Skocz do zawartości

Console Wars 6: Kogo Bardziej Wyruchają

Featured Replies

Opublikowano
Yeti, to że dostajesz w(pipi) w BFie nie znaczy, że to zła gra. Akcje z obracaniem się do strzelającego w plecy przeciwnika i ubiciu go zdążają się i mi, choć umówmy się, jestem graczem średnim. Dobre jest to, że zawsze piszesz o BF3 tylko o strzelaniu, a nigdy o współpracy. Wiesz co to PTFO? Na koniec perełka, swoją opinie wyrażasz po zagraniu 2 godzin w multi i oglądaniu Rocka na Youtube, o którym wszyscy wiedzą, że jest kamperem jakich mało. Toż to poziom prześmiewanego tutaj Mendrka, który ogląda gry na YT lub u kolegi.

Akurat jeśli chodzi o współpracę w BF3 to jak nie masz ekipy to nie znajdziesz tam współpracy. Masa debili co lecą na pałę, masa kampi bez celu na Rushu, a Ty sam z dwoma typami nic nie ugrasz. Mega mnie to w(pipi)iało w BF3. Idziesz sobie po cichu, aby zajść od tyłu, nagle respi się tym i napier.dala serią z M249. ;_; Albo Demavand, a połowa teamu atakującego kampi w bazie. Jedynie Podbój w tej grze ma jakikolwiek sens o ile trafisz na ogarniętych ludzi. 

Edytowane przez suteq

• Odpowiedzi 23,7 tys.
  • Wyświetleń 741,9 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

• Gość DonSterydo
    Gość DonSterydo

Reklama kawałka plastiku #eksajt, heh.   EDYTA: Jaki ból 4 liter XD

• Dobra, dość.   Dziś pojechałem do znajomka, który akurat niedawno kupił sobie mocarnego w miarę kompa. Może nie NASA ale przynajmniej moc zbliżona do next genów ( i5 3470 3.2GHz @ 3.6GHz, Radeon 785

Opublikowano

Pryxfus, uwierz, że współpraca w takim Halo jest znacznie ważniejsza niż w BF. Sam piszesz, że Rock to kamper, a czemu? Bo gra WYNAGRADZA taki styl gry, co jest nie do pomyślenia w skillowych fps. Nie wmówisz mi, że ktoś pierwszy strzela do ciebie, na dodatek w plecy, a ty zdążysz sie odwrócić i zabić przeciwnika, to jest niewykonalne w tej grze, tak jak w CoD, chyba że mamy do czynienia z jakimś niepełnosprawnym przeciwnikiem.

Najzabawniejsze jest to, że gdy spytasz obrońce BF/CoD czy grał w Halo, Girsy, UTIII czy R1, to w 90% przypadkach odpowiedz brzmi nie, albo momentalnie następuje zmiana tematu.

Najbardziej skillowy jest Uncharted gdzie można z ak47 strzelac do goscia a ten podejdzie i piescią, jednym ciosem cię zabije :X

Możemy zmienić temat

Jak jesteś n00bem i nie celujesz w gości, to tak, zabije cię, ale nie jednym ciosem, tylko dwoma.

Opublikowano

BF jest skillowy. Jak zaczynałem w niego grać 2 lata temu miałem ratio na poziomie 0,7, teraz spokojnie wyciągam 3,0-4,0 a jak się trafią jakieś większe nooby to nawet 6,0. Jeżeli to nie świadczy, że gra jest skillowa to nie wiem co ma o tym świadczyć. Rock kampi i jakiś wielkich wyników nie robi więc nie (pipi) Yeti dyrdymałów.

A granie w FPSy na padzie daje mi sto razy większą frajdę niż na zestawie od maszyny do pisania. A jak się ustawi sensivity na maksa i nauczy się na takim grać to można robić prawie takie same akcje jak na myszce.

Opublikowano

Haha, jest glitch w stylu huśtawki, osom. :D

Opublikowano

Granie na padzie jest rownie skillowe jak granie na maszynie do pisania - mowie jak jest.

Ale jazda czolgiem albo latanie helikopterem w BFa na klawiaturze musi byc rownie zalosne jak wmawianie graczom konsolowym ze nie mozna miec skilla grajac na padzie.

Opublikowano

3DS sprzedał się w 370 tys. egzemplarzy w tym tygodniu !?!? Jakieś nowe Mario czy Pokemony ?

Opublikowano

a za 16 dni pokemony i sprzedaz znowu wzrosnie. Chetnie poczytam jeszcze jak to smartfony wypra przenosne konsole.

Opublikowano

a za 16 dni pokemony i sprzedaz znowu wzrosnie. Chetnie poczytam jeszcze jak to smartfony wypra przenosne konsole SONY.

Panowie mylicie skila z manualem, jedno z drugim ma mało wspólnego. Są gierki w których manual jest na pierwszym miejscu (UT, QUAKE), takie, gdzie ważniejszy jest skill (BF) oraz najbardziej wymagające, gdzie potrzeba obu umiejętności i to na wysokim poziomie (CS, HALO). Jest jeszcze CoD, który jest mega przyjemny o ile nikt nie ma kija w tyłku i jak dla mnie najbliżej mu do kategorii tytułów... skilowych (można się nauczyć schematów grania, żeby osiągać dobre wyniki, manual jest mało ważny, wystarczy mieć jako taki refleks), stopień niżej niż BF, ale zawsze.

Wracając do pada, to trzeba mieć naprawdę nieprzeciętne umiejętności, żeby dobrze grać na padzie w fpsy, właśnie przez jego ułomność w obsłudze gier tego typu. Proszę nie tłumaczyć, że dzięki temu coś tam, coś tam, poczucie ciężaru itp., padem trudniej się gra w fpsy, bo jest gorzej przystosowany do tych gier i tyle, nie ma tutaj głębszej filozofii. Tak samo, jak kierownicą lepiej się gra w wyścigi, na gitarce w GH itp. itd. Tak więc, jeżeli ktoś ładnie fraguje grając na padzie, tzn. że jest dobry i tyle, bo to jak granie Wagnera na grzebieniu, trzeba umieć.

Opublikowano

Czemu Sony ma taki trudny czas powrotu do świetnych pudełek konsol? Te do PS4 są fuj. A to szare coś do PS3 Slim? Yuck.

PS2BBOX.jpg

now thats sexy

Edytowane przez Figaro

Opublikowano

Patrząc w sklepie na pudełko od PS2, ja jako Jan Kowalski nie wiedziałbym, czy patrzę na pudełko z konsolą czy z odkurzaczem. Pudełko od PS4 jasno przedstawia nam, z jakim produktem mamy do czynienia i moim zdaniem sprawdza się lepiej niż te od PS2.

Edytowane przez ragus

Opublikowano

pudełko do Xbone potrafi pokazać co jest produktem, jak  być sexy so its possible

btw filmik z XMB na PS4 

Wygląda na szybkie menu, fuck yes. Wygląd dyskusyjny, ale wiadomo, że tło sobie można zmieniać.

Edytowane przez Figaro

Opublikowano

Podoba mi się. Nie próbują na siłę zmieniać, jak na Vicie, tylko bazują na XMB.

BTW, z tematu na GAFie:

Pretty sure you enter First and Last separate, but only one might be required. You could just be Bob if you wanted, I am sure.

Jeśli gościu się nie myli, to fajnie. Może będę mógł ustawić sobie nick jako "prawdziwe imię", bo PSN ID mam inny niż praktycznie wszędzie indziej.
Opublikowano

W 0:19 jest edit username.

PS. Maksymalna ilość kont to 4, podobno.

Edytowane przez YETI

Opublikowano

czyli tylko 3 konta na sadzenie cebul, słabo :/

Opublikowano

cięzko będzie cebulić :(
Jesli Sony i M$ beda myslaly powaznie o przejsciu na cyfrowa dystrybucje to beda musieli miec oferty tak dobre jak na Steamie, a majac gry w tak niskich cenach sadzenie cebuli bedzie smieszne.
Opublikowano

Koniec krojenia cebuli na PS4, fak dat, anuluję preorder ;/.

Nawet nie wiecie jak mi się oczy otworzyły po kupnie PS3, tyle składek przez te wszystkie lata, kiedyś w ogóle na legalu w 5 jechano, ja pierdzięlę xD.

No tak, taki pewnie był plan, ale skoro płyty wciąż są głównym nośkiem gier na obu systemach, to nie ma szans, by ceny w cyfrowej dystrybucji spadły. Wciąż będzie tak samo drogo, albo nawet drożej (jak to na PSN ma teraz miejsce). Obym się mylił. Zostaje tylko liczyć na częste i interesujące promocje.

Edytowane przez raven_raven

Opublikowano

Póki pan i pani Kowalscy nie przeniosą się w pełni na kupowanie sprzętu rtv w internecie, tak konsole jako jednolite sprzęty mogą być zawsze zakładnikami dużych sieci, które to chcą zarabiać z pudełkowych wersji gier, i nie życzą sobie też by cyfrowa dystrybucja była tańsza i wypierała handel pudełkami. Najgorsze, że ludzie mogą do tych cen przywyknąć i zaakceptować, a wtedy to nie tylko sklepy a również sami wydawcy będą chcieli utrzymać ten status.

Opublikowano

Jesli Sony i M$ beda myslaly powaznie o przejsciu na cyfrowa dystrybucje to beda musieli miec oferty tak dobre jak na Steamie, a majac gry w tak niskich cenach sadzenie cebuli bedzie smieszne.

Wystarczy, aby dopasowywac ceny gier do krajów. Nie tak jak w steam. Ze taki Cod na steam kosztuje 60e ( cena normalna na zachodzie) ofc w promocjach czesto oplaca sie brac, ale poza nimi?

Na psn mamy podobny problem ceny z dupy czyli 279 za bf4...

Czym jestesmy gorsi od ruskich, ze oni maja ceny znacznie nizsze dopasowane do zarobków :(

Opublikowano

Ciekawe czy Sony przy PS4 nauczyło się, aby trofea same się synchronizowały jak osiągnięcia na Xboksie. :)

Opublikowano

Ciekawe czy Sony przy PS4 nauczyło się, aby trofea same się synchronizowały jak osiągnięcia na Xboksie. :)

ciekawe czy PS4 da rade swoimi 8 rdzeniami zsynchronizować moją nolajfową kolekcję trofeów.  matko ile to zajmuje czasu na ps3 :confused: jakby nie auto sync z PS+ to bym chyba przestał trofkować...

NOT!! :D

Edytowane przez Kalinho_PL

Opublikowano

Teraz ludzie robią składki na gry za 35 zł :P

Edytowane przez DonSterydo

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.