Skocz do zawartości

Console Wars 6: Kogo Bardziej Wyruchają

Featured Replies

Opublikowano

Andrew, a widzisz, a wystarczyłoby żeby Sony najzwyczajniej w świecie robiło gry, które by ludzie chcieli grać na darmowym PSN. Zabrali się do tego od złej strony :)

• Odpowiedzi 23,7 tys.
  • Wyświetleń 741,5 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

• Gość DonSterydo
    Gość DonSterydo

Reklama kawałka plastiku #eksajt, heh.   EDYTA: Jaki ból 4 liter XD

• Dobra, dość.   Dziś pojechałem do znajomka, który akurat niedawno kupił sobie mocarnego w miarę kompa. Może nie NASA ale przynajmniej moc zbliżona do next genów ( i5 3470 3.2GHz @ 3.6GHz, Radeon 785

Opublikowano

Komunikacja Xbox360 - Xbox1 tylko w formie tekstowej :thumbsup:

PS3 - PS4 pewnie nawet tekstowej nie będzie :teehee:

skoro vita ma komunikacje z ps3 to nie rozumiem dlaczego ps3 z ps4 nie miałoby takowej posiadać :)

Opublikowano

vita ma ale tylko tekstową z tego co zauważyłem, głosową i cross game chaty z wiadomych powodów odbywa się tylko pomiędzy użytkownikami vity. Ciekaw jestem czy vita/ps3 będzie się głosowo łączyć się z użytkownikami ps4.

Opublikowano

Ktoś mógłby wymienić najciekasze exy na VITE jakie wyszly. Zastanawiam się czy przed PS4 nie kupic...

Czuje w kosciach, ze gier w plusie na ps4 bedzie bardzo malo i beda mega padaczne.

No na początku pewnie tak będzie - gorzej ze poki co nie zapowiada się by pudełkowych był wysyp...

(nie licze multiplatform)

Edytowane przez easye

Opublikowano

Wipeout 2048 i Gravity Rush.

Opublikowano

Hehe, sam ostatnio robilem rozeznanie, bylem pewien, ze po tak dlugim czasie cos wartego uwagi sie pojawilo na Vite.

Niestety, nie ma KOMPLETNIE nic. Sony ma w (pipi)e vite i tyle.

Opublikowano

wg mnie na vicie w chili obecnej warto zagrać w:
-wipeout 2048 (ex)
-uncharted golden abyss (ex)
-gravity rush(ex)
-lbp vita(ex)
-soul sacrifice(ex)
-guacamelee(ps3/vita)
-doa5 plus(ps3/vita)

-sound shapes(ps3/vita)
-persona 4 golden (port z ulepszeniami wersji z ps2)
-muramasa rebirth (port z ulepszeniami wersji z wii)
-rayman origins (ps3/vita/x360)
-virtua last reward (vita/3ds)
-mgs collection hd (ps3/vita)

do tego indyki dostępne na ps3 lub pc jak limbo,machinarium, hotline miami, retro city rampage itp

w tym roku dojdzie jeszcze:
- dragons crown(ps3/vita)
- tearaway(ex)
- killzone mercenary(ex)
- rayman legends(vita/ps3/x360)
- batman blackgate(vita/3ds)

- final fantasy x/x-2(ps3/vita)

Opublikowano

Persona, Gravity Rush, Uncharted: GA, Assassins Creed (ponoć nie taka zła część:P), Escape Plan (grałem i bardzo mi się podobało), dyskusyjnie najlepsza część LBP, Soul Sacrifice no i mnóstwo indyków, które ponoć gra się wyśmienicie na Vicie. Niech jeszcze wydadzą Tearaway (tóż to będzie hicior), Killzone (opinie po becie są meeega pozytywne), Freedom Wars (może być ciekawe) i nad czymkolwiek pracuje Bend. Mało gier, no ale coś tam jest. Ale sama myśl grania w takiego Witchera 3 na Vicie jest kusząca :). Oby zapowiedzieli coś na Gejmscomie, np ten szokujący tytuł,  który hajpował Shahid :)

Opublikowano

Ktoś mógłby wymienić najciekasze exy na VITE jakie wyszly. Zastanawiam się czy przed PS4 nie kupic...

Gravity Rush, Soul Sacrifice, Uncharted (pod warunkiem ze seria cie kreci), jest tego troche wiecej ale to jest najciekawsze wg mnie. Czekamy jeszcze na premiere killzone i terraway.

Dla fanow japonszczyzny to persona 4 golden, ragnarok odyssey i czekamy na premiere Toukiden, God Eater 2 oraz Freedom Wars

Vita wg mnie nie jest konsolą w ktora warto inwestowac jesli nie jest sie fanem japonszczyzny.

A ilu ludzi teraz gra po sieci na PS3 i nie płąci za plusa bo uważają, że im nie potrzebny (razem panie, razem)? Pewnie dużo, dużo więcej niż tych co jednak mają plusa.

Mi to tam wisi, ale kiszący chyba tylko sam siebie oszukuje.

Mialem identyczne odczucia jak Ty, zawsze zastanwialem sie po kiego grzyba mi ten ps plus, zbedny bajer, kompletnie do szczescia niepotrzebny. Potem jednak wykupilem subskrypcje i juz wiem ze nigdy z niej nie zrezygnuje, co miesiac gry na PS3 i Vite oraz znizki ? Zaluje ze wczesniej z tego nie skorzystalem.

Podejrzewam ze to wlasnie GOLD mnie zrazil do takich inwestycji, zainwestowalem raz i do dzis zaluje tych 100 zl. Online ponoc na xboxie taki za(pipi)isty, a to taka sama padaka jak na PS3, tez sa lagi, tez rozwala party, wywala z meczy etc. (wydalem pieniadze na to samo co na PS3 mam za darmo) Jedyny plus to cross-game chat ktory jest genialny, no ale to by bylo na tyle. Wiec wybaczcie ale jak slysze argument "xbox ma lepsza infrastrukture sieciowa" to pekam sie smiechu. Dawno temu i nie prawda, taki sam stereotyp jak "plejstejszon nie ma gier".

Edytowane przez Bansai

Opublikowano

Persona, Gravity Rush, Uncharted: GA, Assassins Creed (ponoć nie taka zła część :P), Escape Plan (grałem i bardzo mi się podobało), dyskusyjnie najlepsza część LBP, Soul Sacrifice no i mnóstwo indyków, które ponoć gra się wyśmienicie na Vicie. Niech jeszcze wydadzą Tearaway (tóż to będzie hicior), Killzone (opinie po becie są meeega pozytywne), Freedom Wars (może być ciekawe) i nad czymkolwiek pracuje Bend. Mało gier, no ale coś tam jest. Ale sama myśl grania w takiego Witchera 3 na Vicie jest kusząca :). Oby zapowiedzieli coś na Gejmscomie, np ten szokujący tytuł,  który hajpował Shahid :)

Oby lepszy od szokującej zapowiedzi Balroga ;)

Opublikowano

Podejrzewam ze to wlasnie GOLD mnie zrazil do takich inwestycji, zainwestowalem raz i do dzis zaluje tych 100 zl. Online ponoc na xboxie taki za(pipi)isty, a to taka sama padaka jak na PS3, tez sa lagi, tez rozwala party, wywala z meczy etc. (wydalem pieniadze na to samo co na PS3 mam za darmo) Jedyny plus to cross-game chat ktory jest genialny, no ale to by bylo na tyle. Wiec wybaczcie ale jak slysze argument "xbox ma lepsza infrastrukture sieciowa" to pekam sie smiechu. Dawno temu i nie prawda, taki sam stereotyp jak "plejstejszon nie ma gier".

No ale jak to?! PRZECIEŻ PŁATNY = LEPSZY!!!!1111

Opublikowano

Uratować vite powinno:

- obniżka ceny o 50$

- zestaw z ps4 za 500$

- gran turismo

- gra od naughty dog

- port monster huntera

Opublikowano

monster huntera nie będzie przez długi czas bo wyłączność ma nintendo, a klonów MH Vita ma już sporo : soul sacrifice,ragnarok odyssey, toukiden, god eater 2 oraz zapowiedziane freedom wars.

Pierwsze psp uratował monster hunter i crisis core, tutaj też potrzeba jakiegoś mocarnego exa, a przede wszystkim obniżki cen samej konsoli i akcesoriów (200-300zł za 32gb memorkę to ŻART)

Gdyby call of duty na vitę robił jakiś normalny team, a nie ciule z nihilistic, którzy go spłodzili w niecałe pół roku to vita na rynku szczególnie amerykańskim byłaby dziś o wiele mocniejsza.

Edytowane przez Ficuś

Opublikowano

Za monster hunterem (a jestem ogromnym entuzjasta tego tytulu) przestalem tesknic w momencie kiedy zagralem w demo Toukiden'a.

Toukiden = Monster Hunter na wypasie. Swietna grafika, online bez pierdzielenia sie z AD Hociem na PS3 (bo na 3dsie o online mozna zapomniec), druga galka, do tego lock (opcjonalny ofcrz) na przeciwniku. Oraz dla mnie osobiscie ogromny plus to uderzenie w folklor japonski a nie dinozaury :)

Edytowane przez Bansai

Opublikowano

Monster Hunter 4 będzie miał tryb online.

Opublikowano

a ten toukiden będzie miał w miarę open world i miasta z sklepami czy wzorem soul sacrifice wybór misji z menu i jazda na dedykowaną arenę?

Opublikowano

@Ficus

Toukiden bedzie jak monster hunter, masz hub centralny (wioske gdzie bierzesz questy, craftujesz ekwipunek etc) i kilka/kilkanascie aren na modle monster hunter'a, czyli przenosisz sie na nie, i ta arena podzielona jest na kilka/kilkanascie innych miejsc. Identycznie jak w MH.

@ragus

Too little too late, poza tym dalej nie wiem kiedy dostane te 4ke w swoje rece na zachodzie :confused:.

Edytowane przez Bansai

Opublikowano

W 2014 roku.

Opublikowano

No i ? Od poczatku pisalem, ze jezeli chodzi o zapowiedziane gry to XBone > PS4, ale nie kupie sprzetu MS przez te wszystkie kretynskie "ficzery" jakie chcieli wprowadzic. Teraz wycofuja sie co chwile z kazdej zlej decyzji wiec sprzet staje sie interesujacy. Czego beton nie rozumie ?

EDIT:

Chyba wiem, beton nie dopuszcza do siebie mysly, ze jak MS sprobuje ru.chac w du.pe to po prostu mozna sprzedac szrota i tyle. A dokupienie drugiej konsoli to juz w ogole kosmos, bo przeciez trzeba sie trzymac jednej nie ?

Po pierwsze nie wycofali się z tych kretyńskich "ficzerów" ze względu na miłość do graczy ale w momencie gdy zobaczyli liczbę preorderów w których ps4 prowadziło 10 do 1. Po drugie skoro tak szybko pozbyli się kretyńskich ficzerów to mogą je równie szybko wprowadzić np za rok. Tym bardziej że ważniaki z microsoftu wspominali coś że polityka dotycząca drm i używanych gier może znowu się zmienić. Pewnie zaczekają z rok aż naiwniacy kupią xboxa i wtedy zaczną stopniowo wprowadzać ograniczenia. 

1. Gdzie ja pisalem o jakies milosci czy szacunku ?

2. Umiesz czytac ? Napisalem jasno i wyraznie co zrobie jak MS bedzie chcial znowu wprowadzic ten kwas.

Sonoklapy maja takie cisnienie, ze nawet nie potrafia poprawnie krotkiego posta przeczytac.

beton gonna beton

EDIT:

Tez uwazam, ze na poczatku PS+ na PS4 bedzie biedny - bo niby co maja tam wrzucac.

Opublikowano

To po chooj ta gadka "płacisz za online na PS4 ale dostajesz gierki" jak to będa jakieś czerstwiaki?

Lajw za 120zł >> PS+ za 200zł z crapami

Edytowane przez MaZZeo

Opublikowano

Po niepelnym Drive Club pewnie beda jakies gierki z PSN przez jakis czas, a nastepna "duza" gra bedzie Knack.

Opublikowano

Bo cały czas nie będzie czerstwiaków? No chyba, że Sony pójdzie w strone M$ i zacznie rozdawać stare hity po 8 latach. Ja na premiere nie mam zamiaru kupować ps4. Poczekam pare m-cy. Kupię i jak nadal będą czerstwiaki to trudno, poczekam. Onlajn nie taki ważny. Mając Xboxa tyle bez tego wytrzymałem to i przy konsoli Sony sobie proadze.

Opublikowano

Zawsze może pograć w tytuły f2p, które nie wymagają Plusa, co innego u konkurencji.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.