Skocz do zawartości

Console Wars 6: Kogo Bardziej Wyruchają

Featured Replies

Opublikowano

No faktycznie nie ogarniam, że konsola, na której 90% gier nie wygląda i nie działa lepiej niż na drugiej jest de facto mocniejsza. Zaraz pewnie się okaże, że Wii jest mocniejsze od X360/PS3 :)

Na papierze to zdaniem NVidii GPU PS3 jest 10x mocniejsze od GPU X360, ale co z tego skoro przeciętny klapers odpala swoje PS3 i modli się tylko żeby gra chodziła przynajmniej tak dobrze jak jej wersja na X360.

• Odpowiedzi 23,7 tys.
  • Wyświetleń 741,7 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

• Gość DonSterydo
    Gość DonSterydo

Reklama kawałka plastiku #eksajt, heh.   EDYTA: Jaki ból 4 liter XD

• Dobra, dość.   Dziś pojechałem do znajomka, który akurat niedawno kupił sobie mocarnego w miarę kompa. Może nie NASA ale przynajmniej moc zbliżona do next genów ( i5 3470 3.2GHz @ 3.6GHz, Radeon 785

Opublikowano

No faktycznie nie ogarniam

Zgadzam się.

Opublikowano

O uncharted chyba zapomniales. A sory to mazzeo wiec pewnie wrzuci slynny jpg z rozciagnietym drakiem: )

Opublikowano

Już tak nie czepiajcie się Dona. Tak naprawdę chodzi o praktyczne wykorzystanie możliwości, a nie ukrytą moc w kaloryferze. Jeżeli o czymś ma decydować wielkość (ilość tytułów pokazujących większą moc PS3) na poziomie błędu statystycznego, to ok, może faktycznie jest się o co spierać, ale zazwyczaj nie decyduje to o niczym.

Inna sprawa, że SONY ostatnimi czasy nie opiernicza się jak Microsoft w kwestii samych gier, tyle że to nadal nie zmienia tego, że hardware jest praktycznie identyczny.

Mazz nie przesadzaj.

A jak przy KZ3 jesteśmy, miło słyszeć od Xbota, że ta gierka wyróżnia się grafiką, bo jeszcze jakiś czas temu byliśmy tutaj świadkami jazdy po KZ3, że to bubel graficzny z na(pipi)anymi bez sensu efektami i Halo któreś tam jest bardziej zaawansowane itp.

Edytowane przez Gość

Opublikowano

2edrthu.png

Gdyby ktoś nie wiedział: Penello to ten PRowiec MS, którego cytat wrzucił mazzeo. Ten w którym pisał, że MS nie pozwoli Sony mieć takiej przewagi mocy PS4.

No ale ciekawa taktyka. Ktoś mówi coś nie po ich myśli: Nie znam ich :lol: Co z tego, że kilka miesięcy temu to studio zrobiło dla nich exa z dużej serii :D

Edytowane przez SzczurekPB

Opublikowano

Tylko God of War 3 i KZ3 wyróżniają się grafiką z exów PS3.

Co ty gadasz Xbocie?! Chyba zapomniałeś o The Last of Us czy Uncharted. Ehh ale czego ja oczekuje od takiego człowieka jak Ty :( Szkoda słów!

Edytowane przez MYSZa7

Opublikowano

The Last of Us? W życiu. Solidnie wyglądająca gra, ale nic, co by nie poszło na 360.

Opublikowano

23m38mu.jpg

Gdyby ktoś nie wiedział: Penello to ten PRowiec MS, którego cytat wrzucił mazzeo. Ten w którym pisał, że MS nie pozwoli Sony mieć takiej przewagi mocy PS4.

No ale ciekawa taktyka. Ktoś mówi coś nie po ich myśli: Nie znam ich :lol: Co z tego, że kilka miesięcy temu to studio zrobiło dla nich exa z dużej serii :D

Powiem tak. Nie mam pojęcia, kto ma rację, zobaczymy za jakiś czas... Jeżeli jednak M$ zdaje sobie sprawę ze słabszych bebechów i skoro jest mowa o przecież naprawdę dużej dysproporcji, to popełniają kolejny błąd marketingowy idąc w zaparte. Powinni jasno zaznaczyć, że priorytetem są jak najlepsze gry, a nie wyścig zbrojeń który i tak praktycznie zawsze kończył się porażką tych, najbardziej połyskujących szczerzonymi zębami. Przy takiej taktyce w razie gdyby okazało się, że SONY znowu ma ukrytą moc, to M$ tylko by zyskał.

Opublikowano

Dla mnie najładniejszą grą jest o dziwo The Journey. Zrobiła na mnie piorunujące wrażenie pod względem wizualnym. 

Opublikowano

Pisanie don't know'em jest tak żałosne w ustach takiego gościa na takim szczeblu że ja bym go wy.pi.erdolił z roboty.

Opublikowano
Mazz nie przesadzaj.

A jak przy KZ3 jesteśmy, miło słyszeć od Xbota, że ta gierka wyróżnia się grafiką, bo jeszcze jakiś czas temu byliśmy tutaj świadkami jazdy po KZ3, że to bubel graficzny z na(pipi)anymi bez sensu efektami i Halo któreś tam jest bardziej zaawansowane itp.

Bublem graficznym jest KZ2, przez swoje nagromadzenie efektów jest strasznie nieczytelny. KZ3 to wygląda sporo lepiej, co nie zmienia faktu że to korytarzyk.

Opublikowano

Tak, Uncharted wcale nie wygląda specjalnie lepiej od girsów

new_uc3_3d_2.bmp.jpg

Wciąż ładniejsze niż to.....

gears-of-war-fight.jpg

ps. Zegarek na ręku Drake'a jest lepiej wykonany niż broń w GOWie

Edytowane przez eX4cT_PL

Opublikowano

Pisanie don't know'em jest tak żałosne w ustach takiego gościa na takim szczeblu że ja bym go wy.pi.erdolił z roboty.

Myślał też, że Europa to jeden kraj. 

Opublikowano

Jak dobrze, że mam XO, bo na PS3 grafiki to się dopatrzeć nawet w exach nie mogę, sama bieda:

u3a.png[

Opublikowano

Tego nie słyszałem, to już wszystko wyjaśnia, to nie jest żałosne, gość jest de.bilem i tyle.

Opublikowano

People DO understand that Microsoft has some of the smartest graphics programmers IN THE WORLD. We CREATED DirectX, the standard API’s that everyone programs against. So while people laude Sony for their HW skills, do you really think we don’t know how to build a system optimized for maximizing graphics for programmers? Seriously? There is no way we’re giving up a 30%+ advantage to Sony. And ANYONE who has seen both systems running could say there are great looking games on both systems. If there was really huge performance difference – it would be obvious.

I get a ton of hate for saying this – but it’s been the same EVERY generation. Sony claims more power, they did it with Cell, they did it with Emotion Engine, and they are doing it again. And, in the end, games on our system looked the same or better.

I’m not saying they haven’t built a good system – I’m merely saying that anyone who wants to die on their sword over this 30%+ power advantage are going to be fighting an uphill battle over the next 10 years…

Czytając początek byłem w 100% za, natomiast czytając końcówkę stwierdzam,ze sa to bzdury. Oczywiście Sony miało mocniejszego Cella w PS3, ale inna architekturę stad wynikały problemy. Teraz architekturę ma taka sama, a to juz moze sie przelozyc na jakość / wydajność.

Opublikowano

Jak dobrze, że mam XO, bo na PS3 grafiki to się dopatrzeć nawet w exach nie mogę, sama bieda:

u3a.png[

przecież to fake, bullshot i gra z PS5. Tylko to zdjecie od Maza jest prawdziwe. Girsy zjadają Uncharted i Battlefielda i crysisa razem wziętych.

Opublikowano

Mit mocy PS3 ciągle żywy :) To jakby postawić na starcie obok siebie dwa auta, z których później każde dojechało do mety w tym samym czasie 20 razy z rzędu, ale upierać się, że jedno z nich jest szybsze od drugiego bo tak producent w specyfikacji napisał :P 

Opublikowano

Tak, Uncharted wcale nie wygląda specjalnie lepiej od girsów

new_uc3_3d_2.bmp.jpg

Wciąż ładniejsze niż to.....

gears-of-war-fight.jpg

ps. Zegarek na ręku Drake'a jest lepiej wykonany niż broń w GOWie

To już chociaż mogłeś dać obrazek z 3 gearsów, a nie 1 :(

Opublikowano

Deep Down oficjalnie exem PS4.

deep down on PS4. we dont have it for X1. RT @SkovichDaKid Will Deep Down be coming to Xbox One?

Looks like the game is now confirmed as a PS4 exclusive.
Your thoughts, what are they? What do they say? Let's hear 'em. Remember to keep it civil and keep your comments on topic ;)

Edytowane przez aphromo

Opublikowano

Dla mnie najładniejszą grą jest o dziwo The Journey. Zrobiła na mnie piorunujące wrażenie pod względem wizualnym. 

Bo odczucia wizualnego nie buduje się wyłącznie poly countem czy efektami. Są jeszcze takie aspekty grafiki jak design, paleta barw itp., które są w wielu przypadkach równie ważne, a w niektórych gatunkach gier nawet ważniejsze.

Deep Down oficjalnie exem PS4.

deep down on PS4. we dont have it for X1. RT @SkovichDaKid Will Deep Down be coming to Xbox One?

Looks like the game is now confirmed as a PS4 exclusive.
Your thoughts, what are they? What do they say? Let's hear 'em. Remember to keep it civil and keep your comments on topic ;)

Blizzard też nie miał Diablo 3 na X360 aż do momentu kiedy się okazało, że jednak mają ;)

Edytowane przez DonSterydo

Opublikowano

Beyond, kolejny dowód na to, ze jeden japoński rdzeń > trzy amerykańskie.

Postacie w tej grze wykonane są niesamowicie, lokacie niewiele gorzej. Jak dobrze, ze takie QD pisze gry dla Sony, bo dla Microsoftu ich pomysły są zbyt kontrowersyjne.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.