Skocz do zawartości

Console Wars 6: Kogo Bardziej Wyruchają

Featured Replies

Opublikowano

z vity ogormna beka ale niemniejsza z wiiu która to chciała udawać nextgena (tak samo jak kiedyś wii), ale tym razem taktyka wypuszczania konsoli o mocy past-genów nie wypaliła, i tableto pad tez nie wypalił, i brak gier tez nie wypalił

i ja tam sie ciesze, najbardziej bym chciał żeby nintendo tak jak sega zaprzestało robić hardware i zaczeło wydawać swoje flagowe serie na pozostałe konsole, chociaż narazie sie nie zapowiada bo przynajmniej 3DS sie dobrze sprzedaje, ale może oleją rynek stacjonarek, a to zawsze o jeden konkurent mniej do stacjonarnego monster huntera

ale serio - komu potrzebne 3 stacjonarki? wszyscy by skorzystali gdyby mario i zelda i pokemony wyszły na PS4/XO

• Odpowiedzi 23,7 tys.
  • Wyświetleń 741,8 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

• Gość DonSterydo
    Gość DonSterydo

Reklama kawałka plastiku #eksajt, heh.   EDYTA: Jaki ból 4 liter XD

• Dobra, dość.   Dziś pojechałem do znajomka, który akurat niedawno kupił sobie mocarnego w miarę kompa. Może nie NASA ale przynajmniej moc zbliżona do next genów ( i5 3470 3.2GHz @ 3.6GHz, Radeon 785

Opublikowano

No super ale masz od tego temat w dziale, tu sie pisze tylko o prawdziwym gotg.

Tylko mi nie mów, że nie zrozumiałeś dow(pipi)u. Dowci - pu. Ogarnijcie się z tą cenzurą.

Edytowane przez aphromo

Opublikowano

ale serio - komu potrzebne 3 stacjonarki? wszyscy by skorzystali gdyby mario i zelda i pokemony wyszły na PS4/XO

To moje ciche marzenie. Handheldy ok, ale stacjonarki Nintendo mogłoby sobie darować

Opublikowano

beka z vity straszna....dla porównania w samej japonii w trochę ponad tydzień zeszło ponad 2 mln monster hunter4 i ponad 400tyś 3ds....soul sacrifice czyli obecnie chyba najbardziej udany klon mh w pierwszym tygodniu sprzedał się w liczbie ponad 100tyś co wtedy odnotowano jako wielki sukces :P

port tego monster huntera z ps3 trochę poprawi sytuację vity, na bank z pół bańki bez trudu pójdzie w pierwszy tydzień ale dalej vita czeka na mesjasza, któy uratuje sprzedaż tej konsoli w jpn i na świecie....już chyba tylko została im jakaś mega szarża z walizkami kasy i ekskluzywny final fantasy lub dragon quest ale raczej to już bajki sf patrząc na to, że samo sony już nie kwapi się z nowymi tytułami aaa na wyłączność dla swojego handhelda.

Opublikowano

na bank z pół bańki bez trudu pójdzie

500 tys. kopii gry czy konsol XD?

Zresztą nieważne, bo ani pierwsze, ani drugie nie jest realne. Mówimy o PORCIE płatnego mmorpg'a, który nie został ciepło przyjęty.

Opublikowano

gry, wg mnie to realne

Opublikowano

Dawaj o 2 dychy się założymy.

Opublikowano

Sytuację Vity poprawi Vita TV, której pre-ordery w Japonii wyprzedały się migiem, a zainteresowanie którą na zachodzie jest rzekomo ogromne. I w sumie nic dziwnego - przyzwoita lecz tania konsola odpalająca gry nie tylko Vity, ale także "starocie" z PSN.

Mam nadzieję, że przełoży się to na większą ilość nowych i oryginalnych pozycji na PSV. Zyskają w końcu na tym zarówno posiadacze wersji "stacjonarnej", jak i Handhelda. Win-Win. Argument, że "nikt nie kupuje Vity, więc nie warto na nią tworzyć gier ma szanse pójść w zapomnienie".

Opublikowano

Dawaj o 2 dychy się założymy.

w sumie nie :P faktycznie przeanalizowałem oceny i sprzedaż i nie ma szans :P

Opublikowano

łojezu, steam controler ma dwa taczpady zamiast guzików i gałek? czy ich po(pipi)ało?

na bank z pół bańki bez trudu pójdzie

500 tys. kopii gry czy konsol XD?

Zresztą nieważne, bo ani pierwsze, ani drugie nie jest realne. Mówimy o PORCIE płatnego mmorpg'a, który nie został ciepło przyjęty.

w japonii monster hunter wszystko może zdziałać, nawet pół miliona gier na konsole którą kipiło 20.000 osób:p

i btw to nie jest MMO - nadal tylko 4 osoby mogą iść na misję, w mieście może stać i gadać więcej ale to nie jest prawdziwe MMO

Opublikowano

Spokojnie, ja wciąż wierzę, że Vita się rozkręci wraz z PS4. Zamierzam ją kupić w końcu.

Opublikowano

Akurat te dodatkowe dwa przyciski z tyłu to bardzo dobry pomysł. Padom PS3/X360 też by się coś takiego przydało. Nie jestem jednak przekonany do tych trackpadów. Gałki może jeszcze to jakoś zastąpi, ale dla myszy to nadal będzie marny substytut. Także co jak co, ale touchpad nie zastąpi np. krzyżaka czy innego digitala, więc z góry wszelkie bijatyki i inne gry wymagające precyzji odpadają.

Z drugiej strony, pomijając wygląd, może to być ciekawa alternatywa do niektórych gier. Warto także zwrócić uwagę, że będzie to konfigurowalne na różne sposoby, a przy tym symetryczne - a nuż leworęczni woleliby mieć inne rozstawienie "gałek" i przycisków na padach niż obecna norma.

Opublikowano

Pokazali jakoeś filmiki z obsługi tego pada? Konstrukcja conajmniej zastanawiająca, ale nie rozumiem całkowitej rezygnacji z gałek. FPSy jak najbardziej mogą na tym nieźle chodzić, ale mimo wszystko fpsy to nie wszystko

Opublikowano

Ale gów.no - krótko mówiąc mamy sterowanie z tabletów/komórek z paroma przyciskami. Na drzewo z tym.

Opublikowano

Ale to ma jakiś taki dziwny dizajn...Pewnie gadamy tak z przyzwyczajenia do rozwiązań od lat proponowanych przez Sony i M$. Ale i tak mi się nie podoba, nie wiem jak z zastosowaniem w praktyce.

Opublikowano

Ale osobny abonament bedzie trzeba płacić, imo jedyna szansa dla vity to wydanie podrasowanego MH4 lub DQ, ewentualnie FF, jako exy no i jakies nowe gry AAA, a nie odstawienia lipy jak w przypadku fify 14

Fajnie było by zobaczyć jakiś spin off GTA cos jak chinatown wars ;)

Ja tam z vity jestem przeogromnie zadowolony, szczególnie z indyków które na vicie prezentują sie naprawdę super, do tego pełno gier z plusa wiec nudzić sie nie będę

Opublikowano

ja też uwielbiam swoją vitę ale zdaję sobie sprawę, że głównie dzięki temu, że nawarstwiło się kilka czynników: nigdy nie byłem pc gamer więc nie mam gdzie indziej ogrywać indyków, nie mam dużo czasu na granie, szczególnie na długie posiedzenia, często mam zablokowany dostęp do tv, mam abonament ps plus i lubię marki sony takie jak uncharted, killzone czy wipeout

Opublikowano

Ja jestem mega zadowolony z Vity- tylko potrzebuje wieksza karte.

Opublikowano

Ja bym się wstrzymał z wyrażaniem skrajnego pesymizmu odnośnie tego kontrolera. Może faktycznie wyjść z tego potworek dający precyzję i wygodę obsługi na poziomie tych z tabletów, ale jest też szansa, że parę osób przysiadło nad tym projektem i możemy mieć niezłą alternatywę dla myszki w FPSach, bez łączenia jej z klawiaturą

Opublikowano

Przede wszystkim warto zauważyć, że to będzie raptem alternatywa dla innych urządzeń, a nie żaden przymus. Nikt nikomu nie zabroni podłączyć pada od X360, Dual Shocka 4, czy czegokolwiek innego, jeśli faktycznie będzie chciał korzystać z tego steamboxa w salonie na TV. IMO dobrze, że Valve próbuje czegoś nowego oraz tworzy to z myślą o wszystkich gatunkach gier - także tych opartych na myszy - nawet jeśli ma to być wspomniany substytut.

Też tak w kontekście tematu ja tu widzę, że ostatnio o większych rewolucjach można mówić właśnie w kontekście PC (SteamOS, Steam Machines, Steam Controller - wszystko tworzone z myślą o grze na TV w salonie itp. niczym na konsolach), aniżeli w kontekście dotychczasowych "gigantów" konsolowych, które jak na razie zaprezentowały nam raptem nieco mocniejsze maszynki niż te obecne oraz dość skromną ilość sensownych zapowiedzi growych, nie licząc wałkowanych od lat tasiemców i brązowych shooterów. To mi się podoba - Valve występuje z czymś nowym, oryginalnym, a zarazem staje na przeciw monopolowi M$. Nosz można się nabijać, ale to wszystko o dziwo ma sens i ma szanse się sprawdzić...

Opublikowano
French article about problem of driver on Xbox One. They said sources are from one French publisher and one big US publisher. The French one is easy to guess Ubi soft and my bet for the US one is EA or less probably Activision.

This article suggests rumors very similar to the Edge one, some games can run in stable 1080p 30 fps on Xbox One and can't reach stable 1080p 60 fps because of driver problem and the solution is to go to 900p 60 fps. But they said that PS4 version will be downgraded because of political issue. I was angry but today the article about Ubi Soft not knowing if the game is in 720p or 1080p on PS4 and Xbox One give credits to rumor and BF4 sub 1080p too.

:(

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.