Skocz do zawartości

Console Wars 6: Kogo Bardziej Wyruchają

Featured Replies

Opublikowano

mimo wszystko 1080p i 60fps w grze która nieźle wygląda to uwazam za sukces

• Odpowiedzi 23,7 tys.
  • Wyświetleń 741,1 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

• Gość DonSterydo
    Gość DonSterydo

Reklama kawałka plastiku #eksajt, heh.   EDYTA: Jaki ból 4 liter XD

• Dobra, dość.   Dziś pojechałem do znajomka, który akurat niedawno kupił sobie mocarnego w miarę kompa. Może nie NASA ale przynajmniej moc zbliżona do next genów ( i5 3470 3.2GHz @ 3.6GHz, Radeon 785

Opublikowano

Zamiast być spokojnym o to 1080p trzeba się martwić ehh :confused:

za 2 lata znów pewnie 720p,30fps xD

Wiadomo, zawsze tak jest. Po jakimś czasie oleją 60 fpsy na rzecz ładniejszej grafy. Jakoś te wybuchy muszo wyglondadź  :thumbsup: Ale 1080p to już chyba nie oleją ;p

Opublikowano

Predzej zrezygnuja z 1080p niz z 60 klatek, oczywiscie mowa o FPSach i multi. Mark my words.

Edytowane przez Ins

Opublikowano

Ins dobrze gada.

Opublikowano

Wiecie że ten dzieciak poniżej pracuje w Sony? <mindblown>

thumbs-up-computer-kid-gif.gif

tutaj już dorosły:

01d.gif

Pracuje nad Planetside 2. Czego to się człowiek może dowiedzieć o 1 w nocy ;)

Opublikowano

Nic nowego dla osob, ktore regularnie odwiedzaja NeoGafa ;)

Opublikowano

@Raven

Przecież dawno potwierdzili, że nie będzie Auction Housa w konsolowej wersji, tak samo jak bycia cały czas online podczas gry. 

Opublikowano

Papers, Please to zdaje się najciekawsza gra tego roku. Mógłbym opisać, jaką ten tytuł ma fabułę, oryginalny gameplay. Ogółem mógłbym powiedzieć, że to jedna z tych gier, gdzie twórcy mieli pomysł. ale wiem, że taka retoryka nie trafia do wielu konsolomaniaków,dlatego posłużę się "waszym" sposobem:

Edge - 9

Eurogamer - 9

IGN - 8.7

Game Informer 8.5

GameSpot - 8

jakiś Gameblog.fr nawet dziesiątkę, TAKI HIT!

Edytowane przez mate5

Opublikowano

Szczerze to grałem w to Papers, please, dosyć szybko się znudziłem i dałem sobie spokój. :P

A nie lubię grać na siłę. 

Opublikowano

Umiesz czytać? Pajgi mówi, że już ma komputer i jego upgrade wyniesie go 800 zł, bo te wyliczenia całych maszyn przez kąsolomaniaków są tak samo z du,py jak doliczanie ceny telewizora do ceny grania na konsoli. Co, nie masz komputera w domu?

Ja umiem, wy najwyraźniej nie. Napieprzam się z faktu, gdzie blacharskie portale obwieszczają światu że kamyczki na PS4 się zauważalnie doczytują a na mocarnym PC nie. Gdzie ten mocarny to PC:

*płyta główna Asus 990FX Sabertooth;

*procesor AMD FX8350;

*8 GB pamięci RAM (Corsair Vengeance 240-Pin DDR3 1866);

*dwie karty graficzne AMD Radeon HD7970;

*dysk twardy Corsair Neutron GTX 120 GB SSD.

Czyli same grafy przebijają cenę konsoli o około 1.000zł. A wy wyskakujecie z upgrejdami za 800zł, 5 grami za dolara co łaska na raka itp.

I oczywiście jakość na tym upgrejdzie za 800zł będzie identyczna jak na targowych piecach EA za 5.000. Tak samo jak te wszystkie bulszociki ze zmodowanych Skyrimów i Kryzysów w downsamplowanym z 4k do 1080p są łapane podczas gry właściwej w 60fps na przeciętnym komputerze za tysiąc złotych. Sorki ale takie bajeczki to sobie możecie co najwyżej opublikować w zbiorze "Poczytaj mi mamo", tylko wątpię by któraś mama chciała to czytać a któreś dziecko sluchać.

Opublikowano

Nie no, nie ma co się oszukiwać, że złożenie mocnego PC w dzisiejszych czasach jest w jakiś sposób lżejsze dla portfela niż kupno konsoli. Przecież tu czysta matematyka wchodzi. Mogłem kupić PS4 za 1750 zł, a wziąłem zestaw PC, w którym sama karta graficzna wyniosła mnie 1900 zł, więc o czym mowa.

Edytowane przez ragus

Opublikowano

RZYGAM JUSZ TYMI PODZESPOŁAMI I RAMAMI PRZESTAŃCIE PROSZE

Opublikowano

Kazub- wybacz.

Umiesz czytać? Pajgi mówi, że już ma komputer i jego upgrade wyniesie go 800 zł, bo te wyliczenia całych maszyn przez kąsolomaniaków są tak samo z du,py jak doliczanie ceny telewizora do ceny grania na konsoli. Co, nie masz komputera w domu?

Ja umiem, wy najwyraźniej nie. Napieprzam się z faktu, gdzie blacharskie portale obwieszczają światu że kamyczki na PS4 się zauważalnie doczytują a na mocarnym PC nie. Gdzie ten mocarny to PC:

*płyta główna Asus 990FX Sabertooth;
*procesor AMD FX8350;
*8 GB pamięci RAM (Corsair Vengeance 240-Pin DDR3 1866);
*dwie karty graficzne AMD Radeon HD7970;
*dysk twardy Corsair Neutron GTX 120 GB SSD.

Czyli same grafy przebijają cenę konsoli o około 1.000zł. A wy wyskakujecie z upgrejdami za 800zł, 5 grami za dolara co łaska na raka itp.

I oczywiście jakość na tym upgrejdzie za 800zł będzie identyczna jak na targowych piecach EA za 5.000. Tak samo jak te wszystkie bulszociki ze zmodowanych Skyrimów i Kryzysów w downsamplowanym z 4k do 1080p są łapane podczas gry właściwej w 60fps na przeciętnym komputerze za tysiąc złotych. Sorki ale takie bajeczki to sobie możecie co najwyżej opublikować w zbiorze "Poczytaj mi mamo", tylko wątpię by któraś mama chciała to czytać a któreś dziecko sluchać.

Ktoś coś pisał o PC wartym tysiąc złotym ciągnącym zmodowanego SKYRIMA jak ta lala? Oczywiście oprócz ciebie.

Najpierw mi podaj źródło rewelacji, że w dniu premiery będę potrzebował zestawu wartego 5000 zł, żeby osiągnąć poziom grafiki w BF4 identyczny lub większy niż na PS4? Czy ktoś z EA powiedział: "To jest optymalny zestaw i nic gorszego tego nie pociągnie?".

To nie my wyskoczyliśmy z 5 grami za dolara, tzn. nie my zaczęliśmy ten temat ("PS+, wymiana gier"). Jasno i chyba całkiem wyraźnie napisałem:

- że szydzenie z ceny grania na PC, który pociągnie taką grafę jak PS4 i lepszą jest z czapy. No chyba, że ktoś liczy tylko cene konsoli, bo będzie stała pod telewizorem i zbierała kurz, a koło nosa lata mu ile wyda kasy w podanym (3lata) okresie czasu, wtedy faktycznie nie ma o czym dyskutować i PC jest droższą zabawką.

-Podniecasz się faktem, że premierowy sprzęt, który miał odstawić MOCNE PCty już na starcie ich nie odstawia, a wypada jak na razie minimalnie gorzej. Uważasz zapewne, że to świetna sprawa i to z PC należy szydzić, bo "nagle" okazało się, że podzespoły PC są drogie.

Osobiście nie mam nic do parametrów PS4 (ciut więcej mam do XO), cieszę się, że poszli ceną w dół i oferują wydajną platformę w cenie 1700 zł. Dziwi mnie mocno jednak, jak ktoś próbuje udowodnić, że: granie na PC jest droższe niż granie na konsoli, bo liczy tylko cenę samego sprzętu. Oczywiście możesz zaprzeczyć i napisać, że nie chodzi ci o koszty, tylko o hmmm.... w sumie możesz coś wymyślić, ale będzie trudno, kiedy rzucasz cenami podzespołów. Piję też do tego, że chyba nie było takiej generacji, która jeszcze przed premierą wymuszała ograniczenia graficzne względem tych samych gier na PC, które (uwaga, szok!) zawsze były dużo droższe niż konsole (aczkolwiek są na tym forumku osoby pamiętające czasy, kiedy dobrej klasy PC kosztował 1tys zł, ale ja widocznie jestem na to za młody)

Edytowane przez Gość

Opublikowano

Papers, Please to zdaje się najciekawsza gra tego roku. Mógłbym opisać, jaką ten tytuł ma fabułę, oryginalny gameplay. Ogółem mógłbym powiedzieć, że to jedna z tych gier, gdzie twórcy mieli pomysł. ale wiem, że taka retoryka nie trafia do wielu konsolomaniaków,dlatego posłużę się "waszym" sposobem:

Edge - 9

Eurogamer - 9

IGN - 8.7

Game Informer 8.5

GameSpot - 8

jakiś Gameblog.fr nawet dziesiątkę, TAKI HIT!

I tak będą teksty typu "z czym do ludzi" w końcu nie ma tam pif paf i lejącej się hektolitrami krwi  :pinch:

Opublikowano

Zabawne jest to ze PCciarze biora graczy konsolowych za debili, 90% zapewne tutaj to gracze ktorzy wychowali sie na PC, ale widocznie sklonilo ich cos innego w konsolach niz aax8.

Po reweleacji jaka jest 1080p i 60fp w BF4 na PS4 dojdzie kolejna spora porcja graczy ktorym z jakiegos powodu nie oplacalo sie robic upgrade komputera, moze to sa tacy ktorzy nie maja mozliwosci zrobic upgrade bo maja za waskie gardlo w innym miejscu...

Druga sprawa to jaki jest sens kupic teraz komputer ktory pociagnie BF4 w 1080p i 60fps jak wyjdzie GTA V za rok na PC i juz nie da rady w tych samych opcjach grac, wiec trzeba myslec przyszlosciowo i inwestowac w taki sprzet na jakim odpalane sa gry na GamesCome.

Mnie osobiscie cholernie denerwuja kompromisy na jakie musze isc z biegiem czasu, czy to ze wzgledu na programistow debili czy z uwagi na poprawiajaca sie grafike.Gra na PC nigdy nie bedzie rowna, na PC zawsze wygrywa ten ktory ma najwiecej FPS-ow,

Na konsolach wszyscy maja te same pady gra chodzi tak samo u kazdego roznimy sie wielkoscia TV.

Opublikowano

Najlepsze symulatory - PC

Najlepsze cRPG - PC

Najlepsze MMO - PC

Najlepsze multiplatformy - PC

Najlepsze skradanki - PC ( oj będzie krzyk i minusy )

Najlepsze FPSY - PC

Najlepsza infrastruktura sieciowa w grach - PC

Najlepsze szeroko pojęte strategie - PC

Najlepsze gry niszowe - PC

Najlepsze horrory od kilku lat - PC

Najlepsze przygodówki - PC

Nom, straszne pośmiewisko.

Najlepsze cRPG - Gothic 2

MMO - tutaj krol jest tylko jeden - WoW

FPS - Wolfenstein Enemy Territory

Strategie - Age of Empires

I kij w oko komus kto mysli inaczej  :teehee:

Opublikowano

eX4cT-PL- Nie za debili, a ignorantów, którzy lubią oceniać rynek PC nie znając go w ogóle ("jakie to gry macie na tym PC?"). Właściwie prawie każdy PCtowiec, który się tutaj wypowiada gra też na konsolach, więc dyskusja wygląda tak a nie inaczej...

Nie neguję, że nie każdy może chcieć robić upgrade kompa (powodów może być milion).

Dlaczego komp który ma pociągnąć na full detalach i 1080p BF4 ma sobie nie poradzić z GTAV? Jasne, że jak wydasz 5 tys. na raz, to niby lepiej, ale jeżeli mam rozkładać koszty na 7-8 lat trwania jednej generacji to mogę kupić w tym czasie 2 X kompa za ok 3tys zł, z tym, że za drugim razem na 100% będę miał sprzęt dużo mocniejszy niż konsole.

Myślisz według schematu: "na PC z czasem muszę schodzić z detalami, na konsolach zawsze mam to samo". Nie wiem czy chodzi o jakąś formę sprawiedliwości, poczucia, że mamy wszyscy tak samo czy coś. Przecież "tak samo" oznacza, że z czasem "tak samo słabo" i tutaj nie chodzi nawet o brak full detali w 1080p, tylko o 720p z detalami pomiędzy low/medium i animacją rzędu 20-30 k/s. PC daje możliwość zmiany parametrów, no chyba że ktoś wychodzi z założenia, że full HD i max. detale są obligatoryjne do grania na PC, więc jak kupiłeś kompa za 4 tys i po 2 latach nowe metro odpalone na maksymalnych ustawieniach chodzi w 10 klatkach, tzn. że musisz wydać kolejne 4 tys, bo PC=Max. Co z tego, że jak zmniejszysz detale na medium to gra i tak wygląda dużo lepiej niż na konsolach, bo na nich wszyscy mają taką samą grafę, więc problem nie istnieje.

Opublikowano

Zabawne jest to ze PCciarze biora graczy konsolowych za debili, 90% zapewne tutaj to gracze ktorzy wychowali sie na PC, ale widocznie sklonilo ich cos innego w konsolach niz aax8.

No fantastycznie, żeście grali w Gothica w 2001 roku. I później się czyta o jakichś sterownikach czy DirectX-ach, o których nikt normalny nie ma pojęcia nawet. Prawda wygląda trochę inaczej - często wypowiadają się kąsolowcy, którzy nie mają zielonego pojęcia o PC i PC-towcy, który w życiu mieli dobrych kilka konsol, a pewnie ze 3 właśnie stoją w domu.

Opublikowano

Ja osobiscie powatpiewam w ta mityczna moc ukladow graficznych w tym momencie ktora to ma dostarczyc Full HD i sensowne klatki w kolejnych latach..., na horyzoncie Titan i juz widze jak nVidia bedzie robila tak aby w Minecrafcie bylo 15 fps po to zeby zrobic upgrade do titana...

Opublikowano

Ja osobiscie powatpiewam w ta mityczna moc ukladow graficznych w tym momencie ktora to ma dostarczyc Full HD i sensowne klatki w kolejnych latach..., na horyzoncie Titan i juz widze jak nVidia bedzie robila tak aby w Minecrafcie bylo 15 fps po to zeby zrobic upgrade do titana...

O, a to jest inna sprawa i tutaj nie będę się kłócił, bo postarzanie podzespołów to jest problem. Tak jak ze wszystkim, tak ATI/NVidia na wszystkie sposoby starają się bez przerwy wciskać co raz to nowsze modele, czasami niezbyt potrzebnie wysyłając do piachu poprzednie. Z drugiej strony na szczęście są developerzy, którzy wciąż nawet 4 GB RAM w żadnej grze nie przekraczają, byleby dotrzeć ze swoim produktem do jak najszerszego grona odbiorców + zawsze są konsole, które jakby nie patrzeć obniżają wymagania.

Opublikowano

Zobaczyłem ten filmik z GT6:

xDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDD

Jakim cudem w 2013 roku w "REAL DRIVING SIMULATOR" auta odbijają się od siebie jakby były z kauczuku? I jeszcze ten slide po bandzie jak w jakimś burnoucie. Kabaret.

Tu już nawet nie chodzi o brak uszkodzeń, ale wydawało mi się, ze w grze dążącej do realizmu, nie ma miejsca na akcje typu "wjadę na pełnej piździe w kolesia na zakręcie, odbije się i wyjadę bez szwanku".

Opublikowano

To jest japonska gra tam 'symulacja' oznacza cos innego. Wcale bym sie nie zdziwil jakbym musial zbierac power upy na trasie a gre dostal bym w pokebollu  :teehee:

Opublikowano

GT skończyło się na ps2, teraz te edycje przypominają mi zabiegi dr.szczyta na jakiejś szpetnej starej 70letniej babci, która zachciała wyglądać na dwudziestkę

Opublikowano

Człowiek by się spodziewał, że po tylu latach wprowadzą tak normalną rzecz jaką są uszkdozenia w symulatorze, no ale przecież to są Japońce... Tego nie ogarniesz.

Nie wspominając o tym, że auta nadal wyglądają, jakby były z plastyku.

Opublikowano

Hmm, jakby XO wyszedł w listopadzie w Polsce to bym olał GT6 i grał w Forze 5, a tak to muszę się męczyć... :/ Pałka się przegła, ile można wciskać ludziom ten sam kit...

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.