Skocz do zawartości

Console Wars 6: Kogo Bardziej Wyruchają

Featured Replies

Opublikowano

Emetku, tylko ja nikomu betonami nie rzucam, a jak się z kogoś nabijam to dlatego, że jest tłukiem, a nie że woli jedną konsolę od drugiej. Szczegół taki, nie?

Jak taki ze mnie zatwardziały Xbot, to pokaż mi gdzie łażę po forum i robię np. syf w tematach o grach na PS3 - jak Yeti, Milan, Figaro itp.? Albo gdzie wrzucam w statusy czy w CW jakieś newsy, ploty stawiające Sony/PS4/PS4 w negatywnym świetle (j/w)?

Nigdzie. Taki ze mnie Xbot :P Żeby każdy Klapers był takim betonem jak ja :)

Oczywiście Ciebie płaczącego w temacie o Forza 5, że na oficjalnym forum gry nie można stękać na cieniowanie w grze łatwo odszukać, heh.

Edytowane przez DonSterydo

• Odpowiedzi 23,7 tys.
  • Wyświetleń 741,8 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

• Gość DonSterydo
    Gość DonSterydo

Reklama kawałka plastiku #eksajt, heh.   EDYTA: Jaki ból 4 liter XD

• Dobra, dość.   Dziś pojechałem do znajomka, który akurat niedawno kupił sobie mocarnego w miarę kompa. Może nie NASA ale przynajmniej moc zbliżona do next genów ( i5 3470 3.2GHz @ 3.6GHz, Radeon 785

Opublikowano

Emetku, tylko ja nikomu betonami nie rzucam,

Bo jesteś betonem, uświadom to sobie sobie.

Tyle na ten temat.

Edytowane przez aphromo

Opublikowano

Widzę, że już z Emetkami wyskakujesz.. Donku :)

Nie muszę nic szukać bo nie mam takiej potrzeby. Widać po tym, co piszesz tutaj. A czy wstawiasz jakieś statusy itp.. albo czy ini to robią.. mnie to nie interesi. Poza tym nie bronię ich (bo sam nie popieram takiego trollowania) tylko napisałem jak ma się do rzeczywistości Twoja logika.

Co, do Forzy.. no trudno żebym pytał (płakał? phi..) o coś w jej sprawie na forum Tekkena czy Gran Turismo, czyż nie?

Pocieszny jesteś coraz bardziej :)

Opublikowano

Jak zwykle gołosłowny jesteś. Napisać coś i nie popierać żadnym dowodem, Twoje nowe hobby :)

Okazuje się, że największy Xbot i beton na forum, czyli ja, nie wypowiada się źle o Sony, PS3, PS4, ex'ach na te platformy i do tego gra na swoim PS3 XD

MeSSer: mam tylko nadzieję, że zrozumiałeś ;)

Edytowane przez DonSterydo

Opublikowano

@Donsterydo -  prawda jest taka - taki z Ciebie Xbot, jak z Emeta Klapers. Ergo - jeden wart drugiego. 

Btw guys u so funny.

Tyle na ten temat.

Edytowane przez aphromo

Opublikowano

@Donsterydo -  prawda jest taka - taki z Ciebie Xbot, jak z Emeta Klapers. Ergo - jeden wart drugiego. 

Btw guys u so funny.

Tyle na ten temat.

Ok, ale przestań już z tymi angielskimi zdaniami w kursywie.

Don to nie jest beton, gra aktywnie na obu konsolach i nawet ma dobry gust growy. A że ciągle broni MS, czasem aż do przesady? Ktoś musi bo inaczej byłoby nudno z tym wspólnym zgadzaniem się :P

Opublikowano
  • Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem.

W obecnej chwili najlepsze wrażenie sprawia na mnie Sony. Świetne tytuły w ostatnim czasie, z genialnym TLoU na czele, bardzo fajna prezentacja PS4, skupienie się na tym na czym powinni. Do tego niesamowita metamorfoza od premiery PS3. To co zrobili z tą dziadowską konsolą jest czymś fantastycznym. Pokazali, że potrafią się uczyć na błędach i za to mają u mnie wielki kredyt zaufania.

Na drugim biegunie siedzi Nintendo. Jako wieloletni (od czasów wczesnego N64) fan wiem czego oczekiwać. Kilku gier w trakcie życia sprzętu. Ale te gry zrywały zawsze kask z głowy, sprawiały, że padałem na kolana, a konkurencja cicho pojękiwała w kącie. Przykłady? Super Mario 64, Banjo Kazooie i Tooie, Zelda Ocarina i Majora, Perfect Dark, Goldeneye i Turok na N64. Metroid Prime 1 i 2, Zelda Wind Waker i Residenty Remake, Zero i 4 (jak grałem w czwórkę na GCN o konwersji na PS2 nikt nie mówił nawet w plotkach). Super Mario Galaxy 1 i 2, Zelda TP i Skyward Sword, Metroid 3, DKCR. Nie ma tego dużo. Ale jakościowo - miazga. A WiiU? Śmiech na sali. Konsoli stuka rok i najlepszą grą jest remake ciągle fantastycznie wyglądającego tytułu sprzed 11 lat. Zapowiedź nowego Mariana wyglądającego jak gra z 3DS tylko pogłębia uczucie żenady. Nowy DKCR od Retro zarządzi, ale w dobie Raymanów nie jest aż tak elektryzujący. Pikmin? Śmiech. Lego cośtam? Nikogoland? Wii Sports HD sprzedawany na sztuki? WTF? I do tego ten żałośnie wyglądający padlet i rozwiązania kompletnie z innej bajki (brak kont). Z 3DS sytuacja wygląda troszkę inaczej. Tutaj gry są, ale ich jakość nie zachwyca. Paper Mario zawiódł. Mario&Luigi zawiodło. Zobaczymy jak nowe Pokemony i Zelda. Ale na cuda nie liczę. Gdzie ta legendarna jakość gier Nintendo? Kiedyś kupowałem od nich wszystko jak leci. Teraz bez solidnego oczytania recenzji nie biorę nic.

Na koniec Microsoft. Cóż, KOMPLETNIE nie interesuje mnie ich nowa konsola. Funkcje społecznościowe? TV? Nastawienie na online i multiplayer? Dziękuję, wychodzę.

Reasumując: PS4 biorę bankowo, Sony ma u mnie kredyt zaufania. WiiU... No wezmę. Kiedyś. Ciągle mam sentyment do Nintendo. Xbone meh

Opublikowano

Tak mi się skojarzyło z DonSterydo i Mazzeo:

1072959ecb3a4655236.png

Pokupowali sobie PS3 chyba tylko po to żeby kreować się na wielce obiektywnych. Śledzę ten temat od kilku miesięcy i napiszę tylko jedno - jeżeli obaj nie są pracownikami Microsoftu wynajętymi do siania zamętu na forach to aż trudno mi uwierzyć w to, że można komuś zrobić takie pranie mózgu, żeby został tak oddanym żołnierzykiem jakiejś marki czy symbolu.

Opublikowano

Figaro - dobrze przestanę, skoro prosisz. 

Pusik leci do GregZPL. Dawno nikt mądrze tutaj nie napisał nic. Nic dodać, nic ująć. Obiektywne spojrzenie na temat. 

Amsterdamie, MaZZeo kupił PS3 dla TLoU, choć głowy nie dam, a Don PS3 ma już jakiś czas. 

Edytowane przez aphromo

Opublikowano

W obecnej chwili najlepsze wrażenie sprawia na mnie Sony. Świetne tytuły w ostatnim czasie, z genialnym TLoU na czele, bardzo fajna prezentacja PS4, skupienie się na tym na czym powinni. Do tego niesamowita metamorfoza od premiery PS3. To co zrobili z tą dziadowską konsolą jest czymś fantastycznym. Pokazali, że potrafią się uczyć na błędach i za to mają u mnie wielki kredyt zaufania.

Na drugim biegunie siedzi Nintendo. Jako wieloletni (od czasów wczesnego N64) fan wiem czego oczekiwać. Kilku gier w trakcie życia sprzętu. Ale te gry zrywały zawsze kask z głowy, sprawiały, że padałem na kolana, a konkurencja cicho pojękiwała w kącie. Przykłady? Super Mario 64, Banjo Kazooie i Tooie, Zelda Ocarina i Majora, Perfect Dark, Goldeneye i Turok na N64. Metroid Prime 1 i 2, Zelda Wind Waker i Residenty Remake, Zero i 4 (jak grałem w czwórkę na GCN o konwersji na PS2 nikt nie mówił nawet w plotkach). Super Mario Galaxy 1 i 2, Zelda TP i Skyward Sword, Metroid 3, DKCR. Nie ma tego dużo. Ale jakościowo - miazga. A WiiU? Śmiech na sali. Konsoli stuka rok i najlepszą grą jest remake ciągle fantastycznie wyglądającego tytułu sprzed 11 lat. Zapowiedź nowego Mariana wyglądającego jak gra z 3DS tylko pogłębia uczucie żenady. Nowy DKCR od Retro zarządzi, ale w dobie Raymanów nie jest aż tak elektryzujący. Pikmin? Śmiech. Lego cośtam? Nikogoland? Wii Sports HD sprzedawany na sztuki? WTF? I do tego ten żałośnie wyglądający padlet i rozwiązania kompletnie z innej bajki (brak kont). Z 3DS sytuacja wygląda troszkę inaczej. Tutaj gry są, ale ich jakość nie zachwyca. Paper Mario zawiódł. Mario&Luigi zawiodło. Zobaczymy jak nowe Pokemony i Zelda. Ale na cuda nie liczę. Gdzie ta legendarna jakość gier Nintendo? Kiedyś kupowałem od nich wszystko jak leci. Teraz bez solidnego oczytania recenzji nie biorę nic.

Na koniec Microsoft. Cóż, KOMPLETNIE nie interesuje mnie ich nowa konsola. Funkcje społecznościowe? TV? Nastawienie na online i multiplayer? Dziękuję, wychodzę.

Reasumując: PS4 biorę bankowo, Sony ma u mnie kredyt zaufania. WiiU... No wezmę. Kiedyś. Ciągle mam sentyment do Nintendo. Xbone meh

Przesadzasz z Wii U. Zombi U, Wonderful 101, Mario 3D World (nie oceniaj póki nie zagrasz), Remake Zeldy: WW, Mario w 2D (plus część z Luigi), Donkey Kong, Pikmin 3, Wario & Watch... Nie tak źle na pierwszy rok z exami, hm? Gdyby było wsparcie innych wydawców to by było świetnie. To narzekanie na Wii U z brakiem gier nie jest już tak aktualne.  

Opublikowano

Dla mnie ps3 przy konkurencji wypada strasznie słabo jako sprzęt. Najbardziej wkurzające mnie archaizmy:

- konieczność instalowania gry po pobraniu (trzeba mieć 2 razy więcej wolnego miejsca na dysku niż zajmuje gra)

- sama długość instalacji, szczególnie jak się ma coś odpalonego w tle (wczoraj dragons dogma mi się 1,5 godziny instalowała)

- za każdym razem gdy przenoszę konsolę do nowego miejsca muszę ustawiać wifi bo konsola nie ma funkcji zapisu ustawień sieci

- tragiczne triggery w padzie

- strasznie zamulający playstation store

- brak funkcji pobierania/ładowania pada na wyłączonej konsoli (stanie uśpienia)

- synchronizacja pucharków za każdym razem gdy chce się je sprawdzić

Na plus: PS+, darmowy online, kapitalne pożegnanie z obecną generacją

Na start nowej generacji biorę PS4 bo z tego co widzę Sony potrafi wyciągać wnioski ze swoich błędów i udało im się wyciągnąć obecny sprzęt na prostą po żenującym początku.

Edytowane przez teddy

Opublikowano

ZombieU, Wonderfull, Pikmin to gry z pogranicza 7-8, max 8+. Wymienianie takich tytułów przy GTA V, TLoU, czy Bioshocku jest lekko nie na miejscu. Konkurencja tytułów o podobnej jakości ma zatrzęsienie i nawet nie ma czasu tego ogrywać. Remake Zeldy jest najbardziej niepotrzebnym remakem ever. Filmiki porównujące obrazują to dokładnie. Więcej, mam w domu oryginalnego Wind Wakera, uruchamiałem i pograłem w niego kilka dni temu, graficznie przekozak. W przeciwieństwie do Twilight Princess na przykład, która wygląda koszmarnie. Tutaj remake byłby niesamowicie potrzebny. Albo Majory. Ale wiadomo co wyszło taniej i szybciej, nie? Mario w 2D to tak niesamowicie odgrzewany kotlet, że kompletnie niejadalny. Plus gra jest o dwie kasy gorsza niż Raymany i DKCR. Super Mario 3D World będzie super. I bardzo bym się z niego ucieszył, gdyby był na 3DSa. Ale na stacjonarkę? Jakoś nie widzę tam rozmachu z SMG, czy przełomowości SM64. Widzę za to grę handheldową na telewizorze i w HD.

Opublikowano

Tak mi się skojarzyło z DonSterydo i Mazzeo:

Pokupowali sobie PS3 chyba tylko po to żeby kreować się na wielce obiektywnych. Śledzę ten temat od kilku miesięcy i napiszę tylko jedno - jeżeli obaj nie są pracownikami Microsoftu wynajętymi do siania zamętu na forach to aż trudno mi uwierzyć w to, że można komuś zrobić takie pranie mózgu, żeby został tak oddanym żołnierzykiem jakiejś marki czy symbolu.

Nic nie poradze ze IMO ps3 jest wkur.wiajacym szrotem z paroma fajnymi grami i glupim fanbase w porównaniu do x360. Nie będę pisal inaczej z powodu jakiegoś sentymentu do ich walkmena i discmena

Opublikowano

Jak zwykle gołosłowny jesteś. Napisać coś i nie popierać żadnym dowodem, Twoje nowe hobby :)

Okazuje się, że największy Xbot i beton na forum, czyli ja, nie wypowiada się źle o Sony, PS3, PS4, ex'ach na te platformy i do tego gra na swoim PS3 XD

MeSSer: mam tylko nadzieję, że zrozumiałeś ;)

Pierwszego zdania nawet nie skomentuję...

Nie twierdzę, że jesteś największym betonem czy xbotem... ba, do niedawna uważałem Cię za jedną z ogarniętych osób na forum, mocno preferującym xboxa.. ale jednak zachwującym w miarę możliwości dozę obiektywizmu. Tyle, że Twoje wymądrzanie się, niemożność przyznania się do błędu i choćby nie wiem co niezdolnosć do zmiany zdania "trochę" to zmieniło.

@ MeSSer

Ja sobie wypraszam :P

Nawet w 1/10 nie jestem taki sonybotem czy klapersem (co to w ogole za określenie?) jak z Dona jest xbot :(

@ teddy

Dodałbym jeszcze:

- brak możliwości odpalenia własnej muzyki w KAŻDEJ grze

- kulawa przeglądarka internetowa (dla osób, które z niej korzystają... czyli np. dla mnie :P)

Opublikowano

I są bardziej obiektywni niż posiadacz jednego sprzętu. Ogólnie, tylko wypowiedzi multiplatformowców coś znaczą konkretniejszego. Wypowiedzi posiadaczów jednego sprzętu to spam. 

Opublikowano

Jest wkur.wiającym szrotem. Ale tych gier jest więcej niż parę i są więcej niż fajne. A skoro PS4 ma ogromną szansę wkur.wiającym szrotem nie być, a jakość gier ma zachować to chyba mamy spełnienie marzeń graczy

Opublikowano

Jeszcze pozostaje zenujacy fanbase, no ale tego sie nie przeskoczy. Tak czy inaczej PS4 jest priorytetowa konsola, mam tylko nadzieje, ze MS dostanie kopa w ryj niezlego i wezmie sie w koncu w garsc.

Opublikowano
  • Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem.

Pysznie sie czyta porownywanie betonowego fanbase'u do drugiego betonowego fanbase'u mowiac ze A jest lepszy od B, bo tak.

I tu i tu znajda sie parapety.

Jesli chodzi o software to zdecydowanie XMB z PS3 odstaje od dashboarda z Xboxa, jednak jesli chodzi o gry, to tutaj roznica jest jeszcze wieksza na korzysc PS3 (a ja fapuje sie nad grami, nie nad tym czy system mi je wlaczy w 5 minut czy 2 minuty). Xbox w strefie tytulow ekskluzywnych dla mnie po prostu juz nie istnieje. Halo 4 i Gearsy 3 (na judgement juz nawet nie spojrzalem) mnie tylko utwierdzily w tym przekonaniu, swietne gry, nie ma co do tego watpliwosci, ale to ciagle to samo.

Zeby chociaz jakies AAA exy byly urozmaicajace te girsowo hejlową monotonie to ok, ale nie, po co, my tu panie kase przyszlismy tylko nabijac, ale taka pewna, bez ryzyka, po co nam nowe IP, mamy girsy, mamy halo it prints money.

Mozna powiedziec "ale zaraz zaraz, uncharted, gran turismo, god of war, killzone, motorstorm, resistance [dla mnie jeszcze Yakuza]" (pomine juz fakt ze przynajmniej mam wiekszy wybor w tasiemcach niz "girsy/halo/forza i koniec) i zgodze sie, jednak gdzies tam po drodze dostajemy gry typu Last of Us, ktora wciaga nosem wszystkie wyzej wymienone przeze mnie gry, nadchodzace Beyond TS (po demie jestem zachwycony), Demon's Souls, InFamous, LBP, Valkyria Chronicles (mokre marzenie fana turowych jrpg, choc dla was to pewnie "chinskie bajeczki nikogo) czy Heavy Rain. Na xboxie czegos takiego nie ma, jedyny kaliber ex'ow spoza trojcy HGF ktore sie w moich oczach wybily to byl Alan Wake (ktore teraz mam w biblotece steam wiec nie wiem czy to wliczac nawet), Lost Odyssey oraz Tales of Abyss. Z czego o ostatnie 2 tytuly to i tak gry typu "ni no kuni nikogo" dla wielu osob.

Cala moja przygoda z Xboxem360 sprowadza sie do analogii z kochanka, przez pierwsze chwile bylo fajnie, szybko sie znudzilo, zostaly wyrzuty sumienia, zona jednak lepsza, moze wolniej operuje w kuchni, ale jej posilki i tak sa lepsze. 

@down

LOL xD

Edytowane przez Bansai

Opublikowano

Cala moja przygoda z Xboxem360 sprowadza sie do analogii z kochanka, przez pierwsze chwile bylo fajnie, szybko sie znudzilo, zostaly wyrzuty sumienia, zona jednak lepsza. 

2ic4ld2-1.gif

Ślubuje ci miłość, wierność i uczciwość małżeńską...

;P

Opublikowano

Ja wybiorę co kupie dopiero po kliku miesiącach ,żeby na spokojnie poczytać wszystkie za i przeciw.

Ale w tej chwili ani Xbox One ani PS4 mi się nie podobają ,PS4 ze względu na brak fajnych gier ,same tylko typowe rozpie....anki ,z fajerwerkami ,czego nie lubię , a w dodatku konsola do której dołączyli ,święcące diody ,które tylko będą mnie dekoncetrować  podczas grania ,szczególnie w ciemnym pomieszczeniu. 

A co do Xboxa One , przykro mi to pisać ,ale ta konsola nie zasługuje miano next-gena. Słabe bebechy ,a tym samym słaba jakość graficzna gier ,np. taka Forza 5 uważana za najlepszy tytuł pod względem grafiki na nową konsole MS ,w niczym nie imponuje  , a momentami po prostu jej jakość wcale aż tak bardzo nie odstaje o tego co widzieliśmy w Forzie 4 ,w porównaniu choćby do nowego Infamousa i Killzona z konsoli konkurencji to najnowsza Forza wygląda po prostu biednie .A w dodatku wpychany na siłę KInect ,który nadal ma spore opóźnienia.

Może chyba po prostu kupie PCta i tyle ,ale z drugie strony rynek PCtowy też powoli zdycha ,a na arenę wchodzi Valve ze swoim ,mutantem Linuxa.

No to więc trzeba będzie czekać i obserwować jak sytuacja się rozwinie.

Opublikowano

Dobrze wam idzie panowe, poklady beki ktorej wystarczy zeby fajnie zakonczyc dzien w pracy.

Jeden z lepszych dow(nene)ow ktory mi sie podobal to zarzucanie archaizmow PS3 ktora posiada Bluraya, blutootha i darmowy online w przeciwienstwie do konsoli konkurencji.

Opublikowano

Cala moja przygoda z Xboxem360 sprowadza sie do analogii z kochanka, przez pierwsze chwile bylo fajnie, szybko sie znudzilo, zostaly wyrzuty sumienia, zona jednak lepsza, moze wolniej operuje w kuchni, ale jej posilki i tak sa lepsze. 

@down

LOL xD

no (pipi)a a co ja napisałem kilka postów temu ;/?

btw Lost Odyssey też jest na Steamie

@up Bo PS3 to jest technologicznie gunwo jakich mało, gdyby ta konsola nie nazywała się PlayStation to już koło 2008 roku byłaby największą i najbardziej bekową porażką w historii konsol, ale na szczęście (?) fenomenalne gry uratowały ten sprzęt.

Edytowane przez raven_raven

Opublikowano

i glupim fanbase w porównaniu do x360

Pfffffffffffhehehehehehehe...

Wszyscy siebie warci jesteście.

Opublikowano

@up

A nie widzialem :), zaczalem czytac od posta GregZa, Twoj post umknal mi w zalewie postow Dona i Emeta ktorych po prostu wolalem nie czytac.

+1 za skok w bok :P

Lost Odyssey na steamie ? Chyba nie mamy na mysli tego samego

. A jesli tak to omgwtf daj link do strony z oferta :o

Edytowane przez Bansai

Opublikowano

Dobry dow(nene) z tymi 720/60 i 1080/30. A jeszcze niedawno,ktos sie pytal w dziale HD o telewizor 4k,zeby byc przygotowanym na nowe konsole. Niestety FullHD to poki co sfera marzen nie tylko wsrod konsol,ale chocby telewizji. Ciezko nawet o porządne 720p.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.