Skocz do zawartości

Console Wars 6: Kogo Bardziej Wyruchają

Featured Replies

Opublikowano

No teraz jest sroga chu.jnia w związku z tym całym zamieszaniem po tym, jak Stadlbauer wycofał się z dystrybucji.

• Odpowiedzi 23,7 tys.
  • Wyświetleń 741,6 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

• Gość DonSterydo
    Gość DonSterydo

Reklama kawałka plastiku #eksajt, heh.   EDYTA: Jaki ból 4 liter XD

• Dobra, dość.   Dziś pojechałem do znajomka, który akurat niedawno kupił sobie mocarnego w miarę kompa. Może nie NASA ale przynajmniej moc zbliżona do next genów ( i5 3470 3.2GHz @ 3.6GHz, Radeon 785

Opublikowano

Nom, Nintendo leźy i kwiczy w tym kraju od zawsze. Smutne toto. Przynajmniej gry nie kosztują 260 zł, jak w czasach N64.

Opublikowano

Wracając do tematu, fani Nintendo mogą spać spokojnie bo raczej będą najmniej wyruchani.

Opublikowano

Bo ja wiem....

Sytuacja wiiu nie poprawi sie po premierze nowych konsol, w erze facebooka, 0 uzytecznosc uslugi internetowej na wiiu nie zacheci nastolatkow.

Bo mowcie co chcecie ale bekowe screeny czy filmiki innych znajomych bedzie sie fajnie ogladalo na ps4

Edytowane przez eX4cT_PL

Opublikowano

Nom, Nintendo leźy i kwiczy w tym kraju od zawsze. Smutne toto. Przynajmniej gry nie kosztują 260 zł, jak w czasach N64.

Turok kosztował mnie 350 :)

Opublikowano

Dla xbotow ps4 tak czy siak nie ma ciekawych gier, także...

Przepraszam Cię za mój gust, za to, że PS4 jedyne co dla mnie ma to nowego Infameusa.....

Opublikowano
  • Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem.

Wyciekł gameplay mirrors edge na pc.

http://www.youtube.com/watch?v=j-mEnMMmSrQ

Fake, nie wywalilo do Windowsa bez powodu.

Ps.Jaki dupościsk u blacharzy XD

Edytowane przez eX4cT_PL

Opublikowano

Fake, nie wywalilo do Windowsa bez powodu.

Ps.Jaki dupościsk u blacharzy XD

Wybacz to nie xbox one aby co chwile ogladac pulpit :)
Opublikowano

Fake, nie wywalilo do Windowsa bez powodu.Ps.Jaki dupościsk u blacharzy XD

Nawet nie wiem co odpisac, Ty tak na powaznie?

Ja sobie jaja robie a wy sie spinacie jak by wam nie dali promocji na steamie od 2 dni.

Opublikowano

Ja też nie wiem o co chodzi, post mnie rozbawił do łez, do tego stopnia, że cały się trzęsłem ze śmiechu i zamiast w plusa trafiłem w minusa. Może inni mieli podobnie.

XD xD XD XD

Opublikowano

Fake, nie wywalilo do Windowsa bez powodu.Ps.Jaki dupościsk u blacharzy XD

Nawet nie wiem co odpisac, Ty tak na powaznie?

Ja sobie jaja robie a wy sie spinacie jak by wam nie dali promocji na steamie od 2 dni.

ja się nie spinam tylko odnoszę się od tego, że na pokazach xbox one zawsze sie cos wysypuje i wywala do windowsa :D
Opublikowano

Nie ma się co dziwić. Lubię konsole Nintendo, ale brać nowy sprzęt dla Wonderful 101 i Pikmina 3? Trochę mało. Poczeka się jeszcze rok, dwa lata i się weźmie. W końcu to na WiiU wychodzi najlepszy exclusive z dotychczas pokazanych gier na next-geny.

Za rok lub dwa to nawet nie  wiem czy ta maszynka potrzyma się jeszcze na rynku. Odwracają się kolejni wydawcy i jeśli Ninny nie zacznie puszczać w obieg solidnych exów to Wii U może nie przetrwać. Poza tym teraz nowe konsole bedę oferowały kooperację ze smartfonami (BF4, Watch Dogs, CoD), które mają lepsze wyświetlacze niż ten z padleta Wii U. Nintendo chyba faila zaliczy w tej kwestii. 

Opublikowano

Diablo 3 za 129zl na konsole (gdy pececiarze płacili koło 2 paczek) SR IV za 130zł na amazonie, Lost Planet na play-asia za 99zł a także większość większych nadchodzących tytułów na konsole na amazonie za 35funtów i co tam pc mustard rice nadal takie tanie granie macie ?

Edytowane przez _Be_

Opublikowano

Akurat w przypadku jakości Lost Planet 3 cena jest adekwatna xD.

Opublikowano

Diablo 3 za 129zl na konsole (gdy pececiarze płacili koło 2 paczek) SR IV za 130zł na amazonie, Lost Planet na play-asia za 99zł a także większość większych nadchodzących tytułów na konsole na amazonie za 35funtów i co tam pc mustard rice nadal takie tanie granie macie ?

diablo jest wartę co najwyżej połowę z tego.

Opublikowano

Ja czekam, aż te wszelkie bajery rowery pokroju stylusów, kinektów, move'ów, tabletów, żyroskopów, efektów 3d i nie wiem jakich jeszcze pierdół w końcu się ludziom znudzą, a producenci zamiast kombinować jaki nowy patent zaimplementować w swych sprzętach zaczną wreszcie patrzeć w pierwszej kolejności na gry...

Bo czy to było dawniej takie trudne? "Patrzcie ludziska, oto nasza nowa konsola, jest potężniejsza od poprzedniej, usprawniona tu i ówdzie, a oto nowe gry jakie mamy do zaprezentowania!".

Teraz zaś jest "Patrzcie ludziska, oto nowa konsola do której wrzuciliśmy centrum multimedialne, sensor ruchu, rozpoznawanie głosu, rozpoznawanie twarzy, wsparcie tabletów, abonament za online, F2P, DLC, blah blah blah, a oto trzy nowe gry, w które może zagracie w pierwszym półroczu od premiery!".

Jeśli chodzi o konsole, to ja chcę po prostu rozwalić się na kanapie lub łóżku i sobie wygodnie pograć bez żadnego machania łapami czy tabletami, (stacjonarki) ani bez mazania ekranów paluchami czy marnowania baterii na zbędne efekty graficzne (handheldy). Niby takie proste, a jednak gdzie się nie rozejrzę, tam coraz trudniej o tego typu opcje.

Opublikowano

Gry napędzają technologię i na odwrót. Deal with it. Można albo z tego korzystać albo olać. To wszystko jest wciąż opcjonalne, więc to o czym mówisz/marzysz też jest w zasięgu. Pytanie tylko czy zadowalają Cię dzisiejsze gry czy wolisz siedzieć w erze 32-bitowej. 

Edytowane przez Nemesis

Opublikowano

No czy takie opcjonalne to nie byłbym taki pewien. Dla mnie największą zmorą takiego NDS, który mimo wszystko posiada ogromną bibliotekę świetnych gier, to właśnie wykorzystanie stylusa. Pół biedy jeśli są to jakieś pierdółki do mazania ekranu, czy inne gry rytmiczne, ale szlag mnie trafia kiedy mam w miarę klasycznego RPG, a sterowanie odbywa się częściowo lub w 100% przy pomocy stylusa (np. Infinite Space). To samo czeka Wii U - już teraz te kilka gier, które równie dobrze kiedyś sprawdziło się na padzie czy myszy+klawiaturze teraz wymagają jakiegoś zarządzania ekwipunkiem na tablecie, albo mierzenia snajperką przez ten drugi ekranik. I niestety, nie zawsze jest to opcjonalne.

Nie mam nic przeciwko jakimś oryginalnym patentom czy peryferiom do konsol, ale właśnie niech to będzie ograniczane do konkretnych gatunków gier, albo pozostaje opcjonalne. Tymczasem coraz częściej jest to nawet nie tyle bajer, lecz przymus od strony danego producenta - "wasza gra musi posiadać zastosowanie naszego bzdurnego patentu żeby mieć czym go zareklamować". Zresztą, nie jedna gra czy seria przez to ucierpiała, a najlepszym przykładem będzie chyba Steel Battalion na Kinecta...

Opublikowano

Turok kosztował mnie 350 :)

No to nieźle, a który? tyle to kiedyś dałem za Destruction Derby 64 (pamiętacie? wyeybisty tytuł) z padem w sklepie z grami, który istniał w telegazecie tvp 2, nie wiem czy ktoś kojarzy :P za czasów bezinternetowych to była jedyna opcja :(

Opublikowano

EPIC WIN!

Rayman Legends + Rayman Origins za 63 zł

Edytowane przez Gość

Opublikowano

People DO understand that Microsoft has some of the smartest graphics programmers IN THE WORLD. We CREATED DirectX, the standard API’s that everyone programs against. So while people laude Sony for their HW skills, do you really think we don’t know how to build a system optimized for maximizing graphics for programmers? Seriously? There is no way we’re giving up a 30%+ advantage to Sony. And ANYONE who has seen both systems running could say there are great looking games on both systems. If there was really huge performance difference – it would be obvious.

I get a ton of hate for saying this – but it’s been the same EVERY generation. Sony claims more power, they did it with Cell, they did it with Emotion Engine, and they are doing it again. And, in the end, games on our system looked the same or better.

I’m not saying they haven’t built a good system – I’m merely saying that anyone who wants to die on their sword over this 30%+ power advantage are going to be fighting an uphill battle over the next 10 years…

Opublikowano

Człowiek pracujący dla MS:

People DO understand that Microsoft has some of the smartest graphics programmers IN THE WORLD. We CREATED DirectX, the standard API’s that everyone programs against. So while people laude Sony for their HW skills, do you really think we don’t know how to build a system optimized for maximizing graphics for programmers? Seriously? There is no way we’re giving up a 30%+ advantage to Sony. And ANYONE who has seen both systems running could say there are great looking games on both systems. If there was really huge performance difference – it would be obvious.

I get a ton of hate for saying this – but it’s been the same EVERY generation. Sony claims more power, they did it with Cell, they did it with Emotion Engine, and they are doing it again. And, in the end, games on our system looked the same or better.

I’m not saying they haven’t built a good system – I’m merely saying that anyone who wants to die on their sword over this 30%+ power advantage are going to be fighting an uphill battle over the next 10 years…

Człowiek nie pracujący dla MS:

MdsuCAK.png

I komu tu teraz uwierzyć??????? Te dylematy!

PS. Nic nie szkodzi, że nie napisałeś do kogo należy ten cytat, Mazzeo. Ale w takim razie od teraz, Ty przestań innych ganić za to samo (co kilkakrotne czyniłeś, no ale ostatnio raz po razie wychodzi jaki z Ciebe hipokryta :)

Edytowane przez Figaro

Opublikowano

W tej kwestii, wszyscy jesteście siebie warci.

Edytowane przez Gość

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.