno kupił sobie mocarnego w miarę kompa. Może nie NASA ale przynajmniej moc zbliżona do next genów ( i5 3470 3.2GHz @ 3.6GHz, Radeon 785

Opublikowano

Jeśli się nie mylę to ta temperatura nie odnosi się do całej konsoli co do samego procka , to co mnie bardziej interesuje to to że procek ma 2.75GHz maksymalnej częstotliwości czyli znowu nie tak mało.....

aby utrzymać w czasie gry mniej niz 35C na procku to musiałbym ps4 wrzucic do akwarium i na bieżąco dorzucać lodu :)
Opublikowano

ogólnie mnie też nic nie interesuje, może tylko Forza 5, z pewnością będzie ogromny skok jakościowy, ciekawe jak to będzie wyglądać

Opublikowano

Sony's Q1 earnings show a $35 million net profit, mobile revenue jumps 36 percent

sony-q1-2013-earnings-by-segment.jpg

Sony's first earnings report of the new financial year is in and it's eked out a profit, albeit a small one. The $35 million net profit is an improvement from last year's results for the same period, and the good news is most pronounced in its Mobile Products & Communications department. Revenue grew 36 percent from last year, partially due to changes in the value of the yen, but also thanks to higher sales for smartphones (9.6 million units), and a higher average selling price. The games division recorded an operating loss for the quarter, as sales of the PS3, PSP and PS2 dropped slightly while spending on R&D for the upcoming PlayStation 4 rose. Sony's new TV strategy may have shown some results, with year-on-years sales up 18.2 percent and attributed to an "improved product mix in LCD TVs" and cost reductions.

http://www.engadget.com/2013/08/01/sony-q1-2013-earnings/

Opublikowano

Ciekawe kto kupi po raz drugi minecraft'a :D

Opublikowano

W tym roku to właśnie Wasteland 2. Shadowrun już wyszedł i póki co jest grą dobrą/ bardzo dobrą. Może się jednak stać legendarną ( jak np. Thief czy Amnezja ale tutaj cRPG! ) dzięki edytorowi. Oprócz tego jest jeszcze kilka pozycji już bardziej niszowych których tytuły wyleciały mi z głowy.  O, mam jeden, Underrail. Grafa słabawa ale możliwości kapitalne. Jeśli przypomną mi się kolejne to dopiszę. Oczywiście mowa tylko o roku 2013 póki co. 

Bardzo odpowiada mi powrót do korzeni którego jesteśmy świadkiem na PC. Wprawdzie jest to powrót wymuszony przez finanse, jednak wolę takie zabiegi niż wysokobudżetowe produkcje z gameplayem już tak spłaszczonym jak w DA2 czy ME3. 

Edit : Oczywiście jeszcze Legend of Grimrock II

Age of Decadence

Expeditions : Conquistador

​Ciekawe o ilu jeszcze zapomniałem. 

Zapowiedzi na 2014 to kolejne z 5-10 exów. Póki co nie będę ich wypisywał. 

Podsumowując, wysokobudżetowe cRPG wychodzą i na PC i konsole. Kompy jednak wygrywają w gatunku kupą bardziej lub mniej staro-szkolnych exów. Utrzymują ogień rozbudowanego gameplayu.

ilyGKCtspuAiM.gif

Opublikowano

I ? 

EDIT : W tym krótkim turowym starciu jest więcej zależności niż uproszczone, slasherowe móżdżki growe mogą pojąć : ) Bez obrazy ofkoz.

Edytowane przez Sebastian Ś.

Opublikowano

Kiepsko , że w ogóle ktoś myśli , że jakiś pościk ma przekonywać kogokolwiek. Jest beta, zapraszam można samemu sprawdzić. Ostrzegam jednak, to trudne, staroszkolne gry ze słabawą oprawą czyli dla wielu od razu kupa xD A bardziej takie gry to wisienka na torcie cRPG na PC ponieważ wszystkie głośniejsze i tak wychodzą na blachy. 

Opublikowano

Jak po raz drugi? Można by to odnieść do każdej gry crossgenowej BF4 itp., tyle tylko, że Minecraft na Xone, to nie będzie zwykłym port tego co jest na X360, a wersja rozbudowana stosownie do możliwości Xone.

Jakieś 10 mln kupiło na PC, kilka mln na urządzenia mobilne, 7 mln na X360 i pewnie kolejne kilka mln na Xone.

Opublikowano

Kilka milionow xbone to sie sprzeda po 3 latach przy pomyslnych wiatrach :potter:

Opublikowano

I ? 

EDIT : W tym krótkim turowym starciu jest więcej zależności niż uproszczone, slasherowe móżdżki growe mogą pojąć : ) Bez obrazy ofkoz.

A ta klepsydra zamiast kursora przez jakieś 80% czasu dokładnie odzwierciedla kto tam zajmuje się 'myśleniem'. xd

Bez obrazy oczywiście.

Opublikowano

I ? 

A ta klepsydra zamiast kursora przez jakieś 80% czasu dokładnie odzwierciedla kto tam zajmuje się 'myśleniem'. xd

Bez obrazy oczywiście.

Była tura przeciwnika więc klepsydra oznacza , że komputer "myśli" i przelicza wszystkie parametry które skutkują trafionymi lub nie ciosami i wynikającymi z tego obrażeniami. Gdzie ty się podziewałeś przez ostatnie 20 lat ? Przecież nie będę ci tłumaczył oczywistości wielu gier turowych. Kto ma "myśleć" podczas tury kompa jeśli nie komp ? Widać u ciebie slasherowe myślenie. Tutaj nie ma jakiegoś AI, wszystko przeliczane jak w klasycznym papierowym podejściu  ze względu na parametry które mozolnie ustawiamy podczas samej gry. Już na samym starcie przydzielamy punkty około trzydziestu statystykom a każda ma odpowiednie znaczenie. To nie są produkcje czysto manualne a taktyczne. Jak ostawić parametry postaci i jak je wykorzystać, poustawiać w danych potyczkach. No i walka to tylko część gry, sporo statystyk odpowiada za część typowo przygodową. 

Opublikowano

Kilka milionow xbone to sie sprzeda po 3 latach przy pomyslnych wiatrach :sorcerer:

Patrzcie mamy drugiego Kaliego, HR miało sprzedawać PS3 lepiej niż GOW X360, jak było mówić nie muszę, pożyjemy zobaczymy. 

Edytowane przez Soul

Opublikowano

Jak po raz drugi? Można by to odnieść do każdej gry crossgenowej BF4 itp., tyle tylko, że Minecraft na Xone, to nie będzie zwykłym port tego co jest na X360, a wersja rozbudowana stosownie do możliwości Xone.

Jakieś 10 mln kupiło na PC, kilka mln na urządzenia mobilne, 7 mln na X360 i pewnie kolejne kilka mln na Xone.

mówisz że Ci sami ludzie kupią wersje na xbone tylko dlatego że ma większy świat? to już lepiej było kupić wersje na pc'a.

Edytowane przez dApo

Opublikowano

Idiotów jest pełno, więc zapewne wersja na xone sprzeda się bardzo dobrze. Na x360 poszło kilka mln. co dla mnie jest wielkim zaskoczeniem. Nie rozumie fenomenu tej gry.

Opublikowano

Nie nazywaj idiotami ludzi, którzy lubią coś czego nie rozumiesz. M. Planck'a też nazwał byś idiotą zakładając, że nie znał byś podstaw teorii kwantowej?

Opublikowano

I ? 

nie wiem na chuy te ciągłe prowokacje i porównania zupełnie statycznych gier do slasherów. w slasherach i bijatykach (gdzie również występuje matematyka), też się myśli, tyle że 196 razy szybciej.

Opublikowano
  • Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem.

Idiotów jest pełno, więc zapewne wersja na xone sprzeda się bardzo dobrze. Na x360 poszło kilka mln. co dla mnie jest wielkim zaskoczeniem. Nie rozumie fenomenu tej gry.

Byłem parę dni temu w małym sklepie z grami i przyszedł dzieciak ok 8 lat z ojcem i chciał właśnie tą grę. Nie strzelankę, nie GTA, tylko to właśnie. Podsłuchałem rozmowę jak zaczął tłumaczyć tacie (który okazało się że sam gra, wspominał sprzedawcy o RPGach np. Skyrim) czemu ten Minecraft jest fajny. Dzieciak razem ze swoim kolegą na dwa pady budują różne rzeczy w grze, fajnie było go posłuchać bo widać że dużą radość jemu ona sprawia. Jeżeli nie stać rodzica na wydawanie setek złotych na kolejne to zestawy Lego to jest alternatywa w postaci Minecrafta.

Ale oczywiście, dzieciak jest debilem, kretynem, matołem bo wydaje pieniądze starego na takie popierdółki, a nie na Killzone i Call of Duty c'nie?

Opublikowano

Nie gram w Minecrafta, bo osobiście mnie nie ciągnie ( ale może kiedyś zakupię jednak w XLA ). Ale mam też fajną historię. Ostatnio pojechałem do domu rodzinnego i zabrałem ze sobą Xboxa. Tak się złożyło, że miałem triala Minecrafta właśnie i jakie było moje zdziwienie, gdy moja 6 letnia chrześnica wzięła do ręki pada i ze swoim niewiele starszym bratem, biegali po świecie i budowali dom. Najzabawniejsze było to, że ona doskonale znała zasady tej gry ( wcześniej grała na PC i nie miała problemów z padem ) i sam sposób grania. No i wyobraźnia działała niesamowicie. Nie mogła dostać się do jednego miejsca, to zbudowała sobie schody. Dom zbudowali i naprawdę kozacko wygladał :)  Mnie to naprawdę zmiażdżyło. Ta gra niesamowicie podnosi kreatywność, zwłaszcza właśnie u takich dzieci.

Edytowane przez Moldar

Opublikowano

Ale oczywiście, dzieciak jest debilem, kretynem, matołem bo wydaje pieniądze starego na takie popierdółki, a nie na Killzone i Call of Duty c'nie?

jest debilem bo zamiast uciekać przed grzybami w tlou buduje kalkulatory/procesory i inne cuda
Opublikowano

budowanie zayebistych przedmiotow takich jak kij zakonczony ostrzem w tlou > budowa pedalskich domow w minecraft.

mowie jak jest

Opublikowano

Idiotów jest pełno, więc zapewne wersja na xone sprzeda się bardzo dobrze. 

Idiotą to trzeba być żeby tak pisać, a nie żeby grać w to co się lubi.

Opublikowano

No.. właśnie nie do końca. Tu chodzi raczej o całość, a to 2,75GHz to najwyższa wartość taktowania w całym systemie i odnosi się najpewniej do pamięci GDDR5 (chyba na beyond3d już analizowali te dane jakiś czas temu).
Opublikowano

I ? 

nie wiem na chuy te ciągłe prowokacje i porównania zupełnie statycznych gier do slasherów. w slasherach i bijatykach (gdzie również występuje matematyka), też się myśli, tyle że 196 razy szybciej.

Chodziło bardziej o zastępowanie klasycznego systemu cRPG rozwiązaniami czysto zręcznościowymi, manualnymi, arcadowymi. Mnie się to do końca nie podoba. Chociaż oczywiście są wyjątki które miło zaakceptowałem. 

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.