Skocz do zawartości

Console Wars 6: Kogo Bardziej Wyruchają

Featured Replies

Opublikowano

sony pokaże 50 gier na TGS

www.ppe.pl/news-24110posony_pokaze_50_tytulow_na_tokyo_games_show_.html

Okres zbrojenia przed tegorocznym Tokyo Games Show rozpoczęło Namco Bandai, które jeszcze w trakcie gamescom 2013 pokazało listę tytułów, które zaprezentuje w Japonii. Przedstawiciele Sony nie zdradzą nam pełnej listy zaprezentowanych gier, ale w odpowiedni sposób budują klimat tego wydarzenia.

Już wcześniej wspominaliśmy, że Sony w swoim ogródku chce zaprezentować wiele nowych pozycji na PlayStation 4. Natomiast dzisiaj możemy ogłosić, że biblioteka wyniesie 50 tytułów! Bardzo możliwe, że z nowymi projektami pokażą się delegaci Naughty Dog oraz SCE Santa Monica Studio, którzy zapewne od wielu miesięcy tworzą tajemnicze projekty na nowy sprzęt Sony.

Oczywiście na imprezie nie możne zabraknąć PlayStation 3 oraz PlayStation Vita, na pokazie na pewno zobaczymy: Tearaway, Pro Evolution Soccer 2014, Lightning Returns: Final Fantasy XIII oraz Gran Turismo 6.

Koszyk produktów na „czwórkę” nie jest jeszcze znany, ale możemy być pewni, że podczas trwania wydarzenia poznamy nowe szczegóły z Knack, Killzone: Shadow Fall, inFamous: Second Son oraz Deep Down (tytuł roboczy).

Macie jakieś specjalne życzenia (marzenia?) odnośnie pokazu Sony na TGS 2013?

lepiej szykujmy strzelby bo zaczyna sie sezon na indyki :P

a na serio mam nadzieje że teraz pokażą jakąś zadowalającą ilość dużych gier

Edytowane przez Mendrek
Wklejaj treść linków.

• Odpowiedzi 23,7 tys.
  • Wyświetleń 741,5 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

• Gość DonSterydo
    Gość DonSterydo

Reklama kawałka plastiku #eksajt, heh.   EDYTA: Jaki ból 4 liter XD

• Dobra, dość.   Dziś pojechałem do znajomka, który akurat niedawno kupił sobie mocarnego w miarę kompa. Może nie NASA ale przynajmniej moc zbliżona do next genów ( i5 3470 3.2GHz @ 3.6GHz, Radeon 785

Opublikowano

Pewnie SMS pokaże swoją grę, oby to nie był kolejny god of war albo jego kalka, ale tak pewnie będzie. :/ 

Czyli biednie, cała nadzieja w Naughty Dog. Może oni uratują tę platformę. 

Opublikowano

Gracze pragna nowego god of wara, kolejny na ps3 bylby juz nie do wytrzymania, ale nextgenowy zadowoli każdego i sprzeda sie obrzydliwie dobrze.

Opublikowano

Pewnie SMS pokaże swoją grę, oby to nie był kolejny god of war albo jego kalka, ale tak pewnie będzie. :confused:

Czyli biednie, cała nadzieja w Naughty Dog. Może oni uratują tę platformę. 

To impreza dla kitajców, którzy wąchają zużyte gacie, o randze mniejszej niż nawet Gamescom. Nie spodziewaj się tam gier od zachodnich deweloperów. Prędzej na VGA. Jest to jednak najlepsza okazja by pokazać coś z The Last Guardian.

Opublikowano

Tylko niech zostawią Kratosa, już tam nie ma co robić w tej historii, cała mitologia Parandowskiego jest już poćwiartowana, zgnieciona, zgwałcona i zakopana.

Niech zrobią teraz mitologię nordycką, tam też się wikingiem dałoby sprać trochę panteonu ;)

Opublikowano

Bezkitu czuje się jak chorągiewka bo teraz znów bardziej wierze w Ps4 (nawet nowy Killzone zaczął mi się podobać) . Nowy GoW raczej ziew, ale nowe IP by trochę zagrzało.

Opublikowano

ja sie obawiam nowego GOWa, mimo że jestem fanem serii, to najnowsza część była średnio odgrzanym kotletem (wcześniejsze też można uznac za kotlety bo niewiele sie zmieniało, ale były to pyszne kotlety), w dodatku z kilkoma zgrzytami... dlatego boje sie że SMS dosięgneło już szczytu możliwości teraz może tylko spadać w dół (jeśli chodzi o gow), bo nawet grafika która jest ich mocną stroną nie uratuje kolejnego kotleta, muszą dać coś naprawde nowego, albo w mechanice albo w świecie (zmianie mitologii).

w doatku grafika w GOWach na ps3 była tak dobra że wątpie by na ps4 udało im sie uzyskać jakiś ogormny skok, no chyba że gra by wyszła za 3 lata

Opublikowano

może niech zrobia wyscigi konne, a najlepiej jak jezdziec bedzie doczepiony do kopyta.

Opublikowano

Chodzi tylko o gry na PS4? Czy powiedzieli "pokażemy 50 tytułów", a ludzie sobie z miejsca założyli, że wszystko na next geny?

Opublikowano

oczywiście że nie wszystko na ps4, tylko w sumie 50, co i tak jest sporą liczbą, no chyba że planują na ps4 pokazać te same indyki co na gamescom, wtedy będzie mocna padaka

Opublikowano

A jak pisałem, że gry dalej będą chulać w 720p i 1080p nie będzie standardem, to nikt nie chciał wierzyć :P

Który ex na PS4 ma 720p?

Opublikowano

Jest gdzieś w sieci już zaktualizowana lista exów na next geny, czyli ta prosta tabelka, a na dole przy XO /15 a przy PS4 na /20, bo jestem ciekaw ile jeszcze miejsca zostało dla PS4 i czy jest jeszcze szansa na jakieś ciekawe ip oprócz gry od ND. 

Opublikowano

Stawiam, że skończy się na oczo(pipi)nych goglach. Na efekty w stylu Oculus Rift bym nie liczył.

Opublikowano

Bezkitu czuje się jak chorągiewka bo teraz znów bardziej wierze w Ps4 (nawet nowy Killzone zaczął mi się podobać) . Nowy GoW raczej ziew, ale nowe IP by trochę zagrzało.

Ciężko być za M$, który ma core'owych graczy głęboko w du,pie i sam co chwila zmienia swoje stanowisko. Ja nie mogę wyjść z podziwu jak bardzo się odwrócili od hardcore'owców, na początku X360 po prostu lśnił, strzał w pysk za strzałem, straty kolejnych eksów, same nowe IP, mnóstwo mięcha i się działo. Później wyszedł Kinect, zrobili na nim całe ciężarówki dolarów i stwierdzili, że mają w du,pie wszystko inne.

Do teraz nie mogę wyjść z podziwu, jak bardzo odpuścili sobie końcówkę generacji. Choćby takie GTA V. Pod każdą reklamą jest logo PS3, pewnie większość niedzielnych graczy jest święcie przekonana, że to będzie ex na PS3. Są jakieś specjalne bundle z konsolami, dramy typu wypuszczenie pre-loada miesiąc przed premierą (choć nikt tego nie złamie, jak wszyscy sr,ali, ale jednak rozgłos był). A na X360 cisza jak makiem zasiał, jedynie tyle, że za pre-order GTA V dostanie się 1600 MSP.

Jak widzę Sony i ich faile (napiszę teraz wyraźnie, bo znowu będzie płacz: to, że samo Sony daje du,py nie znaczy, że nie robią świetnych gier) oraz fanatyków tej firmy to wciąż mi się cofa, ale szczerze mówiąc sam teraz dużo bardziej skłaniałbym się ku PS4 niż X1.

Edytowane przez raven_raven

Opublikowano

Akurat w bijatyce 60 FPS >>> FHD więc i tak wybrali mniejsze zło.

Opublikowano

po cichu licze na The Last Guardian i w sumie tylko tyle.

Opublikowano

Jest gdzieś w sieci już zaktualizowana lista exów na next geny, czyli ta prosta tabelka, a na dole przy XO /15 a przy PS4 na /20, bo jestem ciekaw ile jeszcze miejsca zostało dla PS4 i czy jest jeszcze szansa na jakieś ciekawe ip oprócz gry od ND. 

Na obecną chwilę u Sony wygląda to tak:

1. Knack.

2. The Order

3. Killzone

4. Infamous

5. Resogun

6. Shadow of the Beast

7. Driveclub

8. Everybody Gone's to the Rapture

9. Rime

10. Helldrivers

Prawdopodobnie też nowa Yakuza, a przynajmniej na screenach wygląda lepiej niż to co serwowali na PS3. Na TGS pewnie coś tam zapowiedzą, ale wiadomo że Figaro i ta cała banda z Gafa rozczarują się wielce jak liczą na bomby pokroju Demon's Souls 2.

Co do SSM to oni nie pracują nad nowym God of Warem, tylko nowym IP osadzonym prawdopodobnie w klimatach Sci-fi (a przynajmniej scenarzysta ze serialu Battlestar: Galactica z nimi wspópracuje).

Opublikowano

@up

Ten ResoGun wyglada za(pipi)iscie :o ...

5Qo9.gif

1Zn8.gif

Opublikowano

To, że KI nie chodzi w full hd przy takiej oprawie to wina tylko i wyłącznie studia. Szkoda tylko, że głównie obrywa za to XOne. To już chyba nigdy nie stanie się standardem. Myślałem, że nowe konsole lepiej sprawdzą się na polu wydajności. A z upływem czasu będzie tylko gorzej bo i tak do lepszych graficznie tytułów devi nie wycisną więcej niż 30fps. 

Opublikowano

Ktoś jeszcze pamięta o Wii U? Czemu Ninny nie pokazuje swoich najsilniejszych marek takich Zelda czy Metroid? Mają wyebane na devów third-party co powiedział szef marketingu Bethesdy i sami sobie faila strzelają. Nawet gry EA ich omijają. Ciekawe ile jeszcze ta konsolka wytrzyma. 

Opublikowano

Nie wiem co rozumiesz przez "najsilniejsze marki" ale Metroid za dobrze na Wii się chyba nie sprzedawał.

Opublikowano

Nawet gry EA ich omijają.

Tu akurat wiele nie tracą. :P

Nintendo w przypadku Wii U potrzebuje jakiegoś sensownego wizerunku. Jak na razie nawet nie wiadomo do kogo ta konsola jest skierowana. Nie ma tu tylu pierdół do machania łapami czy ćwiczeń przed TV jak na Wii, ikonicznych marek póki co niewiele, a sama konsola zamiast skupić się na japońszczyźnie, to oferuje reedycje gier multiplatformowych, które wszyscy zainteresowani zdążyli już dawno ukończyć.

Problem japońców ostatnimi czasy polega na tym, że są odcięci od rzeczywistości. Tyczy się to zarówno producentów, jak i developerów i wydawców. Twierdzą tacy skośnoocy, że wiedzą co jest najlepsze dla nich i dla klienta, a koniec końców szkodzą zarówno sobie, jak i nam. Nintendo, Sega, Squeenix - wszystko coraz bardziej drastyczne, pozbawione logiki. To jest główny aspekt nad którym Niny powinno popracować, jeśli chce trafić do szerszego grona odbiorców, a nie błagać o kolejne porty na swoją bzdurną konsolę.

Szczerze? Tego właśnie im życzę, gdyż im bardziej takie M$ i Sony będą szły w grafikę, tym bardziej Japońskim developerom może się produkcja nowych drogich gierek zwyczajnie nie opłacać. A nuż znowu niektóre studia spojrzą bardziej przychylnie na platformy starsze, tudzież przenośne, żeby właśnie stworzyć grę nawet słabszą graficznie, a jednak coś konkretnego sobą prezentującą. Ja bym taką sytuacją wcale nie pogardził. Gdyby jeszcze obyło się bez region-locków i innych wspomnianych poronionych decyzji...

Edytowane przez Suavek

Opublikowano

Ale nawet Mario Galaxy nie sprzedał się jakoś wybitnie dobrze na Wii. 10mln pudełek na 100mln konsol. Skyward Sword jeszcze słabiej. Ninny kompletnie zapomniało czemu tyle Wii opylili.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.