Skocz do zawartości

Console Wars 6: Kogo Bardziej Wyruchają

Featured Replies

Opublikowano

Hm, tak sobie a propo trofeów i leveli myślę, że może lepiej byłoby jakby na PS4 była ona od nowa? Dużo ludzi narzeka, że obecny system potem robi się wygórowany i nieco dziwny. Pewnie wiele trophy wh...unters by narzekało, lecz ogółem można byłoby stworzyć taki system już na nowo i bardziej przystępny ;)

• Odpowiedzi 23,7 tys.
  • Wyświetleń 741,9 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

• Gość DonSterydo
    Gość DonSterydo

Reklama kawałka plastiku #eksajt, heh.   EDYTA: Jaki ból 4 liter XD

• Dobra, dość.   Dziś pojechałem do znajomka, który akurat niedawno kupił sobie mocarnego w miarę kompa. Może nie NASA ale przynajmniej moc zbliżona do next genów ( i5 3470 3.2GHz @ 3.6GHz, Radeon 785

Opublikowano

Hm, tak sobie a propo trofeów i leveli myślę, że może lepiej byłoby jakby na PS4 była ona od nowa? Dużo ludzi narzeka, że obecny system potem robi się wygórowany i nieco dziwny. Pewnie wiele trophy wh...unters by narzekało, lecz ogółem można byłoby stworzyć taki system już na nowo i bardziej przystępny ;)

Powaliło? Chcesz mi uciąć mojego E-penisa?

Opublikowano

Jako newcomer oczywiście popieram, ale... Co byś chciał poprawiać? W samych założeniach, tj. podziale na brązowe, srebrne, złote, platynowe jest chyba dobrze, synchronizacja to problem ułomności PS3 i można to naprawić bez przebudowy całego systemu.

Opublikowano

Najlepiej gdyby dali możliwość całkowitego ich wyłączenia.

Opublikowano
zsynchronizować moją nolajfową kolekcję trofeów

wow rzeczywiście masz ich dużo ! szacun!

tak na serio to musisz być grubym pryszczatym nerdem z taką ilością platyn, dostałeś już trofeum "WIECZNY PRAWICZEK" ? XD

Teraz ludzie robią składki na gry za 35 zł

to cebulactwo robi sie naprawde śmieszne, są ludzie którzy mają taką mentalność że nawet by sie składali na gry na komórki za 60gr

Opublikowano

Jako newcomer oczywiście popieram, ale... Co byś chciał poprawiać? W samych założeniach, tj. podziale na brązowe, srebrne, złote, platynowe jest chyba dobrze, synchronizacja to problem ułomności PS3 i można to naprawić bez przebudowy całego systemu.

problem jest z platynami, są za mało warte w porównaniu do złotych. złoto możesz zrobić indywidualnie, niektóre wpadają w locie, a do platyny musisz przeorać całą gre. developerzy też często dziwnie oceniają kolory pucharów, albo robią beznadziejne trofea typu zabij 10.000 przeciwników, albo siedź w kartonie 2 godziny w mgs 4 

Edytowane przez Kazub

Opublikowano

Niusy z dzisiejszego dni,

- twórcy Forzy twierdzą, że wycisnęli 100% mocy Xbone

- ludzie rozczarowani jakością BF4 na Xbone

- postacie z Ryse pogubiły polygony z 150 do 85

1.8tf vs 1.2tf,  GDDR5 vs DDR3, nadkonsola vs podkonsola

Dyskutujmy.

Opublikowano

liczyłem mocno ze jednak KI bedzie chodziło ostatecznie w 120fps ale sd.

Opublikowano

Link or it didn't happen

Opublikowano

http://www.gamespot.com/news/xbox-one-is-a-more-than-10-year-journey-microsoft-says-6415000

Corporate VP Phil Harrison says upcoming next-generation platform expected to have decade-long lifecycle.

The Xbox One's launch on November 22 will commence the platform's "more than 10-year journey," Microsoft corporate vice president Phil Harrison said today during his Eurogamer Expo keynote address.

Through a range of features and services, including the cloud, Microsoft will support the Xbox One for more than a decade, Harrison said.

By comparison, the Xbox 360 launched in November 2005 and will be supported for at least three more years, according to Microsoft chief marketing and strategy officer Yusuf Mehdi.

"For us, it's not just about the launch date. It is about the start of the journey where the console will be improved and will be adapted and changed," he said.

Harrison reiterated that Microsoft has 300,000 dedicated servers at its disposal for the Xbox One to support and accelerate features like multiplayer and various networking services, as well as for cloud processing and artificial intelligence.

Cóż, w sumie telewizja się przez tą dekadę chyba aż tak nie zestarzeje? ;)

Opublikowano

Yeti a jak z shaderami ? 

A tak btw. tyle cyferek w jednym poście to tutaj nawet zatwardziały PC-towiec chyba nigdy nie użył. Opanuj się PClabie. 

Edytowane przez Sibian

Opublikowano
twórcy Forzy twierdzą, że wycisnęli 100% mocy Xbon

1r9aslnu.vichan.png

kurde za takie teksty majkrosoft powinien ich spalić żywcem... co za debil twierdzi że gra która wychodzi razem z konsolą i jest jedynie odrobine ładniejsza niż wersja z poprzedniej konsoli wyciska 100% mocy? to znaczy że za 5 lat gry na XO będą wyglądać jak ta forza? współczuje xbotom

chyba ich doszczętnie po(pipi)ało , to jest najgłupsze zdanie od samego początku debilnych posunięć MS w sprawie XO

jeśli to prawda to leże i kwicze a XO można odrazu dać do zaorania

NIE MOGE

Edytowane przez Yano

Opublikowano

twórcy Forzy twierdzą, że wycisnęli 100% mocy Xbon

1r9aslnu.vichan.png

kurde za takie teksty majkrosoft powinien ich spalić żywcem... co za debil twierdzi że gra która wychodzi razem z konsolą i jest jedynie odrobine ładniejsza niż wersja z poprzedniej konsoli wyciska 100% mocy? to znaczy że za 5 lat gry na XO będą wyglądać jak ta forza? współczuje xbotom

chyba ich doszczętnie po(pipi)ało , to jest najgłupsze zdanie od samego początku debilnych posunięć MS w sprawie XO

jeśli to prawda to leże i kwicze a XO można odrazu dać do zaorania

NIE MOGE

Bardzo dobrze powiedzieli. Każda gra wykorzystuje 100% mocy konsoli, a to jak efektywnie wykorzystuje to już kwestia optymalizacji, która z czasem jest coraz lepsza.

To tłuki z Sony przy każdym kolejny ex'ie gadały głupoty o jakiś śmiesznych 50% itp. 

Opublikowano

Prawda, że tak powiedzieli ;)

http://www.vg247.com/2013/09/27/forza-5-were-using-100-of-this-console-greenawalt-on-xbox-one/

Turn 10′s Dan Greenawalt has told VG247 that his team is already using “100%” of Xbox One to develop Forza Motorsport 5, adding that he expects his team will become better at using that power over the course of the console’s lifespan.

Speaking to VG247 at Eurogamer Expo 2013, Greenawalt said, “Trying to be there at launch means we’re shipping our game at the same time the console is shipping, and it requires that kind of hand-holding between their team and our team.

“So in many ways, we’re testing their OS, we’re testing their architecture every day, so it’s an incredible partnership. It’s funny, because I hear it a lot: ‘are you using the hardware?’ The truth is, you always use 100% of the hardware. You just do, but it’s a question of whether or not you’re using it efficiently, and so that’s what happens over a course of years.”

Greenawalt also spoke about how his team learned to get more out of the Xbox 360 hardware over the course of several Forza games for the system.

“Between Forza Motorsport 2 and then three and four, the game got incredibly technical. The hardware didn’t get any more powerful, but we got more efficient at doing our math. We’re using 100% of this console, but obviously we will become more efficient over the years.”

Greenawalt also revealed that the inclusion of Autovista cars in Forza 4 was Turn 10 testing next-gen car models ahead of time. The team was exposed to Xbox One two years ago during the process of consulting with the console architects and telling Microsoft what they wanted out of the next-gen system.

Forza Motorsport 5 is an Xbox One exclusive, launching alongside the console in November.

Opublikowano

Znowu te procenty, OMG. Ile razy można powtarzać, że każda gra wykorzystuje 100% dostępnych zasobów, bo to byłoby bez sensu nie wykorzystywać ich w pełni. Tylko niektóre gry tymi zasobami gospodarują mądrzej od innych, skutkiem czego mamy "postęp" i gry ładniejsze oraz brzydsze.

Opublikowano

Oraz im dalej tym gorszy framerate na rzecz lepszych tekstur itd xDDD

Opublikowano

Nie ma to jak stałe 20 FPS <3

Opublikowano

Tu nie chodzi o to czy gra wykorzystuje, i jak wykorzystuje. Chodzi o to, jak to może zostać odebrane przez mainstream (marketingowo). Gostek od Forzy chciałby w ten sposób przekonać, że jego gra jest taka zarąbista i wspomina o stu procentach mocy. Przeciętny ale nieco mądrzejszy Kowalski może zrozumieć, że Forza osiągnęła pełnie możliwości (moc=możliwość), a co za tym idzie kolejne gry nie pokażą niczego lepszego.

I jeśli to mówi 3rd party, to pół biedy. Gorzej, jeśli tak mówi 1st party. Ja tu widzę niezły burdel, siostry! ;)

Opublikowano

A co ty tak się przejmujesz co sobie jakiś noobek pomyśli ? xD  Ja wiem , że dla niektórych gadanie na dzisiaj , że PS3 wykorzystuje 70% jest fajne i mityczne, inni wolą być jednak bardziej szczerzy. Przejmować się co sobie jakieś burgery pomyślą xDDDDDDDDDD

Edytowane przez Sibian

Opublikowano

Raczej odniosłem się do bagatelizowania takiej wpadki. Ostatnio forma marketingowców z MS-u jest gdzieś między bekową a mierną.

Opublikowano

Tu nie chodzi o to czy gra wykorzystuje, i jak wykorzystuje. Chodzi o to, jak to może zostać odebrane przez mainstream (marketingowo). Gostek od Forzy chciałby w ten sposób przekonać, że jego gra jest taka zarąbista i wspomina o stu procentach mocy. Przeciętny ale nieco mądrzejszy Kowalski może zrozumieć, że Forza osiągnęła pełnie możliwości (moc=możliwość), a co za tym idzie kolejne gry nie pokażą niczego lepszego.

I jeśli to mówi 3rd party, to pół biedy. Gorzej, jeśli tak mówi 1st party. Ja tu widzę niezły burdel, siostry! ;)

Mendrek, a Ty czytasz to co sam cytujesz? No właśnie dla takich bardziej ograniczonych ludzi jak Yeti, gościu z T10 to właśnie tłumaczył:

The truth is, you always use 100% of the hardware. You just do, but it’s a question of whether or not you’re using it efficiently, and so that’s what happens over a course of years.”

“Between Forza Motorsport 2 and then three and four, the game got incredibly technical. The hardware didn’t get any more powerful, but we got more efficient at doing our math. We’re using 100% of this console, but obviously we will become more efficient over the years.”

:P

Edytowane przez DonSterydo

Opublikowano

To jest pewnie kolejne niefortunne stwierdzenie, gościu miał na myśli, że starali się jak mogli i FM5 będzie wyglądać (jego zdaniem) emejzing ponad wszystkie wyobrażenia, a wyszło jak wyszło, ze gra będzie wyglądać jak będzie wyglądać i żadna inna nie będzie ładniejsza ;D.

edit: no pięknie, więc gostek nie mówi nic złego

Edytowane przez raven_raven

Opublikowano

Bekowa chyba dla ciemniaków nie potrafiących czytać i wierzących w tajemniczą, ukrytą moc podzespołów z kosmosu czy inne bajki , że każdy dostał dev-kita na miesiąc przed premierą gry i wykorzystuje 20% mocy konsoli ( a gra i tak, taaaka ładna ). Taaaaa.

Edytowane przez Sibian

Opublikowano

Wiadomo, przeciętny sonoklap Yeti kończy lekturę na nagłówku. Pewnie jakby ktoś napisał newsa o pomidorach mordercach porywających dzieci ze szkół i opatrzył to nagłówkiem "Developerzy twierdzą, że WiiU jest wydajniejsze od Xone", to pierwszy by wklejał w CW :P

Opublikowano

Nah, czyli w zasadzie mowa trawa. Dużo ludzi przeczyta nagłówek i źle go odbierze. Trochę na pośpiech wrzuciłem ten news, bo ktoś domagał się źródeł. Mae culpa!

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.