Skocz do zawartości

Console Wars 6: Kogo Bardziej Wyruchają

Featured Replies

Opublikowano

Wszystkie, te z pustyni są z gameplayu ale po retuszu lub/i ubersamplingu, ja nie gralem w wersje UC3 bez aliasingu.

No okej. Masz rację. Te screeny są lekko po retuszu. Praktycznie nie widać różnicy między tymi obrazkami, a tym co mam przed TV. Chyba, że siedzisz pół metra przed telewizorem...

Edytowane przez Ludwes

• Odpowiedzi 23,7 tys.
  • Wyświetleń 741,3 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

• Gość DonSterydo
    Gość DonSterydo

Reklama kawałka plastiku #eksajt, heh.   EDYTA: Jaki ból 4 liter XD

• Dobra, dość.   Dziś pojechałem do znajomka, który akurat niedawno kupił sobie mocarnego w miarę kompa. Może nie NASA ale przynajmniej moc zbliżona do next genów ( i5 3470 3.2GHz @ 3.6GHz, Radeon 785

Opublikowano

Może coś tam zakombinowali z aliasingiem ale imo to jest 99% tego co było w grze:

Opublikowano

Halo 4 czy Killzone 3, Panowie? Zdanie xbotów się nie liczy, wystarczy spojrzeć na ten cyrk z gyrosami.

O ile KZ2 w singlu dawał rade nawet tak 3 to jest słabizna straszna.

Jemu chodziło o grafikę.

Graficznie KZ 2,3 > H4

Opublikowano

akurat tutaj się zgodzę, że killzone3>halo4>killzone2 graficznie. Akurat nawet w tym temacie kiedyś pisałem, że grałem i widziałem Halo4 u kumpla i super się prezentowało.

Opublikowano

Halo jest efekciarskie, ale jeżeli chodzi o poziom, to nawet KZ2 wypada lepiej. No ale mamy całkowicie odmienne style, ciężko oceniać. W KZ2 podobało mi się, że gra powalała źródłami światła, nawet te niebieskie latarki na strojach ISA były prawdziwymi światłami.

Opublikowano

Raven tak pucujesz o tych cenach na steamie, ale tylko tyczy się to promocji bo np. chciałem sobie teraz kupić Payday2 i na steamie kosztuje 30 euro a na xboxa jest za 139zł i co teras?

Opublikowano

Ale prawde mówiąc to ten nowy Pejdej jajec nie urywa. Spodziewałem się skoku jakości typu Portal -> Portal 2 a tu du.pa blada. Ot nadal fajna gierka do co-opa z nowymi mapkami i bajerkami.

Opublikowano

Raven tak pucujesz o tych cenach na steamie, ale tylko tyczy się to promocji bo np. chciałem sobie teraz kupić Payday2 i na steamie kosztuje 30 euro a na xboxa jest za 139zł i co teras?

No jak to co! 19 zł oszczednosci PC Master Race > Konsole.

Opublikowano

No jak to co! 19 zł oszczednosci PC Master Race > Konsole.

Ojro stoi po 4.21 także wychodzi 12 zeta i 40 groszy oszczęności.

Opublikowano

Ale prawde mówiąc to ten nowy Pejdej jajec nie urywa. Spodziewałem się skoku jakości typu Portal -> Portal 2 a tu du.pa blada. Ot nadal fajna gierka do co-opa z nowymi mapkami i bajerkami.

Już ograłeś całość, że wiesz? No i to chodzi w graniu o to żeby gra była fajna czy nie? Ma być unchartedem kolejnym, który tylko wygląda i sam się przechodzi?

Opublikowano

"Teras" ruszasz mózgownicą i przeglądasz dostępne oferty. Na przykład:

http://www.greenmangaming.com/s/pl/en/pc/games/action/payday-2/ + kod zniżkowy GMG20-4B9NY-L4FEN i masz klucz Steam za 24$ (~75zł).

No chyba, że wolisz grać na padzie, z gorszą grafiką, mniejszym FOV i w 30fps na sprzęcie o którym za dwa lata wszyscy zapomną, to miłej zabawy.

inb4 pecet za 9 kafli

Opublikowano

Nie grałem, ale po samych filmikach widze, że jakichś ogromnych rewolucji nie ma i gra mnie na dłużej nie przyciągnie. Pograć ze znajomymi od czasu do czasu - i owszem, ale nic więcej.

Opublikowano

Nawet 75zł to i tak dużo, biorąc pod uwagę, że gry NIE SPRZEDASZ. 

Opublikowano

"Teras" ruszasz mózgownicą i przeglądasz dostępne oferty. Na przykład:

http://www.greenmangaming.com/s/pl/en/pc/games/action/payday-2/ + kod zniżkowy GMG20-4B9NY-L4FEN i masz klucz Steam za 24$ (~75zł).

No chyba, że wolisz grać na padzie, z gorszą grafiką, mniejszym FOV i w 30fps na sprzęcie o którym za dwa lata wszyscy zapomną, to miłej zabawy.

inb4 pecet za 9 kafli

Wole grać na padzie, gorszej grafiki niż na moim PC nie będę miał i na pewno nie w stałym framerate, za dwa lata to o tej grze zapomnę i już dawno ją sprzedam więc nadal to nie jest dobry deal.

Opublikowano

Niech to gamescom nadejdzie i niech zapowiedzą coś nowego na te nextgeny. Jara was coś z tych tytułów? Wiedźmin 3, Infamous. Evil within... BIDA. Ponoć Atlus ma w zanadrzu parę zapowiedzi. Persona 5 na oba next geny byłaby osom (niech zrobią teź wersję pecetową, im więcej ludzi pozna serię tym lepiej). W ogóle MŚ ma pokazać unikalny ex na XO. Moźe Rare robi nowego Conkera albo klasycznego Banjo? Byłoby genialnie ;o

Opublikowano

Niech to gamescom nadejdzie i niech zapowiedzą coś nowego na te nextgeny. Jara was coś z tych tytułów? Wiedźmin 3, Infamous. Evil within... BIDA. Ponoć Atlus ma w zanadrzu parę zapowiedzi. Persona 5 na oba next geny byłaby osom (niech zrobią teź wersję pecetową, im więcej ludzi pozna serię tym lepiej). W ogóle MŚ ma pokazać unikalny ex na XO. Moźe Rare robi nowego Conkera albo klasycznego Banjo? Byłoby genialnie ;o

Przecież i tak byś nie kupił :P

Persona 5 ma wyjść na PS3/X360, nie po to kupiłem obie żeby skipowali jedną generację. W ogóle to niech Atlus jaj sobie nie robi bo chcę poza tym jeszcze Personę 6 na PS3/X360 - tak jak to było z Persona 3 i 4 na PS2 oraz 1 i 2 na PSX.

Edytowane przez DonSterydo

Opublikowano

"Unikalny ex na XO" w wydaniu M$ - Halo Racing.

"Ben Berraondo z europejskiego oddziału firmy Nvidia zdementował poniższe przypuszczenia. Berraondo wyjaśnił, że wypowiedź skierowana do inwestorów wyrażała ogólny entuzjazm dla stanu branży gier, a nie informacje, jakie posiada producent. Mówiąc inaczej, Nvidia nie ma żadnej wiedzy na temat możliwości przeniesienia Grand Theft Auto V na PC. Firma przeprosiła za wprowadzenie w błąd."

wielki smutek.

Edytowane przez Homer S

Opublikowano

No jak na razie to 2014 zapowiada się MEGA, MEGA biednie jeśli chodzi o dobre gry.

Ja mam dwa pewniaki: Wiedźmin 3 i Dark Souls 2, które zamówię preorder miesiąc przed premierą na bank.

Pozostaje jeszcze Mirror's Edge, ale to jest "when it's done" więc nie wiadomo czy 2014 to premiera. Zobaczymy czy coś ciekawego zapowiedzą na gamescom. 

Opublikowano

Po co komu inne gry gdy wychodzi wiedźmin trzy :banana:

Ale serio,wiedźmin to mój must have na przyszły rok,wszelkie inne gry mogą poczekać :)

Opublikowano

Atlus nie wydał ani jednego pełnoprawnego megatena na obecną generację, to niby dlaczego mieliby cokolwiek na start next-genów szykować? PS3/X360 najbardziej prawdopodobne, a i nie zdziwiłbym się gdyby i Wii U dostało swoją wersję, czy też któryś z handheldów.

Podobnie jak w przypadku obecnej generacji nie widzę dla siebie praktycznie nic co by mnie zmotywowało do zakupu którejkolwiek konsoli. Jeśli dalej wszystko będzie szło w kierunku multiplatform i brązowych FPP/TPP, to sobie raz jeszcze odpuszczę i zostanę przy handheldach. No chyba, że Nintendo pójdzie po rozum do głowy i w jakieś sensowne japońskie exclusive'y na Wii U zainwestuje. Tj. inne niż kolejne mario/karty/zelda/metroid. Resztę ogram na PC.

Chyba jedyną grą typowo konsolową (wg wstępnych informacji), którą bym chętnie ograł jest Phantom Pain.

Opublikowano

O. Jakoś jeszcze nikt nie wspomniał o Diabolo. Dziwne.

No bo więszość fanów Diablo ma już "trójkę" ograną na PC. Poza tym, Diablo III wychodzi w tym roku na currentgeny (3 września dokładnie).

Czy ktoś naprawdę kupi Diablo na PS4, skoro wtedy będzie miał tańszą wersję na PS3? Wersję, która niczym nie będzie się różniła od nextgenowej edycji (oprócz lekko dopasionej grafiki)? Wątpie. Chyba, że już wtedy currentgena mieć nie będzie...

Opublikowano

Ja nwet Diablo III pod uwagę nie brałem w zestawieniu gier do zaliczenia na start generacji. Są to tylko Watch Dogs i...Watch Dogs? Na bank jeśli kupię PS4 w listopadzie, to tylko z tym tytułem. 

A Halo 4 to wizualna czołówka generacji.

Opublikowano

I polygamia miała rację. Xbone na start będzie tylko w 13 krajach:

Today we’re providing an update to our launch plans for Xbox One. At Xbox, our goal is to provide the best games and entertainment experience possible and the team continues to make great progress on delivering Xbox One.

At E3, we announced that Xbox One would be available in 21 markets around the world at launch. This was an aggressive goal and the team has been working very hard to deliver Xbox One to as many markets as possible.

Our priority is ensuring our customers get the best Xbox One experience the first day it is available. To do that, and in order to meet demand, we have adjusted the number of markets that will receive Xbox One in November to 13 markets, including Australia, Austria, Brazil, Canada, France, Germany, Ireland, Italy, Mexico, Spain, United Kingdom, United States and New Zealand, in November.

We remain committed to launching Xbox One in Belgium, Denmark, Finland, Netherlands, Norway, Russia, Sweden, Switzerland, as soon as possible in 2014.

While we wish we could launch Xbox One simultaneously in these markets, there are many factors that determine the timing of specific market launches. This includes work to localize the Xbox One dash, incorporate additional voice and languages, and build partnerships to bring apps and meaningful local content to each country.

We understand this will be disappointing news for our fans in the impacted countries, and we are doing everything we can to bring Xbox One to you as soon as possible next year.

If you are in these markets and have questions about your pre-order, please contact the local retailer where you placed your pre-order. To show our appreciation for your patience, if you have already preordered an Xbox One Day One system before today in those countries, you will also receive a pack-in game with your console when it launches.*

Thank you for your patience – we are grateful for your support and remain committed to delivering the best Xbox One experience for your market.

http://news.xbox.com/2013/08/xbox-one-confirmed-markets

lul

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.