Skocz do zawartości

Console Wars 6: Kogo Bardziej Wyruchają

Featured Replies

Opublikowano

Chyba o Twojej miłości do Xboxa, a potem nagłym porzuceniu go i staniu się zakutym Pecetowym łbem to nie muszę wspominać, hm?

• Odpowiedzi 23,7 tys.
  • Wyświetleń 741,5 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

• Gość DonSterydo
    Gość DonSterydo

Reklama kawałka plastiku #eksajt, heh.   EDYTA: Jaki ból 4 liter XD

• Dobra, dość.   Dziś pojechałem do znajomka, który akurat niedawno kupił sobie mocarnego w miarę kompa. Może nie NASA ale przynajmniej moc zbliżona do next genów ( i5 3470 3.2GHz @ 3.6GHz, Radeon 785

Opublikowano

Oczywiście, że jest tego więcej, ale ostatnią rzeczą jaką chciałbym teraz robić, to kłócić się w internecie.

Opublikowano

drm wylecial, kinect 24h wlaczony tez, jeszcze pare tygodni i dostaniemy xboxa w cenie ps4 bez kinecta w zestawie. Po co sie blaznili tymi pomyslami skoro ze wszystkiego sie wycofali.

Opublikowano

Ja tam kupie to co.sie pierwsze pojawi. nadtepna konsola poczeka do maja/czerwca nastepnego roku. I wystarcza mi 3-4 gry na ten okres.

Opublikowano

drm wylecial, kinect 24h wlaczony tez, jeszcze pare tygodni i dostaniemy xboxa w cenie ps4 bez kinecta w zestawie. Po co sie blaznili tymi pomyslami skoro ze wszystkiego sie wycofali.

Pewnie liczyli na to, że wielu frajerów sie zgodzi. (wielu więcej ofcrz).

Edytowane przez Plamek

Opublikowano

ja sie zastanawiam po co robili ten event w maju, 3/4 rzeczy już zmienili od tego czasu co zapowiedzieli :D zaraz ogłoszą wsteczna kompatybilność i będzie beka. ślicznie hajs umoczony przez m$, albo to bardzo sprytny zabieg promocyjny, albo naprawde goście od marketingu powinni mieć bana na telewizje i internet do końca gimnazjum.

Opublikowano

Co do kinecta to było juz mówione ze można wyłączyć go i xbox one bedzie śmigał dalej, nie ma opcji zeby wycofali sie z kinecta :confused: niestety

Wolałbym opcje bez konieczności podłączania go ani razu (przynajmniej do póki jakieś gierki nie zaczną go sensownie wykorzystywać).Co do wycofania się z kinecta jako obowiązkowego elementu konsoli przy obecnej wytrwałości MS przy swych założeniach jest to jak najbardziej możliwe zwłaszcza gdy w wyliczeniach wyjdzie im że na takim ruchu mogą więcej zarobić.

Opublikowano

Trzymam kciuki żeby tak było, ale był gdzieś artykuł zaraz po konferencji majowej chyba na eurogamer.net albo mcvuk ze każdy dev jest zobowiązany w jakimś stopniu wykorzystać kinecta więc wydaje mi sie ze zadaleko to zaszło :/

Chyba ze faktycznie by to zmienili bo patrząc na żałosna sprzedaż wii u już nikt sie nie łudzi ze sukces konsoli to innowacyjny kontroler tylko porządne gry + infrastruktura sieciowa

Opublikowano

Obecnie ciężko przewidzieć przyszłe ruchy MS jak na razie to bardziej starali się wycofać ze wszystkiego co ogółowi nie odpowiadało. Zresztą na chwilę obecną MS bardziej skupił się na promowaniu chmury aniżeli kinecta.....

Opublikowano
  • Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem.

No i ? Od poczatku pisalem, ze jezeli chodzi o zapowiedziane gry to XBone > PS4, ale nie kupie sprzetu MS przez te wszystkie kretynskie "ficzery" jakie chcieli wprowadzic. Teraz wycofuja sie co chwile z kazdej zlej decyzji wiec sprzet staje sie interesujacy. Czego beton nie rozumie ?

EDIT:

Chyba wiem, beton nie dopuszcza do siebie mysly, ze jak MS sprobuje ru.chac w du.pe to po prostu mozna sprzedac szrota i tyle. A dokupienie drugiej konsoli to juz w ogole kosmos, bo przeciez trzeba sie trzymac jednej nie ?

Po pierwsze nie wycofali się z tych kretyńskich "ficzerów" ze względu na miłość do graczy ale w momencie gdy zobaczyli liczbę preorderów w których ps4 prowadziło 10 do 1. Po drugie skoro tak szybko pozbyli się kretyńskich ficzerów to mogą je równie szybko wprowadzić np za rok. Tym bardziej że ważniaki z microsoftu wspominali coś że polityka dotycząca drm i używanych gier może znowu się zmienić. Pewnie zaczekają z rok aż naiwniacy kupią xboxa i wtedy zaczną stopniowo wprowadzać ograniczenia. 

Sytuacje można porównać do gwałciciela któremu przez zbytnią pewność siebie umknęła ofiara. Teraz gwałciciel próbuje na nowo zdobyć zaufanie swojej ofiary mówiąc i dając wszystko co chce ofiara.

To pokazuje jak bezwzględną firmą jest microsoft, oni tylko udają że zależy im na graczach. Wystarczy zobaczyć jak zachowują się znane i lubiane osoby z microsoftu gdy dziennikarze zadają im niewygodne pytania np. Major Nelson i wywiad angry joe.

Lata gdy panował monopol nintendo a potem sony to najlepsza era gier. Microsoft w poprzedniej generacji był drugi a teraz jest trzeci a mimo to zrobił się butny i bezczelny bardziej niż sony po 10 latach dominacji. Sony chciało jedynie 100$ więcej za swoją konsole. Wyobraźcie sobie świat konsol w którym microsoft miałby monopol przez 10 lat. Zresztą nie trzeba sobie nic wyobrażać gdyż microsoft pokazał co zrobi gdy wygra:

-drm 

-blokada używek

-kinect always on

Na szczęście gracze nie są głupi i PS4 prowadzi preorderach nawet w USA a w Europie jest to przewaga 3 do 1. O ankietach nawet nie ma co wspominać bo tam Ps4 prowadzi 9 do 1.Tylko w temacie console wars za wszelką cene kilka osób próbuje udowodnić że microsoft jest tak uwielbiany a sony to skur.wysyny.

Opublikowano

Co do kinecta to było juz mówione ze można wyłączyć go i xbox one bedzie śmigał dalej, nie ma opcji zeby wycofali sie z kinecta :confused: niestety

Wolałbym opcje bez konieczności podłączania go ani razu (przynajmniej do póki jakieś gierki nie zaczną go sensownie wykorzystywać).Co do wycofania się z kinecta jako obowiązkowego elementu konsoli przy obecnej wytrwałości MS przy swych założeniach jest to jak najbardziej możliwe zwłaszcza gdy w wyliczeniach wyjdzie im że na takim ruchu mogą więcej zarobić.
Dokladnie,wystarczy dac konsole bez Kinecta za 429€ a samego Kinecta sprzedawac za 99€

I juz bedzie im sie oplacalo.

A w takiej cenie to i ja bym sie skusil tez na X1

Edytowane przez eX4cT_PL

Opublikowano

No i ? Od poczatku pisalem, ze jezeli chodzi o zapowiedziane gry to XBone > PS4, ale nie kupie sprzetu MS przez te wszystkie kretynskie "ficzery" jakie chcieli wprowadzic. Teraz wycofuja sie co chwile z kazdej zlej decyzji wiec sprzet staje sie interesujacy. Czego beton nie rozumie ?

EDIT:

Chyba wiem, beton nie dopuszcza do siebie mysly, ze jak MS sprobuje ru.chac w du.pe to po prostu mozna sprzedac szrota i tyle. A dokupienie drugiej konsoli to juz w ogole kosmos, bo przeciez trzeba sie trzymac jednej nie ?

Po pierwsze nie wycofali się z tych kretyńskich "ficzerów" ze względu na miłość do graczy ale w momencie gdy zobaczyli liczbę preorderów w których ps4 prowadziło 10 do 1. Po drugie skoro tak szybko pozbyli się kretyńskich ficzerów to mogą je równie szybko wprowadzić np za rok. Tym bardziej że ważniaki z microsoftu wspominali coś że polityka dotycząca drm i używanych gier może znowu się zmienić. 2. Pewnie zaczekają z rok aż naiwniacy kupią xboxa i wtedy zaczną stopniowo wprowadzać ograniczenia.

Sytuacje można porównać do gwałciciela któremu przez zbytnią pewność siebie umknęła ofiara. Teraz gwałciciel próbuje na nowo zdobyć zaufanie swojej ofiary mówiąc i dając wszystko co chce ofiara.

To pokazuje jak bezwzględną firmą jest microsoft, oni tylko udają że zależy im na graczach. Wystarczy zobaczyć jak zachowują się znane i lubiane osoby z microsoftu gdy dziennikarze zadają im niewygodne pytania np. Major Nelson i wywiad angry joe.

Lata gdy panował monopol nintendo a potem sony to najlepsza era gier. Microsoft w poprzedniej generacji był drugi a teraz jest trzeci a mimo to zrobił się butny i bezczelny bardziej niż sony po 10 latach dominacji. Sony chciało jedynie 100$ więcej za swoją konsole. Wyobraźcie sobie świat konsol w którym microsoft miałby monopol przez 10 lat. Zresztą nie trzeba sobie nic wyobrażać gdyż microsoft pokazał co zrobi gdy wygra:

-drm 

-blokada używek

-kinect always on

3. Na szczęście gracze nie są głupi i PS4 prowadzi preorderach nawet w USA a w Europie jest to przewaga 3 do 1. O ankietach nawet nie ma co wspominać bo tam Ps4 prowadzi 9 do 1.Tylko w temacie console wars za wszelką cene kilka osób próbuje udowodnić że microsoft jest tak uwielbiany a sony to skur.wysyny.

1.Po pierwsze, to czy SONY nie wprowadziło DRM, blokowania używek itp. przez miłość do graczy?

2. SONY przez miłość do graczy tego nie zrobi, gdyż są znani ze spełniania swoich przedpremierowych zapowiedzi.

3.Kto tutaj próbuje udowodnić, że microsoft jest uwielbiany? Nawet Daddy nic takiego nie próbuje udowodnić, co jedynie sam wyraża swoje uznanie do M$. Tym samym na forumku nowa konsola M$ jest mniej więcej tak samo popularna jak w tych ankietach, więc nie pisz "tylko w tym temacie" jak o jakieś niespotykanej nigdzie indziej "anomalii"

Edytowane przez Gość

Opublikowano

1.Sony mogło wprowadzić skoro microsoft pierwszy to zapowiedział. Nie zrobili tego i w ten sposób pokazali szacunek dla ludzi którzy wspierali ich przez 15 lat. Przecież mogli powiedzieć że wydawcy wymusili to na nich  microsofcie. Myślisz że jakby sytuacja była odwrotna to microsoft zastanawiałby się?

2. Odkąd weszło na rynek konsolowy miało tylko 3 słabe lata 2006-2008.  Moge się z tobą założyć że sony nie wprowadzi takich chorych rozwiązań w ps4. Tym bardziej że nie blokuje składek na gry w 4 osoby. 

3. Donsterydo 

Edytowane przez Andrew21

Opublikowano
  • Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem.

Oczywiście, że jest tego więcej, ale ostatnią rzeczą jaką chciałbym teraz robić, to kłócić się w internecie.

Napisał Rozi o drugiej nocy w odpowiedzi na wojenkę, którą sam zaczął. Jeśli chcesz wyzywać ludzi od hipokrytów to wypadałoby samemu nim nie być.

No i teraz niespodzianka, ludzie zmieniają opinie! Czy według Ciebie ktoś, kto chwalił iPhone'a w 2008 roku, jest hipokrytą jeśli w 2012 przesiadł się na Androida? To jest (pipi)y świat technologii, nawet w ciągu roku wszystko potrafi odwrócić się do góry nogami, a Ty mi zarzucasz hipokryzję bo co? Prosiłem o konkrety, dostałem tylko odpowiedź w stylu "wiem, ale nie powiem". Proszę bardzo, śmiało, nie wstydź się. Jak już wymyślisz więcej to śmiało.

Nie rozumiem, co moja przesiadka na PC ma do moich poprzednich opinii. Nadal uważam Xboksa 360 za lepszą konsolę i fakt, że gram teraz na PC nic nie zmienia. Siódma generacja się kończy, rozmawiamy o następcach a Ty mi wyjeżdżasz, że nie mam racji bo co, bo cztery lata temu lubiłem coś innego? Nadal uważam, że pad od X360 jest lepszy, nadal uważam, że jeśli nie widać różnicy to po co przepłacać, a 2x tańszy X360 przed 2013 dawał praktycznie to samo, co PS3. Wciąż wolę konsolę bez lagującego dashboarda i patchy po 2 GB, na której update dashboarda wydarzył się może z 10 razy, przy czym dwa razy wprowadzano multum nowych funkcji. To, że Sony ostatecznie w 2013 wydało najlepszą grę generacji i jeszcze przez chwilę ma zamiar dostarczać nowe gry mnie nie za bardzo obchodziło kilka lat temu, skąd ja to do cholery miałem wiedzieć? Na początku to Xbox miał inicjatywę i przez długi czas dostarczał godne odpowiedzi na eksy Sony, dopiero z czasem część gier ekskluzywność potraciła. No i dobrze, ostatecznie Sony ma kilka gier na wyłączność więcej, good for you. Czy na konsolach gra się tylko w ekskluziwy? Czy fakt, że w 2013 wyszło GOTG nie dla psa kiełbasa sprawił, że wszystkie płyty z grami na X360 pękły i już w nic nie można grać?

W 2008 roku komputery były zupełnie inne niż dzisiaj. Steam dopiero od roku sprzedawał coś innego niż gry Valve (a promocji nie było tak dużo), jako platforma nie miał połowy fajnych rzeczy w tym Big Picture, Windows 7 był jeszcze świeżym systemem i sporo gier miało z nim problem, Microsoft promował swoją (beznadziejną) platformę Games for Windows Live!, indie gierki ograniczały się do Cave Story i Braida, a konsole jednak wciąż za dużo niższą cenę dawały podobne możliwości. No po prostu cyrk na kółkach i sytuacja nawet nie w połowie tak ciekawa jak teraz.

I co, kiedy branża konsolowa od tego czasu zaczęła staczać się po równi pochyłej a PC rosnąć w siłę, to miałem siedzieć do końca życia z Xboksem pod pachą? A niby dlaczego? Kiedy wreszcie w tych Sonoklapowych mózgach pojawi się możliwość posiadania innych platform, a nawet zmiany zdania? Kiedy kupowałem X360 cały świat oburzał się na DLC umieszczane na płytach, nikt nie śnił o online passach ani day-one DLC. Wystarczy porównać sobie jak wygląda sytuacja z takim np. Mass Effectem. Jedynka ma bodajże jedno duże DLC, trójka kur,wilion wraz z prawdziwym zakończeniem jako dodatkowa zawartość. Gry wcale się nie rozwijały, coraz częściej moje oczy raczyły zabugowane i tnące się gry (jak na PC, z tym, że na PC tego nie ma). I co, jestem hipokrytą, bo śmiałem przejść na platformę, która oferuje mi dużo więcej możliwości, 90% gier z konsol w lepszej jakości? Chociaż nadal do każdej większej gry jest sto tysięcy DLC, to jednak nie boli to tak bardzo kiedy mogę kupić edycję GOTYNDPKMGE (game of the year nie dla psa kiełbasa mesjasz gier edyszyn)  ze wszystkimi DLC za 20 zł.

Mało tego, chyba już dostatecznie dużo napisałem argumentów za moją przesiadką. Nie wiem, czy nie umiesz czytać, czy może posty za długie (niektórym to przeszkadza i wyraźnie przyznają), ale jeśli bycie "zakutym PC-towym łbem" to rzeczowe wypisywanie wad i zalet, to ja bym naprawdę chciał, by na tym forum były same takie zakute sonowe, microsoftowe i pctowe łby.

I wreszcie zastanawiam się, co moja rzeczona hipokryzja ma w ogóle do tej sytuacji. Jasno i prosto Ci pokazałem, jak bez sensu jest teraz wieczne obrażanie się na Microsoft, choć z dnia na dzień X1 w ogóle nie przypomina tego sprzed E3. Jak po prostu stosujesz podwójne standardy i choćbym był fanbojem ruskich jajeczek, to nie widzę błędnej logiki w moim poście i zamiast się do tego odnieść, jesteś kolejną osobą, która uważa, że wystarczy dopier,dolić się do interlokutora i kłótnia wygrana.

Tak więc konkrety, bo na razie na jedno śmieszne oskarżenie rzuciłeś drugie i myślisz, że jest super. A jak nie, to spier,dalaj, po prostu.

Opublikowano

Pięknie napisane :)

Opublikowano

Swoja droga juz widze oczyma wyobrazni jak ludzie zwracaja xboxy bo im "nie dzialaja".

[obowiazkowe 1sze logowanie]

Opublikowano

Bardziej obawiam się o powielanie błędów przez somy i 2 lata kału jak w przypadku PS3 i teraz Vity :(

Opublikowano

Ja bym tam wolał żeby Kinect był w każdym zestawie, ale np. cena była o te 50$ niższa. Nowy Kinect ma bardzo dobre parametry i konsola jest już od samego początku projektowana tak, by wszystko działało i dlatego kamera w każdym zestawie musiałaby się przłożyć na jakieś lepsze wykorzystanie tego sprzętu, na pewno lepsze niż kiedy będzie to akcesorium peryferyjne.

Opublikowano

Swoja droga juz widze oczyma wyobrazni jak ludzie zwracaja xboxy bo im "nie dzialaja".

[obowiazkowe 1sze logowanie]

Takich nigdy nie zabraknie, do dziś wpadają ludzie do mnie z problemem braku obrazu w PS3 przez HDMI, każą mi ją wysyłać na serwis a przecież wystarczy przytrzymać jeden przycisk.

Opublikowano

A jak nie, to spier,dalaj, po prostu.

Wystarczyło tylko to napisać bo tak to tl;dr

Opublikowano
Ja bym tam wolał żeby Kinect był w każdym zestawie, ale np. cena była o te 50$ niższa. Nowy Kinect ma bardzo dobre parametry i konsola jest już od samego początku projektowana tak, by wszystko działało i dlatego kamera w każdym zestawie musiałaby się przłożyć na jakieś lepsze wykorzystanie tego sprzętu, na pewno lepsze niż kiedy będzie to akcesorium peryferyjne.

Ja też bym wolał o czym nie raz pisałem. 

Opublikowano
y

1.Sony mogło wprowadzić skoro microsoft pierwszy to zapowiedział. Nie zrobili tego i w ten sposób pokazali szacunek dla ludzi którzy wspierali ich przez 15 lat.

Z szacunku dla ich pieniędzy, znowu robienie z Sony organizacji charytatywnej :)

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.