Skocz do zawartości

Console Wars 6: Kogo Bardziej Wyruchają

Featured Replies

Opublikowano

tak - bo granie na PC mnie nie jara, jak mam wykladac kase by wymieniac grafikę, to wole dolozyc do konsoli, zwłaszcza, ze w nextgenowa FIFE na kompie nie pogram...

Edytowane przez easye

• Odpowiedzi 23,7 tys.
  • Wyświetleń 741,6 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

• Gość DonSterydo
    Gość DonSterydo

Reklama kawałka plastiku #eksajt, heh.   EDYTA: Jaki ból 4 liter XD

• Dobra, dość.   Dziś pojechałem do znajomka, który akurat niedawno kupił sobie mocarnego w miarę kompa. Może nie NASA ale przynajmniej moc zbliżona do next genów ( i5 3470 3.2GHz @ 3.6GHz, Radeon 785

Opublikowano

No i w nextgenowa FIFE na kompie nie pogram...

Zawsze możesz wyjść na podwórko.

Opublikowano

A co to za nextgenowa fifa jakaś specjalna, że nagle na kompie w nią nie pograsz, pomimo tego, że od lat seria wychodzi na PC?

Opublikowano

no niestety EA leje na rynek PC, dlatego już zapowiedzieli, ze pierwsze 3 lata FIFA na PC będzie wciąż na starym silniku, Ignite tylko na konsolach.

Sytuacja podobna jak z silnikiem obecnej generacji, gdzie FIFE 08/09/10 i chyba 11 (o ile się nie myle) robil zupełnie inny team na PC, a sam gameplay nie wiele miał wspólnego z tym na konsolach (nawet dryblingu 360 nie było...)

No i w nextgenowa FIFE na kompie nie pogram...

Zawsze możesz wyjść na podwórko.

w grudniu grywam rzadziej na podworku. ;) 

Edytowane przez easye

Opublikowano

Nom, FIFA na PC to jakiś żart. Dopiero chyba od wersji 12 na PC przeskoczyli na silnik z konsol, wcześniej to było praktycznie to samo co na PS2, ale w wysokiej rozdzielczości :D. Nie wiem z czego to wynika, prawdopodobnie z tego, że EA to (pipi) i tyle.

Opublikowano

dokładnie, znowu dadza FIFE PC do jakiegoś teamu, który będzie podbijal grafikę z 360tki.

W ogole nie rozumiem tego posuniecia, tymbardziej ze nowe konsole będą zbliżone w programowaniu do Pecetow...

Opublikowano

takie master race, a muszą grać kwadratową piłką składami z 1999 r. :sorcerer:

Opublikowano

dokładnie, znowu dadza FIFE PC do jakiegoś teamu, który będzie podbijal grafikę z 360tki.

W ogole nie rozumiem tego posuniecia, tymbardziej ze nowe konsole będą zbliżone w programowaniu do Pecetow...

Jak nie wiadomo o co chodzi to wiadomo o co chodzi ($) :sweat:

Opublikowano

takie master race, a muszą grać kwadratową piłką składami z 1999 r. :sorcerer:

i nie pograjo w tlou i GTA 5 

ale spoko, od tego mają przecież jeszcze konsolę

niedługo się okaże, że tak po prawdzie, to od wszystkiego zwiazanego z grami mają konsolę, a na kompie kupujo tylko gry na steamie za 5 zyla, by potem nigdy ich nie włączać, odpalajo tylko mario na dolphinie lolo beqa pozdro 600

Opublikowano

Ale po co mu to tluamczyc, nigdy to gry na konsole nie widzialo pokroju tlou w GTA5 zagraja rok pozniej i pewnie do tej pory mysla ze w Fifie kopie sie kwadratowa pilka  :woot:

Opublikowano

Steam to najlepsza rzecz jaka spotkała graczy od wielu lat. Jest dużo gier, promocji na nie, a nawet takie drobnostki jak rozpiska czy grę można obsługiwać padem. Gry tanie jak barszcz, dzięki takiej usłudze mogę za śmieszne pieniądze nadrabiać zaległości z multiplatform wygodnie podłączając PC pod telewizor, w ręku trzymając pada od X360. Takie BigPicutre to w sumie konsola (czy to może raczej konsole zmierzają ku PCtom) pozwalająca posiadaczom dobrych komputerów zobaczyć w pełnej krasie gry pokroju Metro: The Last Light 1080p/60fps,

Opublikowano

next genowa fifa hehehehehehhehe... w sensie co...? jakies konrekty podasz? next genowe co? publika? ekran startowy? co jest takiego enzt genowego w fifie 2014, przy czym  2013 to niegrywalny kmiot, a 2014 jest warte wydania 2 tysiecy zl?

Opublikowano

Najtmer - poczytaj recenzje ludzi, którzy grali na targach. FIFA 14 na nextgenach to zupełnie inna gra niż FIFA 14 na PS3.

Roznice wypisze, jak zagram. FIFA 13 dla mnie kozak pila, ale nawet jak edycja 2014 nie będzie miała az takiego przeskoku (choć wszyscy redaktorzy twierdza zupełnie inaczej), to już 2015 pewnie odjedzie od tej na PC lata swietlne, jak to miało miejsce z FIFA 10 i 11 (moze Ty cieszyles miche gdy dostawales silnik z PS2 z kolejna aktualizacja skladow przez prawie 5 lat...)

EA oficjalnie po raz kolejny przyznalo, ze nie będzie wspierac Ignite na PC. (ciekaw jestem jak będzie z innymi grami sportowymi)

Nie chodzi tu tylko grafikę, ale o animacją, sztuczną inteligencje, zawwansowane SI, budowanie akcji, fizyke pilki i milion rzeczy na temat których g(pipi) wiesz.

Caly gameplay bedzie inny !

Edytowane przez easye

Opublikowano

skad wiesz ze ch.uja wiem? bo nie mam wy.(pipi)ane na 2013 jak tylko zapowiedza kolejna odslone? aha, no to fajnie masz z lbem.

Opublikowano

Fifa i Battlefield  :i_am_so_happy:

co te xboty maja w bani xDDDDDDDDDDDDDD

Edytowane przez Jaczes

Opublikowano

No niestety na PS4 wciąż nic innego mnie nie interesuje :( trochę zal.

skad wiesz ze ch.uja wiem? bo nie mam wy.(pipi)ane na 2013 jak tylko zapowiedza kolejna odslone? aha, no to fajnie masz z lbem.

Sam cos z lbem stary, wiecznie popisujesz się swoja ignorancja.

Wypisalem Ci czym bedzie się roznic edycja 2014, to ma być taki sam przeskok jak w 2009/2010r.

Edytowane przez easye

Opublikowano

Fifa i Battlefield  :i_am_so_happy:

co te xboty maja w bani xDDDDDDDDDDDDDD

taty*

lepsza fizyka pilki. niedlugo wprowadza superrealistyczne ruchanie. wtedy juz w ogole nie bedziesz musial wychodzic z domu i utrzymywac kontaktow w swiecie rzeczywistym. budowanie akcji. budowalem akcje w pesie takie ze ty w fifie 2589 nie zbudujesz grajac master chiefem.

Opublikowano

No na razie przeskoku nie widac, nawet nexgenowej grafy ta fifka nie ma. Nie mowiac o tym, ze te same animacje :rolleyes: Dalej te dziwne strzaly bez polotu, etc, itd.

NEXGENOWY BALAS. 

Mowie jak jest.

Edytowane przez Jaczes

Opublikowano

no niestety ja nie widziałem jeszcze normalnego gameplayu.

no zgadzam się Najtmer, PES jest latwiejszy niemal pod każdym względem obecnie. Taki arkejd, dla tych, co symulacji nie potrafią ogarnąć, to i akcje latwiej można tworzyć. :teehee:

i skoncz w końcu ze swoimi frustracjami, bo z każdym kolejnym postem znowu zaczynasz pisać jak troglodyta.

Edytowane przez easye

Opublikowano

jaczes, jestes ignorantem, nie widzisz tego przeskoku ktory z odslony na odslone, i nie wierzysz ze teraz bedzie o wiele wiekszy!

fifa symulacja.... o (pipi)a.

http://www.youtube.com/watch?v=Ie6S-AoIiQM 

to jest symulacja a nie tpp 11 typami za pilka i strzelanie jednym guzikiem.

mimo to spoko, fajnie ze kupisz sprzet za >1800 dla BF 3.5 i Fify 13.8, smiejac sie z ludzi ktorzy dokupuja ram i nowa grafike.

Edytowane przez Najtmer

Opublikowano

PES jest latwiejszy. PES, ktory poziomem skomplikowania przypomina bijatyki. PES, ktory ostatnio ma nawet just frame'y

Umarlem.

Stracilem wiare w ludzi :(

Fifa - symulacja (*)

Wybaczmy mu, przygode z grami musial zaczac 2 lata temu.

W innym razie zlinczujmy.

Edytowane przez Jaczes

Opublikowano

nie wiem czy dobrze pamiętam, ale Jaczes nigdy nie widział zadnego przeskoku - nie ważne czy miedzy 2009/2010 /2011/2012 czy 2013.

Dla mnie kazda kolejna czesc była zupełnie inna niż poprzedniczka.

Jak ktoś gra na PC to już w ogole nie ma o czym rozmawiać.

EDIT: Tak (pipi) Jaczes - dlatego musiales co roku FIFE sprzedawac bo nigdy jej nie ogarnales. Wolales grac na przebitki z SI, który potrafi zatrzymać prostopadlej pilki choćby 3 obroncow ja przecinalo i grac na lame.

Taki to poziom skomplikowania! Zreszta PESa tak samo szybko sprzedawales, bo gracz z Ciebie żaden jeżeli chodzi o pilke nozna.

Spec, co zadnej galy nie ogarnia ^^

mimo to spoko, fajnie ze kupisz sprzet za >1800 dla BF 3.5 i Fify 13.8, smiejac sie z ludzi ktorzy dokupuja ram i nowa grafike.

No zamiast zainwestować w ram i grafikę opchne jeszcze 360tke, wiec nowa konsola wyniesie mnie stosunkowo niedrogo. Wole to niż czekac do 2017 na nextgenowa pilke na PC.

Rozumiem tez ze FIFA 15/16 dla Ciebie na bank nie przyniesie zadnych zmian.

EA to nie Konami...

Edytowane przez easye

Opublikowano

Tak easy, tak. A teraz wypij kakao i lulu.

Ja sie wiele nie spodziewam po czlowieku, ktory propsuje m$ za to, ze coraz mocniej i glebiej rucha go w dupe.

Ile masz meczy rozegranych w fife  online?

Ciekawe czy wiecej niz ja w PES13:)

Edytowane przez Jaczes

Opublikowano

gry konsolowe jednak ewoluuja. masz juz symulatory. np fifa.  

ja sobie zmodernizuje kompa za tyle co ty kupisz nowa konsole - sprzedaz x360 i tak bede mial lepszego BF4 niz ty. na tym sprzeciez poczekam 3-4 lata nie martwiac sie o nic. majac generacje wyzej lepsza grafe i framerate. potem nastanie rok posuchy kiedy beda wyciskac max z konsol i znowu sie zmodernizuje, znowu majac lepsza jakosc niz konsole. sprzedam czesci i w sumie wyniesie mnie tyle co jedna konsola, a bede generacje wyzej ciagle. 

Edytowane przez Najtmer

Opublikowano

albo battlefield - symulator pola bitwy.

wow, niezle to ea!

Edytowane przez Jaczes

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.