Skocz do zawartości

Console Wars 6: Kogo Bardziej Wyruchają

Featured Replies

Opublikowano

W min.60% gier z plusa pewnie nigdy nie zagrasz, bo gdyby były naprawdę warte twojej uwagi, to już dawno byś je ograł, 

jest pełno gier wartych mojej uwagi, ale nie mam na nie wszystkie pieniędzy. far cry 3 i dragons dogma były na mojej liście. teraz moge je wykreślić. plus jest idealny dla fanów wszystkich gatunków, takich jak ja.

• Odpowiedzi 23,7 tys.
  • Wyświetleń 742 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

• Gość DonSterydo
    Gość DonSterydo

Reklama kawałka plastiku #eksajt, heh.   EDYTA: Jaki ból 4 liter XD

• Dobra, dość.   Dziś pojechałem do znajomka, który akurat niedawno kupił sobie mocarnego w miarę kompa. Może nie NASA ale przynajmniej moc zbliżona do next genów ( i5 3470 3.2GHz @ 3.6GHz, Radeon 785

Opublikowano

W min.60% gier z plusa pewnie nigdy nie zagrasz, bo gdyby były naprawdę warte twojej uwagi, to już dawno byś je ograł, 

jest pełno gier wartych mojej uwagi, ale nie mam na nie wszystkie pieniędzy. far cry 3 i dragons dogma były na mojej liście. teraz moge je wykreślić. plus jest idealny dla fanów wszystkich gatunków, takich jak ja.

To akurat prawda. Plus jest dla ludzi ,, pograłbym, ale nie kupiłbym ". Jest mnóstwo takich gier które są ciekawe, ale ustępują miejsca innym ( takie Dragons Dogma )

Edytowane przez aphromo

Opublikowano

Dobre gierki idealnie na start jak mam PS3 :). Szkoda tylko, że nie da się cebulić w tył, pograłbym w Okami czy inne SOTC.

Zawsze można kupić, ale nie wiem czy cię stać.

Startowe tytuły z PS4 zapewne pojawia sie w plusie ale gdzies w okolicach E3 2014

Starowe tytułu pojawią się na start. DC i gra od twórców SS HD.

Chyba nie zrozumiałes co miałem na mysli poprzez tytuły startowe

A co miałeś na myśli?

Dobre gierki idealnie na start jak mam PS3 :). Szkoda tylko, że nie da się cebulić w tył, pograłbym w Okami czy inne SOTC.

Zawsze można kupić, ale nie wiem czy cię stać.

Gratuluję, osiągnąłeś poziom intelektualnego mułu.

Dzięki, dam ci znać kiedy ty osiągniesz IQ parapetu.
Opublikowano

A jakie będą startowe tytuły dla PS4 Yeti?

Opublikowano

Gratuluję, osiągnąłeś poziom intelektualnego mułu.

YG6vv.gif

Edytowane przez Figaro

Opublikowano

Ale wiesz, że w dzisiejszych czasach możesz mieć nowe gierki za małe pieniądze w dniu ich premiery lub niedługo po niej, bez czekania rok, aż sobie w nie zagrasz? Zamiast wydawać 2-3 razy do roku kasę na gierki po 200 zł każda mam za to minimum 20 świeżych tytułów na rok. Dokładnie takich na jakie mam ochotę. W końcu o nie blokowanie rynku wtórnego tyle tutaj było hałasu. Teoretycznie w Plusie wychodzi to taniej o ile nie okaże się, że musisz czekać na wypatrywaną gierkę kilka lat, bo akurat jej nie wydali w usłudze SONY. Też lubię wiele gatunków szpili (włącznie z pececiarskimi) i zdecydowanie wolę wydawać kasę na coś co nie zwyczajnie moim marzeniem (np. ile lat musi jeszcze czekać Mendrek na exy od SONY w plusie?), a faktycznie jest dla mnie dostępne od ręki.

Zgodzę się z MeSSerem, że "pograłbym, ale nie kupił" pasuje jak ulał do Plusa w moim wypadku. Pewnie jest sporo osób, które ściągają wszystko, odpalają na godzinę-dwie i idzie na półkę "może kiedyś, a tak naprawdę nigdy, bo niby fajne, choć nie tak bardzo, nie mam czasu, idę grać w Mesjasza ". Jestem na bieżąco z nowymi/bardzo mnie interesującymi tytułami, za porównywalne pieniądze które wydałbym na Plusa i nie mam czasu i OCHOTY brać się za "pograłbym, ale nie kupił". Ściągnięcie 8 GB z PSN plus instalacja i odpalenie na godzinę nie są dla mnie tego warte.

Prywata. Kazub, tak na poważnie chcesz napisać, że masz czas przechodzić około 5 gier na miesiąc (przy założeniu, że czasami grasz też w coś na co masz naprawdę DUŻĄ ochotę)? Uprzedzam, że wyciągam takie wnioski z Twojej powyższej odpowiedzi, na moje "w min. 60% gier z plusa nigdy nie zagrasz" :sorcerer:

Opublikowano

Nie został skasowany tylko czeka na lepsze czasy. Tak jak Last Guardian.

Ale technika zacna. Idac z kamerą widać już efekt koncowy po postprodukcji w locie :D

Opublikowano

Ta technika ma zastępować powoli aktorów, i ożywiać tych martwych :). Chyba szykowane było ożywienie Bruce Lee w tej technice 

Opublikowano

Zastanawiam się jak to będzie wyglądało jak PS4 wyjdzie. Kupujesz jednego Plusa za 2 stówy i masz gry na PS3, Vitę i PS4  :shok:  

Żebyś się nie zdziwił z PS4, zauważ że w przypadku PS3 biorą gierki z biblioteki która ma już parę lat.

Hahaha

No....

Far Cry 3, Most Wanted, Sleeping Dogs.

Jesteś pewny że miałeś na myśli PS3? czy chodziło Ci o X360?

No tak, Mazzeo pisał posta ;)

Opublikowano

Zastanawiam się jak to będzie wyglądało jak PS4 wyjdzie. Kupujesz jednego Plusa za 2 stówy i masz gry na PS3, Vitę i PS4  :shok:  

Żebyś się nie zdziwił z PS4, zauważ że w przypadku PS3 biorą gierki z biblioteki która ma już parę lat.

Hahaha

No....

Co?

Opublikowano
  • Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem.

Dziękuję, że tak się martwisz o mnie. Najpierw mój status finansowy, później moja inteligencja. Zapewniam cię, że jakoś sobie radzę. Z klasy do klasy zdaję, fizykę bez przypałów zaliczam, czytać i pisać umiem, nawet po angielsku gry zaliczam. Jest OK.

Ta troska o wielkość portfela czy IQ w moim przypadku skłania mnie, by zastanawiać się, czy Ty przypadkiem nie masz czegoś małego. Od nadmiernych ilości koksu podobno niektórym niektóre części ciała się kurczą i to by wyjaśniało Twoją obsesję liczbami i potrzebę wywyższania się innymi cyferkami.

Mógłbym w sumie odpisać, że np. ja mam wszystkie 3 stacjonarki i 2 handheldy z mijającej generacji + PC o całkiem niezłej mocy, więc chyba mnie (pipi) stać czy coś podobnego, ale dam sobie spokój. Musisz być bardzo przykrym człowiekiem, jeśli status materialny i zasobność portfela są dla Ciebie jakimś ważnym wyznacznikiem. Tak się zachwycacie tym TLOU, a czasami mam wątpliwości, czy w ogóle te zachwyty mogą być czymś innym niż owczy pęd poparte, bo o ile mi wiadomo, to nie grafika ani mechanika gry zrobiła ją tak wyjątkową, a opowiedzienia w niej historia i relacje międzyludzkie. Tylko teraz jak ktoś, kto jest na poziomie przedszkola, góra gimnazjum, może w ogóle zrozumieć tak skomplikowane rzeczy?

"Nie stać Cię"? Serio? Ciebie może i stać finansowo, ale intelektualnie już nie.

Aha, jeszcze jedno pytanko. Dlaczego na Diablo 3 składałeś się we 4? Nie było Cię stać?

czy może po prostu jesteś je,banym hipokrytą, co ostatnio jak widzę jest częstą przypadłością u najbardziej betonowych sonygerów

Opublikowano

Nie podoba mi się ta .. wymiana zdań. Same personalne pojazdy jak z gimbazjum. Tracę wiarę w forumek.

Opublikowano

Mam problemy z dyskiem twardym w PC. Słyszałem , że teraz konsolowcy to znawcy tego typu problemów. Co zrobić by nie dogorywał z opóźnieniem pewnych elementów danej gry ? Normalnie pytam. 

Chcę również kupić nowe GPU do PC, również słyszałeś , że fani Sony najlepiej wiedza o tych teraflopach i DDR5,5. Doradź ktoś. 

Edytowane przez Sibian

Opublikowano

dawno nie było żadnego gifa z deep down, co się stało?

Opublikowano

Dawno nie było nowego randomowego xbota/altera :rolleyes:

Opublikowano

Mam problemy z dyskiem twardym w PC. Słyszałem , że teraz konsolowcy to znawcy tego typu problemów. Co zrobić by nie dogorywał z opóźnieniem pewnych elementów danej gry ? Normalnie pytam. 

Chcę również kupić nowe GPU do PC, również słyszałeś , że fani Sony najlepiej wiedza o tych teraflopach i DDR5,5. Doradź ktoś. 

nie ddr5 tylko gddr5

widać, że niziny społeczne z pecetowego plebsu :(

Opublikowano

O widzę że znowu jest ofensywa na Plusa, taka trollorynka co jakiś czas się tu pojawia, coś jakby przewlekły ból centralnego miejsca między pośladkami, z momentami wyciszenia. Spoko, to zawsze pole do dyskusji. O ile oczywiście nie dyskutują komputrowcy którzy spuszczają się na każdy humble cebundle, i ściągają jak leci co dają, a potem piszą że inni nie wybierają gier które lubią, tylko ściągają z Plusa. Hipokryzja na propsie lewel łantłzynłan.

Nie wiem jak można narzekać na Plusa. To jakby wbrew zdrowemu rozsądkowi. Bo Plus może pełnić wiele ról - uzupełnienia biblioteki za psi grosz, albo nawet główne źródło otrzymywania gier (o ile nie jest się redaktorem co dobrym słowem raczy w zamian za promki). Dla mnie to główne (choć nie jedyne, jak niektórzy tu i ówdzie próbują insynuować) źródło, bo gry zacne. Zagram czasami trochę (czasami bardzo mało trochę) później, ale dla mnie to nie problem. Są gry które przy obecnym dobrobycie się przegapia, zapomina o nich, niedocenia (i to dobrych gier). Plus pozwala zagrać w wiele takich gier. NIe chodzi o to żeby czekać na grę w Plusie. Nikt normalnie tego nie robi, tylko co najwyżej cieszy się jeśli ów gra wpada akurat, nim ją kupił. Plus daje naprawdę gry warte spróbowania, zagrania i przejścia. Jego wielogatunkowość prowokuje do próbowania gier z gatunków, które uważaliśmy za mało dominujące w naszym menu. To czyni nas graczami bardziej kompleksowymi.

Plus to także parę innych bajerów jak triale, avatary, theme'y, bety, a także wielki dodatek do Vity. Jeśli ktoś ma Plusa, w dodatku od jakiegoś czasu, a chce kupi Vitę, to od razu na start otrzymuje wielką bibliotekę tytułów do ogrania. Która konsola kiedykolwiek oferowała coś takiego, by w momencie jej kupna, móć od razu ograć większość lepszych tytułów?

Plus to usługa rewelacyjna, korzysta każdy. Rynek, gracze, developerzy, wydawcy, Sony. Gdzie tu powód do narzekań, hm? ;)

Opublikowano

Hahaha

No....

Ty weź zacznij czytać ze zrozumieniem - Maz miał na myśli to że biblioteka ma już kilka lat a nie gry które dają w Plusie (choć i takie też dają).

Yeti i Raven - dajcie sobie na luz z prywatnymi podjazdami...

Opublikowano

@Mendrek:  Developerzy to chyba korzystają na tym najmniej. Rzekłbym wręcz, że są tutaj grupą wyzyskiwanych frajerów. Zrobią daną grę, która nie sprzedaje się w wymierzonym nakładzie, po czym wydawca wypjerdala połowę pracowników i do tego gra po jakimś czasie ląduje za darmo w tej usłudze. Oczywiście to pewnie skrajne przypadki. Korzystają na tym głównie wydawcy bo jeśli już przestaną zarabiać na danym tytule to kiedy ląduję on w Plusie jest to jakaś forma reklamy i zachęty graczy na kupno ewentualnego sequela, jeśli takowy powstaje. 

Edytowane przez Nemesis

Opublikowano

@Nemesis: Niech zrobią grę, w którą ludzie zagrają. To nie jest tak, że wydawca wrzuca do Plusa co popadnie i kiedy tylko jest okazja. Lądują tam gry z różnych powodów - trzeba wypromować sequel, trzeba przypomnieć ludziom o grze, albo w ogóle do serii danej zachęcić. Szczęście w nieszczęściu (dla nas szczęście, dla devów i wydawców mniej) gry swój szczyt sprzedaży kończą dość szybko (nie licząc megahitów pokroju CoD czy GTA). Przychodzą nowe gry na ich miejsce. Więc zamiast dawać zarabiać rynkowi wtórnemu, lub czekać aż łaskawie ktoś kupi w sklepie po wysokiej cenie, lepiej wrzucić już tą grę do Plusa, z którego Sony wypłaci prowizję. Identyczna zasada panuje przecież przy promocjach na Steam, tylko na większą skalę. Poza tym jest coś w tym paradoksalnego - gry w promocji/Steam potrafią po niej sprzedawać się lepiej, co jest prawdopodobnie kwestią poczty pantoflowej i marketingu szeptanego. Tak czy owak, na miejscu devów w sumie i tak bym się cieszył, że więcej ludzi w grę zagra i doceni przy tym ich pracę.

Opublikowano

Mendrek- Wiesz, że zakup danego Humble'a jest hmm.... dobrowolny? Pewnie, że są humble w których na 5 gierek chcę przejść 2, reszty pewnie nigdy nie tknę albo też już w nie grałem i wtedy np. oddaje keye kolegom lub wymieniam na inne tytuły lub też nie. Cenowo i tak wychodzę na swoje, bo za te dwie gry i tak zapłaciłbym kilka razy więcej. Są takie zestawy, gdzie nic mnie nie interesuje, ew. "zagrałbym, ale nie kupił" i nie wydam na to nawet 1$, bo co mi z tego?  Napisałem, że nie kupuję gier w które popykam max. godzinę-dwie.

Wydaje mi się, że jasno wyjaśniłem inną wcale nie gorszą alternatywę dla Plusa, zwłaszcza dla osób, które nie mają czasu/ochoty dawać szansy każdej gierce i łaskawie czekać, aż dadzą im coś przypadającego do gustu (a gust słaby czy nie mam i wiem, co mi się spodoba, a co nie jest warte mojego zachodu, nawet jeżeli to pierwsze dostaje 6, a to drugie zbiera 8 ). Z mojej perspektywy w tym roku wyszła jedna gierka w którą nie grałem i chcę faktycznie w nią popykać (Mafia II), bo chociaż wiele tytułów z Plusa to świetne pozycje to "kompleksowy gracz" (LOL) zaliczył je w swoim czasie. Tak na serio, to nikt nie twierdzi, że spuszczanie się nad PS+ jest nieuzasadnione, ale też PS+ nie jest usługa idealną (pisałem już kilka razy, że wolałbym kilka modeli abonamentu z różną zawartością i że osobiście wolałem poprzedni model usługi), która będzie odpowiadać każdemu. Nie są konieczne klapki na oczach by nie dostrzegać zalet plusa w odniesieniu do własnych potrzeb, wystarczy mieć te potrzeby inne niż np. abonenci usługi SONY.

Edytowane przez Gość

Opublikowano

lololololololo

Mendrek ty teraflopie

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.