Skocz do zawartości

Console Wars 6: Kogo Bardziej Wyruchają

Featured Replies

Opublikowano

Ej co prawda to prawda. Mendrek i Yeti okrutnie obrzydzaja konsole Sony i wszystko co z nimi zwiazane.

Prawda, przez długi czas brzydziłem się myślą, że będę grać na sprzęcie do którego pucują tego typu ludzie. Na szczęście tych normalnych i fajnych jest kilkaset razy więcej, więc nie ma tragedii i ostatecznie jest bardzo milusio.

Edytowane przez raven_raven

• Odpowiedzi 23,7 tys.
  • Wyświetleń 741,4 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

• Gość DonSterydo
    Gość DonSterydo

Reklama kawałka plastiku #eksajt, heh.   EDYTA: Jaki ból 4 liter XD

• Dobra, dość.   Dziś pojechałem do znajomka, który akurat niedawno kupił sobie mocarnego w miarę kompa. Może nie NASA ale przynajmniej moc zbliżona do next genów ( i5 3470 3.2GHz @ 3.6GHz, Radeon 785

Opublikowano

Ej co prawda to prawda. Mendrek i Yeti okrutnie obrzydzaja konsole Sony i wszystko co z nimi zwiazane.

Prawda, przez długi czas brzydziłem się myślą, że będę grać na sprzęcie do którego pucują tego typu ludzie.

Dlatego wybrałeś konsolę, wobec której pucują i obrzydzają inni ludzie (donsterydo, daddy, i pozostała zgraja xbotów). Brawo. Dodatkowo sam obrzydzasz innym PC-ta wpisując się w stereotyp komputrowca fanboja który zadufany w sobie "zawsze ma 60/fps full HD" (zwłaszcza jak wywala mu grę do pulpitu z błędem), i traktuje konsole jako "sprzęt dla plebsu" (mimo iż musi sam jakąś posiadać, żeby móc grać w największe hity które akurat PC "wielkim przypadkiem" omijają).

Hipokryzja level up!

Ps. Niemniej jeśli ktoś nie umie akceptować faktów, to nie dziwię się że mogę powodować awersję ;)

EDIT:

Nie pc gaming tylko (pipi)ani partacze. Przyzwyczajeni, ze gracze na konsoli kupia byle (pipi) to tutaj odwalili takie cos.

Jakim cudem (pipi) wyglądajace jak z ps3 może miec wymagania wieksze niz watch dogs czy Bf4, ktore gniotą jajca?

Bo to nie tylko kwestia techniczna, ale kwestia zarządzania zasobami ludzkimi i kwestia opłacalności. Na pewno mogli się przyłożyć bardziej, ale to wymagało by czasu, talentu, pieniędzy. Pytanie - po co, skoro to wersja na PC? ;) Widocznie nie traktują PC-ta jako coś, na co warto się starać robić optymalizację.

Edytowane przez Mendrek

Opublikowano

minimalne wymagania sprzętowe na CoD: Ghosts

CPU: Intel Core 2 Duo E8200 2.66 GHZ / AMD Phenom X3 8750 2.4 GHZ or better
RAM: 6 GB RAM
HDD: 50 GB HD space
Video: NVIDIA GeForce GTX 550 Ti / ATI Radeon HD 5870 or better
Sound: DirectX Compatible Sound Card
DirectX: 11
Internet: Broadband connection and service required for Multiplayer Connectivity. Internet connection required for activation.

rekomendowane:

Video: NVIDIA GeForce GTX 780

dat pisi gejmning, dat optymizacja. dat grafika. hnng

Nie pc gaming tylko (pipi)ani partacze. Przyzwyczajeni, ze gracze na konsoli kupia byle (pipi) to tutaj odwalili takie cos.

Jakim cudem (pipi) wyglądajace jak z ps3 może miec wymagania wieksze niz watch dogs czy Bf4, ktore gniotą jajca?

Ale, że co? Wysokie wymagania? 6-letni procesor? Serio? Karta 2-letnia? Fizyki w Kol of Djuti nie ma, więc jak dla mnie wszystko gra jeśli chodzi o te wymagania minimalne. Trochę te 6gb pamięci nie pasuje, no ale nieważne. Jak ktoś będzie chciał pograć w lepszej oprawie niż nowe konsole to się będzie musiał liczyć z lepszymi bebechami w swoim złomie, proste. Największy lol z tego 50gb miejsca na dysku. Na pclabie toczą beke, że 40gb na AI ryb, 5gb pies i 5gb reszta gry xd

Acha, no i  Łocz Dogs ma wyższe wymagania. Sprawdź se.

Edytowane przez Royal

Opublikowano

Prawda, przez długi czas brzydziłem się myślą, że będę grać na sprzęcie do którego pucują tego typu ludzie.

Dlatego wybrałeś konsolę, wobec której pucują i obrzydzają inni ludzie (donsterydo, daddy, i pozostała zgraja xbotów). Brawo. Dodatkowo sam obrzydzasz innym PC-ta wpisując się w stereotyp komputrowca fanboja który zadufany w sobie "zawsze ma 60/fps full HD" (zwłaszcza jak wywala mu grę do pulpitu z błędem), i traktuje konsole jako "sprzęt dla plebsu" (mimo iż musi sam jakąś posiadać, żeby móc grać w największe hity które akurat PC "wielkim przypadkiem" omijają).

Hipokryzja level up!

Od Dona proszę się odpier,dolić wreszcie, już to pisałem. Choć sam niezbyt podzielam jego poglądy nt. nadchodzącej generacji (o czym pisałem kilka razy), to wciąż nie uważam, by choć trochę był trollem, tym prawdziwym czy "w słusznej sprawie". Lubi daną firmę czy konsolkę i co? Jak wszyscy się rzucili w ciemno na PlayStation 3 w 2006-07 roku, choć na tamten czas to była kompletna katastrofa, to było OK. Jeśli on wciąż wierzy w M$ (i choćby FM5 utwierdzają mnie w tym, że takie szaleńcze to nie jest), to nagle jest betonem, kretynem, chamem, prostakiem, trollem i co tam jeszcze. Ogarnijcie się.

A wypiszę Ci jeszcze kilka małych sprzeczności i różnic między nami:

- ja potrafię przyznać się do błędu

- 1080p 60fps to nie jest mit, Twoje wywalanie się do pulpitu tak. O czym my tu w ogóle mówimy, Tobie się komputer nawet podczas przeglądania forum zepsuł.

- nie muszę posiadać konsoli, JA CHCĘ ją posiadać, bo w przeciwieństwie do niektórych nie zamykam się na tylko jedną platformę broniąc jej niczym krzyża na Przedmieściu Krakowskim

- wybrałem X360 ponieważ do 2010 to była znakomita alternatywa dla PS3, moim zdaniem nawet lepsza i dlatego to ta konsola wylądowała pod moim dachem. Powody wypisywałem już tyle razy, że kolejny raz sobie odpuszczę.

- tak, konsole są dla plebsu. Cytaty, kuźwa. Gdzie ja coś takiego pisałem? Co jest złego w ogóle w byciu plebsem? Ja jak najbardziej się przyznaję, że jestem biedaczkiem polaczkiem i wolę gierki za $5-$10 na PC (w 60fps@1080p) niż brzydsze i wolniejsze odpowiedniki na konsole, to się wciąż nie zmieniło.

Oho, zaraz znowu będzie, że zaczynam temat PC·

Opublikowano

A wypiszę Ci jeszcze kilka małych sprzeczności i różnic między nami:

- 1080p 60fps to nie jest mit, Twoje wywalanie się do pulpitu tak. O czym my tu w ogóle mówimy, Tobie się komputer nawet podczas przeglądania forum zepsuł.

- nie muszę posiadać konsoli, JA CHCĘ ją posiadać, bo w przeciwieństwie do niektórych nie zamykam się na tylko jedną platformę broniąc jej niczym krzyża na Przedmieściu Krakowskim

- wybrałem X360 ponieważ do 2010 to była znakomita alternatywa dla PS3, moim zdaniem nawet lepsza i dlatego to ta konsola wylądowała pod moim dachem. Powody wypisywałem już tyle razy, że kolejny raz sobie odpuszczę.

- tak, konsole są dla plebsu. Cytaty, kuźwa. Gdzie ja coś takiego pisałem? Co jest złego w ogóle w byciu plebsem? Ja jak najbardziej się przyznaję, że jestem biedaczkiem polaczkiem i wolę gierki za $5-$10 na PC (w 60fps@1080p) niż brzydsze i wolniejsze odpowiedniki na konsole, to się wciąż nie zmieniło.

Oho, zaraz znowu będzie, że zaczynam temat PC·

Ja też potrafię się przyznać, co czyniłem tu już kilka razy, bo błądzić rzeczą jest ludzką.

Czyżby? Przytoczmy tu kilka postów osób które mają tą nieprzyjemność zmagać się z PC-tem. Kwestia aktualna jak tylko może być, żeby ktoś mi znowu nie zarzucił że wyciągam stare sprawy (tak jakby nagle wszystko się odmieniło, ale to inna broszka). Beta BF4:

Beta na PC jest super... wczytuje się mapa, i nagle " Program Battlefield 4 przestał działać..." :pinch:

Problem dosyć powszechny. Mi również siada na ekranie Loading:) PC -towi onaniści mogą mnie cmoknąć w kategorii komfort grania.

ej bez kitu popłakałem się ze śmiechu. ściągnąłem betę, przygotowałem duży moniek, odpalam a tam:

dghu.jpg

boże jaka beka z tego PC. :D

Uruchomiłem bete i .... no bez jaj na moim potężnym sprzęcie to jest po prostu niegrywalne. Co to za optymalizacja? Nie powiecie że gtx 770 8 gb ramu i i7 3,5 ghz nie wystarczy aby grac na medium ? Wracam do BF3 albo idę sprawdzić GTA Online

cos chyba jest z(pipi)ane z konfiguracja dla nvidii :P

ja majac 7870 na ultra mam 40-50 fps D:

Tymczasem ja odpalam BF4 open beta na PS3 i śmiga bez takich problemów. Czyżby moja konsola była tak dobra, że aż mityczna? ;)

Oh, ależ czemu tak szowinistycznie podchodzisz do ludzi, którzy nie wzięli innych konsol, bo najwyraźniej nie odpowiadały im biblioteką i miały zbyt mało do zaoferowania? Bo tak, żyjemy dziś w dawnych czasach gdzie nikt o niczym nie wiedział, nie było internetu, a jak jeden miał pralkę, to drugi lodówkę. E chyba jednak nie. I dzięki temu możemy dokonywać w pełni świadomych wyborów, znając dokładnie cechy poznawanych produktów.

Opublikowano

>co to jest beta

Wersja niedokończona kodu, która podobnie jak i skończona wersja kodu, dostarcza problemów na PC których na konsoli nie uświadczysz, obalając mityczną wizję w której na PC jest komfort grania niczym z konsoli. Voila ;)

Opublikowano

>co to jest beta

Wersja niedokończona kodu, która podobnie jak i skończona wersja kodu, dostarcza problemów na PC których na konsoli nie uświadczysz, obalając mityczną wizję w której na PC jest komfort grania niczym z konsoli. Voila ;)

mendrek tylko, ze twoja wersje bety z ps3 pociagnie nawet moja komórka... To wyglada jakby zrobil cos w jeden wieczór przed impreza.

@offtop

złamałem się będę miał mesjasza gier GTA5. 

ofc na najlepszej konsoli w historii xbox360.

Opublikowano

>co to jest beta

Trochę przesadzasz bo powiedz to wszystkim graczom BF na PS3 którzy za często dostają zwiechy konsoli :)

Opublikowano

Dokładnie. Nie wiem, jak BF4, ale beta BF3 na PS3 nie grzeszyła stabilnością. Wręcz przeciwnie. Mam rozumieć, że final też?

Opublikowano

Jeśli pełniak będzie działać tak samo jak beta to zwrócę honor, ale dla mnie argument, że na PC wersja BETA równa z tym, co dopiero będzie na next-genach działa gorzej od BF3.5 na PS360 to trochę śmieszny jest.

Na konsolach (dziwnym trafem dużo częściej na PS3 niż na X360) też są gierki beznadziejnie napisane. Ale czy jedna czarna owca wśród setek działających normalnie gierek o czymś świadczy?

http://www.youtube.com/watch?v=RaeU3DvW5-o

Edytowane przez raven_raven

Opublikowano

mi jeszcze ani razu na ps3 bf3 się nie ściął, choć graficznie to było... lekko mówiąc przeciętne. już wolę proste, płynniutkie CoDy niż takie oczoje.by, blaski, słabe tekstury (choć w CoDach też to było)

Opublikowano

>co to jest beta

Mendrek jako pierwszy na świecie ma dostęp do skończonego kodu BF4 na PC. Najs.

Opublikowano

Uruchamianie pół dnia BF4 na PC > Granie w BF4 na PS3.

Opublikowano

mi jeszcze ani razu na ps3 bf3 się nie ściął, choć graficznie to było... lekko mówiąc przeciętne. już wolę proste, płynniutkie CoDy niż takie oczoje.by, blaski, słabe tekstury (choć w CoDach też to było)

masz tak duze szczescie jak mendrek pecha.

bf3 na ps3 sie wiesza i to często

Opublikowano

Mi BF3 też się nie raz zwiechnął na PS3, niemniej byłem również świadkiem zwieszania się gry na PC. Także to już kwestia raczej silnika i partaczy z DICK.

Opublikowano

niektorzy maja podobne zdanie, ale czekaja, az rockstar bedzie poszerzal content GTA O. w TLOU nic takiego nie zobaczysz poza jakims dlc na 6h.

Nie zobaczysz? Moze zmien hobby/naucz sie czytac/nie wymyslaj

Content w gta o = czapeczka za dolara.

Edytowane przez Jaczes

Opublikowano

Co do wielkich wymagań CoDa:

So, why would Ghosts, a game in a series that isn't known for pushing graphics hardware, require 50GB of hard-drive space?

It may have something to do with the size of the textures. Nvidia has in recent months made a song and dance about playing PC games at 4K resolution, and one of the titles it's name-checked as part of this effort is Call of Duty: Ghosts.

"Of course, to play games at 4K you're going to need a top-end system, one that features SLI GeForce GTX 770s, GTX 780s, or GTX SLI TITANs," Nvidia's Andrew Burnes wrote in a blog post published in September.

"Only these configurations have the performance to power games like Assassin's Creed 4: Black Flag, Batman: Arkham Origins, Call of Duty: Ghosts, and Watch_Dogs to their maximum potential.

"To ensure a flawless 4K experience Nvidia is working closely with the developers of each game, and in addition to supporting 4K, we are working hand-in-hand with the developers

http://www.eurogamer.net/articles/2013-10-08-mega-textures-push-call-of-duty-ghosts-on-pc-to-50gb

Fakt. Infinity Ward zapowiedziało, że COD: Ghosts będzie miało na PC tekstury w lepszej rozdzielczości, niż na PS4/Xbone. Jeśli celują w granie na 4K, to nic dziwnego że AŻ TAKIE i że tyle zajmują dysku/RAMu/itp.

Inna sprawa, że dobrze by było, jakby się lepiej skalowało w dół...

Edytowane przez Accoun

Opublikowano

Jak ktoś się obawia, że będzie trzeba za pół roku zmieniać cały komputer, mimo że kupił go rok temu, to przypominam, że te wszystkie ustawienia Ultra/Wyje.bongo/FullHaDe/Eksjat broń boże nie mają na celu wyświetlania jakości grafiki na takim poziomie jak PS4 czy Xbox One. Bo będą go przewyższać.

Na medium też. Także nie ma co płakać. Wiem, że tłumaczę oczywistość, ale panika na forach jest wręcz nie do zniesienia.

Miło, że technologia idzie do przodu. Czy to tekstury w rozdzielczości 4k, czy szmery bajery jak teselacja i inne buzzwordy :).

Edytowane przez ragus

Opublikowano

To tak się tylko mówi. Potem czuje się dyskomfort , że to tylko medium a i żelaznych 60-klatek nie da się już utrzymać i czuć huśtawkę. Zaczyna się kombinowanie i to uczucie , że mogłoby być lepiej ( na konsolach wszyscy mają to samo i nie ma możliwości polepszenia, więc każdy ma to słusznie w pipie ). Zaczynają się drobne modernizacje i kasa leci. Polecam nie kupować teraz nowego kompa do gier. Najgorszy okres na to. Przynajmniej dla tych którzy chcą kupić drogiego kompa, raz i na prawie całą generację. 

Edytowane przez Sibian

Opublikowano

Ja tylko poprosze aby panowie i panie z Cdprojekt red się przylozyli do optymalizacji a nie to co wyrabia Ubisoft.

W dodatku pc to platforma wiodaca dla watch dogs ale nie sadze ze naphali tam tyle bajerow, że przebija crysisa 3. W dodatku tylko garstka sie tymi bajerami podniecac, reszta ma to kompletnie w du.pie.

Opublikowano

Ja tylko poprosze aby panowie i panie z Cdprojekt red się przylozyli do optymalizacji a nie to co wyrabia Ubisoft.

W dodatku pc to platforma wiodaca dla watch dogs ale nie sadze ze naphali tam tyle bajerow, że przebija crysisa 3. W dodatku tylko garstka sie tymi bajerami podniecac, reszta ma to kompletnie w du.pie.

obawiam się,że wymagania ultra wiedzmina będą wieeele wyższe ;)

Opublikowano

To się sklei taśmą PCta swojego i kumpla.

Opublikowano

Nie zależy mi na wysokich, zagram nawet na minimum, ale po prostu żeby wymagania nie były tak z dupy jak jest przy watch dogs czy ghosts. ;)

Opublikowano

Ej, a na tym calym gafie tez jedynie promil userow zna sie na gierkach, a reszta gtav gotg mesjasz, etc?

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.