Skocz do zawartości

Console Wars 6: Kogo Bardziej Wyruchają

Featured Replies

Opublikowano

Moim zdaniem temat powinien zostać zamknięty gdyż ps3 wygrało tą generacje pod względem ilości bardzo dobrych exów. Wygra również pod względem ilości sprzedanych konsol z wii. Nieźle jak na beznadziejny start i cene 600$. 

• Odpowiedzi 23,7 tys.
  • Wyświetleń 741,7 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

• Gość DonSterydo
    Gość DonSterydo

Reklama kawałka plastiku #eksajt, heh.   EDYTA: Jaki ból 4 liter XD

• Dobra, dość.   Dziś pojechałem do znajomka, który akurat niedawno kupił sobie mocarnego w miarę kompa. Może nie NASA ale przynajmniej moc zbliżona do next genów ( i5 3470 3.2GHz @ 3.6GHz, Radeon 785

Opublikowano

W takim razie nie wydaje mi się, by reedycje HD na PS3 były czymś innym, niż porty HD gier z X360. Tak tylko mówię.

to fajnie ale to andrew chciał brać pod uwagę hd edycje, jemu tłumacz

Dla mnie to konsolowy eks, a z racji tego, że mój pecet to złom to se wpisalem na liste. YOLO

bardzo sprytnie 

Edytowane przez Kazub

Opublikowano

Ale jeśli byście chcieli to mam w zanadrzu kilka gierek z XBLA, które zdecydowanie są warte ogrania, ale można je też na PC znaleźć.

A kysz z jakimiś pikselami na pół ekranu. To temat dla prawdziwych mężczyzn i hardkorowych graczy, gdzie jedyny słuszny exclusive to brązowy shooter lub cokolwiek innego z ładną grafiką co dostało nalepkę "GOTY" w jakimś czasopiśmie z kiosku. Zostaw XBLA i indyki dla tych co mają własny gust ;p
Opublikowano

@Mazzeo

A co nie jest debilne?

Lepiej żeby robić wyliczanki niż czytać posty YETI-ego "beka z xbotów hahahha dekoder-okap w Twojej ikei już na jesieni" albo Mendrka "kupcie sobie haxy na pececiku zyeby żeby być jak moderatorzy DICE, beka z was zyeby, TYLKO PS3" 

No prosze Cię. 

Edytowane przez suteq

Opublikowano

Wygra również pod względem ilości sprzedanych konsol z wii. Nieźle jak na beznadziejny start i cene 600$. 

Najpierw niech wygra z X360 bo jeśli się nie mylę po ostatnich danych Sony, to PS3 dalej jest za X360 o 200-500 tys., a w ostatnim kwartale PS3 sprzedało się ledwie 100 tys. więcej od X360, więc to prześciganie Wii trochę zajmie :P

Także Andrew, Twój argument jest inwalidą.

Opublikowano

Wygra również pod względem ilości sprzedanych konsol z wii. Nieźle jak na beznadziejny start i cene 600$. 

Najpierw niech wygra z X360 bo jeśli się nie mylę po ostatnich danych Sony, to PS3 dalej jest za X360 o 200-500 tys., a w ostatnim kwartale PS3 sprzedało się ledwie 100 tys. więcej od X360, więc to prześciganie Wii trochę zajmie :P

Także Andrew, Twój argument jest inwalidą.

Ps3 już pół roku temu wyprzedziło x360. A jeśli chodzi o wii to możemy się założyć o zakaz pisania w console wars. Tylko lepiej się zastanów gdyż podczas trwania tej generacji konsol sprzedało się 50 milionów ps2.

Edytowane przez Andrew21

Opublikowano

Przecież już dawno temu PS3 prześcignęło X360 w ilości sprzedanych sztuk. 

Opublikowano

ale xbotom nie przetłumaczysz tego, oni dalej będą twierdzić że xpudło sprzedało się o 100 sztuk więcej, tak działa analny penetrator firmy microsoft

Opublikowano

widze raven że sie postarałeś doceniam to ale niestety twój argument jest inwalidą gdyż w podanych przez ciebie przykładach nie ma nic o STARYCH GIERKACH Z POPRZEDNICH PLATFORM. 

nie zrażaj się, młody jesteś jeszcze, trenuj rzeczową dyskusje, bedzie dobrze wierze

Oj, nie spodziewałeś się, że znajdę Ci dowody, tak :D? Reedycje HD = stare gierki z poprzednich platform z wyższym frameratem, rozdzielczością i teksturami w wyższej rozdzielczości. Jeśli ładniejsza grafika nikogo, to i reedycje HD nikogo. Jeśli nie robi to nikomu różnicy, to równie dobrze na PS2 może włożyć płytę i grać.

Opublikowano

To bardzo ciekawe. Skąd masz takie informacje?

@booster

a wam sie nie prztłumaczy, że przegraliście tą generacje z kretesem nawet jeśli sony sprzedałoby milion ps3 więcej.

Edytowane przez _Be_

Opublikowano

A właśnie, że nie - Sony przez cały rok 2012 podawało łączne liczby PS3+PS2 co znacznie zawyżało liczby, np.

Kwiecień-czerwiec 2011: PS3 1.8 mln

Kwiecień-czerwiec 2012 PS3+PS2 2.8 mln (o mln więcej podczas gdy cały przemysł leciał w dół) skok o ok. 60%???

Kwiecień-czerwiec 2013 ponownie podawali już tylko PS3 i wyszło ledwie 1.1 mln, nikt mi nie powie, że po roku sprzedaż PS3 załamała się o ok. 60%  :)

I tak było przez cały 2012 rok kiedy Sony w swoich raportach ani razu nie podało ile sprzedało samych PS3, co wywindowało łączną sprzedaż do 16.5 mln, ale PS3 + PS2.

Oczywiście Andrew zaraz napisze, że PS2 w tym okresie prawie się nie sprzedawało, ale każdy z odrobiną rozsądku widzi, że gdy cały przemysł szedł w dół dziwnym by było zeby nagle PS3 notowało skoki sprzedaży do 60% w analogicznym kwartale poprzedniego roku, by w następny roku zanotować spadek o ok. 60% podczas gdy rok do roku cała branża kurczy się na poziomie ok. 20%.

Sony zachachmęciło liczbami i widać to czarno na białym.

Sprzedaż PS3 przez kolejne lata wyglądała tak: 3.5 + 9.1 + 10.1 + 13 + 14.3 + 13.9 + w 2012 było to najprawdopodobniej ok. 13 (a nie 16.5 PS3 + PS2) + 1.1 w pierwszym kwartale obecnego roku fiskalnego, co nam daje łącznie ok. 78 mln PS3 na dzień dzisiejszy.

Ostatnie oficjalne dane MS odnośnie X360 to 78.2 mln (na miesiąc przed ostatnimi danymi sprzedaż y od Sony - dlatego pisałem, że PS3 w samych suchych liczbach jest jeszcze gdzieś od 200 tys. do 500 tys. za X360)

Także całe to gadanie, że PS3 już pół roku temu wyprzedziło X360 i teraz jest pewnie z mln przed nim to bujdy na resorach.

Edytowane przez DonSterydo

Opublikowano

widze raven że sie postarałeś doceniam to ale niestety twój argument jest inwalidą gdyż w podanych przez ciebie przykładach nie ma nic o STARYCH GIERKACH Z POPRZEDNICH PLATFORM. 

nie zrażaj się, młody jesteś jeszcze, trenuj rzeczową dyskusje, bedzie dobrze wierze

Oj, nie spodziewałeś się, że znajdę Ci dowody, tak :D? Reedycje HD = stare gierki z poprzednich platform z wyższym frameratem, rozdzielczością i teksturami w wyższej rozdzielczości. Jeśli ładniejsza grafika nikogo, to i reedycje HD nikogo. Jeśli nie robi to nikomu różnicy, to równie dobrze na PS2 może włożyć płytę i grać.

bardzo doceniam twoje starania, naprawdę. niestety używając liczby mnogiej popełniasz błąd logiczny. znalazłeś jeden dowód w postaci posta mazzeo, ale fakt, bardzo komkretny.

Opublikowano

@booster

a wam sie nie prztłumaczy, że przegraliście tą generacje z kretesem nawet jeśli sony sprzedałoby milion ps3 więcej.

a ty co z choinki się urwałeś? już od dłuższego czasu wiadomo że PS3 wyprzedziło RRoDa pod względem sprzedaży, xboty lubią zakrzywiać rzeczywistość jak donfailando, wejdź sobie na vgchartz i masz jak byk pokazane która konsola prowadzi

i powiedz mi jak sony przegrało tą generacje? wystartowali rok później od m$ a jednak zdołali ich wyprzedzić, dodać do tego lepsze exy, oferte ps plus i darmowy online co spowodowało głównie taki wynik sprzedaży, ludzie wiedzą co dobre. To jednak pokazuje też jak zdałniony jest m$ że dali sobie taką przewage wyrwać ale czego można się spodziewać po firmie która nastawiona jest na kase i penterowanie analne swoich użytkowników.

Edytowane przez mersi

Opublikowano

@booster

a ty co z choinki się urwałeś? już od dłuższego czasu wiadomo że PS3 wyprzedziło RRoDa pod względem sprzedaży, xboty lubią zakrzywiać rzeczywistość jak donfailando, wejdź sobie na vgchartz i masz jak byk pokazane która konsola prowadzi

i powiedz mi jak sony przegrało tą generacje? wystartowali rok później od m$ a jednak zdołali ich wyprzedzić, dodać do tego lepsze exy, oferte ps plus i darmowy online co spowodowało głównie taki wynik sprzedaży, ludzie wiedzą co dobre. To jednak pokazuje też jak zdałniony jest m$ że dali sobie taką przewage wyrwać ale czego można się spodziewać po firmie która nastawiona jest na kase i penterowanie analne swoich użytkowników.

vgchartz xD

Jesteś rocznik roziego więc pewnie czasy psx/ps2 pamietasz tylko z opowieści, już tutaj bylo pisane tysiąc razy, że sony dało dupy przeokrutnie z ps3 w pierwszych latach od launchu, xbox zgarnął naprawdę sporo ze stołu, mało jaki ogarniety gracz chciał kupować ps3 na premiere za ~ 2k, zwłaszcza potem jak zobaczył jakie startowe gry były. Ostatnie kilka lat to faktycznie świetna ofensywa sony i bardzo propsuje ich polityke i gdybym miał teraz brać konsole to wziąlbym ps3, ale skończyłem praktycznie wszystkie mnie interesujące exy (tylko Tlou jeszcze) i nie widzę sensu posiadania ps360 w domu.

No tak bo sony to jest organizacja charytatywna haha. Nie czuje się wydymany przez MS bo płaciłem jakieś grosze za golda spędzając super fun times grając w gearsy czy halo więc nie wiem o czym ty do mnie mówisz. Prędzej czułbym się wydymany płacąc 2000zło za ps3 i oglądając jak wyglądają na tym sprzęcie multiplatformy (które wychodziły z dużymi opóznieniami czasem) albo za brak normalnego voice chatu (ale za darmo!)

Edytowane przez _Be_

Opublikowano

vgchartz XD pffff XD XD XD

pokaż mi jakąś inną miarodajną stronke ze sprzedażą tych konsol

Opublikowano

Mersi: Ja zakrzywiam rzeczywistość pokazując czarno na białym jak Sony dodało sobie do sprzedaży PS3 w 2012 r. ok. 3.5 mln sztuk PS2? I to na oficjalnych podawanych przez Sony danych kwartalnych i rocznych? :D

Mam wpływy, o których istnieniu nie zdawałem sobie nawet sprawy ;)

Opublikowano

Z danych VGC wynika, że MS sprzedał praktycznie 100% konsol, które wyprodukował i zgodnie z tym na całym świecie jedna sztuka X360 powinna leżeć w co 20 sklepie...

Nie wspominając już o tym, że w świetle tego co napisałem poprzednio wynika, że Sony sprzedało więcej PS3 niż ich wyprodukowali :P

Opublikowano

nie istnieje żadna miarodajna, zreszŧą nieinteresuje mnie ile hajsu dostały jakieś korporacje. Penis mi nie staje jak słysze, że sony sprzedało 200 pudełek więcej od microsoftu bo nikt mi za to nie płaci i do tego nie jestem fanem żadnej z firm bo obie mają swoje grzeszki i no ku'rwa być fanem jakieś firmy bo robi pudełko do gierek? LOL ludzie to straszni debile, którzy łatwo dają się omamić marketingiem.

Edytowane przez _Be_

Opublikowano

Ty, Steryd. Co z tego, że sobie dodali jakieś śmieszne cyferki rok temu? To nie zmienia faktu, że PS3 swoimi grami na wyłączność i Plusem strzela parola z miękkiej szyi w czółko eksbaks trisiksti. 

A tak na marginesie to ja sie pytam jak można oceniać zwycięstwo konsoli po tym, jak radziła sobie na samym początku? 

Opublikowano

A tak na marginesie to ja sie pytam jak można oceniać zwycięstwo konsoli po tym, jak radziła sobie na samym początku? 

A jak mozna oceniac po samej koncowce ? <facepalm>

Opublikowano

Bezkitu jeszcze zwycięstwo xD Ledwo drugie miejsce a tutaj jak zwykle szampany otwierają betony.

Opublikowano

Bezkitu jeszcze zwycięstwo xD Ledwo drugie miejsce a tutaj jak zwykle szampany otwierają betony.

Lepsze to niż trzecie, nie? ;]

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.