Skocz do zawartości

Console Wars 6: Kogo Bardziej Wyruchają

Featured Replies

Opublikowano

Co w tym dziwnego. Taki BF4 nie może chodzić na PS4 w 60fps i 1080p, a na xbone w 720p. Ubisoft byłby zjedzony przez xbociarnie i microsoft.

A teraz dzisiejszy rodzynek, Watch Dogs na next-genach będzie chodził w 30fps, co w takiej grze mi nie przeszkadza, ale rozdzielczości 1080p nie jest pewna.

LOOOOOOOOL!!!

Edytowane przez YETI

• Odpowiedzi 23,7 tys.
  • Wyświetleń 741,8 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

• Gość DonSterydo
    Gość DonSterydo

Reklama kawałka plastiku #eksajt, heh.   EDYTA: Jaki ból 4 liter XD

• Dobra, dość.   Dziś pojechałem do znajomka, który akurat niedawno kupił sobie mocarnego w miarę kompa. Może nie NASA ale przynajmniej moc zbliżona do next genów ( i5 3470 3.2GHz @ 3.6GHz, Radeon 785

Opublikowano

Czyli, żeby grać w 1080p i w detalach jak pan, Mendrek musi przesiąść się na Steama

Opublikowano

ale serio - komu potrzebne 3 stacjonarki? wszyscy by skorzystali gdyby mario i zelda i pokemony wyszły na PS4/XO

po co komu ps4 i xo? dla tych paru exow? Biore ps4 i wiiu jako sprzet "uzupelniajacy"  jak wyjda flagowe tytuły.

Opublikowano

To kiedy w końcu przydzadzą się telewizory 1080p do grania na konsolach? Kolejna generacja xd?

Opublikowano

Ja to jestem bardzo ciekaw co się stanie, w jaką stronę pójdą gry kiedy 1080p i 60fps to już będzie standard w każdej grze. Czy wtedy developerzy będą rozwijać inne elementy jak dobra fabuła, gameplay, otwarty i żywy świat w sandboxach(jak w GTA V, a to currentgen) czy wszystko pójdzie w jeszcze lepszą grafikę wydając na świat coraz więcej kotletów. 

Opublikowano

1080p/60 nigdy nie będzie standardem. Zawsze coś będzie obcięte, albo rozdziałka, albo framerate.

Opublikowano

1080p/60 nigdy nie będzie standardem. Zawsze coś będzie obcięte, albo rozdziałka, albo framerate.

No to wiadomo, nawet na PS6 będą musieli wybierać albo 60fps albo więcej polygonów na brodę Snejka, ale mnie rozpierdala sytuacja taka jak z BF4 czy Watch Dogs, to jest początek generacji i już takie kwiatki. Wyjścia są trzy, albo next-geny to takie pół next-geny, albo twórcy mają zbyt mało czasu aby wszystko dopiąć na ostatni guzik, poza tym jeszcze dobrze nie poznali nowych konsol, albo jeden ze sprzętów jest o połowę słabszy i wydawcy nie mogą sobie pozwolić na znaczące różnice między wersjami.

Osobiście obstawiam za druga i trzecią opcją. Chętnie bym zagrał w BF4, ale to 720p przekreśla zakup tej gry.

Opublikowano

Przecież było mówione, że BF4 będzie działał w rozdzielczości między 720, a 1080p. 960 jak się nie mylę. 

Chyba, że i to jakoś zmienili. 

Edytowane przez suteq

Opublikowano

Tutaj się nie zgodzę, tzn. w kwestii rozdziałki. Jeżeli na PC już się da grać w wyższych rozdzielczościach, a TV 4k za kilka lat (może i kilkanaście) mają stać się standardem, to nie wyobrażam sobie, żeby za kilka lat 1080p nie było czymś zupełnie normalnym.Inna sprawa, że na tych nextgenach tego się nie doczekamy, ale nie wyobrażam sobie grania na PC za kilka lat w mniejszej rozdziałce niż 1080p (no chyba, że indyki, gdzie niska rozdziałka jest częścią designu). Na next konsolach spodziewam się w końcu ustawienia rodziałki na 720p.

Opublikowano

Właśnie oglądam w tv zmarvel's agent of shield i sponsorem tego jest ps vita :) chyba Sony zabiera sie za większy marketing na wyspach

I jest urywek z lego marvel

Pad do steam box'a wyglada nietypowo poprzez brak galek, no ale wstrzymuje sie z komentarzami aż do momentu przetestowanie

Z brakiem 1080p to są jakies żarty, ja właśnie przez to wstrzymuje sie z zakupem next gena kupie pewnie gdzieś na wiosnę / wakacje 2014 a teraz spokojnie będę obserwował jak sytuacja sie rozwinie

Edytowane przez kubson

Opublikowano

Czyli BF4 będzie w 900p, bo SONY ma mniej środków per$wazji niż M$.

Opublikowano

Jak już wcześniej pisałem - to że MS ma więcej do powiedzenia od Sony, odnośnie tego jak będą wyglądać gry na PS4, to tylko dowód na nieudolność Sony.

Opublikowano

Nie przekupią wszystkich producentów, widać, że Sony dobrało innego partnera i kuma się teraz z Activision ( na CODa Microsoft pewnie ma umowę na kilka kolejnych części ), a Microsoft z EA. I nie patrzyłbym na nieudolność Sony, bo to są mega tanie zagrywki ze strony Microsoftu, wyrzucać kasę, aby wersja na PS4 wyglądała tak samo...

Ale ale, gadu gadu, a to może być tylko takie gadanie, zobaczymy w praniu.

Opublikowano

No proszę, Valve idzie na całość. Mówię Wam, szykuje się coś dużego na naszych oczach.

Ten kontroler to ciekawy pomysł. Do kształtu nie mam zarzutów, przypomina tego od X360, a więc powinno być dobrze. Boję się tych touchpadów zamiast fizycznych przycisków, z jednej strony może to zapewnić jakąś precyzję i nowe doznania czy coś tam, ale z drugiej strony na telefonie czy tablecie nienawidzę grać na jakichś wyświetlanych przyciskach i preferuję kieszonsolki właśnie ze względu na to, że przyciski dają ten "feedback" i poczucie czegoś pod palcami. Ale pożyjemy, zobaczymy. To jest Valve z Gabenem i tonami dolarów, na razie cokolwiek wymyślili to obracało się w złoto, więc nadzieję można mieć.

Na pewno wstrzymał bym się z "lolololol ale gunwo".

Opublikowano

Nie przekupią wszystkich producentów, widać, że Sony dobrało innego partnera i kuma się teraz z Activision ( na CODa Microsoft pewnie ma umowę na kilka kolejnych części ), a Microsoft z EA. I nie patrzyłbym na nieudolność Sony, bo to są mega tanie zagrywki ze strony Microsoftu, wyrzucać kasę, aby wersja na PS4 wyglądała tak samo...

Ale ale, gadu gadu, a to może być tylko takie gadanie, zobaczymy w praniu.

Myślisz, że MS dopłaca do tego interesu :P? Już widzę jak MS płaci za takie coś, heh. 

Opublikowano

Jak już wcześniej pisałem - to że MS ma więcej do powiedzenia od Sony, odnośnie tego jak będą wyglądać gry na PS4, to tylko dowód na nieudolność Sony.

No tak, Sony po prostu skupiło się na stworzeniu porządnej konsoli do gier, przyjaznej dla deweleperów, niezależnych wydawców i graczy (używki!), a M$ w tym czasie zajęty był przekupywaniem wydawców i rozmyślaniem jak tu jeszcze bardziej wydymać graczy (pierwsze zapowiedzi => zakaz używek, always online itp).

W ogóle nie wiem gdzie tu widzisz nieudolność Sony, jak to M$ musiał się wycofać z prawie całego swojego pierwotnego konceptu na temat xone (teraz z tej pierwszej konferencji to już chyba tylko kinect pozostał) i zatańczyć tak jak im Japończyki zagrali.

Opublikowano

Tak szczerze to ostatnimi czasy Valve i indyki masowo tworzone na piecyki robią większą rewolucję niż kolejne graj pudła. Kiedyś na konsolach można było znaleźć sporo nietuzinkowych i rozmaitych gatunkowo gier. A teraz dzieciaki to tylko podjarka cyferkami i kolejnymi mdłymi military szuterkami.

Z tym SteamOS i całym Steamboxem może być ciekawa sprawa. Póki co wstrzymuję się z zakupem nowego piecyka bo sytuacja w następnym roku może się ciekawie przedstawiać.

Jedynie 3DSa można w ciemno brać jako ostoję typowego konsolowego grania i kopalni świetnych tytułów.

Opublikowano

No właśnie podobno ma być ten cały "haptic feedback", dzięki czemu będzie można wyczuwać różne tekstury czy nawet z grubsza jakieś kształty (przynajmniej ta technologia to potrafi, teraz czy to dobrze wykorzystają), wiec będzie co najmniej o klasę lepiej od smartfonów, ale nie jestem pewien, czy da się naprawdę sensownie oszukać ten feeling.

Inna sprawa, że nie ma to być główny kontroler do wszystkiego (jak pad na konsoli), tylko "wystarczająco sensowne" zastępstwo za klawiaturę i myszkę w sytuacjach, gdzie ten duet jest niewygodny w użyciu (np. na kanapie), a na padzie się niewygodnie gra, bo nie pod niego sama gra została stworzona.

Opublikowano

MBeniek, no jakby na to nie patrzeć to jest nieudolność Sony. Zrobić mocniejszą konsolę, dopłacać do niej i nie móc tego pokazać bo MS powiedział "NIE" to tylko Japończycy potrafią. 

Opublikowano

Masz takie klapki na oczach, że nawet w sytuacji (hipotetycznej) gdzie przyznajesz, że MS leci znowu w (pipi)a, to i tak winne jest Sony, bo to frajerzy... Powinieneś dostać jakieś forumowe odznaczenie, żeby wiadome było z kim ma się do czynienia. 

Opublikowano

Tak mam klapki bo tylko dla mnie jest śmieszne, że Sony nie ma "nic" do powiedzenia w kwestii jakości gier na ich platformie i decyduje o tym MS :D 

Przychodzi przedstawiciel Sony do EA i się pyta jak tam BF4 chodzi na PS4, a ten mu mówi, że musi się spytać Ballmera, heh.

Opublikowano

Tak w ogóle to nie przesadzajcie, że 1080p@60 nie będzie standardem na tej generacji. Skoro KZ4 na start konsoli ma działać w multi w 1080p@60 to ja nie widzę nic przeciwko, aby za rok-dwa było to spotykane u większości gier. Może nie w sandboxach, tam to 720p@60fps by stykło przy obfitej zawartości ale korytarzowe gierki? Jak najbardziej. 

Opublikowano

Tak w ogóle to nie przesadzajcie, że 1080p@60 nie będzie standardem na tej generacji. Skoro KZ4 na start konsoli ma działać w multi w 1080p@60 to ja nie widzę nic przeciwko, aby za rok-dwa było to spotykane u większości gier. Może nie w sandboxach, tam to 720p@60fps by stykło przy obfitej zawartości ale korytarzowe gierki? Jak najbardziej. 

Zależy czy pójdą w jakość obrazu czy w efekciarstwo. Generalnie to pewnie będzie wyglądać tak - 720p-900p + 60 FPS albo 1080p + 30 FPS.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.