Skocz do zawartości

Console Wars 6: Kogo Bardziej Wyruchają

Featured Replies

Opublikowano

No oczywiście jak ktoś narzeka na Xone, to MUSI MIEĆ RACJĘ! i trzeba to cytować i przytaczać w CW :P

to ja w ogóle proponuje nic nikomu nie pisać w tym temacie i apeluje o jego zamknięcie. Człowieku to jest internet - w dzisiejszych czasach każdą rzecz można podważyć, pismaki sami często sami kreują plotki by podbić oglądalność, do tego część ludzi na forum wrzuca tu rzeczy z premedytacją by dolać oliwy do ognia by po prostu toczyła się dyskusja i obserwować jak niektórym leci piana z pyska przy dementowaniu tych informacji. Najgorzej mają Ci co ten temat biorą na poważnie i za punkt honoru biorą obronę tych tandetnych kawałków przegrzewających się plastików produkowanych w fabrykach w chinach.

Edytowane przez Ficuś

• Odpowiedzi 23,7 tys.
  • Wyświetleń 741,6 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

• Gość DonSterydo
    Gość DonSterydo

Reklama kawałka plastiku #eksajt, heh.   EDYTA: Jaki ból 4 liter XD

• Dobra, dość.   Dziś pojechałem do znajomka, który akurat niedawno kupił sobie mocarnego w miarę kompa. Może nie NASA ale przynajmniej moc zbliżona do next genów ( i5 3470 3.2GHz @ 3.6GHz, Radeon 785

Opublikowano

Figaro: Jak czytam teksty w stylu - you have to press them down with the force of a hammer - to jednak radziłbym komuś takiemu żeby zabrał się za jakiś sport, bo za jakiś czas może mieć problem z uniesieniem łyżki do zupy :)

Edytowane przez DonSterydo

Opublikowano

O co chodzi z tymi LB/RP i trigerami że nie są oddzielone na padzie do X1 ? 

Opublikowano

O co chodzi z tymi LB/RP i trigerami że nie są oddzielone na padzie do X1 ? 

DSC01365-noscale.jpg

Edytowane przez DonSterydo

Opublikowano

E, bycze te przyciski, żaden problem. To jakieś parówy trzeba mieć za palce by narzekać :D

Edytowane przez aphromo

Opublikowano

Osobiście uwielbiam pada od X360 i w moim rankingu jest najwygodniejszym padem ever z najlepszymi trigerami. W padzie od XO nie chodzi tylko o brak odstępu-co jest skandaliczne i przypomina mi ciasnotę klawiszy z komórek-, ale też o to, że klawisze są w jednej linii tworząc praktycznie monolit (nie ma skoku z klawisza na klawisz, sprawdźcie jak to wygląda w padzie od X360). Nie wiem jak jest z resztą, bo nie miałem pada w łapie, ale ten mankament aż bije po oczach. Nie trzeba być wcale hejterem M$, żeby to zauważyć i dziwie się, że Sonyboty dopiero teraz z tym wyskakują, ale widać posucha w temacie.

Edytowane przez Gość

Opublikowano

Osobiście uwielbiam pada od X360 i w moim rankingu jest najwygodniejszym padem ever z najlepszymi trigerami. W padzie od XO nie chodzi tylko o brak odstępu-co jest skandaliczne i przypomina mi ciasnotę klawiszy z komórek-, ale też o to, że klawisze są w jednej linii tworząc praktycznie monolit (nie ma skoku z klawisza na klawisz, sprawdźcie jak to wygląda w padzie od X360). Nie wiem jak jest z resztą, bo nie miałem pada w łapie, ale ten mankament aż bije po oczach. Nie trzeba być wcale hejterem M$, żeby to zauważyć i dziwie się, że Sonyboty dopiero teraz z tym wyskakują, ale widać posucha w temacie.

Nie sądzę żeby to był problem... Niektórzy na to narzekali bo to był ich pierwszy kontakt z padem, ale na pewno szybko się przyzwyczają do tych zmian. Gorzej z każualami, którzy pewnie będą ciągle mylić przyciski :P Ale nie sądzę, aby to był problem u forumowiczów.

Opublikowano

No ale właśnie na to narzekają ludzie, którzy mieli tego pada w ręce, a niekoniecznie osoby sprawdzające przedpremierowy sprzęt, to casuale

Opublikowano

S.ranie w banie, że się tak wyrażę. Pad od X1 aż tak się nie różni od tego z X360 a sam osobiście go bardzo mile wspominam.

Opublikowano

Figaro, jakieś opinię o DS4? Jest bardzo dobrze czy zaj.ebis.cie?

Opublikowano

S.ranie w banie, że się tak wyrażę. Pad od X1 aż tak się nie różni od tego z X360 a sam osobiście go bardzo mile wspominam.

Ja nie wspominam, bo cały czas korzystam z tego pada i to zarówno z X360 i z PC. Jeżeli nie widzisz różnicy pomiędzy poniższymi rozwiązaniami to ok, ale jak w przypadku X360 8 lat po premierze spotkałem się chyba z jedną negatywną opinią na temat triggerów, tak w przypadku pada od nowego Xa takich opinii jest już sporo przed premierą konsoli.

xbox-360-wireless-controller-20050513052img6860jpg-5ea6ba_610w.jpgxbox-360-wireless-controller-20050513052XboxOnePadUntagged.jpg

Opublikowano

Na moje oko, to LB/RB w padzie do X1 jest dużo większe niż te w X360 i tutaj gigantyczny plus, bo te przyciski mi bylo najciezej trafic podczas gry. Co do braku odstepu - nie jest to dla mnie problem, bo i tak w takie wielkie przyciski nie da sie zle trafic. Ja rozumiem jakby to byly jakies malutkie guziczki, ale to ?

Edytowane przez aphromo

Opublikowano

MeSSer- Postaram się napisać jaśniej:

Nie chodzi o wielkość klawiszy (tzn. ma ona znaczenie, ale do pewnego stopnia), tylko o odstępy pomiędzy nimi. Jeżeli nie ma wyraźnego skoku pomiędzy klawiszami, to biorąc pod uwagę, że nie zawsze trafiamy paluchami centrycznie, może prowadzić do wciskania również triggera. Profil LB/RB jeszcze będzie ułatwiał takie wypadki przy graniu, ponieważ jest złagodzony zaokrągleniem-nie w aż takim stopniu, ale jednak- jak triggery w... DS3. Trudno powiedzieć, żeby triggery w DS3 były małe, są krótsze od tych z pada od X360 jakieś 3-4mm, ale nadal większe (wyższe) niż LB/RB w padzie XO. Można założyć, że nikt nie powinien mieć problemów z ich opanowaniem o ile zawsze trafia palcem w środek klawisza, ale wiemy, że tak nie jest.

Opublikowano

Myśle że po paru dniach każdy się przyzwyczai. Ja zawsze naciskam na środek LB/RB i na sam ,, doł " spustów więc myśle że to nie problem.

No i na litość boską, to są TAKIE KROWY że obawa że paluch się omsknie to jest mocno przesadzona.

Opublikowano

Figaro, jakieś opinię o DS4? Jest bardzo dobrze czy zaj.ebis.cie?

Podobno znakomity pad, niebo dla rąk, mesjasz dla odczuć, ale mnie nie pytaj bo zostanę posądzony, że widzę tylko pozytywne opinie :P

Opublikowano

Czemu nie jestem tym zdziwiony, że Figaro chwali DS4 xD ?

Opublikowano

Czemu nie jestem tym zdziwiony, że Figaro chwali DS4 xD ?

Nie chwalę, gdyż nie mialem go w łapach.

Opublikowano

A skoro jestesmy przy padach...

1374116_431396533631344_1091296256_n.png

Edytowane przez Bansai

Opublikowano

ta lista nie wyglada zle, tylko te rdr na xa nie pasuje do całości

Opublikowano

masz racje, czyli ta lista jest naprawde całkiem niezla

Opublikowano

Nie ma nowego Bajoszoka, brawo.

Opublikowano

ta lista nie wyglada zle, tylko te rdr na xa nie pasuje do całości

Nom, za nisko jest.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.