Skocz do zawartości

Console Wars 6: Kogo Bardziej Wyruchają

Featured Replies

Opublikowano

Przyzwyczaj sie, teraz jakby John from 'Murica spadl 10 razy z mostu to by sie wku*wil powiedzial ze gra za trudna i sprzedal na ebayu zapominajac o istnieniu tej serii na wieki wiekow.

• Odpowiedzi 23,7 tys.
  • Wyświetleń 741,6 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

• Gość DonSterydo
    Gość DonSterydo

Reklama kawałka plastiku #eksajt, heh.   EDYTA: Jaki ból 4 liter XD

• Dobra, dość.   Dziś pojechałem do znajomka, który akurat niedawno kupił sobie mocarnego w miarę kompa. Może nie NASA ale przynajmniej moc zbliżona do next genów ( i5 3470 3.2GHz @ 3.6GHz, Radeon 785

Opublikowano

"Ewolucja" kąsolowa:

Deus_Ex_Augmentations.jpg

39.jpg

deusextabletslkjgiu.1370445743.jpg

Genius.jpeg

13.jpg

valuehud.jpg

i-want-to-be-a-dragon.jpg

Opublikowano

A, tak mi jeszcze przyszło na myśl. Bez przerwy jakieś biadolenie, że nawet jak GTA V będzie na PC, to kompy dopiero za dwa lata będą w stanie to uciągnąć, bla bla. Bo co, bo w 2008 taka sytaucja z GTA IV była? Jakoś z Max Paynem 3 nie było już tylu problemów, a dodam tylko, że konsole nic lepszego od 2005/2006 roku się nie stały, więc nie ma powodów do obaw. Rockstar nigdy mistrzem optymalizacji nie było, ale musieliby się baaaardzo postarać, by dzisiejsze PC miały problem z odpaleniem GTA V.

Opublikowano

Raven, bo niektórym się wydaje, że "nowa generacja" będzie oznaczała jakiś drastyczny skok jakościowy na całej linii sprzętowej. Bo skoro oni muszą zmienić ośmioletnią konsolę, to posiadacze kilkuletnich PC także - obowiązkowo oczywiście za minimum 5000 zł. To, że już od dawna większość dobrze wykonanych gier na PC wygląda tak, jak zapowiedziane gry PS4/XOne to szczegół. Ważniejsze jest magiczne 8GB RAM oraz, że na PC się w jednego TLOU nie zagra i tym samym kąsole > PC.

Opublikowano

Bioshock :teehee:

q0Uo6x2.jpg

edit:

FI7D7eX.jpg

A Rozi nadal będzie twierdził, że Infinite to geniusz na równi z jedynką. JPRD xD

Opublikowano

Raven, bo niektórym się wydaje, że "nowa generacja" będzie oznaczała jakiś drastyczny skok jakościowy na całej linii sprzętowej. Bo skoro oni muszą zmienić ośmioletnią konsolę, to posiadacze kilkuletnich PC także - obowiązkowo oczywiście za minimum 5000 zł. To, że już od dawna większość dobrze wykonanych gier na PC wygląda tak, jak zapowiedziane gry PS4/XOne to szczegół. Ważniejsze jest magiczne 8GB RAM oraz, że na PC się w jednego TLOU nie zagra i tym samym kąsole > PC.

przeciez gry na ps4 maja byc 16x ładniejsze niż tlou.

bo jest 16x wiecej ramu

wiedza prosto z ps3site XD

Ciekawe czy zmienia nazwe na ps3 + ps4 site ?

Edytowane przez SzewczykDratewka

Opublikowano

Obrazki ravena tylko utwierdzily mnie w przekonaniu ze oryginalny Bioshock wciąga dupa Infinite który nie ma szans w tym roku TLOU.

Ktoś da mapki z TLOU?

Opublikowano

Przyzwyczaj sie, teraz jakby John from 'Murica spadl 10 razy z mostu to by sie wku*wil powiedzial ze gra za trudna i sprzedal na ebayu zapominajac o istnieniu tej serii na wieki wiekow.

Pewnie by płakał, że "game is broken" albo coś w tym stylu :D

No i the best of the best czyli ostatni obrazek od Suavka na temat stanu gier crpg.

Edytowane przez Paliodor

Opublikowano

Prawdopodobnie nie. Musiol kiedys wspominal, ze jakis gosciu wykupil domene i teraz zyczy sobie za nia sporo hajsu. Zreszta, Musiol wejdzie do rematu to [moze] wytlumaczy dokladniej o co chodzi.

Opublikowano

Obrazki ravena tylko utwierdzily mnie w przekonaniu ze oryginalny Bioshock wciąga dupa Infinite który nie ma szans w tym roku TLOU.

Ktoś da mapki z TLOU?

Prosze:

3lttUzR.jpg

Nie jest liniowo, można zawsze coś ominąć

Edytowane przez SzewczykDratewka

Opublikowano

Czyli TLOU to sandbox?
Opublikowano

Czyli TLOU to sandbox?

Nie, bo sandboxem jest tylko GTA (zbawca świata gier), cała reszta to co najwyżej gry z otwartym światem :teehee:

Opublikowano

Nie no, jeszcze Skyrim jest sandboxem, bo to przecież gra generacji.

Opublikowano

Co to za nowości, że GTA było słabą grą, lol ? W okresie premier tylko dodatki do jedynki były przyjęte jako typowe średniaki. Wcześniej w tym temacie podobne hasła padały na temat Shellshocka, chyba Mazzeo wypisywał, że crap itd. Te gierki zbierały oceny 7-8 w czasach premiery, ja pier.dolę.

Opublikowano

No nie znam się na wyliczaniu cyferek, jaką gra ma cyferkę itp. Wiem tyle, że od częściej trzeciej seria GTA jest uważana przez tłumy za zbawcę narodu gierczanego, Grę Roku i mistrzostwo, a poprzednie części (te multiplatformowe) przez nikogo nie były i nie są tak traktowane.

Jeśli mamy się bawić w cyferki i faktycznie Bóg szepcze, że pierwsze GTA jest na 7... Ile gier rocznie dostaje wyższe oceny niż 7? Chciałem sprawdzić zeszły rok na Gamerankings, ale przy sześciuset znudziło mi się liczenie. Ja nie ogrywam tysiąca gier rocznie, więc gdybym miał oceniać gry po cyferkach, to różnica pomiędzy 70% a 95% byłaby dla mnie kolosalna. Mówmy wymiernymi konkretami, czyli nie "gra na 70%" tylko "jedna z grona 20000 gier przyjętych najcieplej przez branżę".

Edytowane przez ogqozo

Opublikowano

Na www.ps4site.pl na pewno nie zmienią, bo należy do kogoś innego i ten ktoś już stworzył serwis o PS4 :)

Niech zmienią na psxsite.pl ;)

[Querying whois.dns.pl]

[whois.dns.pl]

DOMAIN NAME: ps4site.pl

registrant type: individual

nameservers: ns1.d2.pl. [5.9.127.76]

ns2.d2.pl. [5.9.62.24]

created: 2012.04.21 19:59:00

last modified: 2013.06.05 11:36:38

renewal date: 2014.04.21 19:59:00no option

dnssec: Unsigned

TECHNICAL CONTACT: data restricted

REGISTRAR:

AZ.pl Sp. z o.o.

ul. Niedzialkowskiego 24(IX p.)

71-410 Szczecin

Polska/Poland

+48.422999111

domena@az.pl

[Querying whois.dns.pl]

[whois.dns.pl]

DOMAIN NAME: ps3site.pl

registrant type: organization

nameservers: ns3.ps3site.pl. [5.135.141.170]

ns2.ps3site.pl. [188.165.20.180]

ns1.ps3site.pl. [178.32.200.83]

created: 2006.11.25 17:30:20

last modified: 2013.06.22 10:29:11

renewal date: 2013.11.25 17:30:20no option

dnssec: Unsigned

REGISTRAR:

Home.pl S.A.

pl. Rodla 9

70-419 Szczecin

Polska/Poland

+48.914325555

801445555

https://home.pl/kontakt

Edytowane przez Neox

Opublikowano

przeciez gry na ps4 maja byc 16x ładniejsze niż tlou.

bo jest 16x wiecej ramu

wiedza prosto z ps3site XD

Czasami zastanawiam się jak bardzo ograniczonym umysłowo trzeba być, by komentarze użytkowników przekładać na cały serwis. Ale później sobie przypominam w jakim jestem temacie i przestaję się nad tym zastanawiać.

Co by nie było, że offtop czy coś:

http://onehitpixel.com/2013/08/07/xbox-ones-game-recording-features-restricted-to-xbox-live-gold-members/48066

Game DVR, the Xbox One’s system for recording and uploading footage from users’ games will be restricted to Xbox Live Gold members.

This comes from an Xbox Live features page on Xbox.com, which lists features like SmartMatch, NFL on Xbox, Xbox One’s TV Guide feature and, crucially, its Game DVR feature as Xbox live Gold specific features.

We contacted Microsoft to get confirmation that Game DVR features would indeed be limited to Xbox Live Gold members. Microsoft responded, saying “I can confirm that Game DVR features will be available to Xbox Live Gold members only.”

I jako bonus - Carmack "prawie" odchodzi z id Software i idzie pracować do ekipy odpowiedzialnej za Oculus.

Legendary brain-box John Carmack has joined Oculus VR, the company behind Oculus Rift, as chief technology officer. He will apparently lead development from Oculus HQ in Dallas, Texas.

However, John Carmack will also remain in some capacity at the studio he co-founded in 1991, and is synonymous with, id Software.

http://www.eurogamer.net/articles/2013-08-07-john-carmack-joins-oculus-as-chief-technology-officer

Opublikowano

Do ogóra : taki indywidualista, ale na uwielbianie czegoś przez tłumy się powołuje. Poza tym to mieszasz wątki, ktoś twierdzi, że stare GTA to jest ten poziom, co nowe części, megahity, gry na lata i tak dalej ? Nie, po prostu nie zgadzam się, że to słaba gra, i nie była za taką uważana ani przez branżę, ani przez graczy. Aha, ja się kieruję recenzjami czytanymi w tamtych latach w polskich magazynach i statusem platyny na PSX (czyli przekroczenie wysokiego progu sprzedaży), a nie wyrocznią jaką jest dla niektórych MC. Zresztą, Ty możesz uwazać gierkę za crap, ja za hit, ale pisanie, że nie widziałeś w żadnym poważnym medium growym, zeby uznali ją za wartościową grę, każe zadać pytanie o Twoją definicję "poważnego medium" i" wartościowej gry".

Co do reszty, to podstawowy błąd, patrzysz na dzisiejsze ocenianie gier, zeszły rok, każdy wie i większość ludzi się obecnie z tego śmieje, że w czasach current genów ciężko w ogóle o tytuł gorzej oceniany, niż 7/10, który się przebija do masowej świadomości. Czasy PSXa to trochę inny świat.

Edytowane przez kotlet_schabowy

Opublikowano

GTA to była dosyć głośna gierka pomimo raczej niespektakularnego budżetu (coś jak indyki dzisiaj), która obrosła kultem, a że nie zbierała 9-10, to pewnie spora zasługa kontrowersyjnych treści (które ją rzecz jasna wypromowały) i dosyć słabej oprawy graficznej, gameplayowo wszystko było cacy. W dzisiejszych czasach, kiedy retro granie zbiera same 9 (Hotline Miami), tej gierce byłoby sporo łatwiej w cyferkowej wojnie.

Ja tam wspominam GTA jako naprawdę dobry tytuł, a że nie był rewolucyjny... hmm... to jest jakaś specjalna wada w dzisiejszych czasach?

Opublikowano

Te mapy z System Shock 1 :wub: Jakie wtedy trzeba bylo miec skilsy zeby dlubac w rozdzielczosci 320x200 na 14' crt i stworzyc takie rzeczy.

No i kazdy System Shock >>>>>>>>>>>> jakikolwiek Bioshock

Opublikowano

Naprawdę porównujemy arcydzieło jakim jest Hotline Miami do GTA? Coraz lepiej. Uwielbiam darwinizm tego forum, w każdej nuklearnej wojence konsolowej ostatecznie i tak najbardziej żywotne okazują się karaluchy pececiarstwa.

Edytowane przez ogqozo

Opublikowano

Naprawdę porównujemy arcydzieło jakim jest Hotline Miami do GTA? Coraz lepiej. Uwielbiam darwinizm tego forum, w każdej nuklearnej wojence konsolowej ostatecznie i tak najbardziej żywotne okazują się karaluchy pececiarstwa.

Weź wsiądź do wehikułu czasu i przenieś się do 1997 roku. W jakie gry wtedy grałeś i dlaczego nie były to gierki z Atari i C-64? Nie umniejszam w żaden sposób HM, ale chyba niespecjalnie pamiętasz jaką gierką i w jakim stylu jest pierwsze GTA. Przypominam, że w tamtych czasach gierki w stylu retro w ogóle nie były popularne.

edit. Mejm, fakt

Edytowane przez Gość

Opublikowano

gameplayowo wszystko było cacy

Nie wiem czy mozliwosc wykonania sejwa po przejsciu calego miasta (ktorych bylo 3) to tak cacy.

Opublikowano

Czy mi się wydaje, czy w pierwszym zdaniu gloryfikujesz grę wywodzącą się z PC, a w następnym te same PCty wyśmiewasz (tak jak w kilku poprzednich postach)?

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.