Skocz do zawartości

Console Wars 6: Kogo Bardziej Wyruchają

Featured Replies

Opublikowano

nie wiem, ale to jest smieszne, pokazuje w takim razie ich nieumiejetnosc programowania, Hideo tez mowil ze mgs4 nie moglby pojawic sie na x360, to zabawne, bo x mial pozniej pare ladniejszych gier.

Moze dostali siano by wzbudzac podejrzenia, a jak dostali siano za gadanie to pozniej zmieni sie to  w  realne upiekszanie jednej wersji.

• Odpowiedzi 23,7 tys.
  • Wyświetleń 741,1 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

• Gość DonSterydo
    Gość DonSterydo

Reklama kawałka plastiku #eksajt, heh.   EDYTA: Jaki ból 4 liter XD

• Dobra, dość.   Dziś pojechałem do znajomka, który akurat niedawno kupił sobie mocarnego w miarę kompa. Może nie NASA ale przynajmniej moc zbliżona do next genów ( i5 3470 3.2GHz @ 3.6GHz, Radeon 785

Opublikowano

Figaro, nie gadaj głupot, bo po pierwsze - Xone jest ok. 8x mocniejszy od X360 i nie można tu nic MS w tej kwestii zarzucić i pamiętaj, że to PS4 praktycznie do ostatniej chwili było projektowane przez Sony jako wyraźnie słabsza konsola czyt. z 4 Gb ramu (a funkcji OS miała pewnie mieć tyle co teraz z 8 Gb) i to MS celował wyżej. W pewnym momencie musieli zamknąć konstrukcję i tyle. Sony miało farta, że produkcja DDR5 poszła do przodu o wiele szybciej niż prognozowano, gdyby konsole miały wyjść z pół roku wcześniej, to kto wie czy PS4 nie miałoby 4 Gb ramu z czego 2 Gb zjadałby OS. MS już na to nic nie poradzi.

Edytowane przez DonSterydo

Opublikowano

Fifa 14 też ponoć wygląda lepiej na PS4 wg kolesia, który jest na GC. MS ma niby tyle kasy, niby zarabiają milardery milarderów milardów, a nie mogli w ciągu kilku lat stworzyć czegoś mocniejszego? I nie mówcie że nie mieli czasu, ta generacja niemiłosiernie sie dłużyła ;p

Po co? I tak byś nie kupił.

z resztą moc PS4 dyskusyjna, tyle ramu a nawet budynki w oddali rodem z PSX :sorcerer:

BSE7yyA.jpg

Edytowane przez MaZZeo

Opublikowano

Figaro, nie gadaj głupot, bo po pierwsze - Xone jest ok. 8x mocniejszy od X360 i nie można tu nic MS w tej kwestii zarzucić i pamiętaj, że to PS4 praktycznie do ostatniej chwili było projektowane przez Sony jako wyraźnie słabsza konsola czyt. z 4 Gb ramu (a funkcji OS miała pewnie mieć tyle co teraz z 8 Gb) i to MS celował wyżej. W pewnym momencie musieli zamknąć konstrukcję i tyle. Sony miało farta, że produkcja DDR5 poszła do przodu o wiele szybciej niż prognozowano, gdyby konsole miały wyjść z pół roku wcześniej, to kto wie czy PS4 nie miałoby 4 Gb ramu z czego 2 Gb zjadałby OS. MS już na to nic nie poradzi.

Różnice między PS4, a Xbone nie kończą się na typu ramu. nie chcę udawać eksperta, ale PS4 ma też mocniejszy GPU i coś tam jeszcze.

Opublikowano

No to mocniejsze GPU nic by nie dało jak na jednej konsoli devi by mieli do gier 2 Gb ramu a na drugiej 5 Gb.

Opublikowano

No takie gadanie to jak kiedyś 8 rdzeni Cella i mityczna moc, której wykorzystano tylko 30% przy Killzone 2 <ok>.

Wyjdzie w praniu przecież, w tej generacji teoretycznie gorsza konsola przez długi czas miała lepsze technicznie multiplatformy, więc same cyferki niczego nie przesądzają, ważne też jest, na której platformie zespoły się skupiają i jak dobrze wszystko jest udokumentowane.

Opublikowano

@Mazzeo

bo cala para poszla w animacje rurek.

Opublikowano

Ten screen to pop-up po odpaleniu gry/wczytaniu ostatniego checkpointa, czy srodek jakiejs grywalnej sesji ?

@Milan

Co do tego o Hideo, bariery dnia X niekoniecznie rownaja sie barierą dnia Y.

Opublikowano

super ... (͡° ͜ʖ ͡°)

Dla mnie InFamous to jedyny system seller nadchodzacej generacji w tym roku (reszta kotletow na bone'a i ps4 mnie nie jara ale ogralbym), ale jesli takie rzeczy beda w tej grze norma to chyba sie zalamie.

"nekst generejszyn of gejming" my ass.

Edytowane przez Bansai

Opublikowano

No takie gadanie to jak kiedyś 8 rdzeni Cella i mityczna moc, której wykorzystano tylko 30% przy Killzone 2 <ok>.

Wyjdzie w praniu przecież, w tej generacji teoretycznie gorsza konsola przez długi czas miała lepsze technicznie multiplatformy, więc same cyferki niczego nie przesądzają, ważne też jest, na której platformie zespoły się skupiają i jak dobrze wszystko jest udokumentowane.

Ile razy można powtarzać że tym razem playstation i xbox mają podzespoły o tego samego producenta i identycznej architekturze z tym że ps4 ma wszystko minimum 20% wydajniejsze. Tym razem wszyscy developerzy chwalą łatwość programowania na ps4. Konwersja pctowego warframe zaprezentowana podczas e3 na ps4 zajęła 3 miesiące.

Opublikowano

Dla mnie InFamous to jedyny system seller nadchodzacej generacji w tym roku (

Ale inFamous wychodzi w przyszłym roku :P

Opublikowano

Tak ? Wydawalo mi sie ze przebakiwali cos o premierze jeszcze w tym roku. Skoro tak to nawet nie patrze juz na te next-geny w tym roku, zadna gra na horyzoncie oprocz wlasnie InFa na pewno by mnie nie odciagnela od multi GTA ;)

Edytowane przez Bansai

Opublikowano

Fifa 14 też ponoć wygląda lepiej na PS4 wg kolesia, który jest na GC. MS ma niby tyle kasy, niby zarabiają milardery milarderów milardów, a nie mogli w ciągu kilku lat stworzyć czegoś mocniejszego? I nie mówcie że nie mieli czasu, ta generacja niemiłosiernie sie dłużyła ;p

Kinect panie kinect , gdyby wydali konsole z bebechami jak Ps4 to cena by musiał podskoczyć o kolejne 100 $ a wtedy przepaść była by ogromna 200$ czyli 50% ceny nowej Ps4.Coś za coś.

Edytowane przez Karas

Opublikowano

Gry online

"Podczas targów gamescom po raz pierwszy mogliśmy sprawdzić Battlefielda 4 w wersji na PlayStation 4. Jak zapewniają twórcy, w tym wypadku edycja konsolowa nie będzie odstawać od pecetowej – oznacza to obraz wyświetlany w 60 klatkach na sekundę oraz obsługę 64 graczy w multiplayerze. Muszę przyznać, że chociaż PS4 rzeczywiście radzi sobie naprawdę nieźle, to pewne niedoskonałości w stosunku do mocnego PC niestety widać. Najbardziej rażą słabsze tekstury oraz – o zgrozo – późne doczytywanie detali terenu, typu trawa czy kamyczki. Zdecydowanie nie jest źle, ale kilka wpadek wypadałoby dopracować przed premierą."

Opublikowano

A o rozdzielczości cicho sza pewnie znając życie 720p :ninja:

Opublikowano

Gry online

"Podczas targów gamescom po raz pierwszy mogliśmy sprawdzić Battlefielda 4 w wersji na PlayStation 4. Jak zapewniają twórcy, w tym wypadku edycja konsolowa nie będzie odstawać od pecetowej – oznacza to obraz wyświetlany w 60 klatkach na sekundę oraz obsługę 64 graczy w multiplayerze. Muszę przyznać, że chociaż PS4 rzeczywiście radzi sobie naprawdę nieźle, to pewne niedoskonałości w stosunku do mocnego PC niestety widać. Najbardziej rażą słabsze tekstury oraz – o zgrozo – późne doczytywanie detali terenu, typu trawa czy kamyczki. Zdecydowanie nie jest źle, ale kilka wpadek wypadałoby dopracować przed premierą."

kur.wa żeby przed premierą nowych konsol martwić się o takie rzeczy :/ paranoja

Opublikowano

Warto zaczekać.

alqu9l.gif

A wrażenia z ludzi grających w demo na GC nasuwają myśl, że gra wygląda lepiej niż jakikolwiek filmik to sugeruje.

btw ten driveclub serio wyładniał, dem trees

Sb6Fgq.png

Edytowane przez Figaro

Opublikowano

Dobra wy tutaj o realizmie niszczonych znakow drogowych i pedauach w rurkach a moze by kto pohejtowal nowe menu konsoli hm? Bo plynnie toto nie chodzilo.

Opublikowano

@Figaro

Cały czas pisałem, że SS to najlepszy tytuł na PS4 jaki pokazali. Niestety trzeba czekać, ale może to i dobrze, bo nie weźmie się nowej konsoli na start, skoro mnóstwo gier do ogrania jeszcze jest.

Opublikowano

To przez to ze cała moc poszła zeby menu konsoli mega płynnie chodziło...a nie czekaj xD

Edytowane przez kubson

Opublikowano

alqu9l.gif

Ojjjj taki next gen a postać w tej sytuacji nawet cienia nie generuje :(

Przecież postać jest odwrócona tyłem do źródła światła, nie wydaje Ci się że cień powinien być przed nim? :sorcerer:  :teehee:  

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.