Skocz do zawartości

Console Wars 6: Kogo Bardziej Wyruchają

Featured Replies

Opublikowano

Czyli typek z dualshockers przetłumaczył krzaczki i wszystko jest wiarygodne w 100%, o ja yebie xD

ta sama strona wczoraj się ośmieszyła sugerując że nowy build Ryse wygląda gorzej.

99% newsów wklejonych przez Ciebie w tym temacie dotyczyły czegoś pozytywnego o Xboxie lub negatywnego o Playstation, Ty mój hipokrypciu.

Kłamiesz, a niusy wrzucałem by proporcje hejtu zostały zachowane, nic nie poradze ze ty, yeti i spółka od razu lecicie z każdym gównem na x'a do tego tematu zapewne z taką miną

3ri1uz.jpg

A było już o tym  że Forza 5 wykorzystuje 100 % Xone ?

Tak, i co z tym faktem jest nie tak?

• Odpowiedzi 23,7 tys.
  • Wyświetleń 741,8 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

• Gość DonSterydo
    Gość DonSterydo

Reklama kawałka plastiku #eksajt, heh.   EDYTA: Jaki ból 4 liter XD

• Dobra, dość.   Dziś pojechałem do znajomka, który akurat niedawno kupił sobie mocarnego w miarę kompa. Może nie NASA ale przynajmniej moc zbliżona do next genów ( i5 3470 3.2GHz @ 3.6GHz, Radeon 785

Opublikowano

Trochę śmieszne  jest, że przez całą obecną generację były cyrki z utrzymaniem przez gry 720p i cudowanie z różnymi niższymi rozdziałkami, a tu nadchodzą nowe graj pudła co to niby miały być potworami pod względem hardware'u i historia ponownie się powtarza i trzeba się nastawić, że większość gier nadal będzie dążyć do 720p.

A pamiętam jeszcze jak  nie tak dawno, niektórzy się ekscytowali tutaj i na PPE widząc, tech demka różnych nowszych silników graficznych, że niby grafa pokazana na nich to dopiero przedsmak nadchodzącej generacji XD

Nie żeby grafa byla dla mnie najważniejsza ale cała ta sytuacja jest z lekka śmieszna.

Nie widzialem zeby sony pokazalo jakas gre w 720p. Mowmy o grach a nie portach z 8 letnich gratow.

Opublikowano

Killzone przecież chodził w 720p na pierwszym pokazie. 

Opublikowano

Killzone przecież chodził w 720p na pierwszym pokazie. 

Serio? Jeżeli tak, to kogo to obchodzi? Skoro finalna wersja śmiga w 1080p, tak jak każda gra na PS4, oprócz tego BF4.

Need For Speed Rivals will feature better graphics on one next-gen console than the other, Ghost Games’ executive producer Marcus Nilsson has suggested – but refused to clarify which.

“What we’re seeing with the consoles are actually that they are a little bit more powerful than we thought for a really long time – especially one of them, but I’m not going to tell you which one," Nilsson told VideoGamer.com at Gamescom earlier today.

“And that makes me really happy. But in reality, I think we’re going to have both those consoles pretty much on parity – maybe one sticking up a little bit. And I think that one will look as good as the PC.”

Nilsson chose not to answer when asked whether he was referring to the PS4 version.

Pushing him on the subject further, I asked: “Does that mean that the PS4 version of Rivals will look better than the Xbox One version?”

“I think that both consoles will look pretty much on parity,” he replied, “but one of them might stick up a little bit.”

Though the PlayStation 4 and Xbox One share similar specifications, PS4 features faster GDDR5 memory over Xbox One’s DDR3.

Nilsson’s comments suggest that third-party developers may be looking to take advantage of the additional power of PS4, rather than deliver identical versions across both platforms.

Need For Speed Rivals will be available at the launch of both PlayStation 4 and Xbox One this November.

http://www.videogamer.com/ps4/need_for_speed_rivals/news/need_for_speed_rivals_may_look_a_little_better_on_one_next-gen_console_than_the_other.html

Opublikowano

Nie rozpędzaj się tak z tą każdą grą. 

Opublikowano

suteq, Killzone od początku chodził w 1080p :)

Guerrilla by się ośmieszyło gdyby pokazali go w rozdzielczości Killzonów z PS3.

Opublikowano

A to nie było tak, że na tym evencie w lutym chodził w 720p, ale już późniejsze pokazy gra chodziła w 1080p? 

Poza tym czy mi się wydaje czy dla was najważniejsza jest rozdziałka, a to, że jest więcej szczegółów, wszystko bardziej dopracowane, realistyczne to już nie jest ważne?

Edytowane przez suteq

Opublikowano

Killzone chodził w 1080p/30 na pokazie w lutym. Serio rozdziałka jest ważna, jak nie będzie porządnego AA to na większych ekranach nie bedzie takiej podjarki.

Opublikowano

Dla nabywców Xone gdzie gry będą chodzić w 720p mam jedno proste rozwiązanie - zamienić 40-50' potwora na kompaktowego 32 calowca :D

Opublikowano

MaZZ, ale weź to se odpal na ekranie >50", wtedy nawet gry z niby dobrym AA nie dają takiego efektu wow.

Opublikowano

Dla nabywców Xone gdzie gry będą chodzić w 720p mam jedno proste rozwiązanie - zamienić 40-50' potwora na kompaktowego 32 calowca :D

Nie zapomni o nowoczesnych meblach.

Opublikowano

Nie zapomni o nowoczesnych meblach.

Wiadomo, designerskie meble do Xone, plebejska meblościanka do PS4 :)

Opublikowano

Wiadomo, designerskie meble do Xone, plebejska meblościanka do PS4 :)

Nie zapomnij o podstawce do PS4 za 39 $.

Opublikowano

Te to mam się szarpnąć na oddzielne komplety mebli by móc postawić PS4 i XO ? :ninja:

Opublikowano

Te to mam się szarpnąć na oddzielne komplety mebli by móc postawić PS4 i XO ? :ninja:

XO nie wolno stawiać, bo napęd nie jest do tego przystosowany 

Opublikowano

Zapomniałem no to żeby położyć obie konsole ? Może zapewniają jakieś zniżki u producentów mebli ?  :teehee: 

Opublikowano

póki 720p ma AA to jeszcze ujdzie w tłoku

1080p

bf3.exe_2013-09-29-167vo9h.jpg

720p

bf3.exe_2013-09-29-168ao2i.jpg

yz dis nygga dżołkin'? 

dopiero co sie wszyscy śmialiście z ps3 bo zamiast glory 720p dostawał 640p i była beka na 15 podstron :L

Opublikowano

yz dis nygga ritardyd, koz ajm siur hi iz

im wyższa rozdzielność tym mniejsze różnice widocznie. Dlatego różnica między 640p a 720p jest większa niż między 720p a 900p albo 900p a 1080p.

MaZZ, ale weź to se odpal na ekranie >50", wtedy nawet gry z niby dobrym AA nie dają takiego efektu wow.

to też zależy w jakiej odległości siedzisz, ale racja. DICE jednak myśli, że większość tego nie zauważy :P

Opublikowano

Ech...

Opublikowano

póki 720p ma AA to jeszcze ujdzie w tłoku

yz dis nygga dżołkin'? 

dopiero co sie wszyscy śmialiście z ps3 bo zamiast glory 720p dostawał 640p i była beka na 15 podstron :L

Sytuacja sie odwrocila, to i przekonania sie odwrocily.

Opublikowano

Podobna sytuacja do smiania sie z platnego multiplayera, nagle tez juz nie jest to problemem xD

Opublikowano

Podobna sytuacja do smiania sie z platnego multiplayera, nagle tez juz nie jest to problemem xD

Prawda, ale Sony Plusem wychowalo sobie graczy. Jakby kazali placic od tak bez niczego to bylby shitstorm.

Opublikowano

W sumie na PS4 przynajmniej przez pół roku-rok to tak naprawdę płacenie za nic, no bo jak ktoś będzie miał przypuśćmy tylko PS4 to wątpię aby dostał jakieś naprawdę świetne gry jak do tej pory na PS3 przez ten okres, no chyba, że trafią na start jakieś dobre i nowe indyki to wtedy bardzo spoko. 

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.