Skocz do zawartości

Console Wars 6: Kogo Bardziej Wyruchają

Featured Replies

Opublikowano

Problem Nintendo nie polega na tym, że wałkują non-stop te same tasiemce, tylko że nie chcą lub boją się zainwestować trochę w nowe marki lub solidniejszy 3rd party support. GBA czy NDS się udało, 3DS się rozkręca, ale Wii U już niestety kuleje w tej kwestii.

Zresztą, też już nie bądźcie takimi hipokrytami, gdyż sami biegacie do sklepów po kolejne odsłony Assasinów, Battlefieldów, Halo, Girsów, Uncharted, CoDów i innych podobnych marek, które od lat wałkują ciągle taką samą formułę.

Nintendo może i miewa wpadki, ale przynajmniej nie boi się postawić na jakieś sensowne spinoffy, jak w przypadku Mariana chociażby, w związku z czym sprzedają postać pod różnymi markami i gatunkami. O ironio, chyba nie zrobili jeszcze tylko Super Mario Warfare, czy też Gears of Wario.

Mnie też nigdy te mariany, zeldy czy metroidy nie ciągnęły, ale mimo wszystko mam nadzieję, że to właśnie Nintendo wyjdzie na prostą i za sprawą 3DS czy może nawet Wii U zaoferuje graczom odrobinę oryginalności, a nie ciągle te same strzelaniny i inne gry akcji.

Edytowane przez Suavek

• Odpowiedzi 23,7 tys.
  • Wyświetleń 741,3 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

• Gość DonSterydo
    Gość DonSterydo

Reklama kawałka plastiku #eksajt, heh.   EDYTA: Jaki ból 4 liter XD

• Dobra, dość.   Dziś pojechałem do znajomka, który akurat niedawno kupił sobie mocarnego w miarę kompa. Może nie NASA ale przynajmniej moc zbliżona do next genów ( i5 3470 3.2GHz @ 3.6GHz, Radeon 785

Opublikowano

To śmieszne, kiedy się czyta o rzekomych tasiemcach od Nintendo. Swoją drogą, jak zwykle, najwięcej wiedzą ludzie, którzy z grami Nintendo mają tyle do czynienia co Mendrek z padem od X360. Czy tak ciężko zrozumieć, że Ninny fakt, bez przerwy używa tych samych marek, ale pod tymi szyldami robi gry, które czasami z części na część łączy tylko postać bądź ogólne założenia? Jak ludzie grający w Halo 4 czy Gran Turismo 6 mogą zarzucać Mario czy Zeldzie bycie kotletem, kiedy każda z tych gier miała dobrych kilka odsłon, które wyznaczały standardy, a nawet ostatnie części są niesamowicie miodne?

Opublikowano

To śmieszne, kiedy się czyta o rzekomych tasiemcach od Nintendo. Swoją drogą, jak zwykle, najwięcej wiedzą ludzie, którzy z grami Nintendo mają tyle do czynienia co Mendrek z padem od X360. Czy tak ciężko zrozumieć, że Ninny fakt, bez przerwy używa tych samych marek, ale pod tymi szyldami robi gry, które czasami z części na część łączy tylko postać bądź ogólne założenia? Jak ludzie grający w Halo 4 czy Gran Turismo 6 mogą zarzucać Mario czy Zeldzie bycie kotletem, kiedy każda z tych gier miała dobrych kilka odsłon, które wyznaczały standardy, a nawet ostatnie części są niesamowicie miodne?

No dokładnie. Prawda jest taka, że aż tak często tych Zeld nie wydawają (o Donkeyu nie wspominam). A i zawsze jest to coś świeżego. To nie jest ciągle ten sam stek, jak to określił Mazzełusz.  Uzywają tej marki bo ona się sprzedaje. Ten świat się sprzedaje. Te postacie. Ale gameplay się zmienia. Takie Galaxy to mogliby rozłożyć na kilka części, każda z kolejnym strojem, który się pojawił :) Ale no tak, większość grała tu z was tylko w Mario na pegazie w świetlicy. A niby to sonyboty mają najwięcej do powiedzenia o grach na Xboxa, których nigdy nie kupią :)

Edytowane przez Figaro

Opublikowano

Kupiłem pc za miliony monet. Odpaliłem deus ex i uderza mnie w twarz grafika bitmapowa ;x

prawie jak w tych (pipi)ych indie gierkach.

Damn you consoles

Opublikowano

Co mnie obchodzi że Mario Galaxy w ch.uj się różni od Sunshine albo Link to the Past od Ocarina of Time. To nadal te same marki, te same mordy, ten sam klimat. Nie interesował mnie on 10 lat temu, nie interesuje dziś. Ninny nie tworzy nic dla ludzi, którzy mają wywalone na te 3 serie.

in before "no tak bo nie ma krwi i szczelania" i na tym dyskusja się zakończy.

Opublikowano

Kupiłem pc za miliony monet. Odpaliłem deus ex i uderza mnie w twarz grafika bitmapowa ;x

Damn you consoles

HD texture pack. To samo jak się Half Lajfa odpala.

Opublikowano

Damn you consoles

HD texture pack. To samo jak się Half Lajfa odpala.

do human revolution jest hd pack?

Opublikowano

@Sibian

Zainstaluj oficjalnego patcha od Rockstar. Pomaga. Sam tak zrobiłem i gra śmigała bez pierdnięcia. :)

Mówisz , że patch wszystko rozwiąże , nawet te niedogrywanie pomieszczeń ? Ok, spróbuje jeszcze raz. 

Opublikowano

Co mnie obchodzi że Mario Galaxy w ch.uj się różni od Sunshine albo Link to the Past od Ocarina of Time. To nadal te same marki, te same mordy, ten sam klimat. Nie interesował mnie on 10 lat temu, nie interesuje dziś. Ninny nie tworzy nic dla ludzi, którzy mają wywalone na te 3 serie.

Grałbyś w Halo Wars gdyby nie był w uniwersum Halo? No własnie. Albo wolałbyś żeby Forza Horizon nie miała w tytule Forza?

Opublikowano

Grałbyś w Halo Wars gdyby nie był w uniwersum Halo? No własnie. Albo wolałbyś żeby Forza Horizon nie miała w tytule Forza?

W Forze Horizon pogralbym nawet jakby sie RIIIIIIDGE RACER nazywala (w hw nie gralem wiec sie nie wypowiem). Jesli gra jest za(pipi)ista to sama sie obroni, nie potrzebuje do tego wcale tytulu.

Opublikowano

@Sibian

Zainstaluj oficjalnego patcha od Rockstar. Pomaga. Sam tak zrobiłem i gra śmigała bez pierdnięcia. :)

Mówisz , że patch wszystko rozwiąże , nawet te niedogrywanie pomieszczeń ? Ok, spróbuje jeszcze raz. 

Przede wszystkim patch naprawia dogrywanie się pomieszczeń. Wcześniej nie miałem w ogóle tekstur i dopiero po kilku sekundach się dogrywało. Zainstalowałem patch i zero dogrywek. W dodatku miałem zainstalowaną polonizację beta. Wszystko śmigało. ;)

Opublikowano

Dobra ludzie, o ile jest różnica między Super Mario 64, Sunshine i Galaxy, tak kolejnych części z "new" w przedrostku, konwertowane na chyba trzy różne systemy nie nazwiecie raczej rewolucyjnymi ? W Zeldy nie gram, więc się nie wypowiadam, no ale z czym tu się kłócić, na WiiU nadciąga wersja HD gry z GC i robi się z tego wielkie halo, a poprzednia pełnoprawna Zelda na Wii to tytuł z przełomu generacji, który wyszedł równocześnie na GC.

No i nie mówimy tu o spin offach i jakichś wyścigach, party i tennisach, tylko kanonicznych tytułach.

Zresztą, też już nie bądźcie takimi hipokrytami, gdyż sami biegacie do sklepów po kolejne odsłony Assasinów, Battlefieldów, Halo, Girsów, Uncharted, CoDów i innych podobnych marek, które od lat wałkują ciągle taką samą formułę.

Po pierwsze, kto biegnie, to biegnie. Po drugie, to są tytuły z obecnej lub maksymalnie poprzedniej generacji, mimo wszystko nie ciągną się od 30 lat. Po trzecie, własnie o to chodzi : krytykujemy tylko te tasiemce, czy wszystkie ? Osobiście wolałbym sobie pograć w trzy kolejne części Mario, niż trzy kolejne części wyżej wymienionych serii, ale to tylko oznacza, że ich formuła sprawia większą frajdę, a mówimy o innowacjach i wyciąganiu kasy z serii.

Edytowane przez kotlet_schabowy

Opublikowano
Dobra ludzie, o ile jest różnica między Super Mario 64, Sunshine i Galaxy, tak kolejnych części z "new" w przedrostku, konwertowane na chyba trzy różne systemy nie nazwiecie raczej rewolucyjnymi ? W Zeldy nie gram, więc się nie wypowiadam, no ale z czym tu się kłócić, na WiiU nadciąga wersja HD gry z GC i robi się z tego wielkie halo, a poprzednia pełnoprawna Zelda na Wii to tytuł z przełomu generacji, który wyszedł równocześnie na GC.
No i nie mówimy tu o spin offach i jakichś wyścigach, party i tennisach, tylko kanonicznych tytułach.

Zapomniałeś chyba o Skyward Sword.

Opublikowano

Przeciez nikt sie nie kloci, ze seria New to jawne wyciaganie hajsu wiec nei wiem o czym mowisz kotlet.

A ostatnia Zelda to Skyward Sword ktora wyszla dwa lata temu. Na WW HD jest troche hajpu bo gra jest wspaniala, ale nikt normalny tego nie porownuje do wyjscia nowej odslony. Ot, ciekawostka tak samo jak wszystkie reedycje na PS3 i Xa.

Zabawne jak rozbuchane emocje towarzysza Nintendo w tym temacie. Mozna sie dowiedziec, ze na WW HD jest hajp ze ludziom mordy urywa a narody klękają.

Opublikowano

Ok, z Zeldą pomyłka.

Przeciez nie mówię, że ktoś się kłóci o NSMB, wyrażam swoja opinię na ich temat. Zgadzasz się, fajno, ale nikt poza Tobą się do tego nie odniósł, tylko hasła o miodności i zayebistości serii.

Od kogo dowiedziałeś się, że na Zeldę "hajp urywa mordy" ?

Sorry, ale jeżeli Reggie rzucał hasłem typu "cieszę się, że mamy Zeldę" w kontekście premier na najbliższy sezon, Figaro wymienia ją wśród mocnych exów, to chyba jednak nie jest ona traktowana jako "kolejna ciekawostka". Zresztą na tyle, na ile się spotkałem na necie z reakcjami, to raczej były to spusty.

Opublikowano

No w porownaniu do crossgenowych pozycji jakie, w wiekszosci, dostana w tym roku PS4 i XO to nie sadze aby odgrzewana Zelda byla tak zla pozycja.

Smieszne jest klocenie sie o to co powiedzial prezydent NOA ktory wiadomo ze nigdy nie bedzie umniejszal rangi swojego sprzetu. To moze poklocmy sie o to, ze ludzie z Sony nie uwazaja Vity za martwy sprzet.

Opublikowano

Halo Wars to gra Ensemble Studios, a ja uwielbiałem serię Age of Empires także i tak bym zagrał. Co do Forzy Horizon to uważam że znacznie lepsza nazwa to Project Gotham World czy coś.

Także oba przykłady nietrafne.

Opublikowano

A Spratan Assault kupiłeś bo...? ;>

Opublikowano

Kochasz Halo Mazzeo i tyle, nie tłumacz się. Nie wyszło ci.

Opublikowano

Z pierwszych recenzji wynika, że Diablo 3 na konsole to jedyna słuszna wersja.

Jak się czują blacharze, którzy byli tylko beta-testerami produktu, który w swojej finalnej i właściwej formie dostępny jest tylko dla console gaming master race?

D3 najlepszy przykład na to jak działa hierarchia w growym światku. Konsole krul, blachy beta-testy i biedne porty

Opublikowano

Znam już odpowiedź zatwardziałych PC-towców.

Diablo III popsuły konsole. 

Edytowane przez Sibian

Opublikowano

Jak się czują blacharze, którzy byli tylko beta-testerami produktu, który w swojej finalnej i właściwej formie dostępny jest tylko dla console gaming master race?

D3 najlepszy przykład na to jak działa hierarchia w growym światku. Konsole krul, blachy beta-testy i biedne porty

Ciekawe jak się będziesz czuł,kiedy Ty będziesz grał w Diablo 3 na kąsole,a ja już będę zagrywał się w dodatek Reaper of Souls,który narazie na kąsole planowany nie jest,bo wersja PC ma priorytet.

Opublikowano

Tzn.? 

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.