Skocz do zawartości

Console Wars 6: Kogo Bardziej Wyruchają

Featured Replies

Opublikowano

Figaro, ale wiesz, że to samo jest z PS4. Myślisz, że OS i dodatkowe aplikacje chodzą napędzane powietrzem?

• Odpowiedzi 23,7 tys.
  • Wyświetleń 741,7 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

• Gość DonSterydo
    Gość DonSterydo

Reklama kawałka plastiku #eksajt, heh.   EDYTA: Jaki ból 4 liter XD

• Dobra, dość.   Dziś pojechałem do znajomka, który akurat niedawno kupił sobie mocarnego w miarę kompa. Może nie NASA ale przynajmniej moc zbliżona do next genów ( i5 3470 3.2GHz @ 3.6GHz, Radeon 785

Opublikowano

Figaro, ale wiesz, że to samo jest z PS4. Myślisz, że OS i dodatkowe aplikacje chodzą napędzane powietrzem?

Z tego co pisano, to w przypadku PS4 właśnie nie, ale głowy uciąć nie dam. (mowa o GPU)

Edytowane przez Figaro

Opublikowano

@don

Przez dłuższy czas wierzyli w 8GB na gry więc.....

Opublikowano

Z tego co pisano, to w przypadku PS4 właśnie nie, ale głowy uciąć nie dam. (mowa o GPU)

Ta, nie jest. Tak samo jak PS4 ma całe 8 Gb dla gier :P

Opublikowano

Na pewno mniej z uwagi na brak funkcji Snap. Z tym 8 gb do gier to nie wiem ossochosi.

Opublikowano

Jeśli mnie pamięć nie myli, to PS4 ma osobny układ do renderowania itp. z PS4eye.

Opublikowano

Figaro zasiadający do console wars z kolejnym niusem o xbone

qnSOS.gif

2831784440_0ac16d3c7b.jpg

free hug dla ciebie, nie ma co się denerwować ;)

Opublikowano

Moje serduszko uwielbiające wypasioną grafikę krwawi :(. Szczerze uważam, że gdybym miał pewność co do polityki wydawniczej M$, to słabszy sprzęt nie miałby żadnego znaczenia. Amerykanie na chwilę obecną mają zapowiedziany ciekawszy line up na start, ale co z tego wyniknie i czy gierki na które czekam nie będą zwykłymi bublami albo średniakami niewartymi wydawania na nie grubej kasy? X360 miał świetny początek, później przez chwilę szedł łeb w łeb z SONY, ale teraz zbija bąki, zarabiając grubą kasę. SONY wydaje ostatnimi laty sporo gierek AAA na wyłączność, tyle, że leżą mi one na tyle średnio, że nie mam ochoty w nie grać (TLOU i tyle w tym roku), więc argumentacja "przynajmniej jest w czym wybierać" równie średnio do mnie trafia. Zdecydowanie więcej gier AAA od SONY, które mi podeszły i w które w ogóle miałem ochotę zagrać pochodzi z 2011 i wcześniej. Niespecjalne przejmuje się zapowiedziami i zapewnieniami obu firm, mogą je sobie wsadzić głęboko. Gdyby Big N wydało konsolę o parametrach "słabego" X ONE i z podobnym suportem firm zewnętrznych,  to miałbym problem z głowy i już złożony preorder.

Sporo osób jest już pewnych (czego nie rozumiem) co do konsolki SONY, ja mam DUUUUŻO wątpliwości, ale że sporo z tych osób jest moimi znajomymi z którymi chciałbym pograć online, to pewnie na początek wybiorę PS4. Właściwie tylko to mnie skłania do zakupu jakiegokolwiek next gena, no i może kilkuletnie suszenie pyska w oczekiwaniu na nową jakość.

Opublikowano

Skoro masz tak dużo wątpliwości co do PS4, to ile musisz ich mieć co do Xbona ? Na PS4 zapowiedziano więcej gier ( gorszych i lepszych ), na papierze jest to sprzęt mocniejszy ( to odnośnie tej cudownej grafiki ), tańszy, z bliższą datą premiery itp. 

Jeśli gry na X1 mocniej do Ciebie przemawiają, to chyba na ten moment to najlepsza konsola dla Ciebie.

Wii U z mocą X1 - zbyt dobre by mogło być prawdziwe.

Opublikowano

Skoro masz tak dużo wątpliwości co do PS4, to ile musisz ich mieć co do Xbona ? Na PS4 zapowiedziano więcej gier ( gorszych i lepszych ), na papierze jest to sprzęt mocniejszy ( to odnośnie tej cudownej grafiki ), tańszy, z bliższą datą premiery itp. 

Jeśli gry na X1 mocniej do Ciebie przemawiają, to chyba na ten moment to najlepsza konsola dla Ciebie.

Wii U z mocą X1 - zbyt dobre by mogło być prawdziwe.

lol-duckrpzju.gif

Show me. 

Edytowane przez suteq

Opublikowano

X1 - 65 gier

PS4 - 134, z czego 10 free 2 play.

2 razy więcej gier.

huhuhuhahahah-evil-laugh.jpg

Edytowane przez aphromo

Opublikowano

z tego 100 gier Indie i na komórki...

Creosote.jpg

Opublikowano

z tego 100 gier Indie i na komórki...

<grubas.gif>

Bo oczywiście DayZ, Awesomenauts, PlanetSide2 itp. na PS4 nagle stana się crapami 3/10.

23 zwykłe exy na PS4, 57 to gry niedostepne na X1.

X1 - 14 zwyklych exow, 11 niedostepne na PS4

Ktoś się pytał czy OS PS4 nie zabierze GPU tak jak sie to dzieje w X1, gdzie potwierdzono że 10 % mocy GPU zabierają aplikacje, odpowiadam że zajmie się tym niecnym zadaniem na PS4... <werble>

secondary-ps4-chip-e1361421157584.png

Tylko tego RAMu szkoda..

Edytowane przez aphromo

Opublikowano

X1 - 65 gier

PS4 - 134, z czego 10 free 2 play.

2 razy więcej gier.

huhuhuhahahah-evil-laugh.jpg

Czekam na listę 69 exów zapowiedzianych na PS4. Masz 24h, inaczej oficjalnie będziesz kłamcą. Jeśli się pojawi szczegółowa lista oficjalnie przyznam się do błędu i przyznam Ci rację, bo mam honor. 

Edytowane przez suteq

Opublikowano

23 gry to zwykłe exy ( czyli tylko, only, allein, allen, ne que PS4), 57 to gry niedostepne na X1, ale dostepne na PS4, PS3, Vita, PC itp.

Jesli policzymy druga grupe jako exy PS4, tylko dlatego ze nie ma ich na X1 ( żałosny powód ) to takich gier jest wiecej niz 69

Liste moge wrzucic, ale wyjdzie z tego gigantyczny post ktorego nikt nie bedzie chcial czytac

Edytowane przez aphromo

Opublikowano

Zgodnie z zasadami CW to te 57 gier nie powinno się liczyć skoro będzie można w nie zagrać na innym sprzęcie. Alan Wake nie jest exem na 360 bo można zagrać na PC Ale 57 gier to uznajemy za exy bo będą na ps3, ps4, vite oraz PC Ale nie będzie (prawdopodobnie) na xbone. Ach ta logika.

Opublikowano

To wyślij mi na pw jak nie chcesz posta walić.

P.S. Dla mnie te gry, które są na PS4, a nie ma na X1 to gry, które mogą być też na PC, ale nie na PS3 czy Vitę. Tylko PC w innych platformach, bo jak wiadomo PC służy do excela, a konsole do gier, to wojny konsolowe więc trzymajmy się konsol. Coś jest dostępne tylko na PS4(z konsol), nie ma tego na X1=ex jak WarThunder. Koniec, kropka. ;)

Jak ktoś gra tylko na konsoli to ma w du.pie czy jest to na PC, patrzy czy jest to na danej konsoli. 

Edytowane przez suteq

Opublikowano

Czyli gry na PS4, PS4 i PC.

Lecimy .

Yakuza Ishin, Killzone Shadow Fall, Shadow of the Beast, Rime, Resogun, The Order 1866, MLB 14 The Show, Mercenary Kings, Lily Bergamo, PlanetSide 2, WarThunder,Knack, Infamous 2 Son, Joysound Drive 2, Hotline Miami 2, Guns of Icarus Online, GalakZ Dimentional,  Everybody's Gone to Rapture, DriveClub, Dont Starve, Octodad, Basement Crawl, The Binding of Isaac Rebirth, DayZ,  Daylight, Earth Defense Force, Dream Club Hot Girls on the Stage ( xD ), H Hours World's Elite, N++, Outlast, Project Heart and Soul, The Witness, Pool Nation Extreme, Blacklight Retribution, Deep Down,  Dragon's Prophet, The PlayRoom,

37 ( Final Fantasy XIV jest tez na PS3, mea culpa )

Mnóstwo gier jak GultyGear itp. są na PS3/ PS4 lub Vita/PS4.

@Mani - to w takim razie na PS4 masz 23 exy, a X1 11.

Zgodnie z zasadami CW to te 57 gier nie powinno się liczyć skoro będzie można w nie zagrać na innym sprzęcie. Alan Wake nie jest exem na 360 bo można zagrać na PC Ale 57 gier to uznajemy za exy bo będą na ps3, ps4, vite oraz PC Ale nie będzie (prawdopodobnie) na xbone. Ach ta logika.

Edytowane przez aphromo

Opublikowano

No tak z połowa tych gier to pewnie nie wyjdzie nawet w przyszłym roku albo nawet grafik koncepcyjnych nie ma więc zaczyna się robić trochę jak z PS3 gdzie zapowiadano gry, które wychodziły po 3-4 latach :P

Dopiero po roku dwóch będzie widać co i jak. Bo zapowiadać to sobie można i już to przerabialiśmy. 

Edytowane przez DonSterydo

Opublikowano

@Messer

Kilka gier co wymieniłeś wychodzi chyba też na Vitę jak np. Binding of Isaac. No, ale ok, dowiodłeś, że na PS4 jest więcej gier zapowiedzianych i przyznaję, że miałeś rację. :)

Opublikowano

Obstawiam jednak crossgena

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.