Skocz do zawartości

Console Wars 6: Kogo Bardziej Wyruchają

Featured Replies

Opublikowano

Znowu wojenka pc vs console? Ledwo co się ten syf skończył a Wy znowu.... <_<

Edytowane przez Emet

• Odpowiedzi 23,7 tys.
  • Wyświetleń 741,1 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

• Gość DonSterydo
    Gość DonSterydo

Reklama kawałka plastiku #eksajt, heh.   EDYTA: Jaki ból 4 liter XD

• Dobra, dość.   Dziś pojechałem do znajomka, który akurat niedawno kupił sobie mocarnego w miarę kompa. Może nie NASA ale przynajmniej moc zbliżona do next genów ( i5 3470 3.2GHz @ 3.6GHz, Radeon 785

Opublikowano

Umiesz czytać? Pajgi mówi, że już ma komputer i jego upgrade wyniesie go 800 zł, bo te wyliczenia całych maszyn przez kąsolomaniaków są tak samo z du,py jak doliczanie ceny telewizora do ceny grania na konsoli. Co, nie masz komputera w domu?

Wg konsolowcow upgrade kompa = wszystkie podzespoly, obudowa, monitor, krzeslo, biurko, remont w pokoju, a moze i w calym domu vs konsola za 1700 zl.

Po co tracisz czas ? Serio. Starasz sie wytlumaczyc cos czego sie nie da wytlumaczyc ludziom ktorzy z graniem na PC maja tyle wspolnego co ja z byciem szejkiem arabskim.

To jest tak jakbys tegiemu dziecku zaczal tlumaczyc ulamki przed nauczeniem go cyfr, szkoda klawiatury.

Edytowane przez Bansai

Opublikowano

Kupcie sobie te Pecety i przestańcie pisać w temacie, który was nie dotyczy, tu jest wojna konsolowa :D

B4 na PS4 działa w 60 klatkach na sekundę.

Mimo, że plotki mówiły o tym, że Battlefield 4 w wersji na nową generację konsol będzie oferowało 60 klatek na sekundę, na oficjalne potwierdzenie kazano nam czekać aż do targów Gamescom.

Ci, którzy mieli okazję ogrywać wczoraj wersję na PlayStation 4, mówią jednogłośnie, że gra wygląda fenomenalnie, pozwala na walkę 64 graczy na jednej mapie i działa w 60 klatkach na sekundę. W porównaniu do skromnych 30 fps'ów z PlayStation 3, będzie to spora różnica, którą odczuje każdy, nastawiony na rywalizację do ostatniej kuli gracz.

Ja już wiem, że Battlefield 4, będzie oprócz Killzone'a i Knacka, moim tytułem startowym na PlayStation 4.

http://www.ps3site.pl/gamescom-2013-to-juz-potwierdzone-battlefield-4-smiga-w-60-klatkach/164445

+ Dodał MODERATOR
Polecam zapoznac sie z regulaminem przed pisaniem. WKLEJAMY CALE NEWSY.
Opublikowano

Kupcie sobie te Pecety i przestańcie pisać w temacie, który was nie dotyczy, tu jest wojna konsolowa :D

B4 na PS4 działa w 60 klatkach na sekundę.

http://www.ps3site.pl/gamescom-2013-to-juz-potwierdzone-battlefield-4-smiga-w-60-klatkach/164445

Tak dopowiem tylko.

Console Wars, jak i zresztą całe forum, jest all-inclusive i otwarte dla każdej platformy (nawet PSVita) więc ktokolwiek chce zawężać dyskusję wypowiada tylko swoją opinię która nikogo nie powinna obchodzić.

Opublikowano

CONSOLE WARS.... pececiarze nie mogą znieść tego, że tyle ludzi kupuje konsole i muszą wciskać swoje trzy grosze nawet tutaj. Żenujące....

Opublikowano

W taki razie proponuje zmienic nazwe tematu na Console Wars : PC FOREVER WIN!!!1111

Opublikowano

CONSOLE WARS.... pececiarze nie mogą znieść tego, że tyle ludzi kupuje konsole i muszą wciskać swoje trzy grosze nawet tutaj. Żenujące....

Console Wars, jak i zresztą całe forum, jest all-inclusive i otwarte dla każdej platformy (nawet PSVita) więc ktokolwiek chce zawężać dyskusję wypowiada tylko swoją opinię która nikogo nie powinna obchodzić.

Opublikowano

Umiesz czytać? Pajgi mówi, że już ma komputer i jego upgrade wyniesie go 800 zł, bo te wyliczenia całych maszyn przez kąsolomaniaków są tak samo z du,py jak doliczanie ceny telewizora do ceny grania na konsoli. Co, nie masz komputera w domu?

Wg konsolowcow upgrade kompa = wszystkie podzespoly, obudowa, monitor, krzeslo, biurko, remont w pokoju, a moze i w calym domu vs konsola za 1700 zl.

Po co tracisz czas ? Serio. Starasz sie wytlumaczyc cos czego sie nie da wytlumaczyc ludziom ktorzy z graniem na PC maja tyle wspolnego co ja z byciem szejkiem arabskim.

To jest tak jakbys tegiemu dziecku zaczal tlumaczyc ulamki przed nauczeniem go cyfr, szkoda klawiatury.

Kurde a ja jak mam lapka i czesto z nim leze na wyrku to przy kupnie PC musze kupic tez biurko i jakies wygodne krzeslo, a to niefart  :confused:

Opublikowano

przepraszam, ja to się na tym PC nie znam bo wiecie ja pedał od Apple jestem prawda i w ogóle, ale to prawda, że jedna karta graficzna AMD Radeon HD7970 kosztuje 1300zł? a do odpalenia BF4 najlepiej mieć dwie takie? a gdzie reszta kompa? a pewnie za rok znów wymiana? 

mam jeszcze pytanie - czym różni się temat Console Wars od Konsole nowej generacji? Bo w sumie i tu i tu to samo :D

Edytowane przez waldusthecyc

Opublikowano

Kurde a ja jak mam lapka i czesto z nim leze na wyrku to przy kupnie PC musze kupic tez biurko i jakies wygodne krzeslo, a to niefart  :confused:

Widisz raven, masz tutaj przyklad takiego dziecka jak na dloni.

Taki to nie rozumie ze upgrade PC =/= kupno PC

Edytowane przez Bansai

Opublikowano
mam jeszcze pytanie - czym różni się temat Console Wars od Konsole nowej generacji? Bo w sumie i tu i tu to samo :D

W CW można sobie folgować, kłócić się i uprawiać fanbojstwo danej maszynki, wbijać szpile, szydzić z konkurencji i trollować (Z UMIAREM) itp.

W Konsolach nowej Generacji w zamyśle rozmawiamy tylko o konsolach Nju dżenerejszyn bez wbijania sobie szpil itp. To temat dla ludzi których interesują nowe konsole i informacje na ich temat oraz chcą sobie normalnie porozmawiać bez kłótni i trollowania (a że czasem xboty i psbooty się zlatują i robią burdel to już inna sprawa - moderka wtedy sprząta, czyści, przenosi a jak ktoś popłynie za mocno to i warna dostanie).

Opublikowano

kogo obchodzi PC ? jedna może dwie osoby tutaj na okrągło o tym gadają xDD każdy wie że Konsole > pC nawet w 640p bez HS'a

Opublikowano

Konsole > PC tylko przez MGS'a. Dziekuje, dobranoc.

Opublikowano

Admini się określili , że można tu pisać o PC więc bura z powtarzaniem na każdej stronie , że to temat tylko o konsolach. To jakby się czepiać , że w PSX Extreme nie piszą tylko o PSX-ie. Chociaż i tacy się znajdą zapewne xDD

Edytowane przez Sebastian Ś.

Opublikowano

Nie mieszaj ignorancie w to wszystkich.

Ja mam biurko ale na nim mam iMaca ktory ma wbudowane audio a klawiatura i myszka jest bezprzewodowa, monitora do niego tez nie musze kupowac.

Wiec tak dla mnie zakup PC to zakup calkowicie wszystkiego,lacznie z myszka,klawiatura,obudowa i monitorem.

Opublikowano

Kolejny ktory myli pojecie upgrade kompa z kupnem PC.

I jeszcze mnie nazywa ignorantem :).

PS. Wspolczuje zakupu imaca (͡° ͜ʖ ͡°).

Edytowane przez Bansai

Opublikowano

Nie mieszaj ignorancie w to wszystkich.

Ja mam biurko ale na nim mam iMaca ktory ma wbudowane audio a klawiatura i myszka jest bezprzewodowa, monitora do niego tez nie musze kupowac.

Wiec tak dla mnie zakup PC to zakup calkowicie wszystkiego,lacznie z myszka,klawiatura,obudowa i monitorem.

Kupiłeś Maca i jeszcze masz prawo narzekać? xD Pewnie za jego cenę mogłeś mieć zarówno PS4 jak i PC, który odpali BF4 w high/ultra. Sorry, ale to jest temat o sprzęcie do grania a nie oglądania na biurku.

Opublikowano

Komputrowcy mają ostatnią okazję by coś tam próbować osiągnąć, czy zmazać z siebie brzemię pośmiewiska, bo jak wyjdą next geny to znowu będą musieli na parę lat w kącie siedzieć :(

Nie wiem co ludzie się po konfie Sony spodziewali, ale jak dla mnie ich wizja mnie przekonuje. Lepiej spójrzcie na listę tytułów które wyjdą do końca 2013 roku. Sam Battlefield 4 z gwarancją, że możecie grać online bez obaw o to że kiedyś oszuści złamią punkbustera i pobanują legalnych użytkowników, albo że będziecie musieli się babrać z konfiguracjami. Killzone: SF wygląda naprawdę obiecująco - customizacja rozgrywki wydaje się być strzałem w dziesiątkę, o ile jakoś uda im się zachować balans. Do tego Driveclub z połączonych sił gości od PGR i Motorstorma - to się nie może nie udać, zwłaszcza że będzie się rozbijała całość o tworzenie kilkuosobowych klubów i wspólne podbijanie otwartego świata (to była najbardziej miodna rzecz w grach takich jak TDU czy Burnout: Paradise). I to na start, a potem Destiny, Max Max, Infamous: SS, Hohokum, The Division...

I wszystko to uzbrojone w socjalną otoczkę, która jak pokazano na konferencji jest maksymalnie intuicyjna i bardzo dopracowana (może raz-dwa chrupnęło, ale to mało ważne). Masz wszystko w jednym zunifikowanym systemie i to mi się bardzo podoba. I musiałbym chyba wyrżnąć kilka baranów w ścianę żeby wybrać PC-ta po premierze PS4.

Opublikowano

itak nie pograsz na ps4, ale line up dobry na start ja biorę KZ i WD + roczne ps+

Edytowane przez BoroBoro

Opublikowano

Komputrowcy mają ostatnią okazję by coś tam próbować osiągnąć, czy zmazać z siebie brzemię pośmiewiska, bo jak wyjdą next geny to znowu będą musieli na parę lat w kącie siedzieć :(

1x7ezx9.png

maj sajds

Opublikowano

Szczerze, żal mi ciebie. Jesteś niesamowicie ociemniały growo.

Najlepsze symulatory - PC

Najlepsze cRPG - PC

Najlepsze MMO - PC

Najlepsze multiplatformy - PC

Najlepsze skradanki - PC ( oj będzie krzyk i minusy )

Najlepsze FPSY - PC

Najlepsza infrastruktura sieciowa w grach - PC

Najlepsze szeroko pojęte strategie - PC

Najlepsze gry niszowe - PC

Najlepsze horrory od kilku lat - PC

Najlepsze przygodówki - PC

Nom, straszne pośmiewisko.

Opublikowano

Szczerze, żal mi ciebie. Jesteś niesamowicie ociemniały growo.

Najlepsze symulatory - PC

Najlepsze cRPG - PC

Najlepsze MMO - PC

Najlepsze multiplatformy - PC

Najlepsze skradanki - PC ( oj będzie krzyk i minusy )

Najlepsze FPSY - PC

Najlepsza infrastruktura sieciowa w grach - PC

Najlepsze szeroko pojęte strategie - PC

Najlepsze gry niszowe - PC

Najlepsze horrory od kilku lat - PC

Najlepsze przygodówki - PC

Nom, straszne pośmiewisko.

rQr6J.gif

A może tak konkrety, w sensie tytuły? Tylko wezmę popcorn.

Opublikowano

Nie będę ci murzynku wypisywał produkcji z 20-stu lat. Swoją ociemniałość grową musisz zacząć rozwiewać najpierw może na jakichś encyklopedycznych spisach gier. Horrory już tutaj zostały wypisane kilka stron wcześniej, resztę musisz sam poszukać.

A co do FPS-ów. gdy na konsolach zaczęły dopiero wychodzić "normalne" produkcje z tego rodzaju na PC chyba już było z 50 megahitów. Nie do nadrobienia , nigdy.

O skradankach można jeszcze podyskutować, reszta wymienionych gatunków nie podlega nawet dyskusji. 

Edytowane przez Sebastian Ś.

Opublikowano

A czyli tak sobie tylko powiedziałeś, nie mając nic na podparcie swojego pierdu-pierdu. Ok, ale to nie trać czasu ludziom, albo pisz od razu, że tak tylko sobie żartujesz :)

Opublikowano

przepraszam, ja to się na tym PC nie znam bo wiecie ja pedał od Apple jestem prawda i w ogóle, ale to prawda, że jedna karta graficzna AMD Radeon HD7970 kosztuje 1300zł? a do odpalenia BF4 najlepiej mieć dwie takie? a gdzie reszta kompa? a pewnie za rok znów wymiana? 

Prawda, są nawet karty kosztujące 3 razy tyle.

Trudno powiedzieć, bo nikt nie powiedział, że ten sprzęt którym szasta Jura, to jest jakieś miniumum do płynnej gry w takich detalach, o tym przekonamy się ciut później. Jaki sprzęt będzie potrzebny do odpalenia tej gry w takiej samej jakości grafiki jak na konsolach, też trudno powiedzieć.

Mit jednego roku po którym karta idzie do pieca wiecznie żywy. Przykład kolegi, który zakupił kompa za ok 2500 zł jakieś 4 lata temu i gra na nim do dzisiaj w wiele produkcji na wysokich ustawieniach, a jak się nie da (metro 1,5 k/s) zawsze znajdzie kompromis dający i tak lepszy efekt grafiki/klatek niż w tej samej gierce na konsole (DMC 100 fpsów, proszę bardzo ;) ).

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.