Skocz do zawartości

Console Wars 6: Kogo Bardziej Wyruchają

Featured Replies

Opublikowano

Źle żem przeczytał, sorry.

Ragus,3DS jakoś tez dobrze na początku sobie nie radził a wystarczyla obniżka i gry i już w Nintendo hajs się zgadza  :) 

Tylko widzisz, 3DS'owi były potrzebne specyficzne gry, które napędziłyby sprzedaż konsoli w Japonii. Dlatego też wyszedł Mario, Animal Crossing czy Dragon Questy. Póki handheld sprzedaje się chu.jowo w Japonii, to nie ma sensu nawet myśleć o wsparciu na zachodnim rynku.

Nadal nie mogę zrozumieć, dlaczego nadal Sony nie zapowiedziało na Vitę np. takiego Gran Turismo. Vita potrzebuje takich system sellerów, które wpłyną pozytywnie na ilość sprzedanych Vit w Japonii, co będzie równało się ze zwiększeniem zainteresowania ze strony developerów, co będzie się równało z wydawaniem gier również u nas.

Nintendo potrafiło jakoś to ogarnąć. A tymczasem na Vitę wychodzi Tearaway i Killzone, gdzie ani  jeden, ani drugi tytuł nie wpłynie znacząco na sprzedaż konsoli.

Boli mnie to bardzo, bo Sony marnuje kawałek porządnego sprzętu.

Mam wrażenie, że Sony traktuje Vitę jako dodatkową konsolę a nie prełnoprawny samodzielny sprzęt. Z kolei 3DS jest odrębną maszynką i widać to właściwie przy każdej grze. Również Vita traktowana jako sprzęt do indyków też będzie średnio wykorzystywana kiedy praktycznie każdy ma smartfona. Chociaż myślę, że gdyby gry na nią kosztowały po ok. 50 zł to by to miało jakiś sens dla graczy. Wiem, to marzenia.

• Odpowiedzi 23,7 tys.
  • Wyświetleń 741,3 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

• Gość DonSterydo
    Gość DonSterydo

Reklama kawałka plastiku #eksajt, heh.   EDYTA: Jaki ból 4 liter XD

• Dobra, dość.   Dziś pojechałem do znajomka, który akurat niedawno kupił sobie mocarnego w miarę kompa. Może nie NASA ale przynajmniej moc zbliżona do next genów ( i5 3470 3.2GHz @ 3.6GHz, Radeon 785

Opublikowano

Kto normalny gra w fpsy na movie?

Jak mialem tyle lat co ty to owczesne szproty mowily to samo o graniu w fpsy na padach.

Opublikowano

[...]

Nadal nie mogę zrozumieć, dlaczego nadal Sony nie zapowiedziało na Vitę np. takiego Gran Turismo. [...]

Pewnie dlatego, że PD zajmuje się obecnie GT6 na PS3.. a część teamu pewnie dłubie już coś nad GT7 na PS4. W dodatku Kazunori ma chyba za dużo swobody ze strony Sony i robi co chce... i raczej nie jest chętny na to aby jakiś inny developer robił grę pod logiem GT.

Porta GT5 ani GT6 rczej nie zrobią bo Vita z pewnością nie poradzi sobie z modelami samochodów z PS3.. a zrobienie odpowiednio zdowngrade'owanych modeli pod Vitę to też trochę roboty. Szczególnie, jeśli zechcą aby gra chodziła w 60fps.

Wydaje mi się, że PD powinno jednak trochę spuścić z tonu.. Sony coś zadziałać i jednak dać innemu developerowi mobilne wersje Gran Turismo (pod nadzorem PD), a ci zajęli by się głównymi odsłonami na duże konsole.

Edytowane przez Emet

Opublikowano

Już we wtorek ludzie, którzy z niewiadomych przyczyn zakupili PS Vita będą mogli kupić na psstore najlepszą grę 2012 roku i prawdopodobnie najlepszą grę dostępną na tej konsoli.

hotline-miami-ps3-vita-zapowiedz_175er.j

Edytowane przez mate5

Opublikowano

[...]

Nadal nie mogę zrozumieć, dlaczego nadal Sony nie zapowiedziało na Vitę np. takiego Gran Turismo. [...]

Pewnie dlatego, że PD zajmuje się obecnie GT6 na PS3.. a część teamu pewnie dłubie już coś nad GT7 na PS4. W dodatku Kazunori ma chyba za dużo swobody ze strony Sony i robi co chce... i raczej nie jest chętny na to aby jakiś inny developer robił grę pod logiem GT.

Porta GT5 ani GT6 rczej nie zrobią bo Vita z pewnością nie poradzi sobie z modelami samochodów z PS3.. a zrobienie odpowiednio zdowngrade'owanych modeli pod Vitę to też trochę roboty. Szczególnie, jeśli zechcą aby gra chodziła w 60fps.

Wydaje mi się, że PD powinno jednak trochę spuścić z tonu.. Sony coś zadziałać i jednak dać innemu developerowi mobilne wersje Gran Turismo (pod nadzorem PD), a ci zajęli by się głównymi odsłonami na duże konsole.

Gran Turismo na Vitę jest według mnie kompletnie niepotrzebne. Jak już planuję zagrać w porządne wyścigi, to tylko przed TV przy odpowiednim nagłośnieniu, tak by feeling był jak najlepszy. Już wolę na Vitę dostać właśnie takie Hotline Miami, które jest idealnym tytułem dla konsoli przenośnej. Polyphony i tak wlecze się ze wszystkim, więc niech swoje siły zagospodaruje na Gran Turismo na PS4. Wersja na Vitę i tak by pewnie była niczym innym, jak okaleczonym  portem Gran Turismo 6 z PS3, tylko bez kariery... Więc po co to komu? :)

Edytowane przez Lukas_AT

Opublikowano

[...]

Gran Turismo na Vitę jest według mnie kompletnie niepotrzebne.  Więc po co to komu? :)

No nie wiem ziomek, okrojone GT na PSP sprzedało się w ponad 4 milionach egzemplarzy.

Opublikowano

Kto normalny gra w fpsy na movie?

Jak mialem tyle lat co ty to owczesne szproty mowily to samo o graniu w fpsy na padach.

Do dzisiaj jest niesamowicie dużo takich ludzi. Ale jest jedna różnica. Oni nie mają racji, Leo tak.

Opublikowano

od kiedy to na steamie nie mozna sprzedawac i pozyczac gier? lololo

Od zawsze?

http://allegro.pl/listing/listing.php?string=konto+steam

halucynacja z niedozywienia?

lol

Przecież to nie jest żadne pożyczanie gier. Sprzedajesz CALE KONTO. W takim razie gierki z Plusa też można pożyczać

Edytowane przez Szprota

Opublikowano

Ale nudzi się po jednym wyścigu.

Aha, spoko. Widze, że się dogadamy.

Opublikowano

Od zawsze?

lol

Przecież to nie jest żadne pożyczanie gier. Sprzedajesz CALE KONTO a nie.

W takim razie gierki z Plusa też można pożyczać

nie wiem czy masz cos z mozgiem ze nie potrafisz skumac bazy ze ludzie, ktorzy zajmuja sie odsprzedawaniem kont maja na nim z reguly PO JEDNEJ GRZE, a kont maja tyle co gier. jasne, sprzedajesz CALE KONTO, an ktorym masz jedna gre, wiec co to za problem? z pozyczeniem konta tez nie ma problemu, kilka tygodni temu bylem u kumpla, u ktorego gralismy w CS:Global Offensive po lanie (pc+lapek). wystarczylo napisac do kolegi z klanu i po 5 minutach miales passy do konta i mlocilismy.

Opublikowano

100% fake ale wrzucić zawsze można [;

c1S7g83.jpg1015750_488310407905514_1709306806_o.jpg

Generalnie cokolwiek teraz Naughty Dog nie zrobi poza Uncharted 4 to jestem zainteresowany.

A z tymi gearsami to żenada że dupe ściska, równie dobrze ktoś mógł zrobić "Killzone <nazwa środka przeczyszczającego> coming on Xbox One 2014".

Opublikowano

Zawsze fascynował mnie w tych wszystkich przeciekach fakt, że nigdy nie wiedziałem porządnie zrobionego zdjęcia. Co oni, wszyscy na 0,3 mpix aparatach jadą?

Opublikowano

Mnie bardziej fascynuje że jest tylu dziennikarzy idiotów, którzy łykają takie fotki i lecą opublikować od razu na swoich sajtach z dopiskiem HOT w nazwie.

Bo że wielu jest zwykłych graczy którzy od razu mieli mokro po ujrzeniu tych obrazków to wątpliwości nie mam.

Opublikowano

Od zawsze?

lol

nie wiem czy masz cos z mozgiem ze nie potrafisz skumac bazy ze ludzie, ktorzy zajmuja sie odsprzedawaniem kont maja na nim z reguly PO JEDNEJ GRZE, a kont maja tyle co gier. jasne, sprzedajesz CALE KONTO, an ktorym masz jedna gre, wiec co to za problem? z pozyczeniem konta tez nie ma problemu, kilka tygodni temu bylem u kumpla, u ktorego gralismy w CS:Global Offensive po lanie (pc+lapek). wystarczylo napisac do kolegi z klanu i po 5 minutach miales passy do konta i mlocilismy.

Trochę cebula żeby zakładać dla każdej gry kupionej na pc nowe konto żeby potem odsprzedać,jak często można za grosze gierki kupić. :f

Opublikowano

... i nadal obserwować zjadanie własnego ogona przez kolejne klony, oklepane również ze względu na kompletną stagnacje w kwestii kontroli, gdzie za GOTG uważa się tytuły stawiające głównie nie na granie, co przeżywanie. Nie o takie gry walczyłem.

stagnacja w kontroli? ta stagnacja jest od ponad 20 lat, i chyba mło komu to przekszadza oprócz ciebie, bo skoro na padzie gra sie świetnie to po co iść na przekór i produkowac coś gorszego tylko w celu źle rozumianej innowacji?

potrafisz wymienić chociaż jedną gre ruchową która była lepsza od gier na pada?

niezależnie czy to wii, czy kinekt czy move - wszystkie gry gdzie ruchowość była głównym czynnikiem to były co najwyżej średniaki, a w wiekszości zwykłe crapy

drugie pytanie - serio masz taką wielką ochote gibać sie przed ekranem? bo ja osobiscie wole wygodnie posiedzieć, i myśle że większość mnie poprze

Chyba nie zrozumiałeś. Pisałem już co mam na myśli w sensie rozwoju sterowania. Wychodzisz z założenia, że sterowanie inne niż za pomocą pada = zło, bo ...tak. Ja też mam sceptyczne podejście do stricte ruchowej kontroli, takiej jakiej doświadczamy teraz, ale to nie znaczy, że rozwój w stronę hybrydy łączącej klasyczne sterowanie z intuicyjnym, a nie wymuszonym ruchowym to jest krok w stronę gorszego.

Gra ruchowa, która była lepsza od gier na pada? LOL. Trochę nieprecyzyjne pytanie, więc równie dobrze mógłbym odpowiedzieć: tak, Dance Central jest lepsze od hmm... setek gier obsługiwanych padem?

Wracając jednak do tego co napisałem wcześniej, to podchodzisz do tematu dosyć typowo, czyli widzisz to co jest (a jest faktycznie słabo), ale nie umiesz wyobrazić sobie, co mogłoby być. Typowy ateista :P.  Przypominam, że ja w ogóle nie neguje tego jak wygląda obecny stan rzeczy, a jedynie staram się pozytywnie myśleć o przyszłości, zwłaszcza, że opieram się na tym co na temat kinecta 2.0 już wiemy.

Osobiście wolę siedzieć przed ekranem niż przed nim skakać, co oczywiście nie stoi w opozycji do tego o czym pisałem wcześniej. Biorę też pod uwagę fakt, że sterowanie typowo ruchowe, to był komerycjny strzał w dziesiątkę i nie ma szans, żeby ktoś z niego zrezygnował. Mam też taką teorię, że właśnie ten sposób sterowania trudno przenieść na rynek tabletów i komórek, a w interesie kolejnych generacji konsolek jest rozwijanie tego patentu. Nie ważne, czy coreowcom się to podoba czy nie, sterowanie ruchowe jest ostoją stacjonarnego grania, a nie nawalanie w klawisze. Dlatego też osobiście kibicuje rozwojowi projektu z którego będę mógł z przyjemnością skorzystać również ja. Zjedzcie mnie ;)

Opublikowano

Od zawsze?

lol

Trochę cebula żeby zakładać dla każdej gry kupionej na pc nowe konto żeby potem odsprzedać,jak często można za grosze gierki kupić. :f

no watpie zebys max payne'a w dniu premiery wyrwal za grosze. poza tym gry kupione za grosze sprzedaje sie za grosze, a kupienie 4 fajnych gier na jednym koncie za 50 zl to jednak dobry deal. 

Opublikowano

Co do Uncharted 4 to najlepiej byloby gdyby marke kontynuowalo Sony Bend, a ND zajmie sie czyms nowym. Sony zarobiloby znowu sporo, bo ta seria sie akurat dobrze sprzedaje (a januszy nie bedzie obchodzic przeciez inny dev), a ND przy okazji znowu rozyebaloby wizualiami I miejmy nadzieje takze gameplayem.

Opublikowano

Jak dla mnie ok. Nie chce by ND wracalo do robienia kolejnej czesci tego crapishona, po tym co zaserwowali w TLoU chce widziec ich gry na takim wlasnie poziomie.

Opublikowano

Jak dla mnie ok. Nie chce by ND wracalo do robienia kolejnej czesci tego crapishona, po tym co zaserwowali w TLoU chce widziec ich gry na takim wlasnie poziomie.

powinni zrobic tak jak z psx i ps3. Olac uncharted i zrobić coś nowego. Za uncharted nikt nie będzie tesknil wiec wyjdzie to wszystkim na zdrowie
Opublikowano

Ja będę :(

ciekawe jak się sprzeda TLOU, milion w dniu premiery robi wrażenie

Opublikowano

Xboxowe betony z avkami z gry ND. Świat się wali.

Opublikowano

Raczej swiadczy o tym, ze jak gra jest swietna to jest swietna. A jezeli chodzi o betonow, to na tym forum jest najwiecej po stronie plejstacji.

PS. W ogole nie rozumiem sonoklapow, po premierze anczarted latali jak poj.ebani po forum wszedzie sikajac w gacie na samo slowo Drake, jarajac sie bezmozgim, korytarzykowym samograjem, a teraz dostaja tak genialny tytul i siedza cicho ...

Edytowane przez Ins

Opublikowano

bo ten tytul, w odroznieniu od exclusive'ow xboxa broni sie sam i nie trzeba niczego tlumaczyc, pozamiatali cala generacje.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.