Skocz do zawartości

Console Wars 6: Kogo Bardziej Wyruchają

Featured Replies

Opublikowano

@Messer

Kilka gier co wymieniłeś wychodzi chyba też na Vitę jak np. Binding of Isaac. No, ale ok, dowiodłeś, że na PS4 jest więcej gier zapowiedzianych i przyznaję, że miałeś rację. :)

Racja, sprawdziłem, jak się sprawdza platformy ponad 100 gier to można przeoczyć Vitę która i tak na ten moment nikogo. 

No tak z połowa tych gier to pewnie nie wyjdzie nawet w przyszłym roku albo nawet grafik koncepcyjnych nie ma więc zaczyna się robić trochę jak z PS3 gdzie zapowiadano gry, które wychodziły po 3-4 latach :P

Dopiero po roku dwóch będzie widać co i jak. Bo zapowiadać to sobie można i już to przerabialiśmy. 

Dużo mniej niż połowa. Darmówki na przykład wszystkie idą na launch systemu, z gier w mojej,, tabelce'' tylko H Hour ma zapowiedzianą datę premiery w 2015. Część gier co prawda jeszcze nie ogłosili kiedy ma premierę, ale już mi się nie chce liczyć :D

Tak wogóle to wczoraj brat miał niezłą bekę ze mnie, siedze godzine, patrze te gry i mruczę ,, ty nie, ta nie, o tamta OK " myśli że gołe panny oceniam, zagląda zaciekawiony przez ramię a tam Octodad xD

Edytowane przez aphromo

• Odpowiedzi 23,7 tys.
  • Wyświetleń 741,6 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

• Gość DonSterydo
    Gość DonSterydo

Reklama kawałka plastiku #eksajt, heh.   EDYTA: Jaki ból 4 liter XD

• Dobra, dość.   Dziś pojechałem do znajomka, który akurat niedawno kupił sobie mocarnego w miarę kompa. Może nie NASA ale przynajmniej moc zbliżona do next genów ( i5 3470 3.2GHz @ 3.6GHz, Radeon 785

Opublikowano

powrót Kelly Baileya do tworzenia soundtracka

Właściwa osoba, na właściwym miejscu.

A kawałek co wkleiłeś to chyba najlepszy track z HL. Muzy może było mało w samej grze ale jak już się pojawiła to była genialna i klimatyczna.

Opublikowano

Gabe:

iOkTnNiBm6qHT.gif

Gość jest mesjaszem gier komputerowych.
Nie dość, że jego firma wydała najlepsze gry w wszechświecie to jeszcze mody na podstawie tych gier są cudami :x

Edytowane przez SzewczykDratewka

Opublikowano

W ciągu kilku ostatnich lat wydali nowego CSa, Portala i Dotę. No nie wiem czy to z nich czyni mesjaszy czegokolwiek. Steam to inna bajka, ale pod względem wydanych gier jakoś nie błyszczą.

Opublikowano

Według mnie zrobienie obu części H-L i Portali każdego uczyniłoby mesjaszami.

Opublikowano

Valve po 2007 roku zrobiło tylko Portal 2 z dobrych gier także bez przesady z tym mesjaszowaniem. :P

Opublikowano

Heavenly Sword ma wreszcie godną konkurencję xD

Opublikowano

CIEZAR POSTACI !

So real.

Opublikowano

Heavenly Sword ma wreszcie godną konkurencję xD

ale wiesz, że to nie final build? takie rzeczy się poprawia, często na końcu. plus może to wina tv.

Edytowane przez Figaro

Opublikowano

A jak się nie poprawia przed premierą to się spat(pipi)e po fakcie xD.

Opublikowano

To tam wiesz, bardziej niepokojące są jego inne informacje

BF4 XBO
I played it on the business day of Igromir ("Game World" on English) in Moscow.
The resolution was definitely 720p, running mostly 60fps.
The game looks slightly better than Xbox 360 version of BF3 (I would say 50% better, no where near those videos of Paracel Storm gamescom build). Though textures are a lot better than on X360, some god rays, lots of foliage on the map.
It was a new build with Domination on Zavod 311. No vehicles. Though everything is unlocked.
For some strange reason player movement speed is VERY limited. It's like the sprint speed is somehow similar to the walking speed in BF3. I think it was this particular build fault. Cause on X360 the speed is ok.
The controller is SO SHITTY I couldn't even aim properly (and got 55 eagle in X360 version and 20th level in PS3 version). EDIT: added my small gamepads comparision.
The game ran on Xbox One debug kits. I saw one, it was black and I couldn't make any photo. There wasn't any local network mode, they used Windows server for the 26 machines.
The game supports kinect for voice commands, leaning with your head behind the corners and some other stuff. You can choose the language of voice commands.
Opublikowano

Wklejaj źródło albo wynocha z tym - zasady sa jasne.

Opublikowano

Figaro, ale dlaczego nie wklejasz tych dziesiątek komentarzy, gdzie ludzie mówią, że nowy pad do Xone jest świetny tylko szukasz po necie jakichkolwiek złych wypowiedzi o Xone i lecisz do CW. To już się powoli żałosne robi.

Wiadomo, przypadkiem trafiłeś, jak zwykle :P

Edytowane przez DonSterydo

Opublikowano

To akurat na GAFie jest w temacie o BF na Xbone'a. To nie jest jedyny komentarz tego typu. Są dziesiątyki komentarzyu o tym, że pad jest równie dobry jak od 360, ale jest równie wiele narzekań szczególnie na źle zaprojektowane LB/RB i triggery, między którymi nie ma żadnej przerwy.

Co, do gałek itd. to akurat wcześniej nie widziałem takich komentarzy... ale też nie interesowało mnie to więc nie zwracałem na to uwagi.

Opublikowano

To akurat na GAFie jest w temacie o BF na Xbone'a. To nie jest jedyny komentarz tego typu. Są dziesiątyki komentarzyu o tym, że pad jest równie dobry jak od 360, ale jest równie wiele narzekań szczególnie na źle zaprojektowane LB/RB i triggery, między którymi nie ma żadnej przerwy.

Co, do gałek itd. to akurat wcześniej nie widziałem takich komentarzy... ale też nie interesowało mnie to więc nie zwracałem na to uwagi.

Dziwne, bo skoro da się grać w multi FPS na Dual Shock 3, gdzie te triggery mają już przestarzałą ergonomię (w porównaniu nawet do padów od Xbox czy już starszego GaCka) to dziwią mnie negatywne opinie o nowym padzie do Xbox'a, gdzie pady w tej marce zawsze kosiły resztę konkurencji (sam mam pada od X'a wersję S i gra się nim miodnie). 

Jak ktoś nie umie grać to potem hejtuje - norma.

Edytowane przez Nemesis

Opublikowano

Pierwszy we wszechświecie to wytknąłem temu padzikowi, jak pokazali go pierwszy raz. Czyli moje proroctwa się potwierdziły. Kolejny raz.

Opublikowano

Pierwszy we wszechświecie to wytknąłem temu padzikowi, jak pokazali go pierwszy raz. Czyli moje proroctwa się potwierdziły. Kolejny raz.

Też mi się dziwnie grało (FIFA 14 była na Xbone), ale uznałem, że to wina pierwszego trzymania pada i przyzwyczajenia do DS3. No ale nie jestem sam.

Opublikowano

Figaro, ale dlaczego nie wklejasz tych dziesiątek komentarzy, gdzie ludzie mówią, że nowy pad do Xone jest świetny tylko szukasz po necie jakichkolwiek złych wypowiedzi o Xone i lecisz do CW. To już się powoli żałosne robi.

Wiadomo, przypadkiem trafiłeś, jak zwykle :P

? Jest mnóóóstwo negatywnych opinii o tym padzie, od ludzi co byli na Gamescom czy Eurogamer Expo. Są też pozytywne, ale szczerze to częściej widzę komentarze rozczarowanych (że triggery dziwne, że gałki luźne jak w DS3).

Ale wiadomo, żałosne itd.

Opublikowano

Marna prowokacja Maz. :P

Opublikowano

Zaraz się okaże że pomimo usprawnień nowy pad jest gorszy od tego do X360 :P Jakoś czytam tematy o grach na Xone i nie widziałem negatywnych opinii na temat pada, a teraz się okazuje, że jest ich pełno, ale wiadomo - fani Sony lepiej czytają internet, szczególnie te jego zakamarki, które ich nie interesują  :P

Edytowane przez DonSterydo

Opublikowano

Przecież Ds3 to najlepszy pad we wszechświecie, to chyba dobrze.

DS 3 to gunwo i tyle. Pad do NES-a jest już lepszy.

Zaraz się okaże że pomimo usprawnień nowy pad jest gorszy od tego do X360 :P Jakoś czytam tematy o grach na Xone i nie widziałem negatywnych opinii na temat pada, a teraz się okazuje, że jest ich pełno, ale wiadomo - fani Sony lepiej czytają internet, szczególnie te jego zakamarki, które ich nie interesują  :P

Tu są opinie z Gamescom w temacie na Neogafie, jak ktoś jest ciekawy:

Overall size, sticks and buttons. 

Xbox controller has amazing triggers though. 
But for some reason I think they made it a little smaller. Sticks are also smaller and shorter.

I was a little bit disappointed from the Xbox One controller and loved the Dualshock 4 controller from the first touch. That comes from a so called Xbox Fanboy. I preordered both console's and will keep it that way but the Ds4 feels ace. The Xbox One Controller has bad lb rb buttons and the analog sticks are to loose like the DS3 ones. But I liked the Ryse Coop Gameplay it looked ace and was fun. The first game on the Xbox One was Lococycle :).

This seems to be thing though across many gamers. All four of us liked the DS4 better even though we think the 360 controller is pretty much perfect apart from the dpad. It's like I'm living in bizarro land where the DS4 is good and the one controller is so-so.

Now the X1 controller...
The sticks are too loose and react to the smallest amount of movement. That by itself is not really a bad thing if they had done it right because I think they went a little overboard with it. Basically pick up your PS3 controller and that is how the sticks feel on the One now. Ugh. 
The rumble in the trigger? Neat concept, completely useless in reality. First thing I will turn of when I get the thing. The triggers itself are very nice though. I was a bit worried since they made them bigger but they feel very natural. 
LB and RB. They are shit. Harder to reach and since they made them clicky you have to press them down with the force of a hammer.
The Dpad seems definitely improved so I guess there is that. But IMO that should have been the only change. You would have the perfect controller if you put the X1 dpad in the 360 controller.

Xbox One's controller is also a nice improvement. I don't have to mention that the D-Pad is the one thing that improved the most. The rumble feedback in the triggers is also quite cool, especially in Forza 5, and more subtle than you'd think.

XboxOne controller - first thing i noticed were the smaller analog sticks. I don't know how i feel about this. Also LB and RB are imho harder to reach. I did not like this at all. The rest was fine and the dpad really clicks when pressing it - it was so much more responsive. so yeah, mixed feelings.

XBox 1
controller is somehow smaller, think they moved the bumpers back. got to get used to it.
rumble triggers are amazing, especially at forza. love the rumble feedback while your brakes lock. 
dpad is stiffer and clicking now, but dont know how it responds ingame.
and i love the new analog sticks. stiffer and the material is awesome. convex shaping.

Jeśli ktoś narzekał, to wspominał o tych samych rzeczach co inni, ale pewnie przypadek, c'nie :P 

Opublikowano

No oczywiście jak ktoś narzeka na Xone, to MUSI MIEĆ RACJĘ! i trzeba to cytować i przytaczać w CW :P

Dla mnie to takie czepianie się na siłę w stylu "pad jest za ciężki". Ktoś nie ma siły żeby wcisnąć LB albo nie może znaleźć D-pad'a? :D Niezłe przeszczepy jak widać grajom w gierki dla dzieci, heh.

Opublikowano

No oczywiście jak ktoś narzeka na Xone, to MUSI MIEĆ RACJĘ! i trzeba to cytować i przytaczać w CW :P

Dla mnie to takie czepianie się na siłę w stylu "pad jest za ciężki". Ktoś nie ma siły żeby wcisnąć LB albo nie może znaleźć D-pad'a? :D Niezłe przeszczepy jak widać grajom w gierki dla dzieci, heh.

Za to wg Ciebie jak ktoś krytykuje pada do Xone, to musi to być jakiś przeszczep :o  I brawo za wytknięcie tylko małej krytyki, że pad jest za ciężki <klap klap>

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.