Skocz do zawartości

Console Wars 6: Kogo Bardziej Wyruchają

Featured Replies

Opublikowano

Cień od neonowej sowy powinien padać na miejsce w lewym dolnym rogu.

Nie ma co się jarać tą grą, proszę się rozejść.

A to słońce same sobie cieniem?

• Odpowiedzi 23,7 tys.
  • Wyświetleń 741,1 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

• Gość DonSterydo
    Gość DonSterydo

Reklama kawałka plastiku #eksajt, heh.   EDYTA: Jaki ból 4 liter XD

• Dobra, dość.   Dziś pojechałem do znajomka, który akurat niedawno kupił sobie mocarnego w miarę kompa. Może nie NASA ale przynajmniej moc zbliżona do next genów ( i5 3470 3.2GHz @ 3.6GHz, Radeon 785

Opublikowano

Co Ty gadasz? Niezależnie gdzie byłby cień i tak musiałbyś widzieć jego początek w miejscu, gdzie stopy stykają się z podłożem.

Opublikowano

No cienia niestety nie ma, ale jest za to jakieś odbicie jego nóg w tym czymś na czym stoi.

Opublikowano

Gry online

"Podczas targów gamescom po raz pierwszy mogliśmy sprawdzić Battlefielda 4 w wersji na PlayStation 4. Jak zapewniają twórcy, w tym wypadku edycja konsolowa nie będzie odstawać od pecetowej – oznacza to obraz wyświetlany w 60 klatkach na sekundę oraz obsługę 64 graczy w multiplayerze. Muszę przyznać, że chociaż PS4 rzeczywiście radzi sobie naprawdę nieźle, to pewne niedoskonałości w stosunku do mocnego PC niestety widać. Najbardziej rażą słabsze tekstury oraz – o zgrozo – późne doczytywanie detali terenu, typu trawa czy kamyczki. Zdecydowanie nie jest źle, ale kilka wpadek wypadałoby dopracować przed premierą."

gamescom 2013: Na tych pecetach będą działać Battlefield 4, NFS Rivals i Titanfall

Battlefield 4:

*płyta główna Asus 990FX Sabertooth;

*procesor AMD FX8350;

*8 GB pamięci RAM (Corsair Vengeance 240-Pin DDR3 1866);

*dwie karty graficzne AMD Radeon HD7970;

*dysk twardy Corsair Neutron GTX 120 GB SSD.

1ae0156ecb8874ac37e1450afddf1e03.png

aedaf837dd886ea7748e34f5e1d44680.png

d50c41bb40eb0eeea918ed792b0a339d.png

ad70a0f79494f336fa2921c42e3dea8a.png

1a10454fb5653d7eb4a537be8a150f0d.png

vs PS4 1700zł i różnice na poziomie:

Najbardziej rażą słabsze tekstury oraz – o zgrozo – późne doczytywanie detali terenu, typu trawa czy kamyczki.

PC MASTER REJS xdxdxdxdxd

Opublikowano

Pójdzie na ultra.

Opublikowano

Gry online

"Podczas targów gamescom po raz pierwszy mogliśmy sprawdzić Battlefielda 4 w wersji na PlayStation 4. Jak zapewniają twórcy, w tym wypadku edycja konsolowa nie będzie odstawać od pecetowej – oznacza to obraz wyświetlany w 60 klatkach na sekundę oraz obsługę 64 graczy w multiplayerze. Muszę przyznać, że chociaż PS4 rzeczywiście radzi sobie naprawdę nieźle, to pewne niedoskonałości w stosunku do mocnego PC niestety widać. Najbardziej rażą słabsze tekstury oraz – o zgrozo – późne doczytywanie detali terenu, typu trawa czy kamyczki. Zdecydowanie nie jest źle, ale kilka wpadek wypadałoby dopracować przed premierą."

gamescom 2013: Na tych pecetach będą działać Battlefield 4, NFS Rivals i Titanfall

Battlefield 4:

*procesor AMD FX8350;

<zdjęcia i ceny podzespołów PC>

Najbardziej rażą słabsze tekstury oraz – o zgrozo – późne doczytywanie detali terenu, typu trawa czy kamyczki.

Do ceny konsoli (jak już mowa o gierce online) dodaj jescze te obowiązkowe ok 200zł za online, więc już masz ok 1900 zł i to jest faktyczna cena minimalna jaką trzeba wybulić na start. Chociaż gdybym miał być sprawiedliwy, to dodałbym zamiast 200 zł jakieś 600 przy założeniu, że nie kupujemy konsoli na rok grania. Tak więc mamy cenę już w okolicach 2300 zł. Teraz spójrzmy na ceny samej gierki, która na chwilę obecną jest o ok 100 droższa niż na PC. Przy założeniu, że będziemy kupować min. 5 nowych gier na rok mamy już ok 1500 zł oszczędności w ciągu 3 lat (nie liczę wymian, kupowania gier na promocji itp.) a razem 3800 zł. Za 3800 kupimy nawet lepszy sprzęt niż ten na którym puszczano tego B4. Sporo z tych podzespołów można zastąpić (UWAGA) tańszymi, które nie spowodują jakiś gigantycznych spadków wydajności (płyta główna za połowę ceny czy dysk twardy) a zaoszczędzimy min.200-300 zł.

Ja na ten przykład mam półrocznego kompa w którym musiałbym wymienić jedynie grafikę, więc oszczędzam ok 2500 zł (przy założeniu, że nie sprzedam starej-wartej ok 500 zł) na modernizacje za 2-3 lata.

Dodajmy jeszcze do tego zapowiedzi o tym, że konsolki odstawią graficznie PC na kilka lat. Nawet tutaj na forumku był/jest to popularny pogląd, popierany przez liczne fakty z przeszłości. Jakaś ukryta moc, architektura wzięta z PC dzięki której będzie łatwiej projektować na konsole, ale jakoś mało kto zauważył, że dzięki temu same PC też będą miały łatwiej...

Fajny trolling

edyta. Najlepsze, że jeszcze PRZED premierą najmocniejszej z konsol twórcy gierek dają już do zrozumienia, że nie jest dostatecznie mocna, żeby podołać gierce, która nie wygląda specjalnie lepiej niż 2 letni tytuł (B3).Podobnie jest z nowym CoDem, a to pewnie początek. Sorki za trolling, ale aż ciśnie się na usta: nie dziwię się, że tak mocno idą w tytuły indie.

Edytowane przez Gość

Opublikowano

Już na PS3 gierki miały być w 1080p i 60 klatkach, a okazuje się, że nawet na PS4 nie da się wyciągnąć 60 FPS-ów w startowym DriveClub i zapewne 1080p w BF4.

Edytowane przez Pawlo

Opublikowano

Gry online

Battlefield 4:

*procesor AMD FX8350;

Do ceny konsoli (jak już mowa o gierce online) dodaj jescze te obowiązkowe ok 200zł za online, więc już masz ok 1900 zł i to jest faktyczna cena minimalna jaką trzeba wybulić na start. Chociaż gdybym miał być sprawiedliwy, to dodałbym zamiast 200 zł jakieś 600 przy założeniu, że nie kupujemy konsoli na rok grania. Tak więc mamy cenę już w okolicach 2300 zł. Teraz spójrzmy na ceny samej gierki, która na chwilę obecną jest o ok 100 droższa niż na PC. Przy założeniu, że będziemy kupować min. 5 nowych gier na rok mamy już ok 1500 zł oszczędności w ciągu 3 lat (nie liczę wymian, kupowania gier na promocji itp.) a razem 3800 zł. Za 3800 kupimy nawet lepszy sprzęt niż ten na którym puszczano tego B4. Sporo z tych podzespołów można zastąpić (UWAGA) tańszymi, które nie spowodują jakiś gigantycznych spadków wydajności (płyta główna za połowę ceny czy dysk twardy) a zaoszczędzimy min.200-300 zł.

Ja na ten przykład mam półrocznego kompa w którym musiałbym wymienić jedynie grafikę, więc oszczędzam ok 2500 zł (przy założeniu, że nie sprzedam starej-wartej ok 500 zł) na modernizacje za 2-3 lata.

Dodajmy jeszcze do tego zapowiedzi o tym, że konsolki odstawią graficznie PC na kilka lat. Nawet tutaj na forumku był/jest to popularny pogląd, popierany przez liczne fakty z przeszłości. Jakaś ukryta moc, architektura wzięta z PC dzięki której będzie łatwiej projektować na konsole, ale jakoś mało kto zauważył, że dzięki temu same PC też będą miały łatwiej...

Fajny trolling

cena gry na konsoli  x100  cena gra na PC?

..

...

....

..........a no tak-oryginał wersja cena pustej płytki.

Opublikowano

wyciągnąć by się dało, ale kosztem oprawy. i to takie błędne koło właśnie jest :/ trochę gier na pewno będzie 1080p/60fps ale zdecydowana większość twórców postawi na 30fps i full HD.

Opublikowano

(...)Teraz spójrzmy na ceny samej gierki, która na chwilę obecną jest o ok 100 droższa niż na PC. (...)

..

...

....

100 zł, nie dopisałem, ale też nie napisałem X 100, więc czepiasz się powietrza.

Edytowane przez Gość

Opublikowano

(...)Teraz spójrzmy na ceny samej gierki, która na chwilę obecną jest o ok 100 droższa niż na PC. (...)

..

...

....

100 zł, nie dopisałem, ale też nie napisałem X 100, więc czepiasz się powietrza.

Nie każdy kupuje gry na premierę.

Mozesz kupić używkę.

Możesz kupić nowość i odsprzedać.

Możesz poczekać na promocję.

Możesz się wymieniać za darmo na Pchlim.

Skoro dodałeś cenę online do ceny konsoli to weż pod uwagę że dostajesz z plusa kilkadziesiąt gier rocznie.

Opublikowano

..

...

....

Mozesz kupić używkę.

Skoro dodałeś cenę online do ceny konsoli to weż pod uwagę że dostajesz z plusa kilkadziesiąt gier rocznie.

Następny kuźwa. Na PC gry są tańsze, pogódź się z tym. Jeśli wyjeżdżasz już z nie najnowszymi grami w promocjach, to już w ogóle nie ma o czym rozmawiać.

Dead Space, Dead Space 3, Mirror's Edge, Medal of Honor, Burnout Paradise TUB i Crysis 2 za DOLARA. Macie takie promocje na konsolach? Znowu mam się bawić w wyliczanki? Dwa dni temu kupiłem Rayman Legends z Originsami za 12 euro. Popraw mnie jeśli się mylę, ale tutaj nawet więcej niż 100 zł taniej niż na konsolach. Kolekcja Tomb Raider za 50 zł? FIFA 13, NBA 2k13 za 15 zł? GTA IV za 11 zł, GTA IV Complete, LA Noire Complete za 15 zł? Borderlands 2 + SP za 35 zł? I tak dalej, i tak dalej, i tak dalej...

Ostatnio Microsoft miał fajne promocje z okazji przejścia na prawdziwą walutę, ale wciąż ktokolwiek, kto próbuje wmówić mi, że granie na pecetach nie jest tańsze jest ogromnym ignorantem.

inb4 "bo ja przechodzę grę i szybko sprzedaję"

Opublikowano

Gry online

Battlefield 4:

*procesor AMD FX8350;

edyta. Najlepsze, że jeszcze PRZED premierą najmocniejszej z konsol twórcy gierek dają już do zrozumienia, że nie jest dostatecznie mocna, żeby podołać gierce, która nie wygląda specjalnie lepiej niż 2 letni tytuł (B3).Podobnie jest z nowym CoDem, a to pewnie początek. Sorki za trolling, ale aż ciśnie się na usta: nie dziwię się, że tak mocno idą w tytuły indie.

Fajny trolling

Ładnie to boli a nie fajny trolling. Skoro blacha ze śmietnika zbierana 3 lata rzekomo odpali tego Battlefielda na lepszych ustawieniach niż PS4, to dlaczego EA/DICE tam pcha 2 karty graficznie, których wartość przebija cenę CAŁEJ konsoli o prawie tysiąc złotych?

Opublikowano

PC jest zapewne lepsza opcja zakupu na dzien dzisiejszy niz w momencie gdy wychodzilo PS3, faktem jest ze lezac na kanapie z piwem w reku ciezko mi sobie wyobrazic znow zakup biurka,wygodnego fotela,dobrego monitora, dobrej klawiatury i myszki no i nie byle jakiego audio.Jesli ktos wiec nie ma znajomych z ktorymi moze pograc sobie w gronie przy piwku na sofie to PC jest napewno swietna platforma do poogladanoa ladnych efektow graficznych.

Ja jednak za chwile, za smieszne pieniadze kupuje PS4 na ktorym pogram w gry ktorych nie ma na PC a jak juz sa tak jak War Thunder to przynajmniej pogram w wygodniejszy sposob.

Nie odbierajcie tego jako atak, upgrade komputera w dniu premiery nowej generacji nie byl jeszcze nigdy tak oplacalny.

Edytowane przez eX4cT_PL

Opublikowano

..

...

....

Mozesz kupić używkę.

Następny kuźwa. Na PC gry są tańsze, pogódź się z tym. Jeśli wyjeżdżasz już z nie najnowszymi grami w promocjach, to już w ogóle nie ma o czym rozmawiać.

Dead Space, Dead Space 3, Mirror's Edge, Medal of Honor, Burnout Paradise TUB i Crysis 2 za DOLARA. Macie takie promocje na konsolach? Znowu mam się bawić w wyliczanki? Dwa dni temu kupiłem Rayman Legends z Originsami za 12 euro. Popraw mnie jeśli się mylę, ale tutaj nawet więcej niż 100 zł taniej niż na konsolach. Kolekcja Tomb Raider za 50 zł? FIFA 13, NBA 2k13 za 15 zł? GTA IV za 11 zł, GTA IV Complete, LA Noire Complete za 15 zł? Borderlands 2 + SP za 35 zł? I tak dalej, i tak dalej, i tak dalej...

Ostatnio Microsoft miał fajne promocje z okazji przejścia na prawdziwą walutę, ale wciąż ktokolwiek, kto próbuje wmówić mi, że granie na pecetach nie jest tańsze jest ogromnym ignorantem.

inb4 "bo ja przechodzę grę i szybko sprzedaję"

Ach to obnoszenie się na forach, że w akcji charytatywnej co łaska na dzieci z rakiem wyrwało się pięć gierek za dolara. Tak trzymać. :)

Opublikowano

Czy to jest jedyny przykład jaki wymieniłem w tym poście? Inne też są z promocji co łaska?

I pewnie jeszcze mi zasugerujesz, że gdyby Sony zrobiło taką promocję, to Ty pewnie byś pierwszy rzucił tam $100 (͡° ͜ʖ ͡°).

Opublikowano

Polecam też obejrzeć materiał z pierwszego dnia na gryonline.Gdzie koleś ,który to pisał mówi chwilę  o wersji ps4.Jeżeli jest troszkę gorsza to zapewne dostaniemy wersję chodzącą na high/ultra w dodatku z stałym framerate.Nie jest źle

Opublikowano

20-30 fps - Jak current genowo (͡° ͜ʖ ͡°)

No alej uj, jesli klatki nie beda w ogole spadac to przezyje jakikolwiek framerate, jednak jesli jakas gra nie bedzie miec 1080p to w (pipi)e mnie moga cmoknac.

Edytowane przez Bansai

Opublikowano

..

...

....

Mozesz kupić używkę.

Chyba wyraźnie zaznaczyłem, że mowa jest o kupowaniu nowego sprzętu/nowych gier. Specjalnie po to, żeby uniknąć tematu wymiany/gier za dolara itp. To jest oczywiście istotne, ale skoro ktoś zarzuca drogim kompem, który widocznie trzeba składać od podstaw (według Jury, bo przecież komputery mało kto ma w domu), żeby zagrać w najnowszego B4, to ja zarzucam drogim (ale wcale nie najdroższym) wariantem tego samego na konsoli, tylko z gorszą grafą.

Jeszcze co do plusa. Możesz mi podać jakie gry dostanę w plusie przez najbliższy rok? Aha... ok czyli muszę liczyć, że akurat te w które mam ochotę zagrać i nie będzie to pół roku i dłużej po premierze? To nie jest optymalne rozwiązanie i nie o półśrodkach dyskutujemy. Jak dyskutujemy o pół środkach, to ja na next genowe granie wydam ok ok 800 zł (wymiana karty) i to na starcie, a później czekam na promocje na steam, kupuje bundle packi po 3 dolce itp.

Na 100% kupię którąś z konsolek, ale ręcę opadają jak ktoś chełpi się czymś nad czym powien płakać.

Opublikowano

Ładnie to boli a nie fajny trolling. Skoro blacha ze śmietnika zbierana 3 lata rzekomo odpali tego Battlefielda na lepszych ustawieniach niż PS4, to dlaczego EA/DICE tam pcha 2 karty graficznie, których wartość przebija cenę CAŁEJ konsoli o prawie tysiąc złotych?

Czyżby dlatego, że gra nie jest skończona, będą puszczać wersję dla konsol i ostatnią rzeczą jaką chcieliby się martwić jest brak mocy?

Opublikowano

Akurat była też grywalna wersja na PS4, polecam podsumowanie tvgry, typek mówi o różnicach między wersjami. 

Opublikowano

To proszę bardzo mi pokazać jak na tym nextgenie za 800zł jest z doczytywaniem kamyczków i teksturami, bo póki co to te porównania odnoszą się do wersji obecnych na targach, odpalanych na PS4 i:

Battlefield 4:
*procesor AMD FX8350;

Opublikowano

Umiesz czytać? Pajgi mówi, że już ma komputer i jego upgrade wyniesie go 800 zł, bo te wyliczenia całych maszyn przez kąsolomaniaków są tak samo z du,py jak doliczanie ceny telewizora do ceny grania na konsoli. Co, nie masz komputera w domu?

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.