Skocz do zawartości

Console Wars 6: Kogo Bardziej Wyruchają

Featured Replies

Opublikowano

Na Steamie jest Last Remnant, nie Lost Odyssey.

• Odpowiedzi 23,7 tys.
  • Wyświetleń 741,7 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

• Gość DonSterydo
    Gość DonSterydo

Reklama kawałka plastiku #eksajt, heh.   EDYTA: Jaki ból 4 liter XD

• Dobra, dość.   Dziś pojechałem do znajomka, który akurat niedawno kupił sobie mocarnego w miarę kompa. Może nie NASA ale przynajmniej moc zbliżona do next genów ( i5 3470 3.2GHz @ 3.6GHz, Radeon 785

Opublikowano

Tyle, że Twoje wymądrzanie się, niemożność przyznania się do błędu i choćby nie wiem co niezdolnosć do zmiany zdania "trochę" to zmieniło. - nie zauważyłeś że robisz dokładnie to samo ?

@ MeSSer

Ja sobie wypraszam :P

Nawet w 1/10 nie jestem taki sonybotem czy klapersem (co to w ogole za określenie?) jak z Dona jest xbot :(

1. Wymądrzacie się oboje tak samo.

2. Mówicie raz tak raz inaczej, jak komu pasuje,jest potrzeba.

3. Nawet sami nie widzicie że przeczycie sami sobie ( czasem w jednym poście )

4. Jesteście siebie warci.

Mój dziadek mówił na ludzi takich jak wy ,, uczył Marcin Marcina "

edit - The Last Remnant spoko gierka btw.

Edytowane przez aphromo

Opublikowano

Pysznie sie czyta porownywanie betonowego fanbase'u do drugiego betonowego fanbase'u mowiac ze A jest lepszy od B, bo tak.

I tu i tu znajda sie parapety.

Jesli chodzi o software to zdecydowanie XMB z PS3 odstaje od dashboarda z Xboxa, jednak jesli chodzi o gry, to tutaj roznica jest jeszcze wieksza na korzysc PS3

Ale ktos tu pisze o grach ? NIKT! PS3 jako konsola sama w sobie jest (pipi)owa po maksie. Niemal wszytsko w niej irytuje, zwlaszcza jak porowna sie ja do konsoli konkurencji. Tak ma swietne gry singlowe, tak jest ich wiecej, ale mam nadzieje, ze Sony wyciagnie wnioski i zrobi w koncu normalnie dzialajaca konsole, z normalna strona www, komunikacja i spolecznoscia, bo na tej generacji gracze ktorzy 60-70% czasu spedzaja w sieci nawet pomimo szerokiej biblioteki nie wybiora PS3. Twoja analogia jest zupelnie odwrotna -  zaliczyc najlepsze exy i powrot do multiplatform na Xie.

Pomijam juz fakt ze multi w Gearsach, HALO i Forzy, tryby gry, spolecznosc deklasowala swoich konkurentow na konsoli Sony przez ostatnie lata, dzieki bogu w koncu wydali gre pokroju TLOU, bo tak Sony przez cala generacje nie mogloby sie pochwalic gra wielosobowa, ktora nie wieje pustkami po paru tygodniach.

Tak wiem Uncharted tez bylo super! Szkoda tylko, ze w grze w ktorej chodzi o strzelanie, samo strzelanie jest z(pipi)ane. To juz w GTA ten motyw daje wiecej funu.

No i nie zapominajmy ze niemal w kazdym exie multi przez cala generacje to byl fail za failem. A to nie dziala przez 3 miesiace, a to lagi sa bo ktos przyoszczedzil na serwerach, a to zapomnieli o matchmakingu. 2 ostatnie lata tego mi nie wynagrodza, zreszta - co komu pasuje, ale ja nie chce widziec tego na PS4.

Edytowane przez easye

Opublikowano

Tak mi się skojarzyło z DonSterydo i Mazzeo:

Pokupowali sobie PS3 chyba tylko po to żeby kreować się na wielce obiektywnych. Śledzę ten temat od kilku miesięcy i napiszę tylko jedno - jeżeli obaj nie są pracownikami Microsoftu wynajętymi do siania zamętu na forach to aż trudno mi uwierzyć w to, że można komuś zrobić takie pranie mózgu, żeby został tak oddanym żołnierzykiem jakiejś marki czy symbolu.

Rozgryzłeś mnie Sherlocku, właśnie po to wydałem 1200 zł na PS3, żeby udawać obiektywnego na jakimś forum XD

a Don PS3 ma już jakiś czas. 

Dokładnie to od 29 czerwca 2010 r. - wygląda na to, że sam sobie prezent na urodziny zrobiłem.

Opublikowano

Pysznie sie czyta porownywanie betonowego fanbase'u do drugiego betonowego fanbase'u mowiac ze A jest lepszy od B, bo tak.

I tu i tu znajda sie parapety.

Jesli chodzi o software to zdecydowanie XMB z PS3 odstaje od dashboarda z Xboxa, jednak jesli chodzi o gry, to tutaj roznica jest jeszcze wieksza na korzysc PS3

Ale ktos tu pisze o grach ? NIKT!

W takim razie przepraszam, chyba pomylilem fora :f

Opublikowano

moze po prostu czytaj ze zrozumieniem. Nikt nie neguje, ze Sony ma swietne gry, a Mazzeo napisal sama prawde, ze konsola sama w sobie jest ch(pipi)em.

Edytowane przez easye

Opublikowano

Ale coś takiego chyba przyzna każdy trzeźwo myślący człowiek, prawda?

Opublikowano

Trzeźwo myślący tak, beton nie. 

Beton zamieni wady w zalety. 

Opublikowano

moze po prostu czytaj ze zrozumieniem.

Nic nie poradze ze IMO ps3 jest wkur.wiajacym szrotem z paroma fajnymi grami i glupim fanbase w porównaniu do x360.

Z pogrubiona czescia sie nie zgadzam, poniewaz jest ich wiecej niz pare (wg mnie) i postanowilem troche bardziej rozwinac temat ze swojej perspektywy, na spokojnie, bez zbednego flejmu, czego ewidentnie nie zrozumiales.

To tak a propos tego czytania ze zrozumieniem :). Sprawe uwazam za zamknieta.

judgehammer.gif

Edytowane przez Bansai

Opublikowano

moze po prostu czytaj ze zrozumieniem. Nikt nie neguje, ze Sony ma swietne gry,

Pomijam juz fakt ze multi w Gearsach, HALO i Forzy, tryby gry, spolecznosc deklasowala swoich konkurentow na konsoli Sony przez ostatnie lata, dzieki bogu w koncu wydali gre pokroju TLOU, bo tak Sony przez cala generacje nie mogloby sie pochwalic gra wielosobowa, ktora nie wieje pustkami po paru tygodniach. - no to w końcu ma świetne gry czy nie ?

Tak wiem Uncharted tez bylo super! Szkoda tylko, ze w grze w ktorej chodzi o strzelanie, samo strzelanie jest z(pipi)ane. To juz w GTA ten motyw daje wiecej funu. - jak Uncharted takie super, to jakim prawem takie zpipane to strzelanie ?

No i nie zapominajmy ze niemal w kazdym exie multi przez cala generacje to byl fail za failem. A to nie dziala przez 3 miesiace, a to lagi sa bo ktos przyoszczedzil na serwerach, a to zapomnieli o matchmakingu. 2 ostatnie lata tego mi nie wynagrodza, zreszta - co komu pasuje, ale ja nie chce widziec tego na PS4. - świetne gry z  zepsutym multi.

Poza tym też się zgadzam, że PS3 ratują tylko gry. 

Edytowane przez aphromo

Opublikowano
Pomijam juz fakt ze multi w Gearsach, HALO i Forzy, tryby gry, spolecznosc deklasowala swoich konkurentow na konsoli Sony przez ostatnie lata, dzieki bogu w koncu wydali gre pokroju TLOU, bo tak Sony przez cala generacje nie mogloby sie pochwalic gra wielosobowa, ktora nie wieje pustkami po paru tygodniach.

Tak wiem Uncharted tez bylo super! Szkoda tylko, ze w grze w ktorej chodzi o strzelanie, samo strzelanie jest z(pipi)ane. To juz w GTA ten motyw daje wiecej funu.

No i nie zapominajmy ze niemal w kazdym exie multi przez cala generacje to byl fail za failem. A to nie dziala przez 3 miesiace, a to lagi sa bo ktos przyoszczedzil na serwerach, a to zapomnieli o matchmakingu. 2 ostatnie lata tego mi nie wynagrodza, zreszta - co komu pasuje, ale ja nie chce widziec tego na PS4.

x360 ma zdecydowanie więcej do powiedzenia jeśli chodzi o multi bo zarówno miał swoje dobre exy do gry w sieci jak i lepiej się nadawał do multi w multiplatformach pomimo faktu, że w polsce więcej osób gra na ps3 jednak samą infrastrukturą trumfował (szczególnie cross game chat). Jednak nie prawdą jest to co piszesz w reszcie:

- pierwszy resistance

- uncharted 2

- killzone 2

- the last of us

Masz 4 tytuły, które mają dobre multi, a serwery kilka tygodni po premierze nie wiały pustką i nawet do dziś grają w to ludzie

ps. ps3 hardwarowo jest zje.bane po całości ale juz przyklad vity pokazuje, że sony wyciągnęło mega wnioski, choć w przypadku vity to zapomnieli dodać do tego więcej kozackich exów :P

Edytowane przez Ficuś

Opublikowano

MeSSer - Uncharted 2 to jedna z lepszych gie w jakie gralem na tej generacji, nie moja wina, ze feeling ze strzelania jest slabszy niz w GTA, Maxie i paru innych. Nie zmienia to jednak faktu, ze sama historia, singiel kosil, szczegolnie w okresie gdy wychodzil.

W ogole gry singlowe deklasuja dla mnie exy z Xa, dodatkowo miarzdza graficznie. 

I tak czesto maja zepsuty multi - przykladow jest cala masa, od scigalek po platformowki ala LBP, w ktore nie dalo sie grac przez pierwsze 3 miechy. Tak czy siak, mam nadzieje, ze Sony zainwestowalo w infrastrukture sieciowa i nowa generacja bedzie przypominala rozwiazaniami chociaz starego Xboxa 360.

Edytowane przez easye

Opublikowano

O PS4 się nie martw, nie wchodzi się dwa razy do tej samej rzeki.

Opublikowano

no oby, bo akurat na temat rozwiazan sieciowych Sony nabralo wody w usta.

Opublikowano

MeSSer: PSP --> Vita ;)

Opublikowano

- synchronizacja pucharków za każdym razem gdy chce się je sprawdzić

Skoro Ci to tak przeszkadza, to zmień sobie ustawienie na offline i po kłopocie.

Opublikowano

no oby, bo akurat na temat rozwiazan sieciowych Sony nabralo wody w usta.

dedykowane serwery w K SF,zreszta jak bedzie oplata za multi to nie powinno być z tym żadnym problemów,  jak za coś bierzesz pieniądze to musisz to robić wzorowo.

Dobra masz mnie, choć to nie do końca ta sama sytuacja. ( PSP sprzedaje się obecnie lepiej niż Vita ). 

Ale niech będzie, przynajmniej raz w czymś się zgodzimy. 

a tak z innej beczki, pojawiła się okładka Destiny, w wersji na PS3 i PS4

10016046244_989eac8850.jpg     Destiny-Box-Art-Reveal.jpg

PS3 ładniejsza 100 %

Edytowane przez aphromo

Opublikowano

mam nadzieje, ze oni teraz zainwestowali w uslugi, a nie beda tego robic gdy zaczna pobierac oplaty.

MS bezustannie chwali sie dedykami, dodatkowo ciagle rzucaja jakas abstrakcyjna liczba serwerow obslugujacych Xbox Live, chmurą itp. Szkoda tylko ze maja tak z(pipi)any marketing, ze zaraz dla kazdego uzytkownika bedzie przypadal 1 serwer :teehee:

Edytowane przez easye

Opublikowano

Nikt nie wie na 100 %, ale można chyba założyć że pod tym względem będzie lepiej. MS pewnie nie pobiją bo Micro wyczuł że online to był mocny punkt 360 i pewnie postawi na tego samego konia, ( właśnie liczba serwerów to był jedyny punkt za który dostali oklaski na pierwszej prezentacji X1 ) a Sony po prostu to usprawni do dobrego poziomu, normalnego, no. Nie zapominajmy że Sony kupiło Gaikai, geeków od tego.

Opublikowano

Akurat tu sytuacja jest odwrotna do tej, którą tak zawzięcie przytaczacie w kontekście PS3. Zarówno PSP jak i PSV to bardzo dobre konsole z technicznego i ergonomicznego punktu widzenia, gdzie w dodatku Vita naprawiła sporą część baboli swego poprzednika (chociażby w kwestii analogów). Problem taki, że z grami różnie bywa - w przypadku PSP po latach moim zdaniem Sony wyszło na prostą. W przypadku PSV jest szansa na to samo za sprawą Vita TV. Ogółem wbrew powszechnej opinii daleki jestem od krytykowania PSP, gdyż do dziś korzystam ze swego egzemplarza nadrabiając zaległości i na brak gier nie narzekam.

W ogóle mi się wydawało, że konsole to się kupuje przede wszystkim dla gier, a tymczasem co nie wejdę do tematu to widzę wszystko, tylko nie sprawę gier. Bo tu aktualizacje, tu wolny OS, tam z siecią problemy, albo hałas, rozdzielczość nie ta co chcieli, framerate nie ten co chcieli, porównania cyferek na temat wydajności, głupi i głupszy fanbase, płatne multiplayery itp. itd. Normalnie można pomyśleć, że problemów więcej jest z konsolami niż z PC. :P

Opublikowano

Paskudne są te pudełka od gierek na PS4, PS3 ma śliczne, dlaczego to zmieniają?

A jak się forumek zapatruje na kwestię Forza Motorsport 2/3/4 i Gran Turismo 5? Które lepsze?

Opublikowano

Gran Turismo 5 + Driving Force GT od Logitecha to moje najlepsze doznania, jeżeli chodzi o gry video, w których ścigamy się samochodami.

Forza też pewnie by się na to łapała, ale niestety ogarnięta kierownica do 360 kosztowała miliard złotych, przez co musiałem zadowolić się grą na padzie.

Edytowane przez ragus

Opublikowano

Cala moja przygoda z Xboxem360 sprowadza sie do analogii z kochanka, przez pierwsze chwile bylo fajnie, szybko sie znudzilo, zostaly wyrzuty sumienia, zona jednak lepsza, moze wolniej operuje w kuchni, ale jej posilki i tak sa lepsze. 

@down

LOL xD

"...zostały wyrzuty sumienia." Ku....co ja czytam? :P

Opublikowano

Gran Turismo 5 + Driving Force GT od Logitecha to moje najlepsze doznania, jeżeli chodzi o gry video, w których ścigamy się samochodami.

Forza też pewnie by się na to łapała, ale niestety ogarnięta kierownica do 360 kosztowała miliard złotych, przez co musiałem zadowolić się grą na padzie.

Zdecydowanie popieram, i do tego zestawienia GT5 + DFGT zapodaj sobie Nurba i potworka z napedem na tyl.
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.