Skocz do zawartości

Console Wars 6: Kogo Bardziej Wyruchają

Featured Replies

Opublikowano

Nie myślisz czasem, że tak niskie oceny są celowym zabiegiem by narobić szumu wokół ich samych? Ocena EDGE należy do tych najczęściej cytowanych.

edyta: no i Bayo supcio gra, chyba najlepszy slasher w jaki dane mi było grać w tej generacji

Edytowane przez TopsyTurvy

• Odpowiedzi 23,7 tys.
  • Wyświetleń 741,4 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

• Gość DonSterydo
    Gość DonSterydo

Reklama kawałka plastiku #eksajt, heh.   EDYTA: Jaki ból 4 liter XD

• Dobra, dość.   Dziś pojechałem do znajomka, który akurat niedawno kupił sobie mocarnego w miarę kompa. Może nie NASA ale przynajmniej moc zbliżona do next genów ( i5 3470 3.2GHz @ 3.6GHz, Radeon 785

Opublikowano

Korekta. OST jest tak zayebisty.

Nadal nie mogę pojąć, dlaczego EDGE wystawił Bayonettcie 10. Czy ja coś przegapiłem podczas grania w to? Już Batman AA bardziej zasługuje ma taką ocenę, albo Darksiders.

Zawsze możesz przeczytać tekst i wyrazić normalnie słowami, w jakich kwestiach się nie zgadzasz z daną osobą i tyle. No albo można udawać że o grach video nie da się rozmawiać inaczej niż licytując pustymi cyferkami, witamy w tym temacie.

Ta gra dostała sporo pozytywnych opinii, a wy wiele lat po premierze nadal się zachowujecie, jakby papież kazał się modlić do Supermana 64. Niektórzy po prostu mają taką opinię. Co więcej, jako publicyści growi jakoś ją uzasadniali. Naprawdę "Edge" nie wygląda tak, że jest tytuł gry i cyferka na całą stronę, niektórzy może tak myślą siedząc za dużo w internecie.

Idąc tym tokiem myślenia, każdy publicysta growy może sobie wybrać dowolną gierkę i wystawić jej wysoką ocenę o ile ją wyjaśni? Nie oznacza to, że nam się ma to podobać albo, broń Panie Boże, mamy się z tym zgadzać. Nie chce mi się bawić w takie gierki i wytykać im prztyczki, no ale dajcie spokój! To jest magazyn poświęcony grom, i to bardzo popularny. Jakiś to wyznacznik jakości jednak jest i ludzie się tym poniekąd sugerują. O gustach się nie dyskutuje, jasne, ale oni raczej nie powinni wystawiać takim grom dziesiątki, bo im się podobała i potrafili poematami i innymi epitetami opisać, dlaczego im się podobała. Jak my mamy tak dziesiątkami szastać na lewo i prawo, to przyznam taką ocenę każdej części serii o Maxie, bo mi się zayebiście w nie grało i do dnia dzisiejszego chętnie do tych gier wracam.

Opublikowano

A moment, kiedy pierwszy raz słyszało się Sector Sweep w Episode Two? Ciary mam do dzisiaj, jeden z bardziej zapadających w pamięć momentów.

http://www.youtube.com/watch?v=b9CJyeDMb3A

HL2 GOTD
Gdzie jest trójka grubasie ;/.

Edytowane przez raven_raven

Opublikowano

Płakałem, jak Alyx dostała w brzuszek kose od tego paskudztwa. :(

Czy Epizody zaliczają się do oceny 10 HL2 GOTG? Bo były równie zayebiste.

Opublikowano

Korekta. OST jest tak zayebisty.

Nadal nie mogę pojąć, dlaczego EDGE wystawił Bayonettcie 10. Czy ja coś przegapiłem podczas grania w to? Już Batman AA bardziej zasługuje ma taką ocenę, albo Darksiders.

Zawsze możesz przeczytać tekst i wyrazić normalnie słowami, w jakich kwestiach się nie zgadzasz z daną osobą i tyle. No albo można udawać że o grach video nie da się rozmawiać inaczej niż licytując pustymi cyferkami, witamy w tym temacie.

Ta gra dostała sporo pozytywnych opinii, a wy wiele lat po premierze nadal się zachowujecie, jakby papież kazał się modlić do Supermana 64. Niektórzy po prostu mają taką opinię. Co więcej, jako publicyści growi jakoś ją uzasadniali. Naprawdę "Edge" nie wygląda tak, że jest tytuł gry i cyferka na całą stronę, niektórzy może tak myślą siedząc za dużo w internecie.

Idąc tym tokiem myślenia, każdy publicysta growy może sobie wybrać dowolną gierkę i wystawić jej wysoką ocenę o ile ją wyjaśni? Nie oznacza to, że nam się ma to podobać albo, broń Panie Boże, mamy się z tym zgadzać. Nie chce mi się bawić w takie gierki i wytykać im prztyczki, no ale dajcie spokój! To jest magazyn poświęcony grom, i to bardzo popularny. Jakiś to wyznacznik jakości jednak jest i ludzie się tym poniekąd sugerują. O gustach się nie dyskutuje, jasne, ale oni raczej nie powinni wystawiać takim grom dziesiątki, bo im się podobała i potrafili poematami i innymi epitetami opisać, dlaczego im się podobała. Jak my mamy tak dziesiątkami szastać na lewo i prawo, to przyznam taką ocenę każdej części serii o Maxie, bo mi się zayebiście w nie grało i do dnia dzisiejszego chętnie do tych gier wracam.

Recenzja to moja subiektywna opinia na jakiś temat. I jako taka, nie musi ci się podobać, nie musisz się z nią zgadzać, ale powinieneś ją uszanować. 

Opublikowano

HL2 najlepszy singiel w fps w historii, kto uwaza inaczej ma malego pindola

Opublikowano

Ja nie grałem ale od jakiegoś czasu chodzi mi po głowie Orange Box. Opłaca się na PS3?

Edytowane przez Nemesis US

Opublikowano

Idąc tym tokiem myślenia, każdy publicysta growy może sobie wybrać dowolną gierkę i wystawić jej wysoką ocenę o ile ją wyjaśni?

Tak.

dajcie spokój! To jest magazyn poświęcony grom, i to bardzo popularny. Jakiś to wyznacznik jakości jednak jest i ludzie się tym poniekąd sugerują. O gustach się nie dyskutuje, jasne, ale oni raczej nie powinni wystawiać takim grom dziesiątki, bo im się podobała i potrafili poematami i innymi epitetami opisać, dlaczego im się podobała.

Gdyż...? Powinni wystawiać dziesiątki grom, które im się nie podobają? O gustach owszem się dyskutuje, niektórzy (np. "Edge" i inne media growe, które też mają swoje oceny - czasem RÓŻNE OD SIEBIE, jak to w ogóle możliwe!) nawet głównie tym się zajmują. Nawet gadka typu "wyliczamy gierkom cyferkę jak pojemność silnika autu" to dyskusja o guście, choć może niespecjalnie zaawansowana.

Jak my mamy tak dziesiątkami szastać na lewo i prawo, to przyznam taką ocenę każdej części serii o Maxie, bo mi się zayebiście w nie grało i do dnia dzisiejszego chętnie do tych gier wracam.

No ok, masz swoją cyferkę. Jakbyś do tego pisał coś ciekawego o grach to może kogoś by to nawet interesowało i by się kłócił w internecie, że to skandal, bo przecież Bóg mu wyszeptał do ucha, że najwyżej 7.

Edytowane przez ogqozo

Opublikowano

Eee, to generalnie po prostu są gry, które przy premierze u nich dostały taką ocenę, nic nowego. Zwykła lista wspominkowa z okazji 20-lecia pisma. To nie jest nic układanego z rozmysłem jako lista, po prostu autor tekstu pograł trochę, pomyślał i wpisał 10 na koniec. Dlatego są dwie częsci Halo czy Orange Box, to nie jest żadna osobna lista.

Przy dziesięcioleciu przy podobnym artykule napisano, że Goldeneye był prawdopodbnie jedyną grą, która z perspektywy czasu powinna dostać 10 a nie dostała. Teraz zapewne to samo napisaliby o Resident Evil 4 (numer chyba 3 czy 4 na ich ostatniej liście najlepszych gier), nie czytałem jeszcze tego numeru.

Co do RE4 to z wikipedii

Resident Evil 4, which came second in Edge Presents The 100 Best Videogames, originally obtained a nine, but according to the 100 Best Videogames issue, it came "as near as dammit to the sixth (at the time) Edge ten".

Edytowane przez Zwyrodnialec

Opublikowano

Na mnie większe wrażenie w swoim czasie zrobiła część pierwsza, dwójka dorzuciła swoje do pieca, ale już mnie tak nie pozamiatała. IMHO HL>HL2>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>TLOU

Homer- a czym ma się kierować recenzent, jak nie własną opinią? Średnią na MC? Może musi sobie w duchu powiedzieć "nie podoba mi się ten element, ale ludzie go polubią"?

Dahaka- nie zgodzę się, jedynkę jeszcze ogrywałem ok 2004-2005 (czyli ponad 6 lat od premiery) i choć brzydka, to nadal "robiła". SI pewnie do dzisiaj "robi".

Edytowane przez Gość

Opublikowano

Na mnie większe wrażenie w swoim czasie zrobiła część pierwsza, dwójka dorzuciła swoje do pieca, ale już mnie tak nie pozamiatała.

Homer- a czym ma się kierować recenzent, jak nie własną opinią? Średnią na MC? Może musi sobie w duchu powiedzieć "nie podoba mi się ten element, ale ludzie go polubią?"

różnica taka, że jedynka po paru latach już nie robiła, a 2 do dzis miażdży wszystko w swoim gatunku.

Opublikowano

Bo dzisiaj gracze uważają, że recenzja wielkich portali to masowy pogląd, nie szanują recenzenta jako osobnej jednostki tylko jako właśnie masowego odbiorcę. Było to widać na przykładzie słynnej "siódemki" dla Halo 4.

Opublikowano

Ta lista to musi być jakieś grube prowo.

2xSMG(no come one, jedną część można wymienić, ale dwie? lul ) 

2xHALO(to samo co wyżej)

Bayonetta

RB3

GTA4 zamiast RDR

No beka of the universe. 

Ale EDGE nigdy nie znało się na grach. :)

Opublikowano

dawaj suteq swoją listę. też się pośmiejemy.

Opublikowano

EDGE wrzuciło listę gier z ostatnich 20 lat, które wg nich jako jedyne powinny dostać 10/10. Oto one

• Super Mario 64
  • Gran Turismo
  • The Legend Of Zelda: Ocarina Of Time
  • Halo: Combat Evolved
  • Half-Life 2
  • Halo 3
  • The Orange Box
  • Super Mario Galaxy
  • Super Mario Galaxy 2
  • GTA IV
  • LittleBigPlanet
  • Bayonetta
  • Rock Band 3
  • The Legend Of Zelda: Skyward Sword
  • The Last Of Us

Dyskutujmy

Tak to powinno wyglądać.....

Opublikowano

• Super Mario 64
  • Gran Turismo
  • The Legend Of Zelda: Ocarina Of Time
  • Halo: Combat Evolved
  • Half-Life 2
  • Halo 3
  • The Orange Box
  • Super Mario Galaxy
  • Super Mario Galaxy 2
  • GTA IV
  • LittleBigPlanet
  • Bayonetta
  • Rock Band 3
  • The Legend Of Zelda: Skyward Sword
  • The Last Of Us

A NIE BO TAK

Opublikowano

Miejsca od 1 do 5 powinny zajmować Hirołsy 3.

Handlujcie z tym :D

Opublikowano

Wrzućcie panowie swoje listy, może być dobra zabawa :)

Oto moje gry zasługujące na 10/10(kolejność przypadkowa):

1. Orange Box
2. RDR
3. Dark Souls
4. SKYRIM
5. Fallout 3
6. Uncharted 2
7. Hotline Miami
8. Gothic
9. GTA: Trylogia(3, VC, SA)
10. Return to Castle Wolfenstein
11. Unreal Tournament
12. Original War
13. Heroes III
14. Max Payne

Mogę w nie grać za 5 lat, za 10, za 20, a i tak dalej będę czerpał taki sam fun z gry. 

I to jest moja subiektywna lista. Dawajcie. :P

Opublikowano

Pokemon Yellow

Ocarina of Time

Halo

Chrono Trigger

Final Fantasy VI

Final Fantasy Tactics A2

Street Fighter IV

Super Mario Galaxy

Phoenix Wright

GTA Vice City

Dragon Quest IX

Kid Icarus Uprising

GT5 z kierownicą

World of Warcraft

jedyna prawda

Edytowane przez ragus

Opublikowano

Dobra, temat rzeka. Ja nadal uważam, że recenzanci powinni się kierować jakimiś szeroko postawionymi wytycznymi i nie szukać sensacji poprzez wystawianie ocen, bo nawet na takiej pipidówie jaką jest nasze biedne, polskie forum doszło do tego, że się o tą głupią recenzję spieramy. Goal achieved. GG Edge.

Nie będę się bawił w kolejności, bo trudno by mi było wybrać.

Maksio 2

Maksio 1

Maksio 3

RDR

TLoU

HL2

GTA VC

Warcraft 3

Uncharted 2

L.A Noire

Gothic 2: NK

Crash 3

Chrono Trigger

Hitman 2

Fallout NV

Kotor

Jade Empire

Opublikowano

az dziwne ze nikt nie wymienia GTA 3. jest jakas inna gra ktora zmienila branze i z czesci na czesc jest coraz, i de facto ZAUWAZALNIE lepsza? inna gra ktora zapoczatkowala wysyp gier typu gangsterskie still bedac najlepsza w swoim gatunku? przeskok graficzny z 2? roznica mniej wiecej taka jak miedzy smb a galaxy, ale jakos nie widac jej na liscie. nice trolling

nie ma osoby ktora nie zna tych piosenek. mazzeo tutaj meczy wszystkich ost z hl2, ale prawda jest taka, ze ten ost przebija go z milion razy. http://www.youtube.com/watch?v=ZpGxrm_m2GM

rush rush to the yea yooo (prujacy w dzi.wki kalach)

Edytowane przez Najtmer

Opublikowano

az dziwne ze nikt nie wymienia GTA 3. jest jakas inna gra ktora zmienila branze i z czesci na czesc jest coraz, i de facto ZAUWAZALNIE lepsza? inna gra ktora zapoczatkowala wysyp gier typu gangsterskie still bedac najlepsza w swoim gatunku? przeskok graficzny z 2? roznica mniej wiecej taka jak miedzy smb a galaxy, ale jakos nie widac jej na liscie. nice trolling

RDR i tak lepsze.

Opublikowano

@Najtmer

Nie czytasz uważnie postów w takim razie. :P

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.