Skocz do zawartości

Console Wars 6: Kogo Bardziej Wyruchają

Featured Replies

Opublikowano

no jak dla was PES jest bliższy symulacji, to może sami wyjdzcie na boisko pograc w pilke. :teehee:

Jaczes - o FPSach tez nie powinieneś się wypowiadać. Wszystkie opychales szybciej niż kupiles, "bo także Ci nie szlo". Pro gracz, który ma najwięcej do powiedzenia na temat gier, których nie ogarnia. :ninja:

Edytowane przez easye

• Odpowiedzi 23,7 tys.
  • Wyświetleń 741,8 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

• Gość DonSterydo
    Gość DonSterydo

Reklama kawałka plastiku #eksajt, heh.   EDYTA: Jaki ból 4 liter XD

• Dobra, dość.   Dziś pojechałem do znajomka, który akurat niedawno kupił sobie mocarnego w miarę kompa. Może nie NASA ale przynajmniej moc zbliżona do next genów ( i5 3470 3.2GHz @ 3.6GHz, Radeon 785

Opublikowano

powiem tak: fifa to faktycznie niezly symulator hokeja, super jezdza od 20 lat na lyzwach.

OK, ile FPSow ty sobie zostawiles? Potem ja ci zrobie zdjecie moich shooterow :)

A czy jestem slaby to trudno powiedziec, bo nigdy nie gram dluzej niz tydzien w fps/tps

Wyjatkiem jest tlou, w ktore gram od miesiaca i k/d 2.0

Jakie k/d masz w halo albo w gearsach? 

Edytowane przez Jaczes

Opublikowano

no jak dla was PES jest bliższy symulacji, to może sami wyjdzcie na boisko pograc w pilke. :teehee:

w przeciwienstwe do ciebie rzeczywiscie to robie, 2x w tygodniu. 

zacytuj mnie gdzie napisalem, albo napisal jaczes ze pes to symulator. bo wydaje mi sie ze zrobiles z siebie idiote i teraz wlasne farmazony wkladasz mi do ust, gdzie ja cie tylko za nie wysmialem  :mocking:  :geek:  :shout:

Edytowane przez Najtmer

Opublikowano

Dokladnie, on mysli, ze skoro fifa nie jest symulatorem, to niby pes jest xd

Opublikowano

jaczes, planuje kupic next gena dla COD Ghost. polecasz jakies indie?

Opublikowano

podajcie mi w takim razie dostępny tytul na rynku bliższy symulacji pilki nożnej niż FIFA 13.

Jaczes - Ty wszystkie gry w które jesteś slaby, krytykujesz i sa zaraz ch(pipi). Tak bylo z FIFA, HALO, Battefield dla Ciebie jest slaby, to powiedz w co aktualnie grasz ?

a - wiem teraz jest UT3 :teehee:

Poszukac Twojego bilansu w FIFE 13? 80% porażek ? No to rzeczywiście - hokej, bo "dostaje w dupe od każdego"

Edytowane przez easye

Opublikowano

Nie wszystkie, tylko fife :)

Opublikowano

rozumiem ze wyznacznikiem osiganiecia poziomu debila nie jest nazywanie fify symulacja i kupowanie next gena dla bf4, tylko slabe staty w gierkach. pffffffffff

Opublikowano

dla mnie jest wystarczający BF4 na start nowych konsol bo inne gierki mnie nie jarają jak narazie, nie wiem dlaczego to jest wyśmiewane

Opublikowano

ja sobie zmodernizuje kompa za tyle co ty kupisz nowa konsole - sprzedaz x360 i tak bede mial lepszego BF4 niz ty. na tym sprzeciez poczekam 3-4 lata nie martwiac sie o nic. majac generacje wyzej lepsza grafe i framerate. potem nastanie rok posuchy kiedy beda wyciskac max z konsol i znowu sie zmodernizuje, znowu majac lepsza jakosc niz konsole. sprzedam czesci i w sumie wyniesie mnie tyle co jedna konsola, a bede generacje wyzej ciagle. 

Tak jak pisałem, modernizując kompa ani nie zagram w konsolowe exy (tych jak wiadomo będzie od zatrzęsienia), a jako fan pilki nożnej nie chce co roku dostawac aktualizacji skladow w FIFIE, jak to miało miesce przez pierwsze 4 lata na obecnej generacji. Te dwa fakty przekreslaja w moim przypadku zastanawianie się nad modernizacja Peceta.

rozumiem ze wyznacznikiem osiganiecia poziomu debila nie jest nazywanie fify symulacja i kupowanie next gena dla bf4, tylko slabe staty w gierkach. pffffffffff

Sugeruje, ze jeżeli ktoś poznal gre w taki sposób ze po fali porażek opchnal ja od razu na pchlim targu, to wyznacznikiem na temat gameplay'u jest zadnym.

i weź spier(pipi) z takimi tekstami.

Edytowane przez easye

Opublikowano

Xbone ma... 5 minut.

Ale tak jak PS4, czyli poprzednie 5 minut w dowolnym momencie i więcej od momentu kliknięcia "nagrywaj"?

tzn. w PS4 będzie 15 minut, ale wiadomo o co chodzi

Tylko ze na xone aby coś nagrać trzeba opłacić lajwa, chyba ze sie mylę.

A nextgenowa piłka, to wyjdzie ale na PS3, PES na fox engine.

Opublikowano

SUPER ! po 7 latach Konami zmienia silnik z PS2. Na dodatek nie pisze go pod nextgeny (bo "ich nie stać"), a robi to na obecnej generacji. Później będzie przez kolejne 10 lat serwować nam ta sama szpile z podbita rozdzialka i innymi butami. Jest to pomysl... :teehee: Czekam zreszta na demo, bo z nieoficjalnych recenzji wychodzi, ze cale fox engine sprowadza się wyłącznie do lepszej grafiki i animacji twarzy. :thumbsup:

No i EA, MS wszystkich rucha w dupe, ale jak Konami przez 7 lat wydaje ta sama padake to jest spoko, nie ? (PES 2008/2009 w ogole nie powiiny się ukazac)

NEXTGENOWY silnik na starych konsolach... :sorcerer:

no jaram sie!

Edytowane przez easye

Opublikowano

FIFA13 najbliżej feelingu prawdziwego footballu, najbardziej kozacka gra o piłce obecnie

PES2013 archaizm i padaka do potęgi n (te animacje strzałów i balansu ciała  :teehee:, bramkarze haha)

mowie jak jest

Edytowane przez kermit

Opublikowano

takie master race, a muszą grać kwadratową piłką składami z 1999 r. :sorcerer:

i nie pograjo w tlou i GTA 5 

ale spoko, od tego mają przecież jeszcze konsolę

niedługo się okaże, że tak po prawdzie, to od wszystkiego zwiazanego z grami mają konsolę, a na kompie kupujo tylko gry na steamie za 5 zyla, by potem nigdy ich nie włączać, odpalajo tylko mario na dolphinie lolo beqa pozdro 600

Problem pojawia się wtedy, kiedy zamiast FIFY wolę Civ 5, zamiast TLoU mogę pograć w TW: Shogun 2 a GTA V faktycznie, najpierw ogram na konsoli, a w pełnej glorii gra ukaże się jakieś pół roku-rok później. Beqa to jest z fanów Battlefielda, który to właśnie na PC jest w pełnej krasie, nie kastrat version jak na konsolach (nie mówiąc o tym, że jest tańszy). I Wy, żeby pograć w BF4 musicie wydawać 2 kafle, ja najwyżej 200 zł (czy ile tam chciwce z EA sobie żądają).

Może zamiast skupiać się na jednej grze, która na PC będzie krok do tyłu skupmy się na pięciuset tych, które na PC są dwa kroki do przodu?

PlayStation lepsze, bo nie pogram w najnowsze Anczarted. Niespodzianka: Wy też nie xD.

island.jpg

Edytowane przez raven_raven

Opublikowano

Mówisz o tym BF3 na PC, w którym nawet modzi wyznaczeni przez Dice używają cheatów w online? :) No tak, jeśli to ma być ta "pełna krasa", to ja już wolę bez tego dopełnienia, nawet jeśli mapy są mniejsze (i dopakowane akcją).

No dobrze kruku, mianuje Cię pierwszym maniakiem i fanatykiem Civ 5 i Shogun TW2. Z pewnością fandom tych gier jest szeroki i dla tych gier warto kupić PC za 4 kafle ;)

Opublikowano

Konami właśnie nie chce popełnić błędu z pierwszym PES na PS3, który od wersji na PS2 nie różnił się niczym oprócz rozdzielczości. Fox engine rozwinie skrzydła na next genach, ale aby tak było potrzeba czasu. Więc osobiście rozumiem ich decyzję, ze PES na next geny tak, ale dopiero za rok.

Opublikowano

Nie wiem czy na każdym, ale sama świadomość ich popularnej obecności na PC odbierałoby mi przyjemność z rozgrywki. Tym bardziej jeśli już mam te przykre doświadczenia za sobą, więc gdy czytam że np. złamano kod źródłowy PunkBustera i pobanowano losowych ludzi, to już tylko uśmiecham się pod nosem cynicznie, a gęba jeszcze bardziej rozwiera się gdy czytam posty komputrowców którzy usilnie próbują przekonać "no że ale ten no teraz jest inaczej!!!!11!1" :)

Opublikowano

Nie wiem, nie gram za dużo w sieciowe shootery. Tyle co z 15h mam nabite w CS:GO i kilka w CoD MW3. Z cziterami się nie spotkałem, ale widocznie miałem pecha, bo niektórzy spotykają ich na pierwszym serwie z brzegu. Ale hej, niektórym też komputery się psują podczas pisania postów, więc... :).

Opublikowano

Skąd wiesz czy nie spotkałeś. Jest coś takiego jak "subtle cheating", czyli oszukiwanie w ten sposób by nikt nie mógł się domyśleć, a dzięki dobremu oprogramowaniu oszukującemu, program anty-cheaterski nie wywala. W ten sposób ktoś taki jest traktowany po prostu jako bardzo dobry gracz, którzy zresztą niezależnie czy oszukują czy nie, często padają ofiarami zarzutów o oszustwa (kolejna przykra rzecz na PC-tach). Gdybym ja miał cheatować, to właśnie robiłbym to z głową. Znałem co najmniej dwie osoby w moich czasach obcowania z komputrem które oszukiwały, i dopiero gdy rezygnowały z dalszego grania i się przyznały, było to wiadome... :/

Opublikowano
  • Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem.

takie master race, a muszą grać kwadratową piłką składami z 1999 r. :sorcerer:

i nie pograjo w tlou i GTA 5

ale spoko, od tego mają przecież jeszcze konsolę

niedługo się okaże, że tak po prawdzie, to od wszystkiego zwiazanego z grami mają konsolę, a na kompie kupujo tylko gry na steamie za 5 zyla, by potem nigdy ich nie włączać, odpalajo tylko mario na dolphinie lolo beqa pozdro 600

Problem pojawia się wtedy, kiedy zamiast FIFY wolę Civ 5, zamiast TLoU mogę pograć w TW: Shogun 2 a GTA V faktycznie, najpierw ogram na konsoli, a w pełnej glorii gra ukaże się jakieś pół roku-rok później. Beqa to jest z fanów Battlefielda, który to właśnie na PC jest w pełnej krasie, nie kastrat version jak na konsolach (nie mówiąc o tym, że jest tańszy). I Wy, żeby pograć w BF4 musicie wydawać 2 kafle, ja najwyżej 200 zł (czy ile tam chciwce z EA sobie żądają).

Może zamiast skupiać się na jednej grze, która na PC będzie krok do tyłu skupmy się na pięciuset tych, które na PC są dwa kroki do przodu?

PlayStation lepsze, bo nie pogram w najnowsze Anczarted. Niespodzianka: Wy też nie xD.

island.jpg

To idz I sobie w te gry pograj a potem opisz swoje wrazenia na onecie albo gdzie a nie wpierdalacie sie na forum konsolowe i to jeszcze w temat Console wars I gadacie jaki to pc jest swietny I jak ci sie gry na konsole nie podobaja. Mi sie gry pc nie podobaja I dlatego nie wchodze na forum PC I nie gadam jakie to granie na padzie jest super, chyba to logiczne?

Edytowane przez hav3n

Opublikowano

Mówisz o tym BF3 na PC, w którym nawet modzi wyznaczeni przez Dice używają cheatów w online? :) No tak, jeśli to ma być ta "pełna krasa", to ja już wolę bez tego dopełnienia, nawet jeśli mapy są mniejsze (i dopakowane akcją).

No dobrze kruku, mianuje Cię pierwszym maniakiem i fanatykiem Civ 5 i Shogun TW2. Z pewnością fandom tych gier jest szeroki i dla tych gier warto kupić PC za 4 kafle ;)

komp za 4 kafle dla civ5...

Mendrek rozpędź się i (pipi)nij głową o ściane. Zrobisz przynajmniej raz cos z pozytkiem dla spoleczenstwa.

wywody na temat pc goscia co o pc ma równie dużą wiedzę jak o xbox zawsze są na plus.

i jedno mapy na ps3 w bf3 mniejsze i dopakowane akcja? (pipi)nij się w łeb baranie bo mapy są na pc i ps3 takie same.

Tylko jak u was jest 24 graczy to np na kaspianie są 4 flagi i bez tego mozna skonczyc runde nie widząc innego gracza...

ps to musi być dobry program cziterski skoro punk buster potrafi wywalic z gry nawet jak sie zrobi alt tab bo zauwazy zmiane w pamieci ;)

Edytowane przez SzewczykDratewka

Opublikowano

Żebyś się nie zdziwił :). I mi daleko do fanatyka, już Stona bardziej zasługuje na ten tytuł (170h).

4 kafle to trochę mało, Civ 5 ma całkiem spore wymagania i tak coś koło 6000 zł byłoby optymalnie (dobry SSD, GTX Titan i jakieś 12-16 GB RAM, na dużych mapach z wieloma cywilizacjami zapotrzebowanie na RAM rośnie).

Opublikowano

Gdzie kończą się argumenty, zaczyna się ból du.py. Widać to na powyższym przykładzie Szewczyka. Niestety, ale nic na to nie poradzisz. Nie trzeba dużo, by się przekonać jaka jest skala cziterstwa na PC-cie. Google nie kłamie, doświadczenia naskórne nie kłamią. Serio, wiem że wydanie tyle szmalu na sprzęt to rzecz za którą warto e-umrzeć, ale też weź pod uwagę dobro tych co się wahają. Kupią i dostaną 4 headshoty na wstępie od jakiegoś niemiaszka co używa bota, a dziurawy PunkBuster milczy. Czasami warto schować dumę do kieszeni i pomyśleć szerzej nim się zatrolluje.

Co do map na PC i konsolach, to widzę jak się nie orientujesz, co nie jest rzadkością w Twoim przypadku. No ale żeby była jasność:

bandar.png

Przykładowa mapa. Czerwone linie to granice na wersji konsolowej, zielone to wersja PC-towa. Do tego z tego co mi wiadomo, PC ma nawet tryb Conquest Large. Jak ktoś lubi grać z centylionem kamperów/stingerowców to może go takie coś jarać.

Opublikowano

Niestety problem cziterstwa dotyczy rowniez xboxa, gdyz bezkarnie mona grac uzywajac kopii zapasowych z podmienionymi plikami :(

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.