Skocz do zawartości

Console Wars 6: Kogo Bardziej Wyruchają

Featured Replies

Opublikowano

PC są dobre dla maniaków tekstur, konsole dla graczy. Bo prawdziwy racz nie patrzy non stop na grafikę. Wiadomo, ponarzekać trzeba ale z czasem liczy się grywalność. Będzie PS4, pogadamy o grafice. Teraz nasze sprzęty mają po 7 lat na karku, nie wymagajmy cudów. I tak wolę grać w Far Cry 3 czy AC 3 na swoim PS3 niż na PC. I chvj. 

• Odpowiedzi 23,7 tys.
  • Wyświetleń 741,7 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

• Gość DonSterydo
    Gość DonSterydo

Reklama kawałka plastiku #eksajt, heh.   EDYTA: Jaki ból 4 liter XD

• Dobra, dość.   Dziś pojechałem do znajomka, który akurat niedawno kupił sobie mocarnego w miarę kompa. Może nie NASA ale przynajmniej moc zbliżona do next genów ( i5 3470 3.2GHz @ 3.6GHz, Radeon 785

Opublikowano

Grac w Far Cry na ps3? SZALENSTWO!!!!111111

Aby do 17 wrzesnia 

gta-v-five-logo-v-only.png

Opublikowano

Walić grafę jednak płynność działania to podstawa.

Opublikowano

Jakoś dałem radę, czasem się krztusi ale działa ok ogółem. Dlatego w kolejnej generacji czas postawić na lepszą wydajność systemową i gier przede wszystkim. Ooo.

Opublikowano

Polecam w ramach relaksu artykuł pana który uśmiercił Wii U i generalnie pisze różne ciekawe rzeczy :) Jak było to przepraszam, nie śledzę tego tematu regularnie bo mnie krew zalewa jak czytam niektórych.

Wojna między komputerami i konsolami się skończyła. Wszyscy mamy konsole

Jeszcze kilka lat temu na forach poświęconych grom wideo mogliśmy być świadkami nieustającej walki między posiadaczami komputerów i konsol do gier. Obie grupy graczy przepychały i wyzywały się między sobą, przy okazji wymieniając argumenty udowadniające zalety i wady poszczególnych rozwiązań. Teraz wojna ta ma się ku końcowi i nie jest to zasługa twórców sprzętu, a zmiany zachowania graczy, konkretnie graczy pecetowych.

Argumenty używane przez posiadaczy konsol dotyczyły przede wszystkim ich prostoty, przez co mógł korzystać z nich każdy. Masz pod telewizorem pudełko, wkładasz do niego płytę z grą i po prostu cieszysz się swoim tytułem. Tymczasem by grać na komputerze konieczne było zainstalowanie gry, zadbanie o to, by sprzęt spełnił wymagania sprzętowe gry, a sterowniki nie sprawiały problemów podczas rozgrywki. Dodatkowo regularnie, co najmniej raz na dwa lata trzeba było wymieniać sprzęt, by gry chciały na nim działać w pełnej lub niemal pełnej krasie. W zamian otrzymywało się lepszą grafikę niż na konsolach.

No i ten mały ekran oraz akcesoria. Po co grać na 15-calowym monitorze, jeśli można mieć do dyspozycji ogromny, 32-calowy telewizor. Tak to wyglądało kiedyś, kiedy granie na komputerze faktycznie mogło sprawić problemy osobom, które nie są entuzjastami takiej formy rozrywki. Teraz jednak wszystko się zmieniło za sprawą jednego produktu, jednego kabla i jednej usługi.

Produktem, o którym mówię jest laptop. Komputer, w którym nie trzeba absolutnie nic zmieniać ani konfigurować. Komputer dociera do nas z preinstalowanym systemem operacyjnym i bardzo często zawiera nawet oprogramowanie, które powoduje automatyczne aktualizowanie się systemu, programów i sterowników. By korzystać z laptopa, nie trzeba wiedzieć o komputerach niemal nic.

Jeszcze kilka lat temu było to nie do pomyślenia. Co prawda laptopy zapewniają gorszy poziom grafiki niż komputery stacjonarne, ale i tak lepszy niż obecne na rynku konsole, które mają już 8 lat. Krótko mówiąc, jej poziom dla większości (zwłaszcza niedzielnych) graczy jest absolutnie wystarczający. Sam złapałem się na tym, że w GRID 2 wolę grać na swoim tanim laptopie niż na wypasionym komputerze stacjonarnym, którego nie mogę wziąć do łóżka.        Reszta w linku:

http://www.spidersweb.pl/2013/08/konsole-do-gier-pecety-wojna.html

Zastanawiam się co kieruje pecetowym betonem który siedzi na forum konsolowym i wyśmiewa nasze kochane konsolki. Jaki to ma sens i cel? Nie szkoda czasu? Przecież to czysty trolling. Nie wyobrażam sobie by wejść na forum PCLaba czy innego Tweaka i jeździć po PC gamingu. Zjedliby mnie od razu. Rozczarowałeś mnie raven_raven strasznie :( Pamiętam twoje posty o MGS, GT i innych super gierkach z PS2. Miałem Cię za true konsolomaniaka, fajnego chłopaka. Od jakiegoś czasu widzę u Ciebie przemianę. Przypominasz mi Anakina ze Star Wars. Tyle że masz jeszcze szansę. Może nowa generacja naprostuje Cię i pozbędziesz się kompa :) Życzę Ci tego.

Edytowane przez aux

Opublikowano

Zero poszanowania dla ludzi którzy ograli kupę konsol + PC. Najwięksi znawcy to jak zawsze ludzie którzy ograli max PS2 i PS3 xD i czasem troszkę kompa z Biedronki który prędko się wysypał i teraz mają złe wspomnienia. 

Edytowane przez Sebastian Ś.

Opublikowano

PC są dobre dla maniaków tekstur, konsole dla graczy.

Każdy platforma jest dla graczy, ale ograniczanie się do jednej i pisanie, że to ta najlepsza z możliwych jest dla ludzi niespełna rozumu :)

Opublikowano

PC są dobre dla maniaków tekstur, konsole dla graczy. Bo prawdziwy racz nie patrzy non stop na grafikę. Wiadomo, ponarzekać trzeba ale z czasem liczy się grywalność. Będzie PS4, pogadamy o grafice. Teraz nasze sprzęty mają po 7 lat na karku, nie wymagajmy cudów. I tak wolę grać w Far Cry 3 czy AC 3 na swoim PS3 niż na PC. I chvj. 

Dreamhack-Arena-Courtesy-of-nitrogamers1

nikt z nich nie jest graczem. fuck logic.

Opublikowano

Zero poszanowania dla ludzi którzy ograli kupę konsol + PC. Najwięksi znawcy to jak zawsze ludzie którzy ograli max PS2 i PS3 xD i czasem troszkę kompa z Biedronki który prędko się wysypał i teraz mają złe wspomnienia. 

Moze jeszcze jakbys napisal cos z sensem to by wyszla z tego jakas dyskusja a tam widze sam trolling (i to jeszcze na dosyc slabym poziomie, 3 czesci CoD? WTF?). Rozumiem ze teraz PCtowcy wyszli z jaskini jak po 7 latach od premiery konsole juz nie maja zadnej mocy ale lepiej pozno niz wcale no nie? :sweat:

Opublikowano

Co CoD? Wspomniano wyżej o najbardziej popularnych grach na PC.  Ja zaś napisałem o najbardziej popularnych na PS3. Są to trzy części Call of Duty. Sprzedały się najlepiej i wyprzedziły inne produkcje o miliony sprzedanych sztuk. 

Opublikowano

Polecam w ramach relaksu artykuł pana który uśmiercił Wii U i generalnie pisze różne ciekawe rzeczy :) Jak było to przepraszam, nie śledzę tego tematu regularnie bo mnie krew zalewa jak czytam niektórych.

Zastanawiam się co kieruje pecetowym betonem który siedzi na forum konsolowym i wyśmiewa nasze kochane konsolki. Jaki to ma sens i cel? Nie szkoda czasu? Przecież to czysty trolling. Nie wyobrażam sobie by wejść na forum PCLaba czy innego Tweaka i jeździć po PC gamingu. Zjedliby mnie od razu. Rozczarowałeś mnie raven_raven strasznie :( Pamiętam twoje posty o MGS, GT i innych super gierkach z PS2. Miałem Cię za true konsolomaniaka, fajnego chłopaka. Od jakiegoś czasu widzę u Ciebie przemianę. Przypominasz mi Anakina ze Star Wars. Tyle że masz jeszcze szansę. Może nowa generacja naprostuje Cię i pozbędziesz się kompa :) Życzę Ci tego.

To trochę przykre, że kiedy pisałem opinie podobne do Twoich to byłem super chłopakiem, kiedy otworzyłem oczy to już nie jestem taki fajny.

Posty o MGS czy GT pochodzą z lat świetności PS2, tj. kiedy konsole jeszcze były konsolami. Teraz, kiedy stały się tylko miernymi PC-tami bez możliwości rozbudowy to moje poglądy się trochę zmieniły. Wyśmiewam, bo przeraża mnie, jak bardzo godzicie się na to "ruchanie w dupę", o którym tyle się pisze.

Day one DLC? Day one patche? Update'y systemu co tydzień? Płatny online? Lagujące dashboardy? Brak wersji demonstacyjnych, mydlenie oczu, wszechobecne zakłamanie całej branży dziennikarskiej? Framerate na poziomie niestabilnych 20 fps? Korytarzówki z ładną buźką, które są z miejsca ogłaszane GOTY i Obywatelem Kane gier? Wycinanie takich podstawowych rzeczy, jak split-screen z wyścigówek? Festiwal QTE i filmowe doświadczenia? I to wszystko w grach, które kosztują ponad 200 zł? Co ja tutaj mam kochać? Ten cały regres i żenada, w jaką popadły te nasze ukochane konsole są żałosne.

Opublikowano

nikt nie zaprzecza ze konsole MIALY swego czasu pare ladnych gier, jak np. GOW3, ale teraz juz sa w tyle o roznice generacji. to jak wyglada nowe Metro na konsolach a na dobrym piecyku to kolosalna roznica. z czym chcesz sie nie zgodzic? 

druga sprawa to widocznie ktos tutaj chyba nie kuma do konca bazy: ludzie ktorzy sie wypowiadaja pozytywnie o pc polamali palce na padach od konsol i na klawiaturach. mam w domu piecyka, ps3 i xbox, dlatego tez moge pokusic sie o subiektywna jak i o obiektywna opinie o wszystkich konsolach.  to nie sa ludzie ktorzy w zyciu nie mieli konsole i przyszli z pc laba, tylko uzytkownicy ktorzy mieli zapewne niejedna konsole. no ale jakies randomki z forum zarejestrowane tydzien temu wiedza wszystko i najchetniej by wygonili stara gwardie i zalozyli tu kolonie randomow.

Edytowane przez Najtmer

Opublikowano

No to masz misje, trzeba jak najszybciej ich nawrocic i powiedziec ze granie w FPSy na konsoli to zlo  :whistling:

nikt nie zaprzecza ze konsole MIALY swego czasu pare ladnych gier, jak np. GOW3, ale teraz juz sa w tyle o roznice generacji. to jak wyglada nowe Metro na konsolach a na dobrym piecyku to kolosalna roznica. z czym chcesz sie nie zgodzic? 

A wiec po wyjsciu next genow znowu znikniecie na kilka lat a potem bedzie beka pod koniec generacji? Super, przynajmniej bedzie spokoj  :teehee:

Opublikowano

CoD-y na konsolach chodzą bardzo dobrze ( 60 klatek - X360 trzyma je stabilniej ) więc tylko grać. A na jakiej platformie to już preferencja. Nie pamiętam tylko jak z ilością graczy. 

Opublikowano

nie znikne, bo bede mial nadal lepsza de facto platforme.  nie wiem jaki ty masz cel w tej dyskusji, oprocz zwalenia sobie e-kucyka, ale ja tylko pisze ci ze pewne rzeczy maja sie tak a nie inaczej i inne nie bede. fakt, 4 lata po premierze konsol zaczna wychodzic wyprzedzajace komputery tytuly, ale po ich kolejnym upgradzie znowu beda z tylu. to tak jakby generacje na konsolach i na pc wychodzily na przemian co 4 lata.

Opublikowano

Dokladnie po wyjsciu ps4 gdzie grafika bedzie rowna z lepszymi pc nikogo ze zlomiarzy tutaj nie bedzie dopiero za 3-4 lata bedzie smiech ze ps4 z przed 4 lat jest slabsze niz super pc z 2017 roku. Najfajniejsze jest poruwnywanie metro na mocnym pc z 8 letnim zlomem.

Opublikowano

o porownanie sami sie prosicie, nie kumajac bazy ze pc to platforma niezalezna od czasu trwania konsolowej generacji i jest stale modernizowana. mozesz wydawac naprawde w kosmos hajsu jesli jestes growym geekiem i lubisz wypier.dolona grafike. a chyba kazdy lubi, bo czekacie na te nowe next geny jak psy na pedigree pal. jesli ci zalezy na inwestowanie w komputer to czemu tego nie robic? to twoje hobby, dobre jak kazde inne ktore pochlania nie mialo kaski, jak np. ASG.

Edytowane przez Najtmer

Opublikowano

No to masz misje, trzeba jak najszybciej ich nawrocic i powiedziec ze granie w FPSy na konsoli to zlo   :whistling:

A wiec po wyjsciu next genow znowu znikniecie na kilka lat a potem bedzie beka pod koniec generacji? Super, przynajmniej bedzie spokoj   :teehee:

Dopóki gry będą ładne i płynne to oczywiście, że tak. Wy cały czas nie rozumiecie sedna sprawy. Doją wszystkich jak tylko się da, a Wy jeszcze sie cieszycie, że już 7 rok gracie na tym samym sprzęcie. No fantastycznie. Gdyby wydawcy mogli, to by Wam jeszcze drugie tyle serwowali gry na Unreal Engine 3 z doczytującymi się teksturami i frameratem na poziomie 20 fps albo kolejna część Gran Turismo, której kod pewnie jeszcze pamięta 2001 rok.

Ta generacja jest zdecydowanie za długa i nigdy nie zrozumiem, z czego tu się cieszyć. Odejście do PC to pokazanie faka temu wszystkiemu, bo ta platforma paradoksalnie stała się przyjaźniejsza i wygodniejsza od konsol (nie chce mi się już setny raz powtarzać swoich argumentów, ale kilka ścian tekstu już o tym napisałem). Dopóki konsole naprawdę oferowały świetną zabawę od początku do końca jak PSX czy PS2, to zgoda. Szkoda, że nie pamiętacie, jak God of War 2 potrafił zawstydzać gry z wczesnego PS3, a do tego śmigał w płynnych 50 fps. Jak Black rozdziawiał japę PC-towców. Ale to było w czasach, kiedy PS2 można było w promocji w sklepie za 400 zł kupić, a sama konsolka była malutka i cichutka. A dzisiaj? Konsole nadal kosztują ponad 1000 zł, czytam jakieś bzdury o przegrzewaniu się, o RROD-ach i YLOD-ach, o burdelu na dysku a gry przestały być imponujące jakieś 3 lata temu?

A co serwuje kolejna generacja? Jak na razie nic imponującego! Grafika z PS4/X1 jest już spokojnie osiągalna na co lepszych PC (no dobitnie o tym świadczy fakt, że połowę gier na E3 puszczano z PC, a robiło to zarówno Sony jak i MS). Gdzie są czasy, gdy konsole naprawdę się czymś wyróżniały? Gran Turismo 3 w 2001 roku po prostu gniotło jądra wszystkim blacharzom, a dzisiaj co? Sami nawet piszecie o tym, że grafika PS4 będzie RÓWNA z PC. W momencie premiery!

A teksty o tym, że grafika i tekstury nikogo są żałosne. To na co Wam w ogóle nowa generacja? Mam rozumieć, że moglibyście na zawsze zostać w erze PS2, bo to nie grafika jest najważniejsza?

Opublikowano

nie znikne, bo bede mial nadal lepsza de facto platforme.  nie wiem jaki ty masz cel w tej dyskusji, oprocz zwalenia sobie e-kucyka, ale ja tylko pisze ci ze pewne rzeczy maja sie tak a nie inaczej i inne nie bede. fakt, 4 lata po premierze konsol zaczna wychodzic wyprzedzajace komputery tytuly, ale po ich kolejnym upgradzie znowu beda z tylu. to tak jakby generacje na konsolach i na pc wychodzily na przemian co 4 lata.

Ogolnie to PCtowcy wala sobie e-kucyka ciagle gadajac o plynnosci i grafie,konsolowcy nie maja zbytnio na to czasu - wkladasz plyte z gra i odpalasz  :teehee:

o porownanie sami sie prosicie, nie kumajac bazy ze pc to platforma niezalezna od czasu trwania konsolowej generacji i jest stale modernizowana. mozesz wydawac naprawde w kosmos hajsu jesli jestes growym geekiem i lubisz wypier.dolona grafike. a chyba kazdy lubi, bo czekacie na te nowe next geny jak psy na pedigree pal. jesli ci zalezy na inwestowanie w komputer to czemu tego nie robic? to twoje hobby, dobre jak kazde inne ktore pochlania nie mialo kaski, jak np. ASG.

Dobrze ale tu jest temat o konsolach a nie o tym kto sobie co dokupil do pieca. Nie wiem czy wy jestescie tutaj z jakas misja czy co ale juz wolalem sluchac Xbotow i Sonyklopow niz tego betonu.

PS4 has no games!!!!1111 A Xbone poluje na wasze otwory analne!!!!!1111 (pipi)a wrocmy do starego tematu bo od czytania tych postow A4 juz mnie oczy bola  :sick:

Opublikowano

Tak dopowiem tylko.

Console Wars, jak i zresztą całe forum, jest all-inclusive i otwarte dla każdej platformy (nawet PSVita) więc ktokolwiek chce zawężać dyskusję wypowiada tylko swoją opinię która nikogo nie powinna obchodzić.

Opublikowano

nie wiem czy sobie zdajesz sprawe, ale jestes tu za krotko zeby decydowac o temacie dyskusji. 

Opublikowano

A to spoko wiec PC = nikogo dajcie znac jak bedzie cos ciekawego  :thumbsup:

Opublikowano

info o 12gb ram w xo potwierdzone? soul na shoucie coś wklejał.

Opublikowano

nikt nie zaprzecza ze konsole MIALY swego czasu pare ladnych gier, jak np. GOW3, ale teraz juz sa w tyle o roznice generacji.

która gra odstawia graficznie gow3 o różnice generacji ?

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.