Skocz do zawartości

Console Wars 6: Kogo Bardziej Wyruchają

Featured Replies

Opublikowano

Właśnie w tym rzecz, że wszyscy tak myśleli.. bo ludzie z M$ chwaląc się tym w wywiadach "zapoominali" wspomnieć o tym mało istotnym szczególe.

e: Ostatnio jak o tym czytałem, to widziałem potwierdzenia.. teraz pewnie i tak się nie dowiemy jak było naprawdę.

Edytowane przez Emet

• Odpowiedzi 23,7 tys.
  • Wyświetleń 741,5 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

• Gość DonSterydo
    Gość DonSterydo

Reklama kawałka plastiku #eksajt, heh.   EDYTA: Jaki ból 4 liter XD

• Dobra, dość.   Dziś pojechałem do znajomka, który akurat niedawno kupił sobie mocarnego w miarę kompa. Może nie NASA ale przynajmniej moc zbliżona do next genów ( i5 3470 3.2GHz @ 3.6GHz, Radeon 785

Opublikowano

Aaron Greenberg pisał na twitterze że to nieprawda.

Nawet jeśli była to prawda to po grzyba mieli by się teraz przyznawać ? zwłaszcza że nie ma tego jak zweryfikować to po co sobie przysparzać kolejnych problemów.

Tak jak pisałem wcześniej MS w momencie zapowiedzi DRM powinien zapowiedzieć równocześnie obniżkę cen gierek , tak nie było ba nawet słowa o obniżce, czy nawet ewentualnych promocjach nie było <_<

Edytowane przez Karas

Opublikowano

Serio wystarczy jedna ładnie wyglądająca realistyczna scigałka żeby się jarać ? A potem się ludzie dziwią, że mało oryginalnych gier wychodzi jak ciepło w majtach po kolejnej części racera ludzie mają.

Opublikowano

serio - podobnie jak kolejna pilka nozna i kolejny FPS (Frostbite 3) itp. Mnie to jara zdecydowanie bardziej niż nowy Killzone w 30 klatkach i Infamous...

Zreszta niektórzy trzesa uszami na myśl o GT 5.5 :teehee:

Edytowane przez easye

Opublikowano

No dlatego mnie kompletnie line-up na start obu konsol nie jara, bo jest bezpieczny. Kolejny modern military shooter, scigałka meh. 

Opublikowano

Serio wystarczy jedna ładnie wyglądająca realistyczna scigałka żeby się jarać ? A potem się ludzie dziwią, że mało oryginalnych gier wychodzi jak ciepło w majtach po kolejnej części racera ludzie mają.

powiedz mi, że to marne prowo

Opublikowano

powiedz mi, że to marne prowo

Niby czemu ? 

Opublikowano

jak oczekujesz od konsol innego typu rozrywki zainwestuj w Wii bądź Wii U, Proste.

Opublikowano

Po prostu są ludzie, którzy lubią samochodówki. Od symulatora wyścigów wymaga się gł. świetnej grafiki oraz dobrego modelu jazdy, czy gdzieś się mylę?

Opublikowano

Masz przemęczenie materiału, serio. Protip: w 2001 roku było dokładnie tak samo. Gran Turismo 3, ogólnoświatowe spusty, anyone? Wtedy tylko na premierę była przedstawicielka innego gatunku, bijatyk - TTT. Teraz są shooterki, więc będzie CoD.

Opublikowano

serio - podobnie jak kolejna pilka nozna i kolejny FPS (Frostbite 3) itp. Mnie to jara zdecydowanie bardziej niż nowy Killzone w 30 klatkach i Infamous...

Zreszta niektórzy trzesa uszami na myśl o GT 5.5 :teehee:

Nie chcę nic mówić.. ale na chwilę obecną wychodzi na to, że to "GT5,5" bardziej  zasługuje na miano GT6 niż ta Forza na FM5 :rolleyes:

W GT6 spora część tras będzie miała zmienną porę dnia i pogodę i całą gra ma mieć dużo usprawnień w stosunku do GT5.

FM5 nadal ma oświetlenie z roku 2000 (no.. nie tyle oświetlenie, co cieniowanie), brak zmiennych warunków atmosferycznych, mniej aut niż w FM4... w zamian będzie "AI z chmury" xD

Niestety nie zmienia to faktu, że jakbym kupował X'a na premierę to FM5 wciągnąłbym w pierwszej kolejności...

Edytowane przez Emet

Opublikowano

wymien te wszystkie usprawnienia.

Rozumiem, ze FORZA 5 według Ciebie nie będzie miała ich w ogole w stosunku do 4ki ?

No i wyobraz sobie ze choć poswiecilem mase godzin na Forze 4 nie przejechałem nawet polowa aut. Dzieki bogu ze nie wstawia 800 fur standard z Forza 4,3,2.

Co do zmiennych warunków atmosferycznych, jakbym przez to scigalka miała chodzic w 30 klatkach to mogę na to poczekać do kolejnej części. Znajac zycie wyjda ze 3 zanim Polyphony ukończy swoja nextgenowa scigalke .

Edytowane przez easye

Opublikowano

Już się rozpędziłem wymieniać wszystkie... Google

Jasne, że FM5 będzie miała usprawnienia względem 4.. ale ma też dużo cięć i wciąż nie ma najbardziej wyczekiwanych rzeczy, czyli właśnie zmiennej pory dnia i pogody.

Czy pojawią się w kolejnych częściach? Możliwe... ale to oznaczałoby, że FM5 rzeczywiście zostawia bardzo dużo zasobów Xbone,... albo będą jakieś cięcia w grafice aby w końcu po kilkunastu latach zaaplikować dynamiczne oświetlenie wraz z cieniami.

Ja tu nie "hejtuję" Forzy, bo to świetna gra i dzięki niej też GT w końcu idzie do przodu ale bądźmy poważni.. Śmiać się z GT i wychwalać teraz FM5, kiedy to powtarza ona historię z GT sprzed kilku lat?

Opublikowano

wydaje mi się ze po prostu chu. j wiesz.

no poki co FORZa 5 nie będzie miała praktycznie zadnej konkurencji. Szkoda, ze nie będzie zmiennej pogody, ale ja za tym nie ubolewam az tak by grac w GT6 na konsolach starej generacji z samochodami standard tylko dlatego ze ma deszcz...

Edytowane przez easye

Opublikowano

W choooj bardziej wole FM5 niż GT6 na PS4, który będzie tylko konwersja z PS3, na dodatek nadal ze standardami ergo na konsoli 8 generacji będzie można poczuć smród z czasow PS2 :lol:

Opublikowano

jak nie będzie normalnej kierownicy do xone to wchuju mam FM5, po zasmakowaniu GT5 na kółku Logitecha jazda w simy na padzie już mnie nie jara w ogólę i po prostu nudzi.

Opublikowano

Dla mnie te cross-genowe tytuły są trochę na siłę i jedynie w szczątkowym stopniu mogą zapewnić złudne wrażenie obcowania z kolejną generacją sprzętu. Dlaczego? Taki Watch Dogs na PS4 nie będzie niczym więcej niż portem PC na najwyższych ustawieniach, tak samo jak BF4. I to właśnie obie te gry miałbym na starcie. Akurat w przypadku BF4 ma to jeszcze sens bo już wole zmagać się w 64 graczy na mapie niż o połowę mniej na current-genach. 

Opublikowano

trochę beka, ze na "mocniejszej o wiele" konsoli nie ma poki co zadnego exa zapowiedzianego w 60 klatkach...

Opublikowano

xone ma za to Forzę w 1080p i 60klatkach czyli coś co było już na PS3 przy GT5 <ok>

no i Kiler Instinct, trudno żeby bijatyka nie chodziła w 60fpsach, 2 postacie i arena to już byłby fail.

Opublikowano

To chyba nigdy nie stanie się standardem. Przynajmniej do kiedy poziom graficzny zostanie podniesiony do tego stopnia, że w końcu dla producentów zacznie się liczyć głównie wydajność. Oczoyebna grafika = 30 fps (albo i mniej).

Opublikowano

xone ma za to Forzę w 1080p i 60klatkach czyli coś co było już na PS3 przy GT5 <ok>

no i Kiler Instinct, trudno żeby bijatyka nie chodziła w 60fpsach, 2 postacie i arena to już byłby fail.

+ Ryse i TitanFall, HALO 5 +dedykowane serwery.

A na PS4 poki co fajna cena...

Opublikowano

Z tym portem GT6 na PS4 to nic pewnego. Ten wywiad z Kazem, w którym on to rzekomo potwierdził jest dosyć niejasny bo w jego odpowiedzi było o wersji GT na PS4 (czyli może chodzić o GT7). Nie było powiedziane konkretnie GT6 na PS4.

Akurat do skromniejszej zawartości w FM5 względem FM4 nie mam się zamiaru czepiać bo to jest do wybaczenia przy przejściu na nową generację (szczególne, że ma wyjśc na start na konsoli), jednak robić niby od podstaw grę na nowy, znacznie mocniejszy sprzęt i nadal korzystać z rozwiązań sprzed 10 lat? Szczerze byłem pewien, że nextgenowa FM i GT na 100% będą miały dynamiczne oświetlenie na wszystkich trasach.

Standardów w GT7 raczej już nie będzie. Auta premium są modelowane w taki sposób, że wystarczy zagęszczenie siatki polygonów (co widać, że już ma działać nawet w GT6 na PS3 dzięki tesselacji) i podmiana tekstur na nowe, w wyższej rozdziałce. Akurat oglądania bagażników i konstrukcji zamka w drzwiach nie potrzebuję. Wolę mieć zamiast tego 2x więcej aut wyglądających co najmniej tak dobrze, ale bez wymodelowanych tych niewidocznych bez otwierania drzwi/maski/bagażnika elementów.

Tak samo uważa z pewnością większość osób czekających na FM5, które nie są zadowololne z poświęcenia połowy aut dla autovisty (teraz forzavista).

Tak samo ganiłem GT5 za standardy i kulawą fizykę bazującą nadal na tej z GT4 więc bez (pipi)enia, że jestem fanbojem GT :)

Edytowane przez Emet

Opublikowano

trochę beka, ze na "mocniejszej o wiele" konsoli nie ma poki co zadnego exa zapowiedzianego w 60 klatkach...

Tak, twoja konsola jest "lepsiejsza" bo jest na nią zapowiedzianych parę gier które będą "chodziły" w 60 klatkach.

Widzę, że fanboje Xboxa nie śpią. A jeszcze tydzień temu chcieli dołączyć do rodziny Playstation. Sprzedawczyki, chorągiewki, ludzie bez honoru. 

Podniecajcie się kolejnym Halo, Forzą i bijatyką z jedną postacią. Pozdro.

Edytowane przez Ludwes

Opublikowano

Sorry nie wiedziałem, ze na PS4 pokazali same nowe produkcje.

Nie mam tej konsoli, wiec nie wiem czy jest lepsza i pewnie w przeciwieństwie do Ciebie posiadam aktualnie wszystkie konsole starej generacji - taki ze mnie fanboy!

Beton nie zrozumie fana gier, ale dla mnie poki co Linup Xbox One >>>>>>>> PS4. Tyle w temacie.

Mam nadzieje, ze Sony wyciągnie jeszcze 2-3 gry przed premiera, bo poki co lekka bieda zawiało jeżeli chodzi stricte o GRY.

Edytowane przez easye

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.