Skocz do zawartości

Console Wars 6: Kogo Bardziej Wyruchają

Featured Replies

Opublikowano

To samo można powiedzieć o Wielkim Guru Wszystkich Gier i Najlepszym Programiście - Cliffie. Miał się za jakieś nowe ip brać i w końcu dłubie tam coś czy nie? Wszystkie gry to crapy, tylko jego Girsy najlepsze i ogólnie on cesarzem powinien zostać.

Robi, ostatnio zamieścił takie zdjęcie.

http://www.whosay.com/CliffBleszinski/photos/389065?wsref=tw

• Odpowiedzi 23,7 tys.
  • Wyświetleń 741,4 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

• Gość DonSterydo
    Gość DonSterydo

Reklama kawałka plastiku #eksajt, heh.   EDYTA: Jaki ból 4 liter XD

• Dobra, dość.   Dziś pojechałem do znajomka, który akurat niedawno kupił sobie mocarnego w miarę kompa. Może nie NASA ale przynajmniej moc zbliżona do next genów ( i5 3470 3.2GHz @ 3.6GHz, Radeon 785

Opublikowano

Cliff to tylko jedna osoba, gry robi całe studio.

Opublikowano

Nie chcę zaczynać wojny bo już idę spać ale w czym poza grafiką Unchatred jest lepsze od Gyrosów? Pytam bo jakoś nie dostrzegam znaczącej przewagi jednego nad drugim.

Nawet  ta lepsza grafika jest dyskusyjna, przy Uncharted 2 i Gears of War 2 różnica jeszcze jakaś była, ale Gears of War 3 i Judgement już w ogóle nie odstają graficznie od Uncharted 3.

Jaja se robisz z rana?

Opublikowano

Niby z czym? Przeszedłem oba ostatnie Girsy i właśnie kończę Uncharted 3. Graficznie między tymi produkcjami nie ma właściwie różnic wynikających poza specyfiką struktury danej serii. No chyba, że ktoś jako poziom graficzny liczy dobrze zrobione skrypty, heh.

Edytowane przez DonSterydo

Opublikowano

jest w ostatnich gyrosach taki moment jak sztorm w nocy na wysypisku statków z uncharted3? chodzi mi o fizykę całego levelu (wszystko w realtimie podmywa i rusza woda), efekty świetle, wodne, tekstury itp? Pytam się serio bo akurat ostatnich gyrosów na żywo nie widziałem, nie mówiąc już o graniu.

Opublikowano

Równie dobrze można się spytać czy w Uncharted 3 jest taki etap gdzie walczysz z gigantycznym krabopająkiem, heh. Jak rozłożyć obie produkcje na części składowe - natywna rozdzielczość, IQ, efekty, jakość tekstur, modeli itp. to nigdzie nie ma jakiś większych różnic. Całokształt prezentuje zbliżony poziom. To co na ludziach robiło największe wrażenie w U3, tak jak można było czytać na forach, to akcje jak ta w samolocie itp. czyli skrypciaki. W Girsach praktycznie nie ma skryptów będących jakąś wyraźną częścią gameplay'u.

Opublikowano

Nie wierze co czytam. Porównywać level gdzie wszystko ma swoją fizyke, za każdym razem statek inaczej się buja, do wielkiego kraba z GeoW.

Opublikowano

Tak, piękna grafa w GoW 3... Pamiętam, że tutaj na forumku był spust nad pustynnym levelem, na którym ja o mało nie zwymiotowałem

Opublikowano

Odstaw koks i zacznij myśleć. Wskazuję tylko, że wybiórcze porównania nie mają sensu. Tak samo mogę powiedzieć, że między obiema seriami jest przepaść bo Girsach każdy przeciwnik się w realtime od granatu rozpada, a w Uncharted padają jak worki kartofli.

Opublikowano

Najlepszt moment byl w geow2 po zejsciu z jezdzacej platformy.

Tekstury z N64, plakalismy z Soulem ze smiechu jak to ogyrwalismy w coopie xD

Opublikowano

W Gearsy 3 i Judgment nie grałem, ale dwójka graficznie nawet nie stoi obok U2/3. Jakoś wierzyć mi się nie chce, że w nowszych częściach grafa aż tak poszła do przodu.

Opublikowano

Nie poszla, lepsze oswietlenie tylko i yebiace po oczach kanty.

Edytowane przez Jaczes

Opublikowano

W Gearsy 3 i Judgment nie grałem, ale dwójka graficznie nawet nie stoi obok U2/3. Jakoś wierzyć mi się nie chce, że w nowszych częściach grafa aż tak poszła do przodu.

Nie poszła, siedzisz na tym forum tyle czasu i jeszcze nie nauczyłeś się, że posty Steryda nie bierze się na poważnie, bo nie mają one nic wspólnego z rzeczywistością. Wydaje mi się, ze gdyby Microsoft do każdego Xone dodawał kupe gówna, to Steryd stwierdziłby, że wykorzysta to do nawozu i zasieje sobie szczypiorek na balkonie.

Co do Girsów, na pewno jest to jedna z ładniejszych serii na obecne konsole, ale Uncharted wypada lepiej.

Opublikowano

o558r.jpg

Opublikowano

Nie poszła, siedzisz na tym forum tyle czasu i jeszcze nie nauczyłeś się, że posty Steryda nie bierze się na poważnie, 

No tak, możesz wierzyć ekspertowi Yetiemu, albo wejść na Digital Foundry i sobie samemu przeczytać jak jest :P

Zdaniem naszego eksperta, Gears of War 3 i judgement siedzą w tym samy miejscu co Gears of War 2. Ale to mnie się nie bierze na poważnie ;)

Opublikowano

Jesli Sterydo aka Agent Tomek M$u napisal ze dla niego graficznie Uncharted 3 = Gearsy 3 to u kazdego normalnego czlowieka powinna sie zapalic lampka jak bardzo grafika w U3 jest lepsza. I tak jestem zdumiony ze nie probuje wcisnac wyzoszsci graficznej GeoW nad U.

Opublikowano

Może niektóre tylko cytaty z DF na temat Judgement:

"Other effects are of sky-high quality, from the fluid simulations on blood splatter and the lambent Locust's toxic spills, to the water shader and mortar fire alpha effects during the impressive Normandy landing-style siege."

"We get a strong implementation of the UE3 light-shaft tech in Judgment, streaming between tree branches and even the stained glass materials used for buildings - complete with a diffused effect."

"Overall visual quality fires on all cylinders and the striking level designs hold their own against the very best locales in Marcus' original adventures."

"Judgment appears to offer a post-process solution, with Nvidia's FXAA known to be a fairly recent addition to the UE3 toolkit. The injection of colour into the series does mean jaggies flare up more visibly than they otherwise would, but the engine's post-processing helps to keep much of this at bay."

"Despite conceptually rooting its feet firmly to the ground, Judgment still manages to rank among the most visually breath-taking shooters we've played this generation."

Yeti - nic się nie ruszyło

***j analizy ekspertów, Yeti rzekł to tak jest  :P

Opublikowano

No etap w barze i londyńskim metrze to graficzny majsteraztyk w u3 xD

Naukowo zostało udowodnione ze sonoklapy nie potrafią czytać ze zrozumieniem i wypowiadają sie na temat girsow 3 oglądając je na YouTube

Edytowane przez kubson

Opublikowano

No tak bo kazdy Xbot kupil ps3 i wszyskie najlepsze exy zeby miec podstawy na hejt Sony  :teehee:

Opublikowano

Ja ogralem te smieszne exy na Xboxa.

Opublikowano

Nie chcę zaczynać wojny bo już idę spać ale w czym poza grafiką Unchatred jest lepsze od Gyrosów? Pytam bo jakoś nie dostrzegam znaczącej przewagi jednego nad drugim.

Nawet  ta lepsza grafika jest dyskusyjna, przy Uncharted 2 i Gears of War 2 różnica jeszcze jakaś była, ale Gears of War 3 i Judgement już w ogóle nie odstają graficznie od Uncharted 3.

1e396bf44ece53269aad4a2bb7ef3cfe.jpg?132

Zaraz się dowiemy, że w TLOU postacie poruszają się jak kukły i ogólnie to wszystko jest lepiej pokazane w Halo, a Dead Rising jest najładniejszym zapowiadającym się exem na nextgeny. Beka. Przestaje oglądać kabarety, to jest lepsze.

Opublikowano

Naukowo zostało udowodnione ze sonoklapy nie potrafią czytać ze zrozumieniem i wypowiadają sie na temat girsow 3 oglądając je na YouTube

Bo przeciez nikogo nie stac na konsole ktora wkrotce beda do Nesquika gratisowo dorzucac.

PS. Tez ogralem kazde hejlo i girsy (oprocz judgement, czwarty raz to samo ? Nie dzieki)

Opublikowano

Bo przeciez nikogo nie stac na konsole ktora wkrotce beda do Nesquika gratisowo dorzucac.

PS. Tez ogralem kazde hejlo i girsy (oprocz judgement, czwarty raz to samo ? Nie dzieki)

A właśnie, że nie to samo!

Jest dużo gorzej :yucky:

Opublikowano

A właśnie, że nie to samo!

Jest dużo gorzej :yucky:

W singlu jest super.

Uncharted jako seria wypada lepiej jeśli chodzi o technikalia z powodu większego przywiązania do detali, lepszego oświetlenia oraz tego, że jest niesamowicie kolorowa a Gearsy 1/2 to była szara i zdewastowana ziemia. Nie wiem po cholere porównujecie action-adventure (z samograjowymi elementami platformowymi) do liniowej tępej wyrzynki lucdultów.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.