Skocz do zawartości

Console Wars 6: Kogo Bardziej Wyruchają

Featured Replies

Opublikowano

Zapominacie chyba ze poza dziecinnymi rozmowami o sredniej gier na metacriticu I dlaczego ram na ps4 jest lepszy niz na xo czesto sporo osob rozmawia tez o branzy ogolnie - o wyzszosci gierek indie nad produkcjami AAA, o dymaniu graczy przy uzyciu DLC, o tym dlaczego dzisiejsze FPS-y sa zle zaprojektowane albo czym tak naprawde jest sandbox I dlaczego GTA V nim NIE jest - rozumiem ze te ciekawe dyskusje tez maja pojsc do piachu bo nazwa zobowiazuje I chcecie beki z krasnali (grunt.jpg) albo samograjach "press x to jason" Sony?

• Odpowiedzi 23,7 tys.
  • Wyświetleń 741,2 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

• Gość DonSterydo
    Gość DonSterydo

Reklama kawałka plastiku #eksajt, heh.   EDYTA: Jaki ból 4 liter XD

• Dobra, dość.   Dziś pojechałem do znajomka, który akurat niedawno kupił sobie mocarnego w miarę kompa. Może nie NASA ale przynajmniej moc zbliżona do next genów ( i5 3470 3.2GHz @ 3.6GHz, Radeon 785

Opublikowano

W polsce nikt nie gra na 3ds (oprócz 10 nintendofagów z forum n+ i fpe) bo to kraj plejstejszon i ludzie wolą kupić kolejnego killzona na vite niż kolejne pokemony [*]

3ds mnie nie rusza, wole vite, mialem nawet lrzez chwile Wii U, nie sadzilem ze mozna zrobic konsole nowej generacji z usluga sieciowa na poziomie dobrego kalkulatora, sprzedalem.

Opublikowano

To zmieniamy temat:

3DS - najlepsza obecnie wspierana konsola do gier, czy najlepsiejsza obecnie wspierana konsola do gier?

inb4 handheldy to nie konsole

Nie wiem czy to do mnie, czy koło mnie, ale odpowiem. Nikt tu nie pisze, że hanheldy to nie są konsole. Miałem tu na myśli pecety. Myślałem, że łatwo się domyślić.

Co do WiiU - w gruncie rzeczy Nintendo zrobiło konsole w starym stylu. Najważniejsze są gry (mam tu na myśli tytuły singlowe), obsługa sieciowa nie jest tam najważniejsza. Wydaję mi się, że każdy normalny gracz kupuje konsole Ninny po to, aby zagrać w Mario, Zeldę, Metroida, a nie po to, aby pograć sobie gry przez neta. Chyba, że WiiU to jedyna, główna konsola w domu....

Edytowane przez Ludwes

Opublikowano

Nie wiem czy to do mnie, czy koło mnie, ale odpowiem. Nikt tu nie pisze, że hanheldy to nie są konsole.Miałem tu na myśli pecety. Myślałem, że łatwo się domyślić.

Oj ile razy na tym forum widziałem przykłady niechęci i wręcz dyskryminacji gier na handheldy, to nie zliczę. Bo przecież hardkorowi gracze męczą tylko brązowe shootery na padach i przez myśl nie przejdzie nikomu, że na PSP/NDS/3DS a nawet iOS można też pograć w solidne gierki, nawet jeśli gorsze graficznie. Ba, gdybyśmy zaczęli robić tak popularne tu wyliczanki exclusive'ów to chyba właśnie handheldy by "wygrały generację". ;)

I nie, nie było to do Ciebie, lecz raczej ogólnie się nabijam. Bo wszystkie dyskusje na tym forum są spoko, o ile są to dyskusje o xklocach i plejstejszyn. ;p Przyjdzie pora na zakładanie tematu GOTY 2013, to na pewno przeczytasz, że PC, indyki i handheldy i iOS się nie liczą. Gwarantuję. ;)

Edytowane przez Suavek

Opublikowano

Nie wiem czy to do mnie, czy koło mnie, ale odpowiem. Nikt tu nie pisze, że hanheldy to nie są konsole.Miałem tu na myśli pecety. Myślałem, że łatwo się domyślić.

I nie, nie było to do Ciebie, lecz raczej ogólnie się nabijam. Bo wszystkie dyskusje na tym forum są spoko, o ile są to dyskusje o xklocach i plejstejszyn. ;p Przyjdzie pora na zakładanie tematu GOTY 2013, to na pewno przeczytasz, że PC, indyki i handheldy i iOS się nie liczą. Gwarantuję. ;)
Może i masz rację. W końcu to forum konsolowe, a więc pecety się nie liczą. Gry na iOS-a /Androida również (ale tylko dlatego, że tytuły na "komórki" są raczej tytułami na... kibelek. Parę minut można poświęcić, ale ogólnie rzecz ujmując te tytuły to takie popierdółki są) :)

W kwestii hanheldów się nie zgodzę.

Edytowane przez Ludwes

Opublikowano

To zmieniamy temat:

3DS - najlepsza obecnie wspierana konsola do gier, czy najlepsiejsza obecnie wspierana konsola do gier?

Tak.

3ds mnie nie rusza, wole vite, mialem nawet lrzez chwile Wii U, nie sadzilem ze mozna zrobic konsole nowej generacji z usluga sieciowa na poziomie dobrego kalkulatora, sprzedalem.

Jara mnie składnia tego zdania.

Edytowane przez ragus

Opublikowano

W polsce nikt nie gra na 3ds (oprócz 10 nintendofagów z forum n+ i fpe) bo to kraj plejstejszon i ludzie wolą kupić kolejnego killzona na vite niż kolejne pokemony [*]

ja rozumiem wszystko, ale grać w odgrzewane kotlety z ps3 zamiast w dobre gry to już jest oznaka cięzkiego upośledzenia.

inb4 3ds ma dziecinne gierki 

• RE:Revelations
  • SF IV 
  • MGS:SE 3D
  • DoA:Dimensions
  • Jakiś tam Tom Clancy wyszedł 
  • Castlevania
Opublikowano

<p>

ja rozumiem wszystko, ale grać w odgrzewane kotlety z ps3 zamiast w dobre gry to już jest oznaka cięzkiego upośledzenia.

• SF IV
  • Castlevania

Dużo tych poważnych tytułów to nie wymieniłeś. :)

Opublikowano

No to zawsze można dodać Pokemony XY, Fire Emblem, Luigis Mansion 2, Phoenix Wright 5, Bravely Default itd.

Opublikowano

Jeśli chodzi o różnorodność gatunkową,rozwinięty gameplay i jakieś tam szczypty innowacyjności to 3DS jest obecnie najlepszą platformą jeśli chodzi o konsole.

Opublikowano

Wezcie prosze wypier... te ostatnie 50 stron gadki o PC.

CONSOLE WARS ....... 

Opublikowano

http://en.wikipedia.org/wiki/List_of_Nintendo_3DS_games

http://en.wikipedia.org/wiki/Category:Nintendo_3DS-only_games

"Dziecinne" gierki są fajne. Czasem więcej z nich frajdy płynie niż z kolejnych mięśniaków machających piłami łańcuchowymi.

W sumie, w jakiegoś Harvest Moona był pograł... Szkoda, że wszystko z nowych odsłon wymaga mazania ekranu. To kolejna kwestia której nie cierpię w nowych konsolach - zarówno stacjonarnych, jak i przenośnych - zamiast pozwolić graczom sterować przyciskami, to albo jakieś stylusy, ekrany dotykowe, kamery 3D, albo machanie pałeczkami, albo machanie łapami, albo jeszcze machanie jakimiś przerośniętymi padami ze zbędnymi ekranami. Nosz, ja chcę sobie spokojnie i wygodnie pograć...

Edytowane przez Suavek

Opublikowano

CONSOLE WARS ....... 

Moderatorzy, możecie przypiąć tego posta albo coś takiego? Może wreszcie kolejne osoby przestaną to pisać. Przecież to jest już chyba setna osoba, która coś takiego napisała. Za chwilę będzie tutaj więcej narzekania na taborety niż samej dyskusji o nim.

Opublikowano

Nie przypominam sobie jakiegokolwiek natrętnego maziania po ekranie, gdy grałem w HM na DS'ie.

Wersja na 3DS'a też raczej jest od tego wolna, zwłaszcza, że wszystko i tak dzieje się na górnym ekranie.

Szczerze mówiąc, to dotykowy ekran w 3DS'ie czasami jest aż za bardzo olewany i raczej nie jest używany do niczego innego, jak mapa czy inne menu kontekstowe. Nie żebym na to narzekał. Z drugiej strony jest Vita, gdzie używanie ekranu dotykowego jest momentami komiczne (walka z bossem w grze za pomocą przesuwania palcem po ekranie, czy przycisk do używania siekiery w Resistance, który znajdował się na ekranie). Strasznie na siłę.

Edytowane przez ragus

Opublikowano

No to zawsze można dodać Pokemony XY, Fire Emblem, Luigis Mansion 2, Phoenix Wright 5, Bravely Default itd.

Luigi Mansion 2? Pokemony? Serio?

Nie no, tak szczerze mówiąc, mam podobnie jak Suavek. Dziecinne gry wcale nie są złe. Niemniej jednak łatka została już przypięta. Konsole Nintendo zawsze będą uważane za te dla dzieci, co jak wiemy wcale nie jest prawdą. Dużo poważnych tytułów na konsole Big N nie ma.

Opublikowano

Co, za mało przeklinajo? Naprawdę mam odbierać sobie przyjemność grania w tytuły tak dopieszczone pod każdym względem, że zawstydzają często gry z dużych konsol, bo chodzę ludzikiem z niebieskich ogrodniczkach i bawię się świetnie, rozwiązując kolejne zagadki, albo bo w grze znajdują się stworki znane z bajki dla dzieci? Serio przez to mam skreślić grę?

Edytowane przez ragus

Opublikowano

Nie przypominam sobie jakiegokolwiek natrętnego maziania po ekranie, gdy grałem w HM na DS'ie.

HM:DS na pewno miał sterowanie stylusem. Późniejsze odsłony z tego co się dowiedziałem/próbowałem dowiedzieć także w mniejszym lub większym stopniu do czegoś stylusa ponoć potrzebowały. Wiem tylko, że Rune Factory daje graczom możliwość wyboru "albo, albo" - i właśnie takie coś preferuję.

A przyznaję, że nie kupowałem w ciemno tych Grand Bazaar czy Sunshine Islands, właśnie dlatego, że w takie gierki lubię sobie pograć wieczorami w wyrku. A z pozycji leżącej stylus nie jest szczególnie wygodny, nawet do minigierek. ;)

Ad. nintendo dla dzieci:

hqdefault.jpg

IMG_1676.JPG

Opublikowano

Co, za mało przeklinajo? Naprawdę mam odbierać sobie przyjemność grania w tytuły tak dopieszczone pod każdym względem, że zawstydzają często gry z dużych konsol, bo chodzę ludzikiem z niebieskich ogrodniczkach i bawię się świetnie, rozwiązując kolejne zagadki, albo bo w grze znajdują się stworki znane z bajki dla dzieci? Serio przez to mam skreślić grę?

Gdzie ja tak napisałem? Bluber wymieniał poważne tytuły na 3DS-a, ja napisałem, że duzo ich nie wymienił. Wtedy ty wyskoczyłeś z LM2 i Pokemonami. Powiedzmy sobie szczerze - nie są to zbyt "poważne" tytuły. (To, że nie są poważne, nie znaczy, że są złe). Pisząc "serio" miałem na myśli to, że uważasz, że są to tytuły [na pierwszy rzut oka] dziecinne. ;)

Opublikowano

<p>

• SF IV
  • Castlevania

Cóż najlepiej ocenianymi grami na Vite są Little Big Planet Vita oraz Rayman Origins (oraz Pesona 4) z poważnych gierek to jest tam Mortal Kombat, Marvel vs Capcom 3, Uncharted, Gravity Rush i nadchodzący Killzone czyli mamy remis jeśli chodzi o gry dla gimberów. A teraz dodaj do tego całą mase gier od ninty czy inne perełki jak pokemony, phoenixy etc i wnioski wyciągnij sam. 

Opublikowano

A, bo ja faktycznie w Rune Factory grałem, także sorry za wprowadzenie w błąd.

@Ludwes

Nigdy nie zrozumiem kategoryzowania gier dojrzałe/niedojrzałe dla dorosłych/dla dzieci. Serio, nie potrafię tego pojąć. Dla mnie gra, w której walczę z Bowserem jest tak samo "dorosła" jak każdy inny tytuł, póki gameplay stoi na wysokim poziomie, jezu. Dlaczego mam uważać pokemony za grę dziecinną, skoro meta-game w nich wciąga nosem 95% rynku, a co roku organizowane są turnieje, gdzie grają ludzie powyżej 21 roku życia.

Opublikowano

HM:DS na pewno miał sterowanie stylusem. 

Tak naprawdę to HM DS miał sterowanie bardzo podobne do FoMT z GBA, stylusa się używało tylko do grzebania w menusach i zmiany ekwipunku jeśli dobrze pamiętam oraz w mini-gierce podczas czesania zwierząt. Była taka jedna część, Island of Hapiness, gdzie stylusa używało się nawet do chodzenia, niczym w Zeldach. Pozostałe chyba stanowiły mix między tym a tym.

Tak gwoli sprostowania ;).

Opublikowano

CONSOLE WARS ....... 

Moderatorzy, możecie przypiąć tego posta albo coś takiego? Może wreszcie kolejne osoby przestaną to pisać. Przecież to jest już chyba setna osoba, która coś takiego napisała. Za chwilę będzie tutaj więcej narzekania na taborety niż samej dyskusji o nim.

Przeciez to jest argument ostatniej szansy gdy nic innego nie zadziala. BU-HU NIE MASZ RACJI IDZ SOBIE.

Olac.

Widze, ze znowu zaczyna sie dyskusja apropo 'doroslych gierek'. Czekam na wpis Mendrka.

Opublikowano

A, bo ja faktycznie w Rune Factory grałem, także sorry za wprowadzenie w błąd.

@Ludwes

Nigdy nie zrozumiem kategoryzowania gier dojrzałe/niedojrzałe dla dorosłych/dla dzieci. Serio, nie potrafię tego pojąć. Dla mnie gra, w której walczę z Bowserem jest tak samo "dorosła" jak każdy inny tytuł, póki gameplay stoi na wysokim poziomie, jezu. Dlaczego mam uważać pokemony za grę dziecinną, skoro meta-game w nich wciąga nosem 95% rynku, a co roku organizowane są turnieje, gdzie grają ludzie powyżej 21 roku życia.

Tak się już przyjęło. Nie zmienisz tego, choćbys chciał.

<p>

• SF IV
  • Castlevania

Cóż najlepiej ocenianymi grami na Vite są Little Big Planet Vita oraz Rayman Origins (oraz Pesona 4) z poważnych gierek to jest tam Mortal Kombat, Marvel vs Capcom 3, Uncharted, Gravity Rush i nadchodzący Killzone czyli mamy remis jeśli chodzi o gry dla gimberów. A teraz dodaj do tego całą mase gier od ninty czy inne perełki jak pokemony, phoenixy etc i wnioski wyciągnij sam. 

Przecież ja to napisałem żartobliwie.  ;)

Opublikowano

Nom, na ten temat nie da się prowadzić wojenek, bo Nintendo to obiektywnie gaming master race, więc wrócimy na stare śmieci, gdzie wszyscy cisną po nowym XONE, a xboty desperacko szukają gifów tworzonych na niekorzyść jedynej słusznej konsoli next genowej - plejstejszyn cztery.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.