Skocz do zawartości

Console Wars 6: Kogo Bardziej Wyruchają

Featured Replies

Opublikowano

Preorder na PS4 złożony, byle do 29.11 :yes:

• Odpowiedzi 23,7 tys.
  • Wyświetleń 741,1 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

• Gość DonSterydo
    Gość DonSterydo

Reklama kawałka plastiku #eksajt, heh.   EDYTA: Jaki ból 4 liter XD

• Dobra, dość.   Dziś pojechałem do znajomka, który akurat niedawno kupił sobie mocarnego w miarę kompa. Może nie NASA ale przynajmniej moc zbliżona do next genów ( i5 3470 3.2GHz @ 3.6GHz, Radeon 785

Opublikowano

Jeżeli ktoś twierdzi, że w dniu premiery nie będzie miał w co grać (mówię o PS4 oraz X1) to niech poprosi admina żeby usunął jego konto z tego forum i nigdy więcej tutaj nie wraca!

To, że ciebie coś tam na tych listach zaciekawiło, nie znaczy, że innych też musi. Gier na starcie jest sporo, ale wielu osób zwyczajnie nie interesują. Żadna konsolka nie przywita gracza bombami w postaci MGS V, albo Wiedźmina trzeciego, bo to multiplatformy i ukażą się sporo po premierze (z czego jak ktoś ma mocnego kompa i tak ogra wieśka na nim). Kto normalny wyłoży 1700zł, żeby pograć w kilka gierek indie?

Opublikowano

Teraz Xboty pisza ze beka z sonoklapow bo sonoklapy mowia ze indie>>>>duze tytuly

Indie jak Indie, ale podczas wczorajszej konferencji zostalo zapowiedziane 5 duzych tytulow od SCE Worldwide Studios, w jednym z tytulow nawet Santa Monica macza palce (nie wiem czy to nie Shadow of the Beast)

No ale Xboty nie zrozumia tego bo dla nich jesli tytul nie jest odgrzana kalką w podbitej rozdzielczosci (jak Forza 5) przy ktorej nie stoji cyferka od 5 w gore, to to zadna gra panie!!!!

Oferta Sony jest powalajaca, i przede wszystkim skierowana dla graczy, Remote Play na Vicie dziala swietnie,cena za Vite znosna a do tego darmowe gry w PS Plus, trzeba byc Donem lub Mazem zeby nie zobaczyc ze to Sony wygralo poczatektej generacji.

Opublikowano

problem w  tym że trudno nie wygrac z  micro na razie, dodatkowo ze wszystkich launchowych gier mozna powiedziec ze tylko killzone jest wielka nadzieją, brakuje drugiego tytułu który bylby pewniakiem na premiere.

Powinni zrobic motorstorma zamiast drivecluba, i porzadna platformowke/przygodowke dla grupy docelowej wiekszej niz 10 lat zamiast knacka, i byłoby dobrze.

Opublikowano

Pojawiła się nowa porcja gameplayów z DC i FM5 i widać pewne zmiany względem E3.

Nie wiem jak to jest w końcu z tymi 60fps w DC.. ale stawiam jednak na to, że będzie niestety 30.

Tak czy inaczej widać znaczną poprawę w kwestii oprawy, szczególnie cienie mają teraz ZNACZNIE wyższą rozdzielczość.

Dla porównania w FM5 cienie w demku na GC mają wyraźnie niższą rozdzielczość i szczegółowość w porónaniu do E3.

Opublikowano

Też widziałem gameplaye z gamersyde i pierwszy raz driveclub graficznie mi się bardzo podoba choć do dziś nigdy na mnie wrażenia nie zrobił. Znowu z F5 odwrotnie - gamepleye z e3 z pragi były śliczne natomiast laguna seca wygląda okropnie, do tego oświetlenie i cienie mizerne. Oby to była tylko wina trasy, a nie tego, że wreszcie puszczają grę z x one, a nie ukrytego pc pod standem.

Edytowane przez Ficuś

Opublikowano

Tak więc wyjawiono jakieś 10-11 tytułów z tych 20 zapowiedzianych. 

The Order 1886
Killzone Shadow Fall
Infamous Second Son
Knack
Drive Club
Velocity 2X
Res0Gun
Everybody's Gone To The Rapture (gra wychodzi tylko na PS4, bez wersji PC)
Rime
Helldivers
Shadow of the Beast 

To są gry, które wydaje Sony, więc nie pojawią się nigdzie indziej. Niech jeszcze na TGS zapowiedza coś dobrego japońskiego, na VGA's uncharted 4, a gdzieś tam w tle jeszcze gry od Media Molecule i SSM i będzie git pierwszy rok :)
Opublikowano

To nie jest źle, mogą jeszcze dowalić parę japońskich tytułów i ND/SSM/MM/GG New IP. Tak czy srak, i tak lepiej kupić konsolę najwcześniej na przyszłą jesień.

Opublikowano

Polaczki chciały darmową Fifę z Xbonem? Nie dla polaczka robaczka taka kiełbaska xD Trzeba było sie nie rodzić w kraju Tier 8 xDD

"Microsoft are being confusing as usual. Not sure if this has been specified on GAF, but FIFA 14 will only come with pre-orders of Xbox One in the 13 countries that the console will launch in in 2013. The other countries, which will get Xbox One in 2014, will not be getting FIFA 14 with their pre-order. Those who pre-ordered the console before August 20 will get two AAA games (not sure which, though they're not Kinect games), however those who pre-order the console now will not get any games for free with their system, at least nothing has been announced for now."

Opublikowano

Mam nadzieje, ze do czasu polskiej premiery MS wycowa sie z obowiazkowego kinecta w kazdym zestawie i bedzie mozna kupic Xone bez tego pedalstwa

Juz dawno temu ogłosili że nic z tego. W tym przypadku nie zmienią zdania niezależnie od okoliczności.

Opublikowano

ciekawe jest to dlaczego MS zmusza graczy do zakupu kinekta w zestawie z konsolą. odpowiedź jest prosta - dla kasy!

a dlaczego konkretnie?

MS władował sporo kasy w kinekta 1 i 2, i przy premierze jedynki wychwalali to jako ósmy cud świata, mega innowacje i istne czary. sporo ludzi go kupiło.

teraz jednak wszyscy wiedzą jaka jest rzeczywistość i że kinekt to crap na który wychodzą same crapy. więc MS nie chcąc odnieść ogromnej porażki w przypadku kinekta2 musi go dodawać na siłe do konsoli. bo teraz już pewnie nie było by tak różowo z jego zakupem osobno (zwłaszcza że pewnie kosztował by 800-900zł), i mogło by sie okazać że prawnie nikt go nie kupuje (no bo nie oszukujmy sie - kto normalny by go kupił?)

nawarzyli piwa i próbują je teraz wypić

Edytowane przez Yano

Opublikowano

Tu nie chodzi o koszenie latarni tylko o kartonową fizykę i zerową masę samochodu

dobra może sie nie znam ale koleś ścina zakręt gwałtownie chamując wjeżdża na trawe uderza w znak i obraca go o 180. dlaczego tak źle ?

Opublikowano

Może niektórzy oczekiwali większej fizyki na PS4 niż z czasów PSX-PS2 ponieważ niestety tak to wygląda. 

Opublikowano

nie zauważyliście że fizyka, a dokładnie model jazdy nie są aż tak zależne od mocy konsoli, tylko od widzimisię twórców i chęci wpasowania sie w przyjazny dla gracza model jazdy ktory podchodzi pod arcade?

chociaz brak z niszczeń (a chyba ich nie ma patrząc na gify) to już jest żenada

Opublikowano

Czepianie się modelu jazdy w grze ArcadeCCUKmsW.png

Opublikowano

Jakiś błędnie zapisany algorytm czy coś. Takie tablice auto powinno skosić bez problemu, tymczasem bryka zachowała się jakby uderzyła w drzewo.

Już nie mogę się patrzeć na te zderzenia w grach na konsole po zabawie z BeamNG...

http://www.youtube.com/watch?v=GTGyXAhoUjY

Opublikowano

Model jazdy jest pomiędzy Forzą a Need For Speedem, czyli Project Gotham Racing, mi to odpowiada, zresztą POLSKIE forum PSX jest chyba jedynym na świecie które ocenia fizyke po gifie.

Na innych NORMALNYCH forach ludzie chwalą styl jazdy w DC.

Opublikowano

Chcesz powiedzieć że model jazdy w ścigałce arcade nie jest ważny, tak?

Jest bardzo ważny, właśnie dlatego nie gram w Most Wanted przez s(pipi)y model jazdy, a grałem w GRID-a 2, który miał świetny model jazdy. 

Opublikowano

Jakiś błędnie zapisany algorytm czy coś. Takie tablice auto powinno skosić bez problemu, tymczasem bryka zachowała się jakby uderzyła w drzewo.

Już nie mogę się patrzeć na te zderzenia w grach na konsole po zabawie z BeamNG...

http://www.youtube.com/watch?v=GTGyXAhoUjY

W przypadku tego gifa w wejściu w zakręt gdzie przód widać że ewidentnie jest w poślizgu nie trzeba nawet znaku żeby obróciło samochód o 180 stopni, ale co będę to tłumaczył ludziom którzy model jazdy oceniają po gifie a prawo jazdy będą mogli robić za pare lat :D

Edytowane przez eX4cT_PL

Opublikowano

Polaczki chciały darmową Fifę z Xbonem? Nie dla polaczka robaczka taka kiełbaska xD Trzeba było sie nie rodzić w kraju Tier 8 xDD

"Microsoft are being confusing as usual. Not sure if this has been specified on GAF, but FIFA 14 will only come with pre-orders of Xbox One in the 13 countries that the console will launch in in 2013. The other countries, which will get Xbox One in 2014, will not be getting FIFA 14 with their pre-order. Those who pre-ordered the console before August 20 will get two AAA games (not sure which, though they're not Kinect games), however those who pre-order the console now will not get any games for free with their system, at least nothing has been announced for now."

To chyba było oczywiste, że mowa o miejscach, w których Xbox One ma premierę. Jeśli ktoś złożył preordera w jednym z ośmiu krajów, które niedawno wyleciały, to też dostaje gierkę, ale nie wiadomo jeszcze jaką - o tym mówili kiedy ograniczali się do 13 państw. Co z Polską i innymi „tier 10 countries” to się okaże, kiedy będą już ustalać terminarz. Myślę, że na pewno coś przygotują na zachętę.

Opublikowano

W przypadku tego gifa w wejściu w zakręt gdzie przód widać że ewidentnie jest w poślizgu nie trzeba nawet znaku żeby obróciło samochód o 180 stopni, ale co będę to tłumaczył ludziom którzy model jazdy oceniają po gifie a prawo jazdy będą mogli robić za pare lat :D

Po uderzeniu w tabliczkę samochód staje dęba i go wywraca w miejscu. Normalnie auto przy takiej prędkości skosiłby znak i następnie obracając się wylądowało dupą na tym murku po prawej stronie.

Opublikowano

Po uderzeniu w tabliczkę samochód staje dęba i go wywraca w miejscu. Normalnie auto przy takiej prędkości skosiłby znak i następnie obracając się wylądowało dupą na tym murku po prawej stronie.

Przykro mi ale nie przy 50 km/h, nie przy uderzeniu w 3 znaki które siedzą głęboko w ziemi.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.