Skocz do zawartości

Console Wars 6: Kogo Bardziej Wyruchają

Featured Replies

Opublikowano

No ale jakoś sie japoncom udalo się i konsola w miare dobrze sie sprzedała. Miał być wielki plan ratunkowy Vity a jakoś tego "wielkiego planu" nie zauważyłem :confused:

Mają przerypane bo w stosunku do czasów PSP, to rynek handheldów tłucze się teraz dodatkowo ze smartfonami. 3DS z tego co wiem to też radzi sobie gorzej od DS'a, ale tu mieli z czego "spadać".

Czyli nie byłoby nic dziwnego jakby w przyszłej generacji konsol przenosnych byłaby tylko jedna konsola(Nintendo)?

Nie widzę opcji, aby Sony porywało się znowu na taki manewr.

• Odpowiedzi 23,7 tys.
  • Wyświetleń 741,3 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

• Gość DonSterydo
    Gość DonSterydo

Reklama kawałka plastiku #eksajt, heh.   EDYTA: Jaki ból 4 liter XD

• Dobra, dość.   Dziś pojechałem do znajomka, który akurat niedawno kupił sobie mocarnego w miarę kompa. Może nie NASA ale przynajmniej moc zbliżona do next genów ( i5 3470 3.2GHz @ 3.6GHz, Radeon 785

Opublikowano

jesli vita nadal będzie tak wspierana jak teraz. To nastepną przenośna konsole sony kupią chba tylko redaktorzy bo reszta to oleje. Niech wydadza dobra komorke w cenie vity i sie lepiej sprzeda niz vita...

Opublikowano

100% fake ale wrzucić zawsze można [;

c1S7g83.jpg1015750_488310407905514_1709306806_o.jpg

Opublikowano

Ile juz ujawniono tytulow z 20 exow na pierwszy rok dla PS4?

Opublikowano

Jest bardzo duża szansa że Gears of War będzie multiplatformowe, Epic ma prawa do tego ip.

Chyba sam nie wierzysz w to co napisałeś.

Opublikowano

Sony traci miliony na elektronice... zarabia na ubezpieczeniach... przewidujesz koniec marki playstation

No tak bo dla ciebie porzucenie gałęzi rozrywki jakim są handheldy w przypadku nie opłacalności inwestowania w niego to od razu koniec z inwestowaniem w stacjonarki ba to od razu upadek marki playstation  :pinch:

Jest bardzo mala szansa że Gears of War będzie multiplatformowe, Epic ma prawa do tego ip.

@fixed

Edytowane przez Karas

Opublikowano

Dla wszystkich co mieszkaja w UK - patrzylem na strone Game.co.uk i Xbox One Day One Edition jest za 409 (po odjeciu 20 funtow depozytu) ale bez zadnych gier albo dodatkowych bajerow  :confused: To chyba jakis zart....

Opublikowano

... i nadal obserwować zjadanie własnego ogona przez kolejne klony, oklepane również ze względu na kompletną stagnacje w kwestii kontroli, gdzie za GOTG uważa się tytuły stawiające głównie nie na granie, co przeżywanie. Nie o takie gry walczyłem.

stagnacja w kontroli? ta stagnacja jest od ponad 20 lat, i chyba mło komu to przekszadza oprócz ciebie, bo skoro na padzie gra sie świetnie to po co iść na przekór i produkowac coś gorszego tylko w celu źle rozumianej innowacji?

potrafisz wymienić chociaż jedną gre ruchową która była lepsza od gier na pada?

niezależnie czy to wii, czy kinekt czy move - wszystkie gry gdzie ruchowość była głównym czynnikiem to były co najwyżej średniaki, a w wiekszości zwykłe crapy

drugie pytanie - serio masz taką wielką ochote gibać sie przed ekranem? bo ja osobiscie wole wygodnie posiedzieć, i myśle że większość mnie poprze

Opublikowano

A Zelda: Skyward Sword? Tam postawiono na Motion Plus. Chyba, że masz na myśl gry stricte wykorzystujące tylko i wyłącznie sensory ruchowe. Do takich tytułów mógłbym zaliczyć choćby RE: Darkside Chronicles, Dead Space: Extraction.

fake?

god-of-war-redemption-ps4.jpg

There´s a mysterious picture floating around the internet, which suggests that Sony Santa Monica is involved with a God of War for PS4 and PS Vita

http://community.us.playstation.com/t5/God-of-War-Ascension-Multiplayer/NEW-GOD-OF-WAR-GAME/td-p/40762609

Opublikowano

Większość ale nie wszyscy tak jak Ty nie masz ochoty tak ktoś inny ma tak trudno to przyjąć do wiadomości ???? 

Po sukcesie wii to ja bym powiedział, że widocznie jest bardzo dużo osób które mają na to ochotę, także otwórz w końcu swoje myślenie na nieco większą skale. 

Bo ten świat jest ogromny i każdy chce czego innego a wii pokazało, że teraz więcej ludzi się chce ruszać niż siedzieć sobie przed tv z padem, ludzie chcą nowości sam ich chce.

Gracz HC to teraz mniejszość a nie większość targetu.

Opublikowano

A Zelda: Skyward Sword? Tam postawiono na Motion Plus. Chyba, że masz na myśl gry stricte wykorzystujące tylko i wyłącznie sensory ruchowe. Do takich tytułów mógłbym zaliczyć choćby RE: Darkside Chronicles, Dead Space: Extraction.

fake?

god-of-war-redemption-ps4.jpg

There´s a mysterious picture floating around the internet, which suggests that Sony Santa Monica is involved with a God of War for PS4 and PS Vita

http://community.us.playstation.com/t5/God-of-War-Ascension-Multiplayer/NEW-GOD-OF-WAR-GAME/td-p/40762609

Jezeli to prawda mogliby to wydać na Vite tylko. Może by polepszyła się sprzedaż tego sprzętu ;)

Opublikowano

Większość ale nie wszyscy tak jak Ty nie masz ochoty tak ktoś inny ma tak trudno to przyjąć do wiadomości ???? 

Po sukcesie wii to ja bym powiedział, że widocznie jest bardzo dużo osób które mają na to ochotę, także otwórz w końcu swoje myślenie na nieco większą skale. 

Bo ten świat jest ogromny i każdy chce czego innego a wii pokazało, że teraz więcej ludzi się chce ruszać niż siedzieć sobie przed tv z padem, ludzie chcą nowości sam ich chce.

Jako posiadacz Wii powiem Wam, że sterowanie padem > wszystko. Jest tyle gier na Wii, w które zdecydowanie wolałbym grać Classic Controllerem, ale nie, muszę 50h chodzić i machać łapą by Link machał mieczykiem, super immersja i fun :/.

Opublikowano

Ja wciąż myślę o zakupie Classic Controller'a do Donkey Konga: CR, chociaż tutaj można trzymać Wiilota w pozycji klasycznej. Mnie zaczęło męczyć sterowanie w takim Red Steel 2. Niby ciekawy tytuł ale w sumie poza ciągłą walką (machanie i to często intensywnie) nie ma tam za wiele do robienia. 

Opublikowano

Ich chyba już poj.ebało z tym GOWem...

Opublikowano

Akurat w przypadku Vity przydałaby się taka gra. Teraz raczej pozostaje kwestia fabularna, bo nie wiem z kim jeszcze może się tłuc Kratos. I błagam, tylko nie prequel albo interquel...

Opublikowano

Fake ten god of war, juz potwierdzili.

Opublikowano

Jezeli to prawda mogliby to wydać na Vite tylko. Może by polepszyła się sprzedaż tego sprzętu ;)

Serio myślisz, że gra wychodząca równolegle na PS4 i Vitę polepszyłaby sprzedaż tego drugiego sprzętu? 

Inna sprawa, że Vity nic już nie uratuje. 

Edytowane przez ragus

Opublikowano

Szczerze mówiąc ja na dobrą sprawę nie rozumiem hejtu na gry ruchowe. Dzisiejszy rynek jest bardzo urozmaicony i każdy znajdzie coś dla siebie. Osobiście mam Move na PS3 ale małe gabaryty pokoju nie pozwalają mi swobodnie z niego korzystać. Jednak w perspektywie mam zmianę pokoju i myśle, że wtedy Move będzie całkiem często wykorzystywany, ale ja akurat mam na myśli luźne sesje multi z dziewczyną, znajomymi i alkoholo. A czy gier HC naprawdę brakuje? Gry od From Software "wynalazły" niszę, którą widzą dzisiaj zarówno gracze jak i deweloperzy. Przed premierą Demon Souls nie mówiło się tak dużo o stopniu trudności. Owszem, narzekania były, ale one są i będą zawsze. Ale właśnie po DS stopień trudności jest troche traktowany poważniej i myślę, że jeśli nadal bedą się takie gry sprzedawały to będzie ich więcej. Ale osobiście wolę jednak żeby nadal pozostały niszą, by móc takie rozwiązanie należycie uszanować.

Opublikowano

Przeczytaj jeszcze raz to co napisal Lionel.

Opublikowano

Serio myślisz, że gra wychodząca równolegle na PS4 i Vitę polepszyłaby sprzedaż tego drugiego sprzętu? 

Inna sprawa, że Vity nic już nie uratuje.

;)

Ragus,3DS jakoś tez dobrze na początku sobie nie radził a wystarczyla obniżka i gry i już w Nintendo hajs się zgadza :)

Opublikowano

Tylko, że Nintendo ma Mariana, Zelde, DK i to wystarczy, żeby sprzedać konsolę. 

Vita nie ma takich killerów. 

Edytowane przez suteq

Opublikowano

Źle żem przeczytał, sorry.

Ragus,3DS jakoś tez dobrze na początku sobie nie radził a wystarczyla obniżka i gry i już w Nintendo hajs się zgadza  :) 

Tylko widzisz, 3DS'owi były potrzebne specyficzne gry, które napędziłyby sprzedaż konsoli w Japonii. Dlatego też wyszedł Mario, Animal Crossing czy Dragon Questy. Póki handheld sprzedaje się chu.jowo w Japonii, to nie ma sensu nawet myśleć o wsparciu na zachodnim rynku.

Nadal nie mogę zrozumieć, dlaczego nadal Sony nie zapowiedziało na Vitę np. takiego Gran Turismo. Vita potrzebuje takich system sellerów, które wpłyną pozytywnie na ilość sprzedanych Vit w Japonii, co będzie równało się ze zwiększeniem zainteresowania ze strony developerów, co będzie się równało z wydawaniem gier również u nas.

Nintendo potrafiło jakoś to ogarnąć. A tymczasem na Vitę wychodzi Tearaway i Killzone, gdzie ani  jeden, ani drugi tytuł nie wpłynie znacząco na sprzedaż konsoli.

Boli mnie to bardzo, bo Sony marnuje kawałek porządnego sprzętu.

Edytowane przez ragus

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.