Skocz do zawartości

Console Wars 6: Kogo Bardziej Wyruchają

Featured Replies

Opublikowano

trochę beka, ze na "mocniejszej o wiele" konsoli nie ma poki co zadnego exa zapowiedzianego w 60 klatkach...

Tak, twoja konsola jest "lepsiejsza" bo jest na nią zapowiedzianych parę gier które będą "chodziły" w 60 klatkach.

Widzę, że fanboje Xboxa nie śpią. A jeszcze tydzień temu chcieli dołączyć do rodziny Playstation. Sprzedawczyki, chorągiewki, ludzie bez honoru. 

Podniecajcie się kolejnym Halo, Forzą i bijatyką z jedną postacią. Pozdro.

Wolny wybór każdy robi czy też w tym przypadku wybiera co chce więc w czym problem ? ich wybór tyle i tylko tyle.

• Odpowiedzi 23,7 tys.
  • Wyświetleń 741,5 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

• Gość DonSterydo
    Gość DonSterydo

Reklama kawałka plastiku #eksajt, heh.   EDYTA: Jaki ból 4 liter XD

• Dobra, dość.   Dziś pojechałem do znajomka, który akurat niedawno kupił sobie mocarnego w miarę kompa. Może nie NASA ale przynajmniej moc zbliżona do next genów ( i5 3470 3.2GHz @ 3.6GHz, Radeon 785

Opublikowano

xone ma za to Forzę w 1080p i 60klatkach czyli coś co było już na PS3 przy GT5 <ok>

no i Kiler Instinct, trudno żeby bijatyka nie chodziła w 60fpsach, 2 postacie i arena to już byłby fail.

+ Ryse i TitanFall, HALO 5 +dedykowane serwery.

A na PS4 poki co fajna cena...

Ryse - samograj dla dzieci

TitalFall - na podrasowanym silniki Source wiec dziwne zeby nie chodzilo w 60fpsach...

Halo 5 - ten render napewno byl w 60 fpsach...

BTW - A DR3 tez wyciaga 60 fpsow?

Edytowane przez hav3n

Opublikowano

samograj dla dzieci, bo przygotowali akurat tak prezentacje, ale trzeba być ignorantem by pisać, ze gra nie ma potencjalu.

No i co dla Ciebie było zaskoczeniem targow ? kolejny Killzone i Infemous ?

Prawda jest taka, ze gdyby było mnie na to stać na starcie kupiłbym wszystkie 3 konsole, bo kazda ma fajne gry do zaoferowania !

Edytowane przez easye

Opublikowano

@ hav3n: Ryse chodził w 20-30fps. DR3 w 15-30 fps (w scenach w duża liczbą zombie i przejażdżką autem było ponoć 15-20fps).

Nie ma co jednak panikować, bo ostateczne wersje na pewno będą chodzić lepiej.

Edytowane przez Emet

Opublikowano

hav3n:

Po co wspominasz o Titanfallu? Przecież to nie jest exslusive. Nie dość, że wychodzi na X360 to jeszcze na PC. A no tak, tytuły eskluzywne wg Xbotów to takie, które nie pojawiają się na Playstation...

Edytowane przez Ludwes

Opublikowano

bo granie na 360tce w slabe porty (pipi) kogokolwiek obchodzi, podobnie jak granie na PC.

Opublikowano

samograj dla dzieci, bo przygotowali akurat tak prezentacje, ale trzeba być ignorantem by pisać, ze gra nie ma potencjalu.

Prawda jest taka, ze gdyby było mnie na to stać na starcie kupiłbym wszystkie 3 konsole, bo kazda ma fajne gry do zaoferowania !

DESTINY!

Przyznaje ze Xbone ma lepsze gry na starcie ale pamietajmy jak to bylo z 360 - przez pierwsze 3 lata gier od groma a potem ponton ponton ponton...

Takie KZ to dobra gra na start, typowy benchmark graficzny zeby wypalic nam oczy na poczatek generacji. Szkoda ze InFamous nie wyjdzie na start bo w ruchu gra prezentuje sie dobrze. Mam nadzieje ze wyjdzie przed 2014r. 

Opublikowano

bo granie na 360tce w slabe porty (pipi) kogokolwiek obchodzi, podobnie jak granie na PC.

Może i nikogo nie obchodzi, ale tak czy siak Titanfall to nie exclusive.

Hav3n: Infamous pojawi się podobno w pierwszym kwartale 2014. Nie ma szans, że pojawi się wcześniej. A szkoda, bo zapowiada się kozacko.

Nie wierzcie Extrimowi. Tam zła data premiery jest podana. ;]

PS Kurde, aż się zrymowało. ;]

Edytowane przez Ludwes

Opublikowano

Przyznaje ze Xbone ma lepsze gry na starcie ale pamietajmy jak to bylo z 360 - przez pierwsze 3 lata gier od groma a potem ponton ponton ponton...

Takie KZ to dobra gra na start, typowy benchmark graficzny zeby wypalic nam oczy na poczatek generacji. Szkoda ze InFamous nie wyjdzie na start bo w ruchu gra prezentuje sie dobrze. Mam nadzieje ze wyjdzie przed 2014r. 

Ja proponuje poczekać na GS, szef SCEE już powiedział, że mają kilka tytułów na PS4, które zadebiutują na GS.

Opublikowano

Chcialbym w to wierzyc...zawsze po E3 jak jest niedosyt to gadaja o GC i TGS a potem kupa z tego wychodzi... :confused:

Opublikowano

Zwlaszcza ze ostatnio mówili, ze dużo czasu poswieca glownie Vita.

Ludwes - exclusiv dla tych co graja jedynie na konsolach, no ale zapomniałem każdy posiadacz PS3 ma teraz wy(pipi)anego Peceta. Dlatego meczy się z 3*gorszymi i drozszymi multiplatformami na swojej ukochanej konsolce. No i każdy będzie gral w next geny w full detalach !

DESTINY!

No jasne, dlatego po 3 latach kupiłem PS3... Tyle, ze teraz na start nie mam zamiaru brac gorszej konsoli i czekac 3 lata az ukaza się na niej najlepsze tytuly, tylko dlatego ze jest tansza.

MS mnie wqrwil niemiłosiernie, ale dla mnie konsola na starcie to wyłącznie wybor GRY + Uslugi sieciowe.

No chyba, ze sklepy sprowadzając Xy na wlasna reke będą rzucaly cenami pokroju 3 tys, wtedy wyboru mi nie pozostawia.

Edytowane przez easye

Opublikowano

Kupil bym Xbona ale nie jestem pewiem czy do pokoju mi sie zmiesci  :teehee:

Opublikowano

Mowili o 20 tytulach do konca 2014. Zapowiedzieli raptem 5 z tego. Nie ma szans, ze nie bedzie zadnych zapowiedzi na GC I TGS. Nie beda przeciez zapowiadac gier kilka miesiecy przed premiera.

Opublikowano

Ja tam głównie liczę na TGS i zapowiedzi jakiejś spoczko japońszczyzny. Bo tak na dobrą sprawę oprócz MGSV, Battlefront i ME2 nic zbytnio mnie nie skłania do zakupu pudełka Sony.

Jakby Atlus zapowiedział Personę 5 na next-geny, a Sony Demons Souls 2 na PS4 to byłbym już usatysfakcjonowany i to bardzo.

Jakby tak jeszcze SE wzięło się w garść i wydało Front Mission 6 ale w formie starych odsłon, a nie tego kału jakim jest Evolved to byłoby świetnie.

Tjaa, marzenia

Opublikowano

Akurat oglądania bagażników i konstrukcji zamka w drzwiach nie potrzebuję. Wolę mieć zamiast tego 2x więcej aut wyglądających co najmniej tak dobrze, ale bez wymodelowanych tych niewidocznych bez otwierania drzwi/maski/bagażnika elementów.

Tak samo uważa z pewnością większość osób czekających na FM5, które nie są zadowololne z poświęcenia połowy aut dla autovisty (teraz forzavista).

Zalezy od punktu wiedzenia.

Dla mnie Autovista to byla jedna z najlepszych rzeczy w FM4. jestem samochodowym freakiem i takie rzeczy mnie po prostu kreca :)

Fakt ze w FM5 wszystkie fury beda w FV stanowi dla mnie ogromna zalete. Niestety podejrzewam ze FV bedzie obcieta wzgledem AV (pewnie ogranicza sie do otwierania drzwi, bo jakos nie wierze ze wymodeluja silniki takich aut jak Golf :D ).

Chcialbym zeby wszystkie next genowe racery mialy wymodelowane silniki, zawieszenie itp.

Takie rzeczy mozna wykorzystac tez w gameplayu jesli uszkodzenia pozwola na gubienie czesci karoserii.

icyQ9pm7ZCcYi.gif

Mam jednak swiadomosc ze w FM i GT o takich rzeczach mozemy poki co zapomniec, chocby ze wzgledu na liczbe dostepnych pojazdow (co innego zrobic kilkadziesiat takich fur a co innego kilkaset).

Opublikowano

@ Magik: Jasne... ja też bym chciał takie bajery, ale mając wybór np:

1. super wyglądające 500 aut

vs

2. super wyglądające 200 aut z w pełni wymodelowanymi bagażnikami, silnikami itd

... zdecydowanie wolę pierwszą opcję.

Edytowane przez Emet

Opublikowano

Dla mnie i setka samochodow wystarczy (watpie ze w Fm czy Gt jezdzilem wieksza iloscia). Oczywiscie przy zachowaniu odpowiedniej roznorodnosci.

Wolalbym jednak zeby zarowno T10 jak i PD bardziej skupili sie na torach. Dla mnie liczba torow ma znacznie wieksze znaczenie niz niz ilosc pojazdow.

Opublikowano

@ Yeti

Że Ty Yeti jeszcze łykasz ich bajki po tym jak co roku mówili Ci, że FF13 versus/ Last Gaurdian i Agent wciąż się robią i niebawem coś wam o nich powiemy....

Edytowane przez Soul

Opublikowano

Dla mnie i setka samochodow wystarczy (watpie ze w Fm czy Gt jezdzilem wieksza iloscia). Oczywiscie przy zachowaniu odpowiedniej roznorodnosci.

Wolalbym jednak zeby zarowno T10 jak i PD bardziej skupili sie na torach. Dla mnie liczba torow ma znacznie wieksze znaczenie niz niz ilosc pojazdow.

A ja właśnie mam tak, że chcę jak najwięcej aut (tras też :P). W innych grach mi to lotto w sumie.. ale w GT zawsze lubiłem to, ze jest masa samochodów i zbierałem je wszystkie. Dlatego też GT5 mnie zawiodło bo aut faktycznie do zbierania i pełnego się nimi cieszenia (w ramach gry) jest TYLKO 200.

@ Soul: Tak właściwie to Versus faktycznie postawał, jednak... tak powoli, że przepoczwarzył się w XV :lol:

Opublikowano

@ Yeti

Że Ty Yeti jeszcze łykasz ich bajki po tym jak co roku mówili Ci, że FF13 versus/ Last Gaurdian i Agent wciąż się robią i niebawem coś wam o nich powiemy....

Jaką bajkę widzisz w tym, że na GS pokażą jakieś nowe gry? Przecież min. od tego są organizowane tego typu targi.

Opublikowano

W choooj bardziej wole FM5 niż GT6 na PS4, który będzie tylko konwersja z PS3, na dodatek nadal ze standardami ergo na konsoli 8 generacji będzie można poczuć smród z czasow PS2 :lol:

Przecież Ty nie miałeś PS2 pecetofcu.

Opublikowano

Pewnie nawet nie grał w GT :)

Opublikowano

Czas PS2 to dla mnie najlepszy okres growy jaki był i raczej drugi taki już nie nadejdzie. Zaraz za nim lata spędzone na pykaniu w Wolfenstein:ET na piecyku.

Edytowane przez Paliodor

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.