Skocz do zawartości

Console Wars 6: Kogo Bardziej Wyruchają

Featured Replies

Opublikowano

ale serio - komu potrzebne 3 stacjonarki? wszyscy by skorzystali gdyby mario i zelda i pokemony wyszły na PS4/XO

po co komu ps4 i xo? dla tych paru exow? Biore ps4 i wiiu jako sprzet "uzupelniajacy"  jak wyjda flagowe tytuły.

no w sumie to mogła by być jedna stacjonarka i jedna przenośna, skończyły by sie wojenki, i nie trzeba by bylo kupować 7 konsol żeby we wszystko zagrać ;p

Jak już wcześniej pisałem - to że MS ma więcej do powiedzenia od Sony, odnośnie tego jak będą wyglądać gry na PS4, to tylko dowód na nieudolność Sony.

jezu ale jesteś wkurzający, ile te s(pipi)ysyny ci płacą?

żeby być takim tłukiem żeby to że MS zrobił zwaloną konsole i płaci ludziom żeby na sprzęt konkurencji pogorszała gry żeby nikt nie mogł zagrać w nic fajnego obwiniać sony?

za darmo aż tak głupim być nie można

naprawde (pipi)isz jak potłuszony, podnieca cie to że MS zaniża poziom ? kurfa jak moża być takim xbotem?

• Odpowiedzi 23,7 tys.
  • Wyświetleń 741,9 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

• Gość DonSterydo
    Gość DonSterydo

Reklama kawałka plastiku #eksajt, heh.   EDYTA: Jaki ból 4 liter XD

• Dobra, dość.   Dziś pojechałem do znajomka, który akurat niedawno kupił sobie mocarnego w miarę kompa. Może nie NASA ale przynajmniej moc zbliżona do next genów ( i5 3470 3.2GHz @ 3.6GHz, Radeon 785

Opublikowano

Yano, jak widać to Ty się podniecasz i reszta sonoklapów :) I nie wiem kto tu jest głupszy, ja czy Ty z Yetim podniecając się newsami gdzie czytacie same nagłówki - klaperska elita intelektualna w pełnej krasie :D

Opublikowano

Wszyscy jesteście siebie warci. 

Opublikowano

Ehh tym tekstem o zanizaniu poziomu sam przyznales że XO jest slabszy ale nadal brniesz w swojej krucjacie. Serio ile ci płacą?

Opublikowano

Ehh tym tekstem o zanizaniu poziomu sam przyznales że XO jest slabszy ale nadal brniesz w swojej krucjacie. Serio ile ci płacą?

Serio jesteś aż takim matołem? Od samego początku pisałem, że XO jest słabszy od PS4. Mniej grajcie bo się w rozwoju cofacie :) Z Wami klapersami nie ma co pisać skoro czytać nie potraficie, heh.

Edytowane przez DonSterydo

Opublikowano

serio ? bo może i nie siedze w tym temacie 24/7 ale do tej pory wszystkie twoje posty jakie widziałem to było "o nienie xbox nie słabszy, sonoklapy głupie, kochają patrzeć na procenty i cyferki"

Edytowane przez Yano

Opublikowano

Tak, tak Yano. Masz do dyspozycji cały temat, możesz cytować te moje posty gdzie pisałem, że Xone nie jest słabszy od PS4 :) A się naszukasz, bo ciężko znaleźć coś czego nie było :)

No właśnie podobno ma być ten cały "haptic feedback", dzięki czemu będzie można wyczuwać różne tekstury czy nawet z grubsza jakieś kształty (przynajmniej ta technologia to potrafi, teraz czy to dobrze wykorzystają), wiec będzie co najmniej o klasę lepiej od smartfonów, ale nie jestem pewien, czy da się naprawdę sensownie oszukać ten feeling.

Jestem chyba do tyłu, ale jak można wyczuć tekstury z gier?

Opublikowano

Ależ ty jestes czerstwy Don.. może lepiej nie kompromituj się już więcej :good2:. Chyba to, że zachowujesz się tutaj najbardziej buracko mogę pominąć?

Edytowane przez Emet

Opublikowano

Ależ ty jestes czerstwy Don.. nie kompromituj się już więcej. Chyba to, że zachowujesz się tutaj najbardziej buracko mogę pominąć?

Emet, Ty już się lepiej nie odzywaj bo z tydzień temu wciskałeś mi to samo co Yano i oczywiście poległeś. Ale tak się kończy jak sobie wysysacie z palca, że coś napisałem, a później nie potraficie znaleźć żadnego dowodu. A niby non stop to piszę :P

Opublikowano

Te no ale o co chodzi ? Yani i Yeto zaliczyli faila i teraz jeden z nich stara sie zmienic temat ?

Opublikowano

Jedno szybkie pytanie, po co robić ładniejsze multiplatformy na teoretycznie mocniejsze ps4, ponosić większe koszty, skoro zysk ze sprzedanej kopii i tak bedzie taki sam?

Edytowane przez Guernica

Opublikowano

Jedno szybkie pytanie, po co robić ładniejsze exy na teoretycznie mocniejsze ps4, ponosić większe koszty, skoro zysk ze sprzedanej kopii i tak bedzie taki sam?

Chyba chodziło Ci o multiplatformy.

Opublikowano

Tak, moj blad.

Jest raczej na odwrót. Teoretycznie taniej wyjdzie wykorzystać pełny potencjał danej platformy czy to Xone czy PS4 niż starać się na siłę robić identyczne wersje. W developerce najdroższa jest właśnie optymalizacja.

No i, także teoretycznie, to w interesie developera żeby jego gry chodziły i wyglądały najlepiej jak się da na danej platformie.

Np. EA będzie sztucznie zaniżać jakość BF4 na PS4, to jak będą wypadać na tle np. Killzona nowego, tym bardziej jeśli wiedzą że potrafią osiągnąć podobną jakość, a ich gra będzie pokazywać zupełnie co innego.

Edytowane przez DonSterydo

Opublikowano

Ależ ty jestes czerstwy Don.. nie kompromituj się już więcej. Chyba to, że zachowujesz się tutaj najbardziej buracko mogę pominąć?

Emet, Ty już się lepiej nie odzywaj bo z tydzień temu wciskałeś mi to samo co Yano i oczywiście poległeś. Ale tak się kończy jak sobie wysysacie z palca, że coś napisałem, a później nie potraficie znaleźć żadnego dowodu. A niby non stop to piszę :P

Możesz się tłumaczyć jak chcesz... ale sam dobrze wiesz jak jest i każdy tutaj też to wie :) Yeti robi trochę trzode.. ale robi to dla beki. Ty z kolei zachwoujesz się po prostu jak burak, + jak świnia niezależnie od okoliczności nie zmieniasz poglądów (co sam powiedziałeś). Z dwojga złego wolę tamtą opcję...

Tak, czy inaczej: powodzenia  :bye:

Edytowane przez Emet

Opublikowano

Z weselszych wieści - Phill Harrison z MS obiecuje, że Xbone będzie wspierany przez więcej niż 10 lat ! :sorcerer:  Wszystko to zasługa chmury i socialu :D

Emet, cytując lidera polskiej lewicy, to nie świnia a krowa nie zmienia poglądów. Choć nie podoba mi się że znów pojazdy w CW, od jakieś czasu zrobiło się tu trochę milej. 

Edytowane przez aphromo

Opublikowano

Emet: No z tym nie zmienianiem poglądów, to też przekręciłeś albo jak Yano nie rozumiesz słowa pisanego :) Chodziło o to, że w danych okolicznościach jak mówię, że mam takie zdanie na dany temat, to tak jest. A Ty z kolegami macie takie zdanie w zależności z której strony wieje. Niby dorośli ludzie, a jak dzieciom trzeba tłumaczyć.

Opublikowano

Z weselszych wieści - Phill Harrison z MS obiecuje, że Xbone będzie wspierany przez więcej niż 10 lat ! :sorcerer:  Wszystko to zasługa chmury i socialu :D

Emet, cytując lidera polskiej lewicy, to nie świnia a krowa nie zmienia poglądów. Choć nie podoba mi się że znów pojazdy w CW, od jakieś czasu zrobiło się tu trochę milej.

x360 tez jest wspierany, tylko nie bardzo wiem na czym to polega, ze live nie wylacza po premierze xbone?

Opublikowano

Don:  :wallbash:

Kończę rozmowę bo żal mi się zaczyna Ciebie robić... znowu beznadziejne tłumaczenie się.. porażka..

Dobranoc ;)

Edytowane przez Emet

Opublikowano

x360 tez jest wspierany, tylko nie bardzo wiem na czym to polega, ze live nie wylacza po premierze xbone?

Jak to, nie widzisz tej cały masy exów ?!?!?!?!?!?

Ludzie, weźcie kurde dystansu nabierzcie, to chyba jasne jak Słońce że się śmieję. Nawet dałem pomocne emotikony żeby każdy zrozumiał :thumbsup:

Opublikowano

Don:  :wallbash:

Kończę rozmowę bo żal mi się zaczyna Ciebie robić... znowu beznadziejne tłumaczenie się.. porażka..

Dobranoc ;)

Jak zwykle - zero argumentów, dowodów itp. Najlepiej pisać bzdury, a później uciekać. Cały Emet :)

Opublikowano

Za bardzo teorią spiskową mi śmierdzi ten moneyhatting MS, by multiplatformy na PS4 były gorsze/takie same bo X1 nie wyrabia. Po pierwsze, na ten moment i tak nic nie dotyka całej mocy X1 i PS4, po drugie - takie coś napewno zostanie natychmiast wykryte, po trzecie - mam uwierzyć że Sony tak po prostu będzie stać i nic nie mówić ? No bez jaj, to nie są jacyś amatorzy, dużo mogą i napewno nie trzęsą portkami przed MS, zresztą nie zdziwiłbym się jakby wielu devów pokazało MS środkowy palec po czymś takim. Nie wierzę we wszechwładność MS, że wszyscy posłuchają bo jaśnie pan zabroni wydać gry na X1. Nie tak działa kapitalizm.

Akurat przemysł gier video to wyścig szczurów, każdy chce mieć imba gry, bo tylko imba gry się sprzedają. 

Oczywiście po pewnym czasie, różnice pomiędzy platformami będą dla niektórych bolesne, ale przecież od paru lat wersje PC gier miażdzą current geny. I co ? I nic.

Edytowane przez aphromo

Opublikowano

Jestem chyba do tyłu, ale jak można wyczuć tekstury z gier?

Tfu, nie tekstury. Chodziło mi o fakturę materiału (po angielsku to było właśnie texture, jeśli dobrze pamiętam).

This haptic capability can deliver the user in-game information such as “speed, boundaries, thresholds, textures, action confirmations, or any other events about which game designers want players to be aware.”

No chyba, że źle zrozumiałem, ale technologia już pozwala na takie rzeczy.

Edytowane przez Accoun

Opublikowano

Rumor: PlayStation 4 gets graphically definitive version of Watch_Dogs

720p on PS360, 1080 on PS4, TBD on Xbox One

Both hit 30fps easy. I think Xbox One suffers a few dips from 60fps. PS4 is pretty smooth. Definitive version"

So there you have it, the PlayStation 4 version of Watch_Dogs is the definitive version, lining up directly with what most developers have been saying regarding both next generation consoles. Keep in mind, these are not confirmed numbers, just rumors from a trust source, so take everything with a grain of salt.

ayqlpc.png
Opublikowano

Serio DonSterydo zachowuje się jak burak? Bo jak na razie to Yano i spółka go wyzywa od różnych epitetów, kiedy Don raczej utrzymuje normalny to wypowiedzi. Ja rozumiem, że ma swoje, hm, powiedzmy... twarde i niezmienne poglądy, ale nie wydaje mi się, by bronił ich w chamski i obraźliwy dla innych sposób.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.