Skocz do zawartości

Console Wars 6: Kogo Bardziej Wyruchają

Featured Replies

Opublikowano

Ja kiedys,gralem ostro na pc w hardkorowe shootery jak cs czy Dod:S.

po parunstu miesiacach na konsolach,kupilem sobie lepszego pc i zobaczylem jaka przepasc juz dzieli gry konsolowe.To byl 2k10

Wtedy kupilem sobie bad company 2 oraz vietnam.Na konsoli,w palcem w (pipi)e rozpierdzielalem ludzi,nozami,miotaczem.Na pc to jest kompletnie inna gra,jest nierealnie szybka.Kolesie w mig obracaja sie i strzelaja.Snajper potrafi z konca mapy ci wyrypac bule

Po paru meczach i dostaniu ostro w  p[izde,odposcilem granie na piecu w typowo/lamusowo/konsolowe shootery.W to sie nie da grac..

MASTER Rejs nadaje sie tylko do hardkorowych starych strzelanek.

• Odpowiedzi 23,7 tys.
  • Wyświetleń 741,3 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

• Gość DonSterydo
    Gość DonSterydo

Reklama kawałka plastiku #eksajt, heh.   EDYTA: Jaki ból 4 liter XD

• Dobra, dość.   Dziś pojechałem do znajomka, który akurat niedawno kupił sobie mocarnego w miarę kompa. Może nie NASA ale przynajmniej moc zbliżona do next genów ( i5 3470 3.2GHz @ 3.6GHz, Radeon 785

Opublikowano

Inaczej by sie chyba nie dalo. A morrowind w 7min czy tam 12min? Juz nawet nie tyle mnie zastanawia jak to mozliwe tylko jak ktos na to wpadl.

Opublikowano

Mimo posiadania dobrego peceta wolę grać w fpsy na padzie. Jestem poyebany hehe.

I pewnie jeszcze grasz z powodzeniem na PC w trybie multi? 

Z tym graniem na padzie w fpsy jest tak, że jak ze wszystkim, przyzwyczajenie bierze górę. Jak ktoś latami grał na myszce i klawiaturze, to przejście na pada w takich gierkach jak fpsy jest bolesne, ale w drugą stronę dużo inaczej też nie jest. 7 lat temu oswajałem się z padem, a teraz na nowo z PCtowym zestawem i powiem, że mam problem. Bierze się stąd, że grając na konsoli nie miałem żadnego wyboru i siłą rzeczy z czasem przyzwyczaiłem się do grania na padzie w każdy typ gier. Na PC w większości gierek mogę odpalić pada-mało jest gier zmuszających mnie do sterowania myszką i klawiaturą, a z reguły też ma to swoje uzasadnienie-, ale nawet nie próbuję grać online w fpsy, bo wiem jak to się skończy. Nie piszę tutaj o żadnych e-sportach, tylko randomowych meczykach ze standardowo ogarniętymi rywalami. Teraz można sobie pisać, że człowiek nie czuje ciężaru broni, bo nagle zmulony pad to już real gun simulation, gdzie większość graczy ustawia poziom czułości poniżej średniej, bo zwyczajnie nie ogarnia. Pamiętam jak ogqozo pisał, że granie na padzie z N64 w Bonda było piekielnie miodne, bo wymagało sporo gimnastyki. Jest to mniej więcej poziom argumentacji zbliżony do tego, że np. granie na klawiaturze w PESa jest piekielnie miodne, bo wymaga naprawdę dużo samozaparcia, a nie zwykłego kręcenia analogową gałką. Oczywiście można sobie lubić i takie rzeczy tyle, że i tak wszystko sprowadza się w gruncie rzeczy do osiąganych wyników, a nie stopnia skomplikowania sterowania w jakimś tytule. 

Opublikowano

nic nie sprowadza się do osiąganych wyników, chyba że u 16 latków z przerostem ambicji. Wszystko sprowadza się do satysfakcji z gry. Nie będe na siłe grał w fps na myszce, bo tak trzeba, żeby pokonać jakiś no lifów  z neta.

Opublikowano

nic nie sprowadza się do osiąganych wyników, chyba że u 16 latków z przerostem ambicji. Wszystko sprowadza się do satysfakcji z gry. Nie będe na siłe grał w fps na myszce, bo tak trzeba, żeby pokonać jakiś no lifów  z neta.

Czyli proba bycia pierwszym, proba jak najwiekszej ilosci fragow w multi to ... przerost ambicji ? Nie ma w tym satysfakcji ? Satysfakcja to dostawanie po dup.ie, byleby bylo wygodnie ?

Temat jak zwykle dostarcza.

terror to prawdopodobnie twardy konsolowiec (cod na xboxie ogrywany non stop - ogromne przyzwyczajenie do pada), pewnie tekst o PC to tylko zaslona dymna do przeslania jakie probuje przekazac. Sam lubie grac w fpsy na padzie, przyzwyczailem sie juz, ale gdybym mial wybor myszka vs pad, to ten jeden jedyny gatunek by zawsze z mycha przegral, jest po prostu wieksza precyzja, co przeklada sie na przyjemniejsze celowanie -> efektywniejsza eliminacje.

Edytowane przez Bansai

Opublikowano

Bansai, skoro dla Ciebie liczy się bycie pierwszym w strzelanke z karabinkiem, to niemamy o czym dyskutować, bo gry to dla mnie zupełnie co innego niż dla Ciebie. Dla mnie liczy się tylko zabawa płynąca z gry i nic po za tym, mimo że  w rankingach fify zawsze byłem w czołówce mam na nie wyje***e. Zresztą jak mam się cieszyć z wygrywania myszką w fps, skoro dla mnie granie myszką to bzdura i odejmuje 50 % realności zachowania żołnierza z karabinem na polu bitwy. Dla mnie granie myszką w fps, to taka zabawa, jak granie w piłkę nożną piłką lekarską. A jak mam grać o stawke, to będe grał z ludźmi którzy mają jakieś zasady. Ustalimy: wszyscy gramy na padzie, albo wszyscy gramy na myszce. Po co się spinać w multi skoro i tak większość pierwszych miejsc w rankingach zajmują oszuści ?

Edytowane przez ścierpła mi noga

Opublikowano

A jaka to satysfakcja dostawać w kuper co meczyk i nie być wysoko w wstawce ? Dokładnie, nie ma o czym gadać jeśli ktoś czerpie satysfakcję z dostawania lania w grach multi ; )

Edytowane przez Sibian

Opublikowano

Szczerze mówiąc, gdybym miał wybór, wolałbym jednak grać padem. Ale tego wyboru nie mam, bo pad vs m+k to z góry porażka, a ciągłe baty faktycznie nie są satysfakcjonujące. Celownik myszką porusza się zbyt szybko, a wibracje w padzie zdecydowanie dodają immersji. Zresztą grając w multi na PC ma się wrażenie, że po drugiej stronie siedzą same boty, które rzadko kiedy tolerują jakiekolwiek błędy. Nie ma czasu na chwilowe zatrzymywanie się, czy rozglądanie - byle do przodu. Jedynym sposobem na grę pad vs pad jest chyba ustawka ze znajomymi.

Opublikowano

A jaka to satysfakcja dostawać w kuper co meczyk i nie być wysoko w wstawce ? Dokładnie, nie ma o czym gadać jeśli ktoś czerpie satysfakcję z dostawania lania w grach multi ; )

lepszy dobry przegrany mecz bez spiny, niż wygrywanie po trupach do celu z oszustami. a w przypadku strzelanin, lepiej grać tak jak się lubi i szukać przeciwnikow grających na padzie, niż zmuszać się do grania na myszce, tracą 50 % satysfakcji z gry

Opublikowano

lepszy dobry przegrany mecz bez spiny, niż wygrywanie po trupach do celu z oszustami. a w przypadku strzelanin, lepiej grać tak jak się lubi i szukać przeciwnikow grających na padzie, niż zmuszać się do grania na myszce, tracą 50 % satysfakcji z gry

No, wole grac w fpsy na myszce, trace 50% satysfakcji z gry, Ty to wiesz, ja tego najwyrazniej jeszcze nie wiem.

Poza tym wygrywanie = oszustwo po trupach do celu ? WTF !? Ty cos cpales ? Przeciez tu nikt nie pisze ze trzeba grac na myszce vs pad zeby wygrywac (te myszki do ps3 to drogie plastikowe go.wno, odpowiedniki myszki z tesco za 15 zl), na konsoli nigdy myszki nie podpialem, tylko smieje sie z twojej mentalnosci, "co z tego ze przegram sromotnie, satysfakcje bede mial mimo wszystko".

I to nie tyczy sie tylko "gierek z karabinkami" to pokazuje jakie jest Twoje podejscie do wszystkiego (albo sie lubi przegrywac, albo nie - charakter nie jest rzecza selektywną), podejrzewam ze jak w robocie dostanie awans kowalski a nie scierplaminoga, to powiesz sobie "ja sie staralem, a on pewnie oszukiwal" c'nie ?

Edytowane przez Bansai

Opublikowano

hahaha, no tak, porównanie roboty do gier wideo. Matko z kim i o czym ja dyskutuje. Znikam, czytać wasze bzdury dalej i sie nie udzielać

Opublikowano

Tak, nie udzielaj się. Kolejny najmądrzejszy który wygraną innego gracza "na myszce" traktuje jako " oszust , po trupach do celu" xDDDD No ale "nasze" to są bzdury. Papap. 

Edytowane przez Sibian

Opublikowano

Ale z drugiej mańki , czego ja się tu dowiaduję. Zawsze poruszano argument , że w strzelankach na konsolach to każdy ma równe szanse na padzie. A tu się okazuję , że można młócić na myszce jednak ?

I jak ktoś tak gra na konsoli to automatycznie jest płacz na serwie i wyzywanie od cziterów ? Oj , to są równe szanse czy nie ? Normalnie pytam. 

Edytowane przez Sibian

Opublikowano

Tu masz rację, bo sam się w(pipi)iam jako ktoś w BF gra na myszce na PS3 :). Zwłaszcza w samolotach jest to bardzo widoczne 

Opublikowano

Tak, nie udzielaj się. Kolejny najmądrzejszy który wygraną innego gracza "na myszce" traktuje jako " oszust , po trupach do celu" xDDDD No ale "nasze" to są bzdury. Papap. 

nie czytasz ze zrozumieniem, ale to już twoja sprawa. Granie na myszcze to nie jest oszustwo !!! !!! Gdzie tak napisałem ? ! Mówie, że granie tylko po to, żeby nabić sobie ranking, wiedząc, że najwyższe miejsca w tych rankingach zajmują przeważnie oszuści, to chu* a nie granie. Jak ktoś lubi grać na myszce niech gra. DLA MNIE, ROZUMISZ TO CZŁOWIECZKU.... DLA MNIE TO 50 % MNIEJSZA SATYSFAKCJA, WIĘC PO CO MAM NA SIŁE GRAĆ NA MYSZCE ?!

Edytowane przez ścierpła mi noga

Opublikowano

Ty nie masz pojęcia co sam piszesz. Wracaj do minusowania z ukrycia tych wszystkich bzdur, to ci najlepiej wychodzi najmądrzejszy. 

Edytowane przez Sibian

Opublikowano

Wracaj do minusowania z ukrycia tych wszystkich bzdur, to ci najlepiej wychodzi najmądrzejszy. 

e93d0-cryriver.gif

Opublikowano

Although both upcoming game consoles Xbox One and PlayStation 4 are based on AMD hardware, only PlayStation 4 incorporates hUMA [Heterogeneous Uniform Memory Access] for supporting a shared memory space. This was explained by AMD's Senior Product Marketing Manager Marc Diana to c't [big German IT magazine] at gamescom. This should put the 3D-performance of PlayStation 4 much farther ahead of Xbox One than many have expected so far. AMD sees hUMA as a key element for drastic performance improvements in combined processors. AMD's upcoming Kaveri desktop processors support hUMA as well.

Behind the scenes, c't could hear from developers that the 3D-performance of PlayStation 4 is very far ahead of Xbox One.

Back in April, AMD manager Phil Rogers explained to c't that hUMA improves 3D-performance in particular. "Game developers have been eager to use very large textures for years. Until now they had to resort to tricks in order to package parts of larger textures into smaller textures. That is because today a texture has to be located in a special place of physical memory before the GPU can process it. With hUMA, applications can work with textures much more efficiently". AMD will give more details on hUMA at its upcoming developer conference in November.

Z tego wynika, że w APU w PS4 mamy jakieś hUMA co daje niezłego kopa jeśli chodzi o moc, a którego nie ma w X1.

Z jednej strony jest to kolejny news o tym że w PS4 jest mocniejsze niż X1, ale z drugiej - po grach nie widać tego za bardzo, i więcej gier na X1 chodzi w 60 FPS.

Zastanawiająca sytuacja.

Edytowane przez aphromo

Opublikowano

Widzę trzeba jednak cytować, bo leci co chwilę edycja postów po pojawieniu się już odpowiedzi. 

Opublikowano

Hahah, stealth edycja posta rulez :D

playbutton-large-448x252.png

Edytowane przez aphromo

Opublikowano

Z tego wynika, że w APU w PS4 mamy jakieś hUMA co daje niezłego kopa jeśli chodzi o moc, a którego nie ma w X1.

Z jednej strony jest to kolejny news o tym że w PS4 jest mocniejsze niż X1, ale z drugiej - po grach nie widać tego za bardzo, i więcej gier na X1 chodzi w 60 FPS.

Zastanawiająca sytuacja.

Coś nowego co muszą się nauczyć pewnie ogarniać.

Będą zapowiedzi ps5 to wtedy wyjdą perełki :]

Opublikowano

Czyli proba bycia pierwszym, proba jak najwiekszej ilosci fragow w multi to ... przerost ambicji ? Nie ma w tym satysfakcji ? Satysfakcja to dostawanie po dup.ie, byleby bylo wygodnie ?

Temat jak zwykle dostarcza.

terror to prawdopodobnie twardy konsolowiec (cod na xboxie ogrywany non stop - ogromne przyzwyczajenie do pada), pewnie tekst o PC to tylko zaslona dymna do przeslania jakie probuje przekazac. Sam lubie grac w fpsy na padzie, przyzwyczailem sie juz, ale gdybym mial wybor myszka vs pad, to ten jeden jedyny gatunek by zawsze z mycha przegral, jest po prostu wieksza precyzja, co przeklada sie na przyjemniejsze celowanie -> efektywniejsza eliminacje.

Nie kłamię hehe ;) Mam całkiem dobrego pc i ponad 50 godzin nabite w battlefield 3. Jak chcesz to sprawdź mnie na Battlelogu (Bozzir). 

Ktoś tam jeszcze mi zarzucał, że gram w multi na pc na padzie. Nie, nie gram, bo to jest bez sensu. Wiadomo, że szybciej i precyzyjniej się celuje na myszce co nie oznacza od razu, że wygodniej i przyjemniej :)

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.