Skocz do zawartości

Console Wars 6: Kogo Bardziej Wyruchają

Featured Replies

Opublikowano

Na start jest Drive Club PS+ Edition i ResoGun więc jak ktoś planuje zakupić DC to wyjdzie na tym w miarę dobrze. Tym bardziej jak ceny u nas będą przy premierze trochę odstraszać.

• Odpowiedzi 23,7 tys.
  • Wyświetleń 741,8 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

• Gość DonSterydo
    Gość DonSterydo

Reklama kawałka plastiku #eksajt, heh.   EDYTA: Jaki ból 4 liter XD

• Dobra, dość.   Dziś pojechałem do znajomka, który akurat niedawno kupił sobie mocarnego w miarę kompa. Może nie NASA ale przynajmniej moc zbliżona do next genów ( i5 3470 3.2GHz @ 3.6GHz, Radeon 785

Opublikowano

Resogun to jest ta gra od typów ze Stardust ? 

Opublikowano

Tak, Housemarque, twórcy między innymi SSHD, Outland, Dead Nation.

Opublikowano

Podobna sytuacja do smiania sie z platnego multiplayera, nagle tez juz nie jest to problemem xD

Śmianie się z ludzi płacących łącznie prawie 1000 złotych za multi na x-gównie przez 7 lat i nie dostających nic w zamian jest nadal aktualne. U sony za 180 złotych dostaniemy gierki na 3 konsole w jednym abonamencie. Na szczęście ludzie już zmądrzeli i zobaczyli prawdziwe oblicze ukochanego microsoftu który traktuje graczy jak pedofil dzieci. Nadkonsola wszędzie poza USA zrówna z ziemią dekoder zwany x-guwnem. 

Opublikowano

płacących łącznie prawie 1000 złotych za multi na x-gównie przez 7 lat

ile razy to czytam to przypomina mi się ten dow(nene)

Lady: Do you smoke?

Man: Yes

Lady: How many packs a day?

Man: 5 packs

Lady: How much per pack

Man: Rs.60.00

Lady: And how long have you been smoking?

Man: 20 years

Lady: So 1 pack cost Rs.60.00 and you have 3 packs a day which puts your spending each month at Rs.300. In one year, it would be Rs.109500 correct?

Man: Correct

Lady: If in 1 year you spend Rs.109500 not accounting for inflation, the past 15 years puts your spending at Rs.2190000 correct?

Lady: Do you know that if you hadn’t smoked, that money could have been put in a step-up interest savings account and after accounting for compound interest for the past 15 years, you could have now bought a Ferrari?

Man: Do you smoke?

Lady: No

Man: Where’s your Ferrari then?

a i lubie ten argument z PS+ i gierkami za darmo na 3 (słownie: trzech) konsolach, chooy  że musisz wydac ponad 3 kafle by je wszystkie miec xD

Opublikowano

No ale co kogo obchodzi, ze dostanie sie jakas gierke w plusie ? Ludzie, ktorzy nie maja tej uslugi sa zmuszeni placic, a ile to ja sie nie naczytalem, ze NIGDY nie beda placic za granie po sieci.

Opublikowano

Sony znakomicie rozegralo sytuacje z tym Plusem na PS4. Z jednej strony kij - platny multi, z drugiej marchewka - czyli gry Plusowe.  Teraz wszystko rozbija sie jak ten Plus na PS4 sie bedzie prezentowal, na ten moment jest mocno OK.

Oczywiscie narzekac zawsze mozna, ale dzieki temu taki Killzone Shadow Fall dostanie dedyki itp. Inaczej sie nie dalo.

Opublikowano

Nie zapłaciłbym za same granie online, u sony będę dostawał gierki na 3 konsole. Więc nie pisz że na PS4 płacimy za same multi. Nie wiem czemu ma służyć dyskredytacja sony skoro to x360 jest na ostatnim miejscu jeśli chodzi o sprzedaż i ma mniej exów niż PS3, dodatkowo jest najbardziej awaryjną konsolą w historii oraz jedyną z płatnym multi. 

Edytowane przez Andrew21

Opublikowano

Wystarczy powiedzieć tak, teraz Plusa ma może z 10% posiadaczy PS3 i ci dalej będą płacić za gry - cała reszta czyli jakieś 90% będzie płacić za multi, heh.

Z Plusem, w którym są same gry tak jak ze wszystkimi innymi płatnymi usługami peryferyjnymi - jakiej teoretycznie nie miałoby to wartości to i tak wykupi co 10, tak samo jak z usługami oferującymi muzykę - za 20 zł miesięcznie (co nawet nie jest równnowartością jednej płyty) dostajesz dostęp nieograniczony do 25 mln utworów, a na 30 mln użytkowników tylko 4 mln płaci tą śmieszną kwotę. Z Plusem jest to samo, z samymi grami daleko nie zajedzie, a jak będzie przymusem do multi to sprzedaż podskoczy kilkukrotnie.

Edytowane przez DonSterydo

Opublikowano

płacących łącznie prawie 1000 złotych za multi na x-gównie przez 7 lat

ile razy to czytam to przypomina mi się ten dow(pipi)

Lady: Do you smoke?

Man: Yes

Lady: How many packs a day?

Man: 5 packs

Lady: How much per pack

Man: Rs.60.00

Lady: And how long have you been smoking?

Man: 20 years

Lady: So 1 pack cost Rs.60.00 and you have 3 packs a day which puts your spending each month at Rs.300. In one year, it would be Rs.109500 correct?

Lady: If in 1 year you spend Rs.109500 not accounting for inflation, the past 15 years puts your spending at Rs.2190000 correct?

Lady: Do you know that if you hadn’t smoked, that money could have been put in a step-up interest savings account and after accounting for compound interest for the past 15 years, you could have now bought a Ferrari?

Man: Do you smoke?

Lady: No

Man: Where’s your Ferrari then?

a i lubie ten argument z PS+ i gierkami za darmo na 3 (słownie: trzech) konsolach, chooy  że musisz wydac ponad 3 kafle by je wszystkie miec xD

to serio jest twój argument? niektóre chciwe firmy na miejscu Sony kazałoby posiadaczom Plusa dopłacać aby mieć też dostęp do niego na Vita i PS4.

Opublikowano

Wystarczy powiedzieć tak, teraz Plusa ma może z 10% posiadaczy PS3 i ci dalej będą płacić za gry - cała reszta czyli jakieś 90% będzie płacić za multi, heh.

źródło proszę skoro podajesz konkretne liczby.
Opublikowano

Nie ma, ale myślisz, że niby ilu jest tych użytkowników :)

Opublikowano

zakres pomiędzy

rozdzielczosc Killer instinct podzielone przez 20p [%] - ilosć pierwotna polygonów na postac w  ryse/ilość ostateczna x 50 [%]

Edytowane przez _Milan_

Opublikowano

zakres pomiędzy

rozdzielczosc Killer instinct podzielone przez 20p [%] - ilosć pierwotna polygonów na postac w  ryse/ilość ostateczna x 50 [%]

Nie wysilaj się Milan, bo dow(nene) traci swoją moc tak po drugim razie, a przy dziesiątym jest już żałosny tak jak ten, który go powtarza.

Opublikowano

Nie ma, ale myślisz, że niby ilu jest tych użytkowników :)

U mnie 3/4 friendlisty ma plusa, wiec watpie ze mowimy tu tylko o 10%. Nie bierzmy liczb z dupy i podawajmy je jako argument przeciw/za.

Opublikowano

U mnie podobnie większość znajomych ma PS+. Zawsze powtarzałem, że Plus jest idealny dla ludzi, któzy dopiero kupili konsole itp więc start PS4 jest dobry na to. Ci co mają wykupiony na PS3 to raczej z niego nie rezygnują, a że w niezmienionej cenie obejmie też nową konsole, to można się tylko cieszyć.

Opublikowano

Nie chce mi się grzebać nawet w statystykach pośrednich (bo głównych dot. sprzedaży Plusa Sony, tak jak i MS ws. Golda nie podaje), bo do tego że jest fajna rzecz to nie muszę przekonywać, a betonu donredaktora fanbojskiego serwisu o Xboxie nie zamierzam nawet rozbijać.

Prosta logika - co Sony daje w abonamencie, a co MS daje w abonamencie. Sony w abonamencie (nawet jeśli od PS4 przymusowego) da gry na 3 konsole miesięcznie. MS w abonamencie do końca grudnia da starocie z abonamentu na starą konsolę, a potem powróci do praktyki brania kasy za samą możliwość grania po sieci i korzystania z usług pokroju Youtube czy Internet Explorer. Gołym okiem widać kto znacznie lepiej traktuje klientów i komu warto względem tego powierzyć swoje pieniądze.

Mnie martwi trochę jednak ten Drive Club PS+ edition, który w sumie będzie po prostu podstawką. Dostanie go każda osoba która kupi PS4 i abonament na premierę. To może osłabić mocno sprzedaż pudełkowej wersji, a prędzej czy później upgrade z Plus Edition do ulepszonej edycji z płytki znajdzie się do kupienia w sklepie. Będą pewnie tacy, którzy jak nie mieli Plusa, to mogą go kupić nim jeszcze kupią PS4, właśnie dla Driveclub. Cóż, z perspektywy cebulaka jednak powinienem się cieszyć ;)

Opublikowano

Mendrek, Ty o betonie nic nie mów śmieszny człowieczku bo to ja mam dwie konsole, ja na obie kupuję gry i to ja korzystałem zarówno z Golda jak i z Plusa :)

PS. Wiadomo mniej więcej ilu ludzi ma Golda na X360 - MS do 2-3 lat wstecz podawał ile średniorocznie (po dodaniu zdrapek miesięcznych, trzymiesięcznych i rocznych) wychodzi pełnych rocznych goldów, przestali podawać jak doszło do 20 mln rocznie i od tamtej pory podawali, że rosło (uśredniając) o 10% rocznie, czyli obecnie gdzieś w granicach 25 mln rocznie będzie.

Edytowane przez DonSterydo

Opublikowano

Ta.. bo faktycznie to czy ktoś ma 1 czy 6 konsol jest wyznacznikiem bycia betonem ... Iście betonowe stwierdzenie :)

Anyway.. Jeśli chodzi o DriveClub to w plusie będzie okrojona wersja z możliwością rozbudowy do pełnoprawnej. Z kolei do normalnej, pełnej wersji będzie dodawany kod na pół roku plusa (albo na 50% zniżki na rok... nie pamiętam dokładnie).

Opublikowano

Czego byśmy nie napisali na jednego i drugiego next-gena to nasz rynek i tak zdominuje PS4. Zresztą, sam wolę jednak PS bo XOne niby ma tam trochę ciekawych gier zapowiedzianych ale to wciąż za mało. Takie tytuły jak Evil Within czy Dying Light będą na obu konsolkach a jednak nie oszukujmy się ale Sony ma więcej exów w ofercie. Widać to teraz gołym okiem gdy w ostatnim roku samodzielnej egzystencji PS3 na rynku ukazują się takie gry jak GoW: Wstąpienie, The Last of Us czy niebawem Beyond: Dwie Dusze.

Możliwe, że także kwestia indyków okaże się lepiej zarządzana na PS4. Choć wątpię, aby M$ oddał tak szybko pałeczkę lidera w kwestii gier z XLA. Microsoft strzelił faila kontrowersyjnymi zapowiedziami a potem ciągłymi sprostowaniami. Niby kto chce, ten zrozumie ale w oczach mas sytuacja jest jednoznaczna na korzyść Sony. Aha, i premiera tylko w 14 krajach to też jakiś dziwny ruch. 

Edytowane przez Nemesis

Opublikowano

Ta.. bo faktycznie to czy ktoś ma 1 czy 6 konsol jest wyznacznikiem bycia betonem ... Iście betonowe stwierdzenie :)

Wiadomo Emet, najbardziej obiektywni są ci co kiszą się tylko z PS3 i wiedzą wszystko najlepiej o grach i usługach na wszystkie platformy.

Możliwe, że także kwestia indyków okaże się lepiej zarządzana na PS4. Choć wątpię, aby M$ oddał tak szybko pałeczkę lidera w kwestii gier z XLA. 

No raczej biorąc pod uwagę, że za darmo rozsyłali w tym roku do kilkudziesięciu niezależnych developerów zestawy dwóch darmowych devkitów ;)

Opublikowano

Wiadomo Emet, najbardziej obiektywni są ci co kiszą się tylko z PS3 i wiedzą wszystko najlepiej o grach i usługach na wszystkie platformy.

Nom, trochę tego nie kumam, że najwięcej do powiedzenia w kwestii która ze wszystkich jest najlepsza mają zagorzali fani tylko jednej konsoli.

Chociaż ja osobiście serdecznie dziękuję Microsoftowi za współpracę. Było nam fantastycznie na samym początku, związek miał niesamowite perspektywy na przyszłość, ale niestety coś pękło w pewnym momencie, M$ odwrócił się od takich jak ja i zaczął strzelać pewniakami jak Halo czy Forza oraz grami na Kinecta, kiedy PS3 wciąż się rozkręcała. Teraz już wiem na 100%, że moją kolejną konsolą będzie PS4, a ja wracam do rodziny PlayStation.

Tą konsolę kupują moi znajomi, zarówno z forumka jak i z prawdziwego świata. Na tej konsoli na pewno nie zabraknie mi tytułów do samego końca, gdyż po raz kolejny, kiedy oboje konkurenci od Ninny i M$ zdychają w grobie (choć X360 mniej niż pierwszy Xbox), to PS3 co kwartał wypuszcza świetne, ekskluzywne gierki. Do tego dokładam cenę, moc, PS+ i wybór jest prosty. Rozumiem, że są ludzie, którzy wybiorą X1 i nie wydaje mi się, by było to bardzo dziwne, ja jednak kończę ten skok w bok i wracam ;).

Opublikowano

Nom, trochę tego nie kumam, że najwięcej do powiedzenia w kwestii która ze wszystkich jest najlepsza mają zagorzali fani tylko jednej konsoli.

Bo jesteś betonem, uświadom to sobie sobie.

Opublikowano

Don, rozumiący słowo pisane i zarzucajacy jego brak innym osobom... właśnie się popisał tym "rozumieniem"  :good:

Może napiszę inaczej, co byś tym razem nie miał problemów z odpowiednią interpretacją.

Tu nie chodzi o to, że ktoś posiadający 1 konsolę ma do powiedzenia więcej niż ten, kto posiada 2 czy 3. Tu chodzi o to, że z momentem zakupu drugiej konsoli nie przestajesz być nagle betonem/kretynem/fanbojem (do wyboru). Tak samo, ktoś kto posiada 1 konsolę nie musi być fabojem itd.

Jedziesz po Yetim, a on posiada (lub posiadał) też X360.. czyli ma prawo jechać po xboxie? Taka z(pipi)ana logika..

Tak samo np. Ficek ma tylko konsole Sony... i jest betonem?

Ty masz PS3 i X360.. a jesteś jednym z najbardziej zatwardziałych xbotów tutaj.. jakoś zakup PS3 tego nie zmienił...

Taki D.. też ma niby kilka konsol.. a chyba nikt (oprócz niego) nie powie, że to nie jest "trochę" cofnięty xbot.

Mnie nie stać na zakup X360 jako drugiej konsoli. Jakbym mógł sobie na to pozwolić zrobiłbym to już dawno (dla Forzy, bo tylko ona mnie tak naprawdę na X'ie interesuje).

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.