Skocz do zawartości

Console Wars 6: Kogo Bardziej Wyruchają

Featured Replies

Opublikowano

ogór z założenia musi byc po innej stronie.

Chu,j ze to jest logiczne jak dwa razy dwa, od zawsze slyszelismy jak wchodzila dystrybucja cyfrowa muzyki i gier ze chodzi o ekologie i obnizenie cen dystrybucji i  produkcji, skonczylo sie na tym ze mamy spekulacyjnego bubla, gra jest wsadzona na serwer i kosztuje wiecej niz pudełko przewiezione 3 tirami  z punktu produkcji do docelowego sklepu/klienta.

No ale zawsze znajdzie sie ktos kto napisze "nie chcesz to nie bierz".

• Odpowiedzi 23,7 tys.
  • Wyświetleń 741,5 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

• Gość DonSterydo
    Gość DonSterydo

Reklama kawałka plastiku #eksajt, heh.   EDYTA: Jaki ból 4 liter XD

• Dobra, dość.   Dziś pojechałem do znajomka, który akurat niedawno kupił sobie mocarnego w miarę kompa. Może nie NASA ale przynajmniej moc zbliżona do next genów ( i5 3470 3.2GHz @ 3.6GHz, Radeon 785

Opublikowano

ogór, ale co innego jak masz np. cenę sugerowaną 220 zł w dniu premiery i pal licho taka sama jest w dystrybucji cyfrowej bo w sklepach takich jak Empik, MM czy Saturn itp. tak będzie często stała - ale co innego masz grę, która wszędzie kosztuje 170 zł, nawet w tych MM i Saturnach, a w dystrybucji cyfrowej masz nagle o 1/3 więcej.

Opublikowano

Juz widze to na next genach.Gry w pudelkach za 45-49 ₤.

Wersja cyfrowa tylko 69.99₤

Co za kuhwa kretyni te ceny wymyslaja,Ale ktos musi to kupowac co nie? Bo inaczej takich cen by nie robili..

Chociaz np upgrade gier z ps3 do ps4 bedzie tylko za dyszke(₤),wiec moze sie ogarneli...Albo az dyszke,bo trzeba kupic nowke za full cene...

Gry w Irl w pudelku obecnie kosztuja 65-70€

Opublikowano

Cyfrowa dystrybucja moze pocalowac mnie w pompke  :teehee: Mam amazon prime a wiec kazda zamowiona gra (za przyzwoita cene) przychodzi mi na drugi dzien (mieszkam w UK). Co wiecej po drugiej stronie ulicy blockbustera gdzie za 15 funtow miesiecznie moge wypozyczyc ile tylko chce gier (jednoczesnie 3 w jednym czasie). Wiec nawet wielkie promocje na Steamie mnie malo co obchodza  :turned: A i zeby bylo jasno nie ma tutaj gier na PC w zadnym sklepie...ciekawe czego?  :sorcerer:

Opublikowano

PC jako platforma do grania liczy się najbardziej w Europie Wschodniej i Chinach gdzie króluje MMO i wbijanie goldów, poza tym świat jest zdominowany przez konsole. 

Opublikowano

Cyfrowa dystrybucja moze pocalowac mnie w pompke  :teehee: Mam amazon prime a wiec kazda zamowiona gra (za przyzwoita cene) przychodzi mi na drugi dzien (mieszkam w UK). Co wiecej po drugiej stronie ulicy blockbustera gdzie za 15 funtow miesiecznie moge wypozyczyc ile tylko chce gier (jednoczesnie 3 w jednym czasie). Wiec nawet wielkie promocje na Steamie mnie malo co obchodza  :turned: A i zeby bylo jasno nie ma tutaj gier na PC w zadnym sklepie...ciekawe czego?  :sorcerer:

No a teraz pomyśl jak to wygląda w Polsce, gdzie nie ma nic o czym Ty mówisz (jedynie gierki na allegro można wyrwać), a do tego gra kosztuje Cię 4x więcej roboczogodzin.

Opublikowano

PRESS X BY POSOLIĆ

74eTKnt.png

#onlyonplaystation3

ahahahahah myślałem że usram się ze śmiechu jak to zobaczyłem a to na gafie ktoś wrzucił caly walkthrough z gry i przypadkiem trafilem na to

EDIT: AHAHGAHAHAHAHAHHA ZARAZ TU UMRE KUR.WA

press x to zaaplikuj tampona http://i.imgur.com/V0BhHtW.jpg

Edytowane przez MaZZeo

Opublikowano

Najbardziej zabawne jest to, jakim kosztem osiągnięto w Beyond tak piękną grafikę. Jakby zamiast 1/3 ucięto 2/3 ekranu, to pewnie mielibyśmy do czynienia z fotorealizmem.

Opublikowano

PRESS X BY POSOLIĆ

74eTKnt.png

#onlyonplaystation3

ahahahahah myślałem że usram się ze śmiechu jak to zobaczyłem a to na gafie ktoś wrzucił caly walkthrough z gry i przypadkiem trafilem na to

nie masz pojecia zmaz  ile jest równie głupich momentów,  a dodam tylko ze to jest jeszcze w maire grywalne.

trjkąt by przestac solic... przyznam sie ze popieprzyłem dwa razy, troche miałem nerwówke co sie stanie ;/

no i nie zebrałem wszystkich poduszek  z podłogi... x'em.

Opublikowano

ciekawe czy jakiś wpływ na końcówkę ma fakt przesolenia zupy przez Ellen

może ją chłopak za to wyje.bie z domu i fabuła nabiera innego kierunku

Edytowane przez MaZZeo

Opublikowano

mozliwe, ale ja tym Kacprem pod trójkatem przypaliłem potrawe wiec i  tak była p o ch,uju niedobra.

w spoiler najgorsze 2 wady gameplayu:

1.Aidenem mozna przechodzic przez sciany i podgladac gdy gra Ci pozwala co sie tam dzieje, czasami mozna i  ze 100m poleciec.

Ale gdy przeczuwałem ze za drzwiami czeka ekipa by mnie schwytac to ofkoz aiden przez drzwi przejsc nie chcial, całe (pipi)one 2 metry by widziec niebezpieczenstwo

2.Prawdziwych wyborów ktore widzisz ze fabularnie by mogły cos zmienic nie ma, sa wybory typu posolenie potrawy/popieprzenie.

Opublikowano

A jak pisałem że Cage to irytujący kmiot, który jest zbyt cienki by bo zatrudnili w branży filmowej to mnie minusowali.

Ciekawe co na to yeti i figaro, pewno pominął milczeniem tą gierkę i przejdą do internet fapingu nad ps4.

Opublikowano

Najlepsze ze nawet cebule by były zawiedzione gdyby mialy mozliwosc pokrojenia gierki, mendrek wyjdzie na tym interesie najlepiej, gra idealna pod youtube'a, w opcjach wyboru kontrolera koło padai  komorki powinien byc link do YT.

Opublikowano

Ehh jak Beyond okaże się crapem to następną ciekawą grą dla mnie jaka wyjdzie będzie dopiero Dark Souls 2 w MARCU 2014. (pipi)a. :confused:

Ofc z dużych gier, bo gdzieś na początku jeszcze HM2. 

Edytowane przez suteq

Opublikowano

no chyba w lutym jest jeszcze castlevania nowa

Opublikowano

Heavy kwas mial jeszcze gladko bo taka "gra" to unikat jezeli chodzi o ta generacje, ale mam nadzieje ze w tym przypadku nie bedzie taryfy ulgowej i wszyscy ladnie wypunktuja to, ze Cage to piz.da, ktora zamiast skupiac sie na fabule, stara sie zrobic fotoreal oprawe i pseudo wybory by ta cutscenka byla uwazana za gre. 

PS. Last of Us nie dosc, ze jest genialna gra, to jeszcze ma lepsza fabule (z tego co mozna wyczytac) i lepsza elen pejcz xD

Najbardziej zabawne jest to, jakim kosztem osiągnięto w Beyond tak piękną grafikę. Jakby zamiast 1/3 ucięto 2/3 ekranu, to pewnie mielibyśmy do czynienia z fotorealizmem.

True. Ja rozumiem by robic w taki sposob cutscenki, bo nie dosc ze filmowosc, to jeszcze mozna przyoszczedzic mocy, ale by cala gra taka byla ? Bleah. Letter box to druga w kolejnosci rzecz, ktora mnie wkur.wiała podczas ogrywania demka (pierwsza to tzw. gameplay, a myslalem ze HR jest slabe pod tym wzgledem).

Edytowane przez Ins

Opublikowano

PRESS X BY POSOLIĆ

74eTKnt.png

#onlyonplaystation3

Aż czuć kipiącą radość z tego posta. Xbotowy Eksajt!!!! <3

Tak czy inaczej czekam na recenzjee bo milan to akurat pasuje na specyficznego recenzenta. Poza tym wiadome było, że gra wywoła róźne emocje.

Opublikowano

Slaba fabula to slaba fabula. Tyle czasu starales sie eksajtowac wszystkich, a tu taki zonk. Ciezko byc inwalida w dzisiejszych czasach.

Opublikowano

Co się z Tobą Ins stało x[ nikogo nie eksajtowałem oprócz wklejania ładnych gifów. Źe fabuła jest głupia? HR teź był debilny więc to źadne zaskoczenie. Dobrze że ich następną grę napisze ktoś inny. Jak ktoś się spodziewał króla gameplayu po Beyond, to ten ktoś jest prawdziwym inwalidą. W tych grach chodzi o #experience i przeżycie fajnej historii. Więc przestań (pipi)ć.

Opublikowano

Nic sie nie stalo. Nadal czekam na wspaniala historie, ktora mozna przezyc. Czekam na kazda gre QD i zawsze mam olbrzymia nadzieje, ze bedzie to cos wiecej niz jako taka proba nasladowania filmu. Heavy Rain razem z MGS4 to dla mnie najwieksze niewypaly tej generacji. Zbyt duzo czlowiek oczekiwal po tych grach, a dostal po prostu wydmuszke. Zapewne zaraz ktos walnie tekst bym wracal do Gearsow czy cos w ten desen. No ale, przykladowo, w  Gearsach czlowiek nie oczekuje dobrej fabuly. To co w grach QD powinno byc zapiete na ostatni guzik jest ich najwieksza wada, dlatego ten hejt.

Jedyne co udalo sie Cage'owi do tej pory to 3/4 Fahrenheita i demo Kary. Tak, wiem ze jeszcze nie "gralem" w Beyonda, ale po pierwszych opiniach widac, ze jest jeszcze gorzej niz w przypadku HR, a to oznacza kompletny niewypal.

Edytowane przez Ins

Opublikowano

No ja się zgodzę, hr to była zbyt poważna wydmuszka i Beyond wydaje się kontynuować trend. Marzy mi się od nich gra w klimacie dark sorcerer bo tam nie było takich spiętych pośladów. I serio radzę poczekać na recki bo są zarówno negatywne jak i pozytywne opinie na neofagu. Ale jeśli masz HR za kompletne gunwo, to moźesz sobie spokojnie wracać do girsów :-)

Opublikowano

Dark Sorcerer nie zrobil na mnie wrazenia zadnego, Kara o niebo lepsza ;)

HR jest gufnem bo ma wiecej dziur niz ser szwajcarski. No ale nawet gdyby nie bylo plot holsow to i tak byloby slabo przez debilnych bohaterow i ich motywacje, szczegolnie origami killer to juz dno dna. No ale niektorzy moze maja male wymagania i jak widza cos wiecej niz rozpjerdol w cutscence od razu klasyfikuja to jako oscarowy scenariusz. xD

Edytowane przez Ins

Opublikowano

A oglądałeś pełną wersję DS? ;p

W sumie gra z tyloma drogami i opcjami do wyboru musiała mieć jakieś luki. Choć nie pamiętam jakie. Wiem że ktoś się czepiał skąd dziennikarka Maiden miała nr do jakiegoś znanego kolesia. Dziennikarka. Jeśli chodzi o takie luki, to przestań ;p

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.